Welcome Back Log In Create Account

La Pavoni Europicolla - Zen in espresso

(10-11-2018, 10:58)renatoa Wrote: Ce face gabor este supraevaluat cu un factor de 10X, parerea mea...

Total de acord dar in acelasi timp nu vad nicaieri o solutie clara DIY (care sa le iasa si neindemanaticilor de-al de mine) pentru kit-ul de profilare, de aici rasar si preturile probabil. Atata timp cat are cerere, ce sa zic, jos palaria, si-a gasit o nisa foarte buna. Mie si radiatorul de la Tije mi se pare overpriced la 80 eur (cu tot cu transport) dar cum alta optiune n-am avut ...
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
(10-11-2018, 14:12)micrenda Wrote: Eu ma gândesc sa pun acest termometru pe grup (cred ca este mai precis decât benzile de temperatura).

Are range 0-120 C si un aspect "analogic" care se împacă bine cu filosofia Pavonista Smile

Trebuie doar sa găsesc un sistem de prindere.

https://www.amazon.it/Anself-precisione-...B00ZCIWEEA

Preferinta mea ar merge catre un Inkbird.
Pret dublu, fara sa insemne urias (30 vs 15 Euro), si primesti doua sonde, una pe grup si una pe boiler.
Senzorul propriu zis este cat o poapa de susan, pot fi scoase din tije si prinse cu banda adeziva de aluminiu, aproape invizibila se poate face intreaga operatie, avand in vedere ca si cablurile sunt metalice.
E delicata modarea, dar nu cere sa fi ceasornicar.
Aplicatia de smart v-ar permite setarea alarma temperatura pe boiler, ca sa va vedeti de treaba - pe forum :P - cat timp se incalzeste apa.
Si eu sunt fan vintage, dar crom-ul merge cu negru fara sa se piarda prea mult :)

Reply
@renatoa

Doresc ceva minimalist, cât mai simplu și sa arate bine. Singurul problema este cum o pot fixă fără a da gauri...

@fmmirel

Eu am o soluție dar am nevoie de un strungar bun, sau cineva cu mașina cnc. Din păcate nu prea cunosc.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
imi oferea un rus candva termometru special pentru pavoni, cate se fixeaza pe grup. termometru analog, rotund.

imi amintesc cineva anume, gasesc info si va anunt aici.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Nu recomand, dar daca vreti neaparat analog, acesta ar fi.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
... de contact...

Deci arcul ala il preseaza ca o bratara sa stea lipit de grup...

Reply
Mulțumesc @cradun

Foarte interesant și cu un preț mult mai bun decât varianta mea.

Dece nu o recomanzi?

Reply
Nu stiu cat de bine se aseaza pe grupul lui Pavoni. Pe thread-ul de pe HB cu adding thermometry to the Pavoni, pe la ultimele pagini, e cineva care are o poza cu asa ceva. Eu preferam un termometru cu IR folosit cu o bucatica de banda izolatoare textila lipita pe grup. Nu afecta cu nimic cum arata Pavoni-ul (pt mine era important) si isi facea treaba.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Pe thread-ul asta intrebam eu de termometrul de contact acum vreo 6 luni... mai la finalul thread-ului. Dar nu mi-a raspuns nimeni...

https://r.tapatalk.com/shareLink?url=https%3A%2F%2Fwww%2Eespressoman%2Ero%2Fforum%2Fshowthread%2Ephp%3Ftid%3D3875&share_tid=3875&share_fid=56105&share_type=t

E vreo 50 lei dar nu am gasit pe stoc la Cluj la momentul respectiv si dupa aia mi-am luat benzi de la colegul micrenda...

LaPavoni Milano '15, RoK grinder
|||   Lelit MaraX   |||   Eureka Mignon Specialita   |||    YUME beans :)   |||     -----     ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)

Reply
Poema este ca încă nu existe o soluție simpla pt a poziționa in mod simplu un termometru de contact.

Pe grup, în fata, nu se poate pt ca ar atinge lever-ul.

Pe dreapta nu, pt ca ar încurcă frotarea.

Sasa ca rămâne doar pe partea stânga, dar ar trebui in suport ad-hoc din metal, care trebuie sa fie făcut la comanda.

Reply
(10-11-2018, 22:52)micrenda Wrote: asa ca rămâne doar pe partea stânga, dar ar trebui in suport ad-hoc din metal, care trebuie sa fie făcut la comanda.

De ce in suport metalic?

