Hello There, Guest! Login Register


Kinu M47 Phoenix

Salut, primul post pe forum. Asadar, multumesc tuturor pentru sfaturi, pareri, recomandari si .... atmosfera de aici.

Comandat Kinu M47 Phoenix pe 24.04 si am intrat in posesie pe 30.04. Fabrica e (era) inchisa, insa o data pe saptamana (marti) trimit comenzi, din ce am inteles. Pana acum sunt multumit de rasnita. Eu am gasit setarea OK pe la 2.8.2 cu cafea de la Claro - espresso blend.

 seara buna!
 
Reply
Bun venit printre noi! Succes în continuare și să ai parte de rezultate cât mai bune!
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
 
Reply
Mersi, am cumparat mai demult un Lelit PL41E dar m-am tot codit sa iau o rasnita buna. Acum descopar si eu diferenta si ma bucur de rezultate. Partea nasoala e ca stric multa cafea pe teste  Sad  vedem pe viitor
 
Reply
Cum se desface rasnita pentru a curata cuțitele? Nu reușesc sa îmi dau seama, poate pune cineva o poza pls?
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
https://www.google.com/search?q=Kinu+M47...are+cutite
https://www.youtube.com/watch?v=zgVT3vKKhxk
■  ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
 
Reply
Mersi! Exista riscul de a se modifica reglarea? Trebuie sa fiu atent la ceva la remontare în direcția asta? Acum mi se ating cuțitele la zero
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
Se vor atinge si la remontare. Atentie sa fie asezat corect cutitul, strangi piulita pana la capat. Vei ajunge la 0, de unde slabesti pana la setarile folosite anterior.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
Gata, mersi! Am curățat - o

Voi cam la cât timp o desfaceți pt curățare? Cu 3-4 cafele pe zi sa zicem
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
Eu am desfacut (Kinu M38) de doua ori in 2,5 ani si nu am avut ce sa curat intre cutite.
Dar nu am facut RDT (https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...so-perfect) si nu am folosit boabe prajite dark.
■  ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
 
Reply
Eu am facut RDT și am măcinat și dark, era plina înăuntru când am desfacut-o
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
Hola!

În căutarea unei prize ceva mai confortabile în folosirea Phoenix-ului, am găsit următoarea soluție ieftină, total reversibilă și foarte eficientă:

[attachment=7741]

Este vorba despre un overgrip pentru rachetele de tenis de câmp.

Un set de 3 benzi este suficient pentru bobinarea râșniței de 3 ori. Și, dacă mă întrebați pe mine, n-arată deloc rău. Smile

P.S. - Nu este nevoie de lipici. Vă trebuie doar o fărâmă de bandă dublu adezivă, pentru fixarea invizibilă a capătului dinspre recipientul de colectare a măcinăturii.

Zi faină!
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
Question 
Salutare espressomani,

Am nevoie de sfatul vostru. Inainte de toate trebuie sa mentionez ca primul meu espressor e pe drum(Lelit pl41TEM), iar azi a ajuns rasnita Kinu M47 Phoenix, comandata prin formular de reducere(a ajuns rapid, in 2 zile) dar am niste nelamuriri Huh  legate de ea:
  • se mentioneza, chiar si in manualul de utilizare: "Stepless grind adjustment with click feeling" - la mine nu exista acest efect de click ci pur si simplu invart fara nici un feedback de genul
  • e normal ca manerul sa se invarta in gol(in ambele directii) daca rotesti rasnita tinand doar de cilindrul ei? sau ar trebui sa stea fix pana incepi efectiv sa invarti de maner? 
  • tot am citit pe forum setari de granulatie din 3 cifre(ex: 2-8-2) - cum sa interpreteaza asta? la Phoenix e de la 0-9 si cu 5 trepte intre
  • ce setare de granulatie imi recomandati pentru: Blend YUME'SPRESSO #1EL SALVADOR Maria Elena Ochoa, Pacamara, HoneyPAPUA NOUA GUINEE Sigri AAHONDURAS Osman Rene Romero?
Astept cu nerabdare orice alt sfat la cum sa-mi iasa un espresso veritabil cu aparatura si boabele de cafea mentionate mai sus  Big Grin
Lelit PL41TEM, Kinu M47 Phoenix
 
