Welcome Back Log In Create Account

Kinu M47 Phoenix

Daca zerourile corespund, si m47 classic e mai din primele serie, atunci ai un factor de 1.5 intre ele.
Incearca 2 pe clasic cu 3 pe phoenix.

Reply
Guys, there are few different lots of Phoenix and that's why the settings differ. On the newer ones, including mine which i got in the June aquisition, it's about a factor of 1.5 lower than the older ones. For example if people would get 4.4 - 4.6 for V60 on the older phoenix lots, for me this is between 2.9 and 3.1. The old value divided by 1.5. For me personally even by lowering the pressure on Gaggia classic, anything over 1.0 setting makes it impossible to get slower than 15s extraction. usually between 0.6 and 0.9 in order to get something drinkable and in the 25-30s timing, depending on the coffee.
Also i'm a bit buffled by the way people are describing their settings for the Phoenix. From what makes the most sense and what i read as oficial guides, the first number is how many full rotations, the second number is the actual number from that rotation and the third number is the dividing line between that current number and the next one. So i don't get it why someone would say 1.2.5 instead of 1.3. Or how someone would end up with 1.2.8 when there are 1.2.1, 1.2.2, 1.2.3, 1.2.4 and 1.3.0. Are you trying to theoretically split the 5 sections that are split with 4 lines, into 10? Does my point make sense or am I the one that's the black sheep?  :D 
p.s From talking to some people with old phoenix model, they said that it's impossible to grind lower than 1, the burrs don't even catch the seeds.
Kinu m47 Phoenix | V60 | French Press  | Hario Mizudashi 1000ml | Aeropress | Fellow Prismo | Amir 3000g, 0.1g 

Reply
What you're saying makes sense. I split the 3rd set of notches by mistake into 10 instead of 4 how they are marked:) So for the Ethiopia Sidamo I used 1.2.4 and not 1.2.8.

Are sens ce zici. Am impartit al treilea set de unitati in 10 in loc de 4 cum sunt ele notate. Deci pentru Ethiopia Sidamo am folosit 1.2.4 si nu 1.2.8.
MaraX V2 Black | WPM ZP-1 + SSP HU | Kinu M47 Phoenix

Reply
(08-10-2020, 00:40)kamikaza333 Wrote: Guys, there are few different lots of Phoenix and that's why the settings differ. On the newer ones, including mine which i got in the June aquisition, it's about a factor of 1.5 lower than the older ones. For example if people would get 4.4 - 4.6 for V60 on the older phoenix lots, for me this is between 2.9 and 3.1. The old value divided by 1.5. For me personally even by lowering the pressure on Gaggia classic, anything over 1.0 setting makes it impossible to get slower than 15s extraction. usually between 0.6 and 0.9 in order to get something drinkable and in the 25-30s timing, depending on the coffee.
Also i'm a bit buffled by the way people are describing their settings for the Phoenix. From what makes the most sense and what i read as oficial guides, the first number is how many full rotations, the second number is the actual number from that rotation and the third number is the dividing line between that current number and the next one. So i don't get it why someone would say 1.2.5 instead of 1.3. Or how someone would end up with 1.2.8 when there are 1.2.1, 1.2.2, 1.2.3, 1.2.4 and 1.3.0. Are you trying to theoretically split the 5 sections that are split with 4 lines, into 10? Does my point make sense or am I the one that's the black sheep?  :D 
p.s From talking to some people with old phoenix model, they said that it's impossible to grind lower than 1, the burrs don't even catch the seeds.

It's true,I have Phoenix from the first lots and I grind at 1.2-1.4, but if I try to grind below 0.9 it's almost impossible ,you can do it but it lasts minutes
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
As I said, for 27-30s time I grind according to: coffee type, roast level and machine temperature.
Claro, Brazilia Santos: 18g to 36out in 30s grind is 1.1.2
Sloane, Peru decaf: same recipe grind is 0.8

My point is that all, recent phoenix settings, are the same.

Reply
Domnilor,

Doar vroiam sa va multumesc pentru toate infor.atiile din acest post. A mea a venit miercuri, si sunt fericit sa va spun ca dupa primele incercari, pare ca ma apropii de ce ar trebui sa fie un espresso.

Ma inclin!

Reply
Detin un Kinu Pheonix de aprox. 1 an, timp in care l-am folosit fara probleme. In ultima perioada paharul in care se aduna cafeaua a inceput sa cada din ce in ce mai des (1 din 2 rasniri se finaliza cu strangerea cafelei de pe jos). Am schimbat garnitura cu una noua (mai aveam in cutie), problema a parut a fi rezolvata, dar dupa aprox. 1 saptamana a reaparut. A mai fost cineva in aceasta situatie? Oare ar trebui sa caut o garnitura mai groasa sau sa cumpar un nou pahar de la fabrica? Banuiesc ca si rasnitele noi au acelasi sistem de prindere a capacului, cu o garnitura.

