Hello There, Guest! Login Register

La Pavoni - BAR - PUB - CAFE

Sa traiti,

Nu ma cheama Dorel desi asa vreau sa mi se zica. N-am experienta in preparea elixirului galic, decat ce ma jucam cu un Jura Ena5 si un C7, plus alte combopachete.

Am experienta in a bea, de la putine cafenele de specialitate, cu sfintenie.

In urma unui calcul tehnico-economic, mi-am dat seama ca suma lunara pentru acest tabiet depaseste 650 lei, drept urmare am zis sa abordez o alta solutie.

Am cumparat un espressor cu doua grupuri, La Pavoni Cafe, cu dozare volumetrica si semi-automata. Cum mentin o usoara autocratie pseudo-democratica, obiectiuni au fost putine, la un aparat de 70cm lungime, boiler 10.8 litri si masa neta de 60kg la gol.

A fost desfacut aproape total, boilerul a ramas si curatat in situ. Fostul utilizator presupun ca a avut probleme la un grup, o teava a fost inlocuita cu una de inox. Cat si unele garnituri de cupru/teflon au fost inlocuite cu banda de izolare teflonata pe parcursul vietii. Astept sa import piesele corecte.

Pe parte de rezistenta, garnitura era poroasa, a fost deja comandata. Dusurile partial colmatate, se vor curata prin imersie.

Reziduri uleioase de cafea pe multe dintre elemente.

La final, ramane sa pun poze si cu el adus intr-o stare civilizata.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Salutare.
Nu vedem nimic important din pozele tale decât niște carcase demontate și câteva piese lipsă (unele chiar importante).
Pare un utilaj "cu istorii" .
Doamne ajută!
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok , Expobar Brewtus, Gaggia Mini - extra spring+Pid, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Phoenix, 1Zpresso.

Reply
Nu stiu ce piese lipsa ai constatat;

Am poze cu gagici mai interesante daca este.

A venit garnitura, din pacate, vanzatorul are una "tip" pentru produse asemanatoare, si nicidecum ceea ce ii trebuie.
Atasat cea corecta si cea sosita. Mai groasa cu 1mm si cant oblic.

Sita e infundata, o sa incerc intr-o baie miscatoare.

Am facut un test scurt la rezistenta in boiler si am incercat sa gasesc eventual puncte slabe.

Reply
Hai că ți-o iau înainte și pun eu niste poze "nud" de la o joaca de-a mea, poate te inspiră.

https://drive.google.com/drive/folders/1...ZIZyr4aEDU

Cu garnitura aia verde ce probleme ai? Ce nu face din ce ar trebui să facă o garnitură ?

Ca și piesă lipsă văd că lipsește termostatul de sigură de pe rezistența electrică.
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok , Expobar Brewtus, Gaggia Mini - extra spring+Pid, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Phoenix, 1Zpresso.

Reply
Bine zis joaca, ca e munca neplatita si nu-mi fac concediu de 5 zile curatand.

Intai sa am toate piesele necesare langa, sa fie ce trebuie si apoi mai vedem. Sa functioneze in parametri, ca o urma de praf si un oxid de cupru pe suprafata tevilor nu ma afecteaza.

Ce am constatat si la tine. Astea vin din fabrica cu banda teflonata la imbinari?

Reply
Nu, nu vin cu teflon pe filete din fabrica.
Unde vezi teflon acolo a mai umblat cineva.

Văd că rezistența ai decalcifiat-o deja sper că și boilerul și HX urile pe interior.

Reply
Boilerul la interior da, e ca fundul de nou nascut. Nu avea decat un strat subtire de CuO2, nici macar.

La exterior este OK asa, o sa il dau cu niste zemuri de intretinere.

Schimbatoarele de caldura inca nu le desfac pana nu am garnituri si cealalta teava de cupru.

Ca si istoric, masina a fost de un fel de masina de prezentare-probe. Anumite parti de inox au inca folia de protectie din fabrica a tablei de inox.

Reply
Păi HX-urile tale sunt sudate nu le poți demonta, de obicei alea se curăță odată cu boilerul prin imersare în baie acid.
Dar dacă zici că nu are depuneri mari...... ai putea măcar să scoți pipe-urile care alimentează HX, pe retur partea de jos a HX ului acolo intra o teava îngustă in HX până la jumatate pe care se depun de obicei mineralele.

Reply
Adica 4 si 7.

O sa ma uit la ele.

Schimbatoarele nu le-as baga in baie de acid, cromul nu este ca nou, are mici strapungeri iar acidul va lucra si acolo.

