Hello There, Guest! Login Register

Kinu Simplicity + ce espressor manual?

Salutare!
Sper sa nu deranjeze pe cineva postarea. Inainte sa postez am parcurs destul de multe sfaturi la cumparare de pe forum in ideea de a achizitiona un espressor manual si inca sunt nehotarat.
Detin Kinu Simplicity si Gaggia Viva Style care dupa 1 an si aproape jumate nu mai face expresso-ul dorit. Ma tot uit la Lelit PL81T si as vrea sa stiu daca aceasta combinatie de Kinu Simplicity si Lelit PL81T imi poate asigura premisa unui expresso de calitate. Va multumesc anticipat.

Reply
Espressor manual inseamna altceva pentru unii.
Doar existenta pompei si actionarea din buton il face sa nu mai fie manual.

Reply
(20-09-2021, 12:46)renatoa Wrote: Espressor manual inseamna altceva pentru unii.

Ok, m-am exprimat gresit, dar cred ca s-a inteles pana la urma. Mersi!

Reply
Sigur ca s-a inteles, doar ca o masina care pompeaza in legea ei, fara sa stie ce se intampla la capatul celelalt, pe unde curge, iti va muta toata responsbilitatea pe umerii rasnitei, facand macinatura principalul responsabil de gust, si reducand factorul Mano, din "cei patre M" doar la prepararea pucului.
Cu un espressor full manual, poti salva multe macinaturi proaste, si acolo se vede... Mano Wink

Reply
(20-09-2021, 13:02)Florin Medrea Wrote:
(20-09-2021, 12:46)renatoa Wrote: Espressor manual inseamna altceva pentru unii.

Ok, m-am exprimat gresit, dar cred ca s-a inteles pana la urma. Mersi!

Salut,
Eu am inceput cu Kinu Phoenix si Lelit PL81T. Am folosit espressorul cam 6 luni si l-am vandut pentru ca mi se parea destul de instabil/inconsistent in extractii.
Clar, a fost si vina mea, fiind incepator(nu ca acum as fi expert Smile)), si am prins si varianta de aparat cu presiune de 12 bar, presiune care poate face mult ravagii in ceasca.
Nu a fost potrivit pentru mine, dar poate este potrivit pentru tine, si, sunt sanse ca producatorul sa fi redus si presiunea la 9bar.
Una peste alta, ca sa scoti un espresso bun iti trebuie cafea proaspat prajita(de calitate si degazata corespunzator) o rasnita capabila espresso, multa rabdare si ceva indemanare/atentie(le inveti daca ai rabdare) si un espressor decent - aici sunt colegi mult mult mai experimentati decat mine care te pot sfatui in privinta caracteristicilor tehnice pe care trebuie sa le cauti la un espressor "bun".
Acum folosesc Lelit MaraX si sunt multumit de consistenta extractiilor si de gustul obtinut, doar ca este in alta categorie de pret.

Mult succes!
Lelit Bianca V2, Honne, Kinu M47 Phoenix, Bravo Tools, Felicita Arc, VST baskets

Reply
Gaggia Viva Style apartine de gama China, nici nu trebuia sa ai mari asteptari. Doar Classic e ok de la Gaggia insa si diferenta de la 400 lei la 1700 si ceva e imensa pentru cineva nehotarat la inceput de drum in ale espresso-ului. 
Kinu Simplicity e buna, de fapt cea mai buna pentru pretul ei, mai trebuie un espressor ok cu PID. Diferentele intre PL81 si PL41TEM le ai aici.  Mai departe trebuie sa decizi cumva singur, subiectiv, daca acele diferente merita diferenta de la 2300 si ceva (TEM-ul) la 2800 de lei (PL81). Pe forum domina PL41TEM ca preferinta dar depinde de gusturi si de buget pentru ca de diferenta aceea poti lua 4kg de cafea proaspat prajita sau accesorii suplimentare (latiera, site mai performante etc)
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply
(20-09-2021, 13:53)renatoa Wrote: Sigur ca s-a inteles, doar ca o masina care pompeaza in legea ei, fara sa stie ce se intampla la capatul celelalt, pe unde curge, iti va muta toata responsbilitatea pe umerii rasnitei, facand macinatura principalul responsabil de gust, si reducand factorul Mano, din "cei patre M" doar la prepararea pucului.
Cu un espressor full manual, poti salva multe macinaturi proaste, si acolo se vede... Mano Wink

In experienta mea, in conditiile unei macinaturi cu o calitate ceva mai scazuta (particule neuniforme, cantitate de fines scazuta, particule de dimensiuni medii reduse - la rasnitele manuale) un levier poate salva curgerea, dar nu poate salva gustul. Dar sigur, e o chestie de gust, deci masurabila cat de cat obiectiv numai printr-un blind tasting.
Honne, Fellow Ode Lab Sweet, Aergrind, Flair 58, Pavoni

Reply
Multumesc tuturor pentru suport. O zi cat mai buna!

Reply
Eu folosesc de la începutul acestui an PL81 de la Lelit. Nu am folosit alt esspresor manual sa pot face o comparație. Automatele nu se pun. Eu personal sunt foarte mulțumit de ce obțin in ceasca si de usurinta in utilizare. Aici trebuie sa menționez ca prefer cafeaua mai bine prăjită si nu caut cine știe ce arome pretențioase obținute din cafele light. Singurele erori pe care le-am avut au fost la macinare si prepararea puc-ului, deci greșeli ale mele.
La Pavoni Europicola, Kinu m47,  Staresso Mirage Pro SP 300, 1Z Presso Q2, Moka Pot, V60. 

Reply
Multumit si eu de 81t. Nu caut musetel si rodie in ceasca, folosesc si cafele prajite light. Sunt multumit de raportul calitate/pret.
Nu am avut alt espresor, dar compar cu ce am baut prin cafenele de specialitate. 
Repet, e ok calitate/pret, nu ca ar scoate ce am baut in cafenele, doar ca trage spre ele.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply
Eu am PL41TEM si nu am avut probleme de inconsistenta in extractii.
ECM Puristika + DF64

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)