Termometrul de care vorbeam eu e prevazut cu o bratara metalica ce se prinde in jurul grupului...teoretic cel putin ar trebui sa isi faca treaba. Este si pe HB o poza cu cineva care a incercat varianta...postarea #248

https://www.home-barista.com/repairs/add...5-240.html

LaPavoni Milano '15, RoK grinder
|||   Lelit MaraX   |||   Eureka Mignon Specialita   |||    YUME beans :)   |||     -----     ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)

Reply
(10-11-2018, 14:37)fmmirel Wrote: ...Mie si radiatorul de la Tije mi se pare overpriced la 80 eur (cu tot cu transport) dar cum alta optiune n-am avut ...

Nu erai pavonist pesemne, pe vremea cand am postat aici:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...1#pid44991

... sau nu ai avut rabdare sa parcurgi tot topicul... :(

Uite-l aici in actiune:
https://www.home-barista.com/forums/user...9_pav1.jpg

Reply
Pai din ce am vazut solutia respectiva era doar pentru pre-millenium:
(16-06-2016, 10:11)renatoa Wrote: Din pacate numai pentru pre-millennium, adica 50mm diam interior ... Sad

E drept ca puteam sa stric o intrebare sa vad daca aveai o varianta si pentru milenium, my bad.

Asta e, bine macar ca functioneaza, chiar imi pare rau ca n-am facut modificarea asta mai devreme, simplifica enorm lucrurile.

Acum poate ma puteti ajuta cu alta informatie, caut un termometru si nu gasesc 

Mai exact, caut un termometru axial (preferabil digital) cu tija intre 8 si 10 cm, cu diametrul tijei de maxim 3mm sa-l "infing" in radiatorul lui Tije. Sansele-s mici sa gasesc unul exact pe dimensiunile astea dar hai totusi sa intreb sa nu patesc iar ca mai sus :p

Tije monteaza invers radiatorul (cu gaura in jos) si foloseste un termometru digital cu cablu dar mie nu-mi surade solutia ca si aspect.

Reply
Taylor-ul folosit la Eric, are tija de 10-12 cm, din care 2-3 cm au 3/3.17 mm, dupa care se ingroasa la 4mm.
Zona de masurare este partea subtire oricum, acolo este jonctiunea termocuplei.

Reply
Poate are MyR in oferta termometru digital.
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Buna idee, ARE ! si este cu tija in trepte, la fel ca Taylor :D

http://barshaker.ro/TermometruBarista-Di...Rhinowares

Lungimea de 13 cm a tijei nu m-ar ingrijora, se scoate la cald din plastic si se scurteaza cat e nevoie.

Reply
La astfel de proiecte ajut cu mare placere...putem sa vorbim si prin PM
--Only God Can Judge Me--

Reply
(16-11-2018, 21:49)renatoa Wrote: Lungimea de 13 cm a tijei nu m-ar ingrijora, se scoate la cald din plastic si se scurteaza cat e nevoie.

Multumesc maestre! Asta vroiam sa aud, nu stiam ca pot "ajusta" tija daca e prea lunga (that's what she said)

Sa traiti domnilor :D

Reply
Tot ma lovesc in diverse conjucturi de intrebarea legata de materialul boilerului, crezandu-se ca este inox. Pavoni are boiler din alama, cromat, corect?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Pre-millenium de l-am reconditionat eu parea de cupru...  dar ulterior am aflat ca toate sunt alama, si unele serii au fost cuprate peste alama, de unde poate confuzia... Confused

Modelele aurii sunt doar alama, polishata si lacuita, asa ca atentie cu ce le curatati, se poate duce lacul...

Reply
For all your Pavoni needs:

http://www.francescoceccarelli.eu/lapavoni_eng.htm

Reply
Salutare,

Cam de o luna folosesc Europiccola premilenium cu presostat, daca mai sunt si alti utilizatori de premil ar fi interesant de detaliat unii parametri de lucru deorece sunt diferente intre premil si milenium.

Din cate stiu eu temperatura grupului in momentul extractiei trebuie sa fie intre 90-95 grade in comparatie cu 80-85 la milenium, in functie de felul in care e prajita cafeaua.

La premil trebuie scos aerul si din grup pe langa aerul din boiler inainte de a se extrage primul shot.

La mine presostatul este reglat sa lucreze intre 0,55-0,9 bar. Dupa ce scot aerul din grup acesta se incalzeste f repede, trebuie sa ma misc repede pt. a incepe extractia la 90 grade de ex. Temperatura grupului ajunge f repede la 100 grade in idle. Am observat ca daca micsorez presiunea din presostat cam la fel de repede se incalzeste grupul. Voi la ce presiune aveti setat presostatul si cat de repese se incalzeste grupul?