Pot sa o preincarc cu acid citric in boiler si sa ii curat interior sistemul.

Reply
Lipsesc piesele din schema asta.
Le găsești în schema cu boilerul.
Dar defapt ca să scoți alea e nevoie să dai boilerul afara că nu ai loc sa le extragi.
Da-le pace că dupaia mă înjuri că te-ai luat după mine. [Image: 1740fcef28ed3b092272e98ca235de21.jpg]

Reply
Se pot scoate racordurile, sunt oblic atasate fata de  bara de rigidizare, este suficient loc de lucru.

Reply
Mai vorbim. Ai să vezi tu cât de lungi sunt când le scoți.
[Image: e86df18124110a6646d5ed56b0eaf397.jpg]

Reply
Ca ai pomentit de termostatul bimetalic. Asta nu a avut din nastere.

Cand ai prea mult abur, il fluiera cred. Nu ii gasesc un sistem de siguranta pe boiler.  Daca nu este suficient, se deschide supapa de siguranta.

(28-01-2023, 14:30)umarianos Wrote: Mai vorbim. Ai să vezi tu cât de lungi sunt când le scoți.
[Image: e86df18124110a6646d5ed56b0eaf397.jpg]

Ies OK, daca ma incumet la ele, ca nu am obstructie pe directia lor. Pur si simplu le scot afara din aparat.

Reply
Cu siguranța nu e de gluma. Astea mari toate au dubla protecție.

https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/sc...247490.amp

"A witness said: "There was a loud band and the coffee machine shot 20ft off the counter. The boiler had split completely open and sent boiling hot water and steam everywhere. I saw people with cuts and burns."

Six people, some of them staff, were treated in hospital after the blast at Sainsbury's in the Kingsmead Shopping Centre, Farnborough, Hants, at around 12.20pm. The store was immediately evacuated and health and safety officials called in."

[Image: e860419b0ee5a707b5130bbc0e90f6ff.jpg]

Reply
O joaca.

Dezamagit ca sunt din material plastic si nu ceva mai de soi.

Reply
Daca era plastic era problema într-adevăr dar ăla e teflon ... E de bine fii liniștit.
San Marco mai are așa doar că SM are in capăt o treabă bună tare și anume un jigler cu gaura mica pentru un debit redus către grup.
Pavoni ăsta vad că nu este cu grupuri e61(am avut unul care avea 2x e61) par a fi grupuri de Cimbali, așa este? Întreb pt că sunt curios daca au vreun restrictor de debit pe undeva.

Reply
Am lucrat si astazi jumatate de zi fara sa vreau.

Am refacut cablul de alimentare, italienii astia au folosit papuci electrici neizolati si subtiri, asa ca am inlocuit totul.

Pun maine poze.

In esenta e asamblat, maine il leg si vad ce iese.

Reply
In materie de siguranta, rezistenta boilerului este actionata direct de presostat. Daca asta are defect si devine lipicios, declanseaza mai greu si exista sansa sa iti creasca mai mult temperatura, implicit presiunea aburului.

O sa rumeg niste imbunatatiri, momentan astept filtrul.

Reply
Astea profesionale vin de obicei cu termostat cu 3 faze, pe mijlocul rezistenței este un soclu unde intra sonda.
Prețul acestui termostat este unul profesional și el 420 Ron.

Varianta 2 care poate fi ușor de adaptat ar fi un termostat cu 1 faza care se prinde cu 1 sau 2 șuruburi de rezistenta sau de boiler cu un colier mare. [Image: f25134494dabf3c578de38e797db29b9.jpg][Image: 98b189c05310994c36ff4cd90c364db7.jpg][Image: 6b0b4190bea00f51dfe456331e1333a4.jpg]

Reply
M-am uitat, e un termostat bimetalic pentru o faza, probabil il leaga la nul inainte de contactor si aia a fost.

Deschide la 145 grade. Se prinde de carcasa boilerului cu adeziv termoconductor.

Stiu de locul din flansa rezistentei.

Reply
(29-01-2023, 14:27)neaDorel Wrote: Se prinde de carcasa boilerului cu adeziv termoconductor.

Unde ai citit așa ceva? Nu exista să lași siguranța oamenilor din jur într-un adeziv, exclus. Are loc pentru șurub, se vede de la o poștă. Că pui pasta termoconductoare sau nu e fix pix, șurubul e musai obligatoriu. [Image: 86a252760c8a64e51ed1caa0ab8458a7.jpg][Image: f697c6d72fb37b5b20966a0a861c6008.jpg][Image: 0c191656500006aa5ae4aab9eb68c7d6.jpg][Image: 423bbaeda4a32540b15fd5b7e34d5cb8.jpg]

Reply
In cazul tau o fi cu surub, la mine e cu cap plat si il atasezi mecanic altfel. Cred ca in cazul lor prinderea se face de unul dintre cele trei suruburi ce tin rezistenta. Desi temperatura la flansa este mai mica decat cea din boiler.