Reply
Salut!

Cureți râșnița cu o pensulă după folosire? Te întreb pt. că este posibil ca particulele de cafea să uzeze prematur garnitura.

Eu am vândut Phoenix-ul după un an și stătea pe el paharul la fel ca-n prima zi. Nici nu a fost măcar nevoie să pun pe ea al doilea set de garnituri.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Eu am un kinu din prima generație, cu garnitura originala. Nu am pățit niciodată să-mi cada paharul. Și rasnita e la mine de 2 ani.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
da, asta pare sa fi fost problema.. cu timpul nu am mai curatat rasnita la fel de bine dupa fiecare rasnire (o curatam mai temeinic o data pe saptamana).. multumesc pentru raspunsuri!

Reply
Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am tinut rasnita in sertar fara maner si cand am umblat cu ea, a iesit piesulica din poza (cea spre care arat cu sageata rosie). Am pus-o la loc, dar acum piesa cu gradatii se invarte in gol, nu se opreste nicaieri (cu manerul neatasat). Am folosit rar Kinu si nu am apucat sa ma obisnuiesc cum sa-l folosesc. L-am stricat? Cum fac sa il aduc la pozitia zero? 
Help pls.  Huh
[Image: ptpDjJT.jpg]
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill

Reply
Nu l-ai stricat, cel mai probabil nu ai prins filetul cand ai montat-o la loc, trebuie sa infiletezi in timp ce apesi pe cutit de jos in sus, altfel pare doar fixata.
Ai grija sa intre cutitul in lacasul lui (are o iesire mica si o gaura in care poate intra) si la piesa pe care o arati ai grija sa intre in orientarea corecta (e tesita pe o parte).
Abia dupa asta poti sa o strangi calumea pana la maxim. Si nu uita sa-i pui manivela :)
Rasnita: Eureka Mignon Specialita / Kinu M47 Phoenix
Espressor: Ambient Espresso Minima (ex-Lelit PL82T)

Reply
(07-12-2020, 21:19)aditanase Wrote: Nu l-ai stricat, cel mai probabil nu ai prins filetul cand ai montat-o la loc, trebuie sa infiletezi in timp ce apesi pe cutit de jos in sus, altfel pare doar fixata.
Ai grija sa intre cutitul in lacasul lui (are o iesire mica si o gaura in care poate intra) si la piesa pe care o arati ai grija sa intre in orientarea corecta (e tesita pe o parte).
Abia dupa asta poti sa o strangi calumea pana la maxim. Si nu uita sa-i pui manivela Smile

Multumesc, am urmat instructiunile. Acum semnul e in spatele lui zero. Nu stiu exact daca asa a venit din fabrica, dar cred ca nu ma deranjeaza asta.
O zi faina!
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill

Reply
Rasnita mea Kinu are apucături de Honne Hedone [emoji39]

Ca să mă mai " imprietensc " cu ea, am zis să-i aduc ceva modificări.
Urmeaza sa introduc un element elastic" între bormașină și tubulara.

https://photos.app.goo.gl/H5L8qCSxw32e1qVe9[Image: d96cb87f31f4f7db1f199cc8e2973e97.jpg][Image: 10888d9c8a32432c876ed883b9ffc9c6.jpg][Image: 7e5b74d4ba804632d7012cd80d3bb5e5.jpg][Image: c6f99f398cb0ef7d446f7071ace320b9.jpg]
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Am vrut sa rasnesc si eu cu bormasina la kinu meu, dar nu am putut tine bormasina perfect dreapta si parca batea axul. Nu am mai insistat de teama sa nu o decalibrez sau sa nu rup ceva plastic in ea.
Consider ca nu are sens sa incerci sa modifici o manuala precum kinu phoenix, nu cred ca vei reusi sa tii bormasina perfect dreapta astfel sa nu fortezi spitele de plastic ce tin cutitele aliniate. Parca a mai incercat cineva pe aici ceva de genu, dar nu mai stiu finalitatea (daca o fi fost vreun final)
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply
(18-12-2020, 23:30)rob8402000 Wrote: Am vrut sa rasnesc si eu cu bormasina la kinu meu, dar nu am putut tine bormasina perfect dreapta si parca batea axul. Nu am mai insistat de teama sa nu o decalibrez sau sa nu rup ceva plastic in ea.
Consider ca nu are sens sa incerci sa modifici o manuala precum kinu phoenix, nu cred ca vei reusi sa tii bormasina perfect dreapta astfel sa nu fortezi spitele de plastic ce tin cutitele aliniate. Parca a mai incercat cineva pe aici ceva de genu, dar nu mai stiu finalitatea (daca o fi fost vreun final)
Depinde de "mână" ...
Pt mine chiar contează și nu vad dc. m-aș chinui" sa învârt eu de cca 100 ori(18gr) la mămăligă" ... Kinu merge foarte greu la mână ...
Am ideea in cap am tot ce-mi trebuie numai sa implementez elementul elastic și totul va fi safe și pt râșniță ca sa fie toată lumea mulțumită.
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Exista doua topice de electro/motorizare, unul pentru Kinu si unul pentru o manuala generica.