Reply
IndreiR

Desfaci grupul de boiler, iti comanzi acea piesa de cauciuc negru (care vine ca piesa standard pe millenium) o iei la smirghel sau dremel sa o faci mai mica si conica. Faci o gaura cu o pila sau cu un dremel in teava ce trage apa din boiler acolo unde am facut si eu si apoi espressorul tau devine "olympia cremina" si faci half pumps nu mai consumi apa si tragi la 80 grade. Grupul nu se mai incinge chiar asa de tare si elimini problema aerului.

Inca o metoda pentru a elimina problema supraincalzirii pe langa radiator este sa pui o garnitura de teflon/plastic industrial intre grup si boiler. Exista teflon de cumparat online ieftin, sau iti cumperi din magazin (se foloseste la diverse).

[Image: JELmvlP.jpg][Image: H9u7oOQ.jpg][Image: 215E6zf.jpg]

Reply
(29-11-2018, 09:13)Zwanger Wrote: IndreiR

Desfaci grupul de boiler, iti comanzi acea piesa de cauciuc negru (care vine ca piesa standard pe millenium) o iei la smirghel sau dremel sa o faci mai mica si conica. Faci o gaura cu o pila sau cu un dremel in teava ce trage apa din boiler acolo unde am facut si eu si apoi espressorul tau devine "olympia cremina" si faci half pumps nu mai consumi apa si tragi la 80 grade. Grupul nu se mai incinge chiar asa de tare si elimini problema aerului.

Inca o metoda pentru a elimina problema supraincalzirii pe langa radiator este sa pui o garnitura de teflon/plastic industrial intre grup si boiler. Exista teflon de cumparat online ieftin, sau iti cumperi din magazin (se foloseste la diverse).

[Image: JELmvlP.jpg][Image: H9u7oOQ.jpg][Image: 215E6zf.jpg]
Este interesanta ideea ta, poti sa detaliezi ce se intampla cu acea piesa de cauciuc montata? Poate ajunge mai putin abur in capul pistonului si atunci grupul nu se incinge asa tare?

Reply
Izolează grupul de boiler și aburul nu mai intra in grup. Ca la Millenium.

Reply
(29-11-2018, 12:17)Zwanger Wrote: Izolează grupul de boiler și aburul nu mai intra in grup. Ca la Millenium.

Milenium am și eu..ultima varianta.
La Pavoni Europiccola (EL) + Pressure Profiling Kit + Bong Insulator, Circular Heat Sink & Thermometer + Boiler Pressure Gauge, KINU M47, Cafflano Kompresso, Barista & Co. Milk Frother si multe alte accesorii.

Reply
Și cum vrei sa montezi un radiator de 50 pe un grup de 60+?

Reply
(29-11-2018, 12:34)Zwanger Wrote: Și cum vrei sa montezi un radiator de 50 pe un grup de 60+?

Cam 5,5 are diametrul exterior grupul. Pentru 5 mm sper sa nu fie o problema că lărgesc radiatorul după ce îi tai o porțiune de 3 cm (pentru partea ingustata prin care vine apa)
Acuma dacă chiar nu a merge, nu-i o paguba 13 USD pe doua radiatoare.
La Pavoni Europiccola (EL) + Pressure Profiling Kit + Bong Insulator, Circular Heat Sink & Thermometer + Boiler Pressure Gauge, KINU M47, Cafflano Kompresso, Barista & Co. Milk Frother si multe alte accesorii.

Reply
Trebuie taiat oricum, altfel nu intra pe grup, va avea forma Omega in final.
Se pare ca ai ajuns la cu cititul la pag.21 sarind pag.9 :) ... https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...1#pid44991

Ar fi bine largirea sa se faca pe o teava de 60 mm, cu grija, ca sa ramana rotund, sa se largeasca uniform pe toata circumferinta, nu sa se cracaneze de la mijloc.

Pasta termoconductoare e musai, garantat nu va face contact decat in cateva puncte.
Nu din cauza de 50-60 mm, ci ca este grupul prelucrat din ciocan, plus cromare neuniforma ca grosime... puneti o rigla pe el si va lamuriti.

Reply
(29-11-2018, 13:34)renatoa Wrote: Trebuie taiat oricum, altfel nu intra pe grup, va avea forma Omega in final.
Ar fi bine largirea sa se faca pe o teava de 60 mm, cu grija, ca sa ramana rotund, sa nu se largeasca pe toata circumferinta, nu sa se cracaneze.
Pasta termoconductoare e musai, garantat nu va face contact decat in cateva puncte. Nu din cauza de 50-60 mm, ci ca este grupul prelucrat din ciocan, plus cromare neuniforma ca grosime... puneti o rigla pe el si va lamuriti.

Perfect de acord. Am prins discutia cu pasta termo, sunt pe la pagina 21 pe thread :D

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)