Cat despre adezivi, exista compozitii mai rezistente decat o prindere cu surub.

Reply
Adica urechea cu gaura din stanga pozei este pentru adeziv…???
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Stai domne, nu mana caii fara sa te tii bine de haturi.

Aluia din poza ii trebuie un artificiu ca sa stea plan pe suprafata flansei. Intr-o singura ureche o sa stea stramb.

In alta ordine de idei, cine a facut servisarea inainte, a legat o rezistenta aiurea, practic erau in scurt.

Din cei 2850W un element era in aer, adica doar 1900W la incalzire.

Motor actiune, masina merge OK, presostatul este setat la 1.1 bar sa opreasca comanda rezistentei.

Facut o purjare la boiler, curatari la fiecare din grupuri, apa a iesit curata dupa doua cicluri.

Maximum 15 minute este gata de la ambient.

~

Doua shoturi de espresso le scoate cam repede, cca 20 secunde si cu cca 50-60g lichid.  Intai o sa mai ajustez din granulozitatea macinisului. Preinfuzia nu dureaza mult sau fac eu ceva gresit.

Crema este suficienta.

Reply
daca aparatul este hx iar grupurile sunt e61 atunci ai nevoie de 60 minute sa le incalzesti bine.
 cu 15-20 minute nu faci nimic, chiar daca boilerul are 3kw, sa incalzeste toasa masa/tevile indirect te costa timp si bani.

Adica, e fun, dar daca bagi 1 -2 espresso pe zi te costa mai mult sa faci 1-2 espresso acasa decat la cafenea.
Roest L100+,KaffeLogic Nano7, Sculptor 078, 2xNiche, Ultra, Bentwood, Ek43, P64, DF64, Kinu, Kony, Guatemala SB, Favorite 2a, Decent, ACS Evo, Bezzera Mitica+Magica, Flair, 2xGaggia C, 2xRancilioS +ITO, 5xPeppina, 2xPavoni,Riviera, Breville BES860, Dip dk65

Reply
A stat 3 ore sa se stabilizeze timp in care m-am tot jucat cu felurite functii.

Grupurile nu sunt e61.

Reply
Halatul! Halatul, cat e halatul ?
Spune ceva despre presiune, la cât este setată pompa ?
Termostatul ăla de l-ai arătat tu, este gândit să stea doar într-un șurub, și va sta perfect pupat cu suprafața daca folosești furca lui originala.

La cum vei folosi tu aparatul (cel puțin din câte ne spui) merge țutz și cu 1900W dar bănuiesc că faci parte dintre aia care dau 15k euro avans pe curent(panouri fotovoltaice pe casă)

Caută să montezi restrictoare de debit pe țeavă, pe grup pe oriunde numai sa limitezi nebunul de debit.

Reply
Are la intrare in grup restrictor de debit, cel putin conform diagramei.

Nu am manometru pentru pompa, acolo ma gandesc ca mai e loc de ajustat. Trebuie sa ii pun eu.

Reglarea volumetrica e putin aiurea, sau presiunea este prea mare. Se termina prea repede, preinfuzia e 1 sec umectare, 1 secunda pauza, apoi X timp dozare.

Ii refac acum dozarile, ca e cafea lunga. Potrivita unor baruri de avari.

Pe dozare manuala nu am preinfuzie automata, cred ca e putin logic.

Reply
Nu-ți bate capul cu preinfuzia aia făcută prin stop pump.
Daca vrei preinfuzie mișto, pune un switch in paralel pe electrovalva de pe grup și o deschizi manual sa intre presiunea din rețea (3...4bar) peste puc apoi continui extracția pe 7 - 9 Bar.

Până pui manometru definitiv poți să instalezi un manometru 1/4 pe portafiltru. Găsești la Dedeman tot ce este nevoie. [Image: 5690b72ea2427646e9fea78fb2e9722e.jpg]

Reply
Da, la o solutie de genul asta mi-a puscat mintea.

Unitatea se poate programa, are port rs232. Acum nu stiu daca si-a batut cineva capul.

Preinfuzia la astea este 0.6sec injectie. 1.2sec pauza. Cam amator.

[Image: 1054022~6.jpg][Image: 1054022~5.jpg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)