Espressoman
Bucuresti
In video, chiar dc reiesea ca a mai preparat de cateva ori la 9barista, tot a spus ca putea sa scoata mai bine. Banuiesc ca sunt acolo niste variabile de care depinde rezultatul si care nu sunt usor controlabile. Cam ca la Pavoni :)
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Espressoman infocat
Timisoara
(04-01-2022, 22:38)dev Wrote: Din ce zicea nea Hoff...
E clar ca e un aparat pentru cineva cat de cat pasionat si caruia-i place sa experimenteze un pic, adica nu pentru marea majoritate a oamenilor care vor o cafea generica din care doar sa isi ia doza zilnica de cofeina.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
(04-01-2022, 21:42)orwo Wrote: Merge CU capsule de aer comprimat ptr pistol airsoft?
co2, pentru facut frisca in horeca.
28 lei cutia de 10 bucati, vezi la Hendi.
(04-01-2022, 22:16)AWE Wrote: @orwo: chiar adineauri ma uitam si eu la myPressi, mi se pare un pic aiurea cu capsulele alea, depinzi de ele si cu una faci cat, un shot sau maxim doua? Nu prea e cost effective cum ar zice romanu' 
Mai curand 4-8, dupa fabricant, poate ne spune Di mai mult, cat reuseste ea sa scoata dintr-un cartus.
Si oricum, exista piesa adaptoare pentru paint-ball, care e compatibila valva/compresor auto, tot acolo ajungi.
Craiova
05-01-2022, 11:42
(Edited 05-01-2022, 11:45 by renatoa.)
Aparate de facut cafea cu cartuse co2 sau sisteme alternative de produs presiune nu sunt o noutate, au existat mai multe variante, unele care ofera chiar profilare la un pret imbatabil, dar nu inteleg de ce nu conving marea masa...
https://www.kickstarter.com/projects/983...fee-lovers
... asa cum cineva exclama exasperat ca generatia actuala nu mai crede nimic care nu vine de pe telefon, probabil si in cafea e la fel, daca nu iese prin apasare de buton, aia nu e masina buna...
Espressoman infocat
Timisoara
(05-01-2022, 11:42)renatoa Wrote: Aparate de facut cafea cu cartuse co2 sau sisteme alternative de produs presiune nu sunt o noutate, au existat mai multe variante, unele care ofera chiar profilare la un pret imbatabil, dar nu inteleg de ce nu conving marea masa...
Pentru ca marea masa vrea sa bea o cafea buna dar fara prea mult efort. Pare ciudat un pic dar foarte multi cunoscuti de-ai mei considera ca si un aparat semi-automat e prea mult, trebuie rasnita cafeaua, pusa in portafiltru, tampat, reglaje, temporizare etc. Ca sa nu mai vorbim de experimentat cu nivele de rasnire, temperatura, frustrari si shot-uri compromise.
Craiova
Atunci sa bea "doar o cafea"... ca Brad Pitt :)
Espressoman infocat
Timisoara
Cred ca peste 90% din oameni chiar asta fac, beau "doar o cafea", oricum ma dispera cand vine cate un prieten pe la mine, ii fac un double shot
bun, cafea proaspat macinata cu 5 secunde inainte, dupa care il vad ca stramba din nas, ba ca "e prea tare", ba ca "e acra" ba "cum draq poti sa bei asa ceva" ba mai stiu eu ce.
De fapt, nici nu trebuie sa zica nimic, vad dupa expresia fetei ce se intampla
Pentru majoritatea de fapt pare extrema ideea de kit de vacanta, de obicei reactia e "pai ce, n-au aia cafea unde mergi?" dar na, daca esti obisnuit cu cafea proasta in general, nu conteaza ce bei in deplasare, e tot aia.
Espressoman infocat
Bucuresti
Guys faceti alt Thread sau mutati discutiile offtopic :11:
Filtroman infocat.
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2
Espressoman fresh
Brasov
Hey salut la toti eu recent mi-am facut comanda de un aprat pentru cafea de pe aliexpress pentru capsule are cineva ceva experienta cu astfel de aparat ?
Fără zahăr
București
Despre ce aparat este vorba? Presupun că nu există doar un singur model pe întreg Ali-ul.