Reply
Bun venit,
Incearca sa mai parcurgi acest topic pt ca ai o gramada de experiente impartasite si vei gasi detaliate raspunsurile de mai jos:

- manualul a ramas nemodificat probabil, dar acea biluta ce facea sa auzi un fel de click, s-a scos. 
- bineinteles ca manerul negru trebuie sa fie mobil, altfel nu ai putea invarti manivela cum trebuie
- reglajele pe care le-au mai spus espressomanii au fost de obicei din doua cifre, adica ceva gen 2.5. Dar se poate detalia si pe liniutele intermediare, fara a putea considera asta un reper general. Mai exact, de la maxim de fin, acolo unde nu mai merge invartita rotita de reglaj si unde sa spunem ca esti pe 0, invarti spre grosier doua ture complete, adica treci de doua ori de zero. Asta inseamna "2". Apoi a doua cifra ar insemna pana la ce gradatie te duci dupa ce ai facut aceste doua ture. IN exemplul tau, te duci pana la 8. A treia cifra ar numara gradatiile dar cum ziceam nu are rost sa mergi atat de departe. Iar acele diviziuni nu sunt trepte, adica poti pune reglajul oriunde si intre ele daca vrei, fiind doar pentru orientarea ta.
- nu te feri sa experimentezi, rasnitele pot fi calibrate diferit, conditiile de degazare ale unei cafele pot influenta si ele gradul de rasnire, la fel si o mica schimbare in profilul prajitorului de cafea. Porneste de la 2 sa spunem si urmeaza tutorialul de preparare folosind sa spunem 18g de cafea mereu. Din test in test vei gasi plaja de setari potrivita si iti vei da seama ce efect are miscarea reglajulu cu doua unitati sa spunem, de la 2.8 la 2.6, ca un exemplu.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
(14-05-2020, 18:26)Lyvyoo Wrote: Bun venit,
Incearca sa mai parcurgi acest topic pt ca ai o gramada de experiente impartasite si vei gasi detaliate raspunsurile de mai jos:

- manualul a ramas nemodificat probabil, dar acea biluta ce facea sa auzi un fel de click, s-a scos. 
- bineinteles ca manerul negru trebuie sa fie mobil, altfel nu ai putea invarti manivela cum trebuie
- reglajele pe care le-au mai spus espressomanii au fost de obicei din doua cifre, adica ceva gen 2.5. Dar se poate detalia si pe liniutele intermediare, fara a putea considera asta un reper general. Mai exact, de la maxim de fin, acolo unde nu mai merge invartita rotita de reglaj si unde sa spunem ca esti pe 0, invarti spre grosier doua ture complete, adica treci de doua ori de zero. Asta inseamna "2". Apoi a doua cifra ar insemna pana la ce gradatie te duci dupa ce ai facut aceste doua ture. IN exemplul tau, te duci pana la 8. A treia cifra ar numara gradatiile dar cum ziceam nu are rost sa mergi atat de departe. Iar acele diviziuni nu sunt trepte, adica poti pune reglajul oriunde si intre ele daca vrei, fiind doar pentru orientarea ta.
- nu te feri sa experimentezi, rasnitele pot fi calibrate diferit, conditiile de degazare ale unei cafele pot influenta si ele gradul de rasnire, la fel si o mica schimbare in profilul prajitorului de cafea. Porneste de la 2 sa spunem si urmeaza tutorialul de preparare folosind sa spunem 18g de cafea mereu. Din test in test vei gasi plaja de setari potrivita si iti vei da seama ce efect are miscarea reglajulu cu doua unitati sa spunem, de la 2.8 la 2.6, ca un exemplu.