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...pid=131413
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...pid=105507

Reply
Pentru cei interesati de motorizarea rasnitei Kinu pun din nou fotografii cu varianta de motorizare realizata de mine. In vacanta ii montez manivela si o iau cu mine. Detalii despre realizare si materiale am dat pe threadul Kinu M47. Poate fi o sursa de inspiratie.

(19-12-2020, 11:59)vidax Wrote: [Image: ksCrokB.jpg][Image: v7HvKmm.jpg][Image: LtK4kZ5.jpg][Image: 6TaD2cN.jpg]Pentru cei interesati de motorizarea rasnitei Kinu pun din nou fotografii cu varianta de motorizare realizata de mine. In vacanta ii montez manivela si o iau cu mine. Detalii despre realizare si materiale am dat pe threadul Kinu M47. Poate fi o sursa de inspiratie.

Attached Files Thumbnail(s)

Rancilio Silvia E,  PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.

Reply
(19-12-2020, 10:43)renatoa Wrote: Exista doua topice de electro/motorizare, unul pentru Kinu si unul pentru o manuala generica.

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...pid=131413
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...pid=105507
Mulțumesc.
Nu am prins" acele posturi ... Nu știu cum mi-au scăpat.
Înseamnă că Liviu va muta postarea mea in topicul adecvat. (Mulțumesc)

După cele văzute, pe de o parte mă bucur că am ales o varianta super simpla, ieftină și eficientă.

Reply
Am mutat discutiile despre cafele fara aciditate in topicul potrivit
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Merg mutate si cele despre motorizare ;)

Reply
Scuze pentru offtopic. Revenind la KinuM47 Phoenix, remarc cu surprindere și cu mare placere consistenta si uniformitatea râșnirii, comparativ cu haosul dimensional al sparturii pe care o face Rancilio Rocky...
Lelit PL92T + Rancilio Rocky inox mod.Stepless-Doserless, Kinu M47 Phoenix

Reply
Și cafeaua ce gust are, prin comparație cu Rocky?
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
(02-01-2021, 17:36)TVTVTV Wrote: Și cafeaua ce gust are, prin comparație cu Rocky?
Iar o să ne mute Lyvyoo la ”cafele” pentru offtopic.
Incerc sa rămân strick la Kinu.
Rezultat bun cu prima cafea incercată.
Rocky e tunat pe o alta, comercială, care-i place sotiei, și nu mă lasă să i-o mut, pana acum nu am tras in paralal pe aceeasi cafea, dar cat de curand revin cu comparatii.
Lelit PL92T + Rancilio Rocky inox mod.Stepless-Doserless, Kinu M47 Phoenix

Reply
Salutare,
M-ar interesa daca sunt colegi care au testat atat cutitul pentru espresso cat si cel de pour-over pentru filtru cu ce parere au ramas?
Acum folosesc Kinu pentru brew cu cutitul de espresso, si ma gandeam daca merita sau nu sa-l cumpar si pe cel dedicat pentru brew.
Bugster+Honne, Kinu

Reply
(06-01-2021, 20:07)Cosminchir Wrote: Salutare,
M-ar interesa daca sunt colegi care au testat atat cutitul pentru espresso cat si cel de pour-over pentru filtru cu ce parere au ramas?
Acum folosesc Kinu pentru brew cu cutitul de espresso, si ma gandeam daca merita sau nu sa-l cumpar si pe cel dedicat pentru brew.

da, eu, si mi s a parut ca iese mai bine filtru cu cutitul de espresso.
daca esti din buc, treci pe la prajitorie si iti dau cutitele de brew sa le testezi.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
(07-01-2021, 10:39)bogdan_geor Wrote:

da, eu, si mi s a parut ca iese mai bine filtru cu cutitul de espresso.
daca esti din buc, treci pe la prajitorie si iti dau cutitele de brew sa le testezi.
Ok, merci.
Săptămâna trecută am fost pe la tine, am un kg de cafea ce așteaptă sa intre la tocat, dupa ce îl termin trec.
Bugster+Honne, Kinu

Reply

Nu stiu daca sunt in minoritate, dar eu nu am putut bea nimic brew din ce scoteam pe cutitul de espresso. Am incercat v60, aeropress diverse retete, french press diverse retete, cold brew. Era un bitter foarte naspa de care nu am scapat, pe care eu l-am asociat mereu cu finesul prea mult scos de cutitul de espresso.

Stiu colegi care au facut o sita improvizata si din 18g de cafea scoteau 2-3 grame de fines si cu cafeaua ramasa scoteau v60 decent.

Prin comparatie, de cand am trecut la cutitul de brew mi-au disparut toate problemele, pe asta chiar beau cu placere toate tipurile de brew enumerate mai sus, si se vede si vizual ca macinatura e mai uniforma la granulatii mari. (eu stau intre 2.8.0 si 3.2.0, pentru v60 si aeropress mi se pare acoperitor intervalul asta).
Rasnita: Eureka Mignon Specialita / Kinu M47 Phoenix
Espressor: Ambient Espresso Minima (ex-Lelit PL82T)

Reply
(12-01-2021, 13:53)aditanase Wrote:

Nu stiu daca sunt in minoritate, dar eu nu am putut bea nimic brew din ce scoteam pe cutitul de espresso. Am incercat v60, aeropress diverse retete, french press diverse retete, cold brew. Era un bitter foarte naspa de care nu am scapat, pe care eu l-am asociat mereu cu finesul prea mult scos de cutitul de espresso.

Stiu colegi care au facut o sita improvizata si din 18g de cafea scoteau 2-3 grame de fines si cu cafeaua ramasa scoteau v60 decent.

Prin comparatie, de cand am trecut la cutitul de brew mi-au disparut toate problemele, pe asta chiar beau cu placere toate tipurile de brew enumerate mai sus, si se vede si vizual ca macinatura e mai uniforma la granulatii mari. (eu stau intre 2.8.0 si 3.2.0, pentru v60 si aeropress mi se pare acoperitor intervalul asta).

Si eu sunt aproape total de acord, doar ca nu as merge chiar pana acolo sa zic ca nu era nimic baubil Smile.
Se poate scoate brew decent si cu cutitul de espresso, insa categoric, cel de brew e net superior (imo).
Clar volumul de fines este mai mare folosind cutitul de brew si necesita cumva alta abordare.
De exemplu, folosind "spin or swirl the slurry" cu cutitul de espresso, fines-urile migrau probabil blocand filtrul, si rezultatul era un timp de scurgere total inconsistent si aleator (intre 2:30min si 7 uneori).
Cu cel de brew nu am blocat niciodata nici vreun filtru, chiar cand am abuzat de asta in mod special, in scop de test sa vada daca se intampla.

Reply
(12-01-2021, 14:29)zmolk Wrote:
(12-01-2021, 13:53)aditanase Wrote:

Si eu sunt aproape total de acord, doar ca nu as merge chiar pana acolo sa zic ca nu era nimic baubil Smile.
Se poate scoate brew decent si cu cutitul de espresso, insa categoric, cel de brew e net superior (imo).
Clar volumul de fines este mai mare folosind cutitul de brew si necesita cumva alta abordare.
De exemplu, folosind "spin or swirl the slurry" cu cutitul de espresso, fines-urile migrau probabil blocand filtrul, si rezultatul era un timp de scurgere total inconsistent si aleator (intre 2:30min si 7 uneori).
Cu cel de brew nu am blocat niciodata nici vreun filtru, chiar cand am abuzat de asta in mod special, in scop de test sa vada daca se intampla.
@aditanase, si pe espresso pe unde stai cu macinatura. Eu cand macinam pentru espresso eram in zona 0,8-1. Stiu ca este putin fata de media pe Kinu, dar ca sa am o curgere de 28-30s pe acolo trebuia sa fiu.
Eu folosesc un clever dripper, metoda lui Hoffmann, si sa stii ca nu am biter accentuat.
Ca tot mi-a zis Bogdan Georgescu ca imi imprumuta cutitul lui, filtrul baut la el, era asemanator ca biter cu ce imi iese mie. De aroma nu vb fiindca am baut o costa rica care e printre cele mai bune cafele ale lui.
Intrebarea mea avea legatura mai mult cu claritatea aromei, m-as baga sa-l schimb daca as avea un plus in ceasca din punctul asta de vedere.
Bugster+Honne, Kinu

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)