Pe scurt, nu ai să găsești prea multe resurse despre aparatele cu capsule pe aici. Ele nu sunt, de fapt, espressoare și nici nu fac parte din lumea cafelei de specialitate.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Craiova
Hai, ca au aparut si capsule cu cafea buna... plus ca poti sa "ti le rasucesti" si tu singur acasa, alea refillable de inox.
Fără zahăr
București
Asta așa-i. Dar tu ți-ai cumpăra un aparat cu capsule?
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Craiova
Pana nu ne lamurim ce este... doar speculam.
Daca vrei iti arat o bijutere de seringa, practic un Kompresso full inox, si ieftin... care chiar ar merita... daca nu ar fi doar pentru capsule. :(
Asta ca sa fim on topic... echipament pentru concedii.
Si da, am un Minipresso, a carui capsula este pe marimea uneia comerciale, doar ca o umplu eu, am facut-o sa inghita 11 grame. Dar strange praf de cand cu Kompresso...
Craiova
Acum poti rasni electric in concediu... pentru cei anti-manivela
www.aliexpress.com/item/1005003723926696.html
Espressoman fresh
Brasov
06-04-2022, 16:10
(Edited 06-04-2022, 16:10 by SamualKQuJ.)
Asa de mult rasnite de cafea ati trimis mai sus ca imi fug ochii si deja m-am pierdut. Habar deja nu am ce as putea alege. As fi recunoscator daca ati posta niste variante cu review-uri. Ma intereseaza una care va incapea bine in rucsacul meu cu care obisnuiesc sa calatoresc. Imi fac putin griji deoarece nu este enorm de voluminos. Ca sa intelegeti la ce ma refer, trageti o privire aici (
https://joolar.ro/produse/barbati/rucsac...i-barbati/). Al meu e ala universal. Nu sunt tare dornic sa iau alt rucsac mai incapator deoarece asta l-am primit cadou de la o persoana apropiata. Voi fi recunoscator pentru ceva sugestii.
Craiova
06-04-2022, 16:26
(Edited 06-04-2022, 16:29 by renatoa.)
N-am trimis decat la una link, cele colaterale ignora-le.
Nu prea ma ghidez dupa review-uri, si oricum genul acesta portabile electrice sunt ceva nou, de abia incep sa apara.
Daca ai probleme de volum si greutate atunci tot la o manuala ajungi. Sa raman fara baterie la momentul cand salivez cu gandul la cafea ar fi o senzatie foarte nasoala... am trait-o la aparate foto :D
Sau mai curand as recurge la rasnit cafeaua in locatia de baza, si iei cu tine pe munte plicul cu macinatura, pe munte nu e de perfectionisme, ci de supravietuire, sunt mai importante de carat altele, nu aromele.
Espressoman infocat
Bucuresti
(29-03-2022, 12:26)renatoa Wrote: Hai, ca au aparut si capsule cu cafea buna... plus ca poti sa "ti le rasucesti" si tu singur acasa, alea refillable de inox.
Eu nu am reusit sa ghicesc inca cantitatea de cafea necesara si cum sa rasnesc pentru a le face sa mearga :)
Craiova
La minipresso am indepartat arcul care facea presurizarea, apoi umpleam capsula pana la buza, tampam, reumpleam cei vreo 2-3 mm ramasi liberi, iar tampam, si intrau aprox 11g in loc de 8-9 indicati de fabrica.
Ajustam rasnirea cat sa am presiune/curgere care sa ma satisfaca. Un pic mai grosiera decat una de espresso adevarat, dar mai fina decat ce se vinde "macinatura espresso" la caramida vidata in supermarket.
Espressoman
Bucuresti
07-04-2022, 10:21
(Edited 07-04-2022, 10:21 by cradun.)
(07-04-2022, 09:39)renatoa Wrote: am indepartat arcul care facea presurizarea
Da, si experienta mea cu un 1zpresso y3 cu presurizare e tot in sensul asta, de rezultate proaste cu presurizarea - oricum as fi rasnit, gustul era departe de ceva ok. Dupa eliminarea arcului si a surubului de presurizare, rezultatele sunt mult imbunatatite. Nu e chiar espresso, dar, cu o cafea mai prajita, scot ceva chiar ok, peste Aeropress ca textura/mouthfeel si chiar si ca note.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Craiova
06-05-2022, 19:37
(Edited 06-05-2022, 19:40 by renatoa.)