Salut,

Si eu am trecut/trec prin aceleasi dileme ca si tine (cautat chiar pe youtube in speranta setarii magice Smile))
Daca te ajuta cu ceva, la mine range-ul de pana acum este la 2 ture complete de la alinierea cutitelor sau 0 si apoi intre pozitiile 4 si 6, in functie de cafea si de ce gust vreau sa scot din ea. Poti incepe de la 5 sa vezi ce curgere ai (daca umpli "o galeata" de lichid in 25-30 de secunde inseamna ca trebuie sa mergi inapoi, iar daca umpli "cativa stropi" inseamna ca trebuie sa mergi inainte - pe forum o sa gasesti ca referinta 18 grame de cafea in portafiltr cu 36-40 grame de cafea in ceasca in 25-30s, poate si cateva secunde in plus in functie de cafea)

P.S.: Daca te uiti cu atentie in cutie, ar trebui sa mai ai un sticker galben sau ceva de genul pe care sunt scrise niste extra instructiuni - "strangi pana la 0, adica pana se aliniaza cutitele si apoi desfaci 1,5 ture - asta fiind punctul de pornire". Ca sa te scutesc de niste cafea irosita, pot sa-ti spun ca la mine a fost mult prea "grosier".

Bine ai venit in lumea vanatorilor de espresso! Smile
Lelit Bianca V2, Honne, Kinu M47 Phoenix, Bravo Tools, Felicita Arc, VST baskets
 
Reply
(14-05-2020, 20:05)alchemist Wrote:
(14-05-2020, 18:26)Lyvyoo Wrote:  Bun venit,
Incearca sa mai parcurgi acest topic pt ca ai o gramada de experiente impartasite si vei gasi detaliate raspunsurile de mai jos:

- manualul a ramas nemodificat probabil, dar acea biluta ce facea sa auzi un fel de click, s-a scos. 
- bineinteles ca manerul negru trebuie sa fie mobil, altfel nu ai putea invarti manivela cum trebuie
- reglajele pe care le-au mai spus espressomanii au fost de obicei din doua cifre, adica ceva gen 2.5. Dar se poate detalia si pe liniutele intermediare, fara a putea considera asta un reper general. Mai exact, de la maxim de fin, acolo unde nu mai merge invartita rotita de reglaj si unde sa spunem ca esti pe 0, invarti spre grosier doua ture complete, adica treci de doua ori de zero. Asta inseamna "2". Apoi a doua cifra ar insemna pana la ce gradatie te duci dupa ce ai facut aceste doua ture. IN exemplul tau, te duci pana la 8. A treia cifra ar numara gradatiile dar cum ziceam nu are rost sa mergi atat de departe. Iar acele diviziuni nu sunt trepte, adica poti pune reglajul oriunde si intre ele daca vrei, fiind doar pentru orientarea ta.
- nu te feri sa experimentezi, rasnitele pot fi calibrate diferit, conditiile de degazare ale unei cafele pot influenta si ele gradul de rasnire, la fel si o mica schimbare in profilul prajitorului de cafea. Porneste de la 2 sa spunem si urmeaza tutorialul de preparare folosind sa spunem 18g de cafea mereu. Din test in test vei gasi plaja de setari potrivita si iti vei da seama ce efect are miscarea reglajulu cu doua unitati sa spunem, de la 2.8 la 2.6, ca un exemplu.

Salut,

Si eu am trecut/trec prin aceleasi dileme ca si tine (cautat chiar pe youtube in speranta setarii magice Smile))
Daca te ajuta cu ceva, la mine range-ul de pana acum este la 2 ture complete de la alinierea cutitelor sau 0 si apoi intre pozitiile 4 si 6, in functie de cafea si de ce gust vreau sa scot din ea. Poti incepe de la 5 sa vezi ce curgere ai (daca umpli "o galeata" de lichid in 25-30 de secunde inseamna ca trebuie sa mergi inapoi, iar daca umpli "cativa stropi" inseamna ca trebuie sa mergi inainte - pe forum o sa gasesti ca referinta 18 grame de cafea in portafiltr cu 36-40 grame de cafea in ceasca in 25-30s, poate si cateva secunde in plus in functie de cafea)

P.S.: Daca te uiti cu atentie in cutie, ar trebui sa mai ai un sticker galben sau ceva de genul pe care sunt scrise niste extra instructiuni - "strangi pana la 0, adica pana se aliniaza cutitele si apoi desfaci 1,5 ture - asta fiind punctul de pornire". Ca sa te scutesc de niste cafea irosita, pot sa-ti spun ca la mine a fost mult prea "grosier".

Bine ai venit in lumea vanatorilor de espresso! Smile

Mersi de sfaturi 77 , cu siguranta m-am lamurit care e treaba cu gradatia de pe rasnita si ce ar trebui sa mai studiez mai departe. E putin enervant vizual ca la maxim de strans nu e fix pe 0(merge 2 liniute sub).
Lelit PL41TEM, Kinu M47 Phoenix
 
Reply
(14-05-2020, 20:30)Andrei I. Wrote:
(14-05-2020, 20:05)alchemist Wrote:
(14-05-2020, 18:26)Lyvyoo Wrote:  Bun venit,
Incearca sa mai parcurgi acest topic pt ca ai o gramada de experiente impartasite si vei gasi detaliate raspunsurile de mai jos:

- manualul a ramas nemodificat probabil, dar acea biluta ce facea sa auzi un fel de click, s-a scos. 
- bineinteles ca manerul negru trebuie sa fie mobil, altfel nu ai putea invarti manivela cum trebuie
- reglajele pe care le-au mai spus espressomanii au fost de obicei din doua cifre, adica ceva gen 2.5. Dar se poate detalia si pe liniutele intermediare, fara a putea considera asta un reper general. Mai exact, de la maxim de fin, acolo unde nu mai merge invartita rotita de reglaj si unde sa spunem ca esti pe 0, invarti spre grosier doua ture complete, adica treci de doua ori de zero. Asta inseamna "2". Apoi a doua cifra ar insemna pana la ce gradatie te duci dupa ce ai facut aceste doua ture. IN exemplul tau, te duci pana la 8. A treia cifra ar numara gradatiile dar cum ziceam nu are rost sa mergi atat de departe. Iar acele diviziuni nu sunt trepte, adica poti pune reglajul oriunde si intre ele daca vrei, fiind doar pentru orientarea ta.
- nu te feri sa experimentezi, rasnitele pot fi calibrate diferit, conditiile de degazare ale unei cafele pot influenta si ele gradul de rasnire, la fel si o mica schimbare in profilul prajitorului de cafea. Porneste de la 2 sa spunem si urmeaza tutorialul de preparare folosind sa spunem 18g de cafea mereu. Din test in test vei gasi plaja de setari potrivita si iti vei da seama ce efect are miscarea reglajulu cu doua unitati sa spunem, de la 2.8 la 2.6, ca un exemplu.

Salut,

Si eu am trecut/trec prin aceleasi dileme ca si tine (cautat chiar pe youtube in speranta setarii magice Smile))
Daca te ajuta cu ceva, la mine range-ul de pana acum este la 2 ture complete de la alinierea cutitelor sau 0 si apoi intre pozitiile 4 si 6, in functie de cafea si de ce gust vreau sa scot din ea. Poti incepe de la 5 sa vezi ce curgere ai (daca umpli "o galeata" de lichid in 25-30 de secunde inseamna ca trebuie sa mergi inapoi, iar daca umpli "cativa stropi" inseamna ca trebuie sa mergi inainte - pe forum o sa gasesti ca referinta 18 grame de cafea in portafiltr cu 36-40 grame de cafea in ceasca in 25-30s, poate si cateva secunde in plus in functie de cafea)

P.S.: Daca te uiti cu atentie in cutie, ar trebui sa mai ai un sticker galben sau ceva de genul pe care sunt scrise niste extra instructiuni - "strangi pana la 0, adica pana se aliniaza cutitele si apoi desfaci 1,5 ture - asta fiind punctul de pornire". Ca sa te scutesc de niste cafea irosita, pot sa-ti spun ca la mine a fost mult prea "grosier".

Bine ai venit in lumea vanatorilor de espresso! Smile

Mersi de sfaturi 77 , cu siguranta m-am lamurit care e treaba cu gradatia de pe rasnita si ce ar trebui sa mai studiez mai departe. E putin enervant vizual ca la maxim de strans nu e fix pe 0(merge 2 liniute sub).

Nu trebuie sa fie 0 musai cand se aliniaza cutitele (totusi nu e sabie de samurai batuta dintr-o bucata de otel cat un pachet de tigari, de un mester fierar care a lucrat 1 an la ea Smile) - n-avea rost sa se chinuie producatorii sa duca atentia la detalii chiar in zona aia, dar sa stii ca te inteleg perfect pentru ca am si eu acesta atentie sporita pentru detalii).
Pentru tine ala o sa fie punctul 0(al tau si numai al tau - ca, pana la urma, ai dat bani pe el) si dai rotatii complete, apoi mergi in pasi mici.

Spor! Smile
Lelit Bianca V2, Honne, Kinu M47 Phoenix, Bravo Tools, Felicita Arc, VST baskets
 
Reply
Salut  ! Din ce am citit eu .. cauti acel click cand potrivesti  gradatia macinaturii ? Cei de la Kinu cand zic de click feeling.. se refera la acel click care se aude cand dai la manivela si macini cafeaua.. eu unul personal am scos acea biluta trebuia mereu sa o ung si gaseam mereu pilitura.. am renuntat la acel feeling..
PL042EM.. Kinu Phoenix.. Prajitor Gene Cafe.. Handpresso..
 
Reply
(14-05-2020, 20:38)alchemist Wrote:
(14-05-2020, 20:30)Andrei I. Wrote:
(14-05-2020, 20:05)alchemist Wrote:
(14-05-2020, 18:26)Lyvyoo Wrote:  Bun venit,
Incearca sa mai parcurgi acest topic pt ca ai o gramada de experiente impartasite si vei gasi detaliate raspunsurile de mai jos:

- manualul a ramas nemodificat probabil, dar acea biluta ce facea sa auzi un fel de click, s-a scos. 
- bineinteles ca manerul negru trebuie sa fie mobil, altfel nu ai putea invarti manivela cum trebuie
- reglajele pe care le-au mai spus espressomanii au fost de obicei din doua cifre, adica ceva gen 2.5. Dar se poate detalia si pe liniutele intermediare, fara a putea considera asta un reper general. Mai exact, de la maxim de fin, acolo unde nu mai merge invartita rotita de reglaj si unde sa spunem ca esti pe 0, invarti spre grosier doua ture complete, adica treci de doua ori de zero. Asta inseamna "2". Apoi a doua cifra ar insemna pana la ce gradatie te duci dupa ce ai facut aceste doua ture. IN exemplul tau, te duci pana la 8. A treia cifra ar numara gradatiile dar cum ziceam nu are rost sa mergi atat de departe. Iar acele diviziuni nu sunt trepte, adica poti pune reglajul oriunde si intre ele daca vrei, fiind doar pentru orientarea ta.
- nu te feri sa experimentezi, rasnitele pot fi calibrate diferit, conditiile de degazare ale unei cafele pot influenta si ele gradul de rasnire, la fel si o mica schimbare in profilul prajitorului de cafea. Porneste de la 2 sa spunem si urmeaza tutorialul de preparare folosind sa spunem 18g de cafea mereu. Din test in test vei gasi plaja de setari potrivita si iti vei da seama ce efect are miscarea reglajulu cu doua unitati sa spunem, de la 2.8 la 2.6, ca un exemplu.

Salut,

Si eu am trecut/trec prin aceleasi dileme ca si tine (cautat chiar pe youtube in speranta setarii magice Smile))
Daca te ajuta cu ceva, la mine range-ul de pana acum este la 2 ture complete de la alinierea cutitelor sau 0 si apoi intre pozitiile 4 si 6, in functie de cafea si de ce gust vreau sa scot din ea. Poti incepe de la 5 sa vezi ce curgere ai (daca umpli "o galeata" de lichid in 25-30 de secunde inseamna ca trebuie sa mergi inapoi, iar daca umpli "cativa stropi" inseamna ca trebuie sa mergi inainte - pe forum o sa gasesti ca referinta 18 grame de cafea in portafiltr cu 36-40 grame de cafea in ceasca in 25-30s, poate si cateva secunde in plus in functie de cafea)

P.S.: Daca te uiti cu atentie in cutie, ar trebui sa mai ai un sticker galben sau ceva de genul pe care sunt scrise niste extra instructiuni - "strangi pana la 0, adica pana se aliniaza cutitele si apoi desfaci 1,5 ture - asta fiind punctul de pornire". Ca sa te scutesc de niste cafea irosita, pot sa-ti spun ca la mine a fost mult prea "grosier".

Bine ai venit in lumea vanatorilor de espresso! Smile

Mersi de sfaturi 77 , cu siguranta m-am lamurit care e treaba cu gradatia de pe rasnita si ce ar trebui sa mai studiez mai departe. E putin enervant vizual ca la maxim de strans nu e fix pe 0(merge 2 liniute sub).

Nu trebuie sa fie 0 musai cand se aliniaza cutitele (totusi nu e sabie de samurai batuta dintr-o bucata de otel cat un pachet de tigari, de un mester fierar care a lucrat 1 an la ea Smile) - n-avea rost sa se chinuie producatorii sa duca atentia la detalii chiar in zona aia, dar sa stii ca te inteleg perfect pentru ca am si eu acesta atentie sporita pentru detalii).
Pentru tine ala o sa fie punctul 0(al tau si numai al tau - ca, pana la urma, ai dat bani pe el) si dai rotatii complete, apoi mergi in pasi mici.

Spor! Smile

Cu toate sfaturile primite si la cat am citit pe forum credeam ca o sa-mi iasa un espresso decent dupa 2-3 incercari...but boy I was wrong  Sad Cred ca mi-a luat peste 10 incercari ca sa am ceva ce se poate bea.
Probleme intalnite la combinatii de:
  • 92-94 grade Celsius(cu offset pus la 10), boabe macinate(16-18g) incepand de la 2.0 si mergand in jos(spre fin)
  1. espresso curge extrem de repede, in 10-15s umplu cana cu o ciorba trista
  2. gust oribil, foarte acru
Ca sa obtin ceva decent(gustul nu ma da pe spate, tot pare prea acru) macin la 1.1 la 93 grade Celsius, astfel ca ma incadrez in raportul de 1:2 in 25-30 secunde(presiune ok, in zona verde) pentru un espresso dublu.
Cum e posibil sa existe asa diferente intre rasnita mea si a altora care macina incepand de la 2.0 si merg inspre "grosier"?  Dodgy Boabele de cafea ce le folosesc sunt bune, Blend YUME'SPRESSO, e clar ca eu sunt problema dar nu stiu ce sa mai incerc ca imediat termin o punga de 250g si tot fara un final fericit.
Any ideas guys? Scratch Orice ajutor imi poate salva sanatatea mintala  Bc
Lelit PL41TEM, Kinu M47 Phoenix
 
Reply
Postarea nici nu ar fi pentru topicul acesta, poate pentru unul legat de cafea sau preparare.

Daca te incadrezi in parametrii de curgere, iar singura problema este gustul care ti se pare acid, incearca si sfaturile de acolo din topic. Sau cel mai probabil, treci pe un grad de prajire mai intens.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
(21-05-2020, 23:31)Lyvyoo Wrote: Postarea nici nu ar fi pentru topicul acesta, poate pentru unul legat de cafea sau preparare.

Daca te incadrezi in parametrii de curgere, iar singura problema este gustul care ti se pare acid, incearca si sfaturile de acolo din topic. Sau cel mai probabil, treci pe un grad de prajire mai intens.

Intradevar m-am extins peste titlul acestui topic  Blush  Poate inca este totusi relevanta intrebarea de ce difera asa de mult setarea rasnitei de la un model la altul, chiar si cu o tura mai mult?
Mersi pentru reply-urile rapide si pentru linkurile utile, apreciez  26
Lelit PL41TEM, Kinu M47 Phoenix
 
Reply
Setarile difera pentru ca nu exista un punct de 0 ca referinta valabil pentru toate rasnitele.
Daca filetul e mai scurt cu jumatate de tura sau o tura, apar diferente. Cel mai probabil intre loturi diferite se intampla asta.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
(22-05-2020, 00:07)Andrei I. Wrote:
(21-05-2020, 23:31)Lyvyoo Wrote: Postarea nici nu ar fi pentru topicul acesta, poate pentru unul legat de cafea sau preparare.

Daca te incadrezi in parametrii de curgere, iar singura problema este gustul care ti se pare acid, incearca si sfaturile de acolo din topic. Sau cel mai probabil, treci pe un grad de prajire mai intens.

Intradevar m-am extins peste titlul acestui topic  Blush  Poate inca este totusi relevanta intrebarea de ce difera asa de mult setarea rasnitei de la un model la altul, chiar si cu o tura mai mult?
Mersi pentru reply-urile rapide si pentru linkurile utile, apreciez  26

O sa te scutesc de suferinta, din nou: Schimba cafeaua (nu ca n-ar fi buna, chiar am tot respectul pentru baietii de la YUME, in special pentru Razvan).

Pur si simplu, nu esti inca pregatit sa prepari o cafea cu tipul ala de prajire. Ai nevoie sa mai experimentezi pe ceva cafea mai bine prajita, cu care poti lucra mai usor. Spun asta pentru ca am un setup similar cu al tau, si la nici 2 saptamani dupa ce l-am luat, m-am apucat de incercat pe aceeasi cafea cu care ai tu probleme. 
Am stricat aproape o punga Smile) si, dupa ce am discutat cu Razvan de la Yume, care si-a facut timp si mi-a povestit multe lucruri despre cafea, am decis s-o mai las sa se odihneasca, din 2 motive: 1. era prea proaspat prajita pentru a-si dezvalui toate "formele" - cred ca avea vreo 6 zile - si 2. eu eram prea proaspat in lumea asta a cafelei, iar aparatul meu nu e unul cu o stabilitate termica grozava astfel incat sa ma ajute, chiar daca gresesc putin, intr-o extractie cu tipul ala de cafea Smile)

Maine o sa ma apuc sa incerc iar cu ea, dupa ce-au trecut mai bine de 2 saptamani si m-am antrenat cu alte cafele mai bine prajite (Sarkis, de exemplu sau Prajitoria din Iasi). Acum pot sa zic ca nu mai "stric" cafea, macinaturile le potrivesc asa la ochi, iar rezultatele au devenit mai bune.

Sfat: cand reusesti sa obtii timp de curgere si gust bun la cafea, noteaza parametrii pe care i-ai folosit(pe punga de cafea de exemplu) - o sa te ajute foarte mult sa inveti si sa experimentezi.
Lelit Bianca V2, Honne, Kinu M47 Phoenix, Bravo Tools, Felicita Arc, VST baskets
 
Reply
Salutare. Vin cu o precizare întâi, sunt nou in acest domeniu, cu toate ca am reușit sa citesc destul de multe topicuri, am ceva nelămuriri legate de aceasta rasnita. Am primit-o de vreo săptămâna și am tot făcut teste cu ea. La început ma bucurăm când am văzut-o ca se blochează fix in 0, însă după aceasta perioada când am refăcut reglajul pentru alta cafea am observat ca nu mai e 0 inițial și scade sub cu 2 liniuțe când blochez Cuțitele și la măcinare scoate ceva particule albe. Setările pentru Kompresso le-am găsit ca si unii colegi la 0.9. Acum câteva pagini postase un coleg un video cum se aud la el Cuțitele când sunt blocate pe 0, o frecare, lucru ce l-am observat și eu.
E normal?
Mulțumesc
 
Reply
(26-05-2020, 15:40)danbv Wrote: Salutare. Vin cu o precizare întâi, sunt nou in acest domeniu, cu toate ca am reușit sa citesc destul de multe topicuri, am ceva nelămuriri legate de aceasta rasnita. Am primit-o de vreo săptămâna și am tot făcut teste cu ea. La început ma bucurăm când am văzut-o ca se blochează fix in 0, însă după aceasta perioada când am refăcut reglajul pentru alta cafea am observat ca nu mai e 0 inițial și scade sub cu 2 liniuțe când blochez Cuțitele și la măcinare scoate ceva particule albe. Setările pentru Kompresso le-am găsit ca si unii colegi la 0.9. Acum câteva pagini postase un coleg un video cum se aud la el Cuțitele când sunt blocate pe 0, o frecare, lucru ce l-am observat și eu.
E normal?
Mulțumesc
Salut,
Nu vad de ce trebuie sa mai revii cu ea in 0. Aia e ca sa stii la inceput de unde pleci si cam atat. Nu vad de ce ai insista pe pozitia aia.
Si la mine in 0 se frecau cutitele, dar nu vad care e problema, avand in vedere ca am rotit pana acolo ca sa am un punct de plecare si am observat frecarea pentru ca am miscat putin coarba rasnitei, dar in 0 n-o sa macini niciodata - zic sa nu-ti cauti probleme inutil si sa te bucuri de cafea.
Succes!
Lelit Bianca V2, Honne, Kinu M47 Phoenix, Bravo Tools, Felicita Arc, VST baskets
 
Reply
(19-01-2020, 20:01)aditanase Wrote: Eu am cuțitul standard și pe espresso sunt super mulțumit. Periodic (să zicem o dată pe săptămână), încerc și brew, mai mult de curiozitate. Am incercat toate combinațiile de aeropress, French press, chiar și cold brew recent și sunt foarte dezamăgit de fiecare dată.
Indiferent de cafea și de ușoarele variații în granulație și temperatură, am un gust amar care strică toată plăcerea.

Unde greșesc? Să mă dau bătut? Să încerc cuțitul de brew?

Revin dupa mai multe incercari, inclusiv cu cafea prajita mai light, pentru filtru, si dupa ce mi-a venit dupa cateva zile cutitul de brew.
Pe scenariul meu pot spune cu incredere ca doar noul cutit imi rezolva problemele. Gustul amar deranjant a disparut si s-a imbunatatit mult claritatea celorlalte note din ceasca.

Inca invat, asa ca nu ma lansez in alte evaluari, si desi sunt departe de un V60 ca la Sloane la terasa Smile - sunt incurajat sa continui si in directia asta.
Rasnita: Eureka Mignon Specialita / Kinu M47 Phoenix
Espressor: Ambient Espresso Minima (ex-Lelit PL82T)
 
Reply
Complementar, te va ajuta dacă cerni finess ul. Eu folosesc asa ceva:
RON 30.18 25%OFF | Coffee Filter 304 stainless steel Coffee sieve powder filter cup picker hand coffee powder Strainer
https://a.aliexpress.com/_dWXy90U
 
 
Reply
Interesant accesoriu, ne poti da mai multe detalii ?
Cam cate secunde/miscari faci dansul ?
Ce cantitate sau vizual de fines rezulta din xx grame de macinura bruta ?
 
Reply
Il am si eu la Xeo: cam 1g de fines din 20 de cafea rasnita pt V60
Pt anumite cafele e chiar foarte util
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
Pai mai ai nevoie de asa ceva, la ce macinatura impecabila mi s-a aratat ca scoate "dantura stirba"   Huh 
Aveam impresia din relatarea unui alt utilizator foarte satisfacut, ca o livreaza direct, fara shaker... Confused
 
Reply
A mea a ajuns cu shaker
Asa cum am spus, la unele cafele ajuta
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 5 Guest(s)