Corelat cu discutiile din pagina anterioara, legate de 9barista, mokapot modat cu pompa auto, etc, bijuterie vs improvizatie, uite ca o comisera chinezi, probabil avem unu care citeste pe aici si fura idei. :D
http://www.aliexpress.com/item/1005003944025832.html
15.0 pe ecranul acela... ia sa ghicim, sa fie bari ?

Sper ca pompa sa permita si alte presiuni...
Dupa stiinta mea ar fi primul espressor portabil cu pompa electrica.
Avand tamper putem presupune ca nu e presurizat... totusi, ramane de vazut... ne spune cine il ia primul

In rest dotarea pare fara repros: gentutza, funnel de dozare... de tamper am pomenit.
Ce trebuie sa fie de inox, este... plastic doar prin partile neesentiale... de preheat nu cred ca avem pretentii la o scula de vacantza...
Espressoman infocat
Slobozia
06-05-2022, 19:43
(Edited 06-05-2022, 19:45 by RazvaNNN.)
am eu asa ceva in masina de la Xiaomi.. nu am testat niciodata ce presiune poate, dar o sa incerc
https://mi-home.ro/mi-portable-electric-air-pump
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro
Espressoman infocat
CLUJ-NAPOCA
06-05-2022, 20:00
(Edited 06-05-2022, 20:20 by HORATUCU.)
Poate pana la 10.3 bar sau 150 psi. Cel putin al meu. La extractie insa va depinde de densitatea pucului. Nu cred ca va ajunge niciodata la valorile maxime ale pompei.
In poza este sigur 150 in psi.
Din celelalte se pare ca este presurizat. Pe mine nu cred ca m-ar deranja.
AeroPress,Cafflano Kompresso,Staresso Mirage SP300,Eureka Mingnon Specialita 15BL,1Zpresso Q2 7 core burr
Craiova
150 psi = 10 bar, si mai bine...
Daca dau tamper la un presurizat inseamna ca se pricep foarte bine la psihologia unui espressoman :D
Espressoman infocat
CLUJ-NAPOCA
Corect. Ideea este ca poti sa selectezi in ce unitati vrei sa afiseze presiunea.
AeroPress,Cafflano Kompresso,Staresso Mirage SP300,Eureka Mingnon Specialita 15BL,1Zpresso Q2 7 core burr
Espressoman infocat
Timisoara
Pentru vacante, pana acum am folosit in principal un moka pot ca si asta
![[Image: 28402_e9110a2f.jpg]](https://cdn.bocp.eu/images/327/284/28402_e9110a2f.jpg)
Are si o cutie de transport in care intra copact elementele dezasamblate.
Am mai folosit un espressor portabil ( litchy scria pe el), de tipul wacaco, dar dupa cateva zile l-am aruncat, ca nu mai facea nimic, probabil s-a infundat. Am incercat si cafea vietnameza cu filtru phin, dar iesea doar un fel de zeama.
Probabil ca pentru mine solutia finala va fi un Aeropress Go, pe care inca nu il am ;). La acest model se potrivesc si filtrele metalice facute pentru Aeropress clasic?
Pentru drumetii cu rucsacul in spate, unde orice gram in plus conteaza, m-am gandit ca solutia ar fi asa ceva (numai filtrul acela negru). Are 10grame si este reutilizabil.
Espressoman infocat
Timisoara
Pana la urma, am ajuns la concluzia ca pentru mine, acesta este kitul cel mai usor pentru o cafea buna in drumetii.
Elementul principal: GSI Outdoors Coffee Rocket.
Espressoman infocat
Timisoara
29-08-2024, 20:27
(Edited 29-08-2024, 20:31 by edri.)
Espressoman incepator
Timisoara
30-08-2024, 09:33
(Edited 30-08-2024, 09:35 by alin1970.)
Superb !
Mare grija cu sticla pe pietre.
O idee doar.
Poate ocupa mai putin loc decat conul V60.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant
Espressoman infocat
Timisoara
Nici o componenta din acest set nu este din sticla.
In timpul transportului, conul pliabil a stat sub husa cu filtrele de hartie. Se poate plia si "cilindric", dar acum am preferat forma plata.
Espressoman incepator
Timisoara
Excelent !
Cat mai multe excursii iti doresc, sa poti testa maxim kitul de calatorii !
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant