Hello There, Guest! Login Register

Kingrinder K2

Am vazut ca nu avea un thread dedicat, asa ca am facut eu unul.

Am cautat o rasnita decenta pentru vacante care sa fie folosita alaturi de staresso mirage si am ajuns la kingrinder k2. Comandata pe amazon.de pe 03.06, ajuns la mine pe 07.06 la pretul de 338 lei.

Prima impresie este foarte buna, am facut acum prima cafea cu ea si am ramas placut suprins la banii astia. calitatea materialelor este si ea foarte ok. Singurul lucru usor negativ este ca ma asteptam sa fie o idee mai usor de rasnit (nu am folosit pana acum o rasnita manuala)

[Image: kc4HXGY.jpeg]
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

Reply
Rasnita are un feed rate imens, ce poti face e sa rasnesti cu ea inclinata, dar asta inseamna ca trebuie sa ajustezi iar gradul de rasnire.
Kinu Phoenix, Classic, Simplicity, Titan (Turin dm47+k2+POB), Roest L100+, v60+Orea v4

Reply
Sau dai la manivela mai rar... boabele nu intra neinvitate singure intre cutite.
Sau ii instalezi un restrictor de debit, similar cu capacul antipopcorn, dar spiralat.
Il poti face DIY dintr-un plastic un pic mai rigid, taiat cu foarfeca.

Pe de alta parte Razvan il va folosi pentru espresso, unde slow feed nu inca la moda, deocamdata...

Reply
Eu am avut un alt tip de maner. Cred ca rasneam mai usor.

[Image: M9mNDjn.jpeg][Image: o19IuG3.jpeg]
Hario V60 / Switch Immersion Dripper/ Kingrinder K6 / Klarstein Kettle
MHW -R3 manual grinder / Arco manual grinder /
Skywalker roaster
Arin v2.0 Lever ( de vanzare )

Reply
Da, sunt 2 variante, la vanzari acum e un K6 din acelasi motiv, a vrut omu sa incerce ambele manere... Smile
De acolo am luat poza.

Reply
Din pacate cei de la comandante au luat-o si pe ei in vizor, dar pare ca s-a "rezolvat".
--Only God Can Judge Me--

Reply
(12-08-2024, 16:09)renatoa Wrote: Da, sunt 2 variante, la vanzari acum e un K6 din acelasi motiv, a vrut omu sa incerce ambele manere...
De acolo am luat poza.
Salut, poza imi apartine. Am gasit un model cu manerul curbat si am vrut sa vad diferenta. Ele sunt identice doar ca întradevăr cu manerul curbat pare ca rasnesti mai usor si ceva mai repede
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM

Reply
(12-08-2024, 16:34)MyR Wrote: Din pacate cei de la comandante au luat-o si pe ei in vizor, dar pare ca s-a "rezolvat".

Se pare ca smecheru de la comandante a scos un patent pentru cilindrul cu maner si il scoate din cand in cand din buzunar. Au blocat pentru o vreme Kingrinder pe Amazon, probabil dupa ce JH a testat si a ajuns la concluzia ca cea mai ieftina rasnita Kingrinder ofera o calitate a macinaturii relativ apropiata de comandante Smile

Reply
Atasat aveti scrisoarea de autorizare a unui agent chinez care sa vaneze orice rasnita care ar atenta la proprietatea intelectuala a petardei made in germany.

Asta e patentu:
https://patents.google.com/patent/USD700006S1/en

... si aici povestea cu datu in judecata...
https://espressosetupbuilder.com/news/ki...wsuit-2024

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
(12-08-2024, 18:41)edri Wrote:
(12-08-2024, 16:34)MyR Wrote: Din pacate cei de la comandante au luat-o si pe ei in vizor, dar pare ca s-a "rezolvat".

Se pare ca smecheru de la comandante a scos un patent pentru cilindrul cu maner si il scoate din cand in cand din buzunar. Au blocat pentru o vreme Kingrinder pe Amazon, probabil dupa ce JH a testat si a ajuns la concluzia ca cea mai ieftina rasnita Kingrinder ofera o calitate a macinaturii relativ apropiata de comandante Smile

Exact asta a facut si la 1Z Presso, si la Kingrinder acus de 3-5 luni, cine stie pe cine mai are in vizor... 
Dar pe langa producatorii si importatorii directi au primit love letter de la avocatii Comandante...

Reply
Corp cilindric... maner terminat cu un tzamburuzh... si reglaj cu "clici" la capatul de jos al axului...
Definitia de mai sus, folosind termenii specificati in patent se aplica si la hario si la porlex... cu cati ani erau pe piata inainte de El Ciobandante ?
Astia au avocati la fel de buni ca lotul american de gimnastica ?

Reply
acolo e vorba de discriminare!
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

Reply
Cateva poze cu K2 demontat , poate ajuta.

[Image: kLKDIfX.jpeg][Image: QmvRUht.jpeg][Image: 69IjRyd.jpeg]

[Image: p5DYHay.jpeg][Image: md9ebU3.jpeg][Image: eLYOkY7.jpeg][Image: pU1EYBt.jpeg]
Skywalker roaster

Reply
Da, suficient ca sa iti facem dosar

Reply
Sa inteleg ca de frica dosarelor nu se prea vorbeste de rasnitele astea ieftine si bune, care nu se cheama Comandante sau Kinu ?
Skywalker roaster

Reply
Da' și noi cam avem standarde duble, ca s-o spunem pe-aia dreaptă.
Pe de o parte, discutam recent despre cum ar trebui UE să se protejeze de mărfurile chinezești și cum trebuie să răbdăm noi taxe vamale și complicații în plus în numele binelui. Dar cînd un chinez copiază un produs european și-l lansează la juma' de preț, ne supărăm dacă europeanul nu-l lasă în pace.
Păi ne hotărîm și noi odată de partea cui sîntem?  Smile
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.

Reply
Pai Comandante a copiat Hario. Si Poenaru a fost copiat , si Vuia, si altii si nu s-au plans.
Eu sunt ptr marfuri ieftine si bune. Pot fi facute si pe Marte, ca nu ma deranjeaza.
Intre un Comandante scump si prost gandit, dar cu Patent european si un KinGrinder ieftin si bine construit, fara probleme de calitate, dar fara patalama, eu prefer Kingrinder.
Vreau salarii mari dar marfuri ieftine din China sa simt cresterea de salariu ca daca cumpar espressor din Elvetia cu patalama dar care costa 20..000 euro sau rasnita de 4000 euro, nu mai mananc 5 ani.
Dupa patentul ala si Kinu e copiata mai mult de jumatate dupa Comandante.
Scuze de off- topic, se poate sterge daca deranjeaza initiatorul.
Skywalker roaster

Reply
Sunt multe contradictii in ce vrei...
Majoritatea salariilor mari, din toata lumea, nu pot fi justificate economic, sunt doar stabilite conjunctural si politic.
Pe ala care vrea salariu mare, daca il pui sef, nu e capabil sa asigure si subalternilor salarii mari, ce ne spune asta ?
Produsele alea ieftine se intreaba cineva cum sunt facute asa ieftin ?
Fara poezii cu copiere, proprietate intelectuala, exploatare copii si alte explicatii poco.

Reply
Cand vom intelege ca marfuri bune si ieftine nu exista…?
Pentru orice produs bun exista perioade de conceptie, testare, reproiectare. Toate inseamna materiale, energie, productie manuala, muncitori meseriasi, timp. Orice scurtatura duce la probleme in utilizare (vedem rechemari de sute de mii de masini in service, de pilda, cu niste costuri imense).

Evident, toate aceste costuri de proiectare merg si in costul produsului. Cu cat vinzi mai multe, cu atat iti recuperezi banii mai usor.
Daca tu ai stat 5 ani pana sa scoti o rasnita si eu am copiat produsul tau in doua saptamani, mi-e simplu sa o vand la pretul de productie plus un adaos rezonabil. Nu am alte costuri.
De asemenea, vedem si probleme pentru ca daca tu ai facut o piesa dintr-un material in urma calculelor si testelor iar eu am facut-o dintr-un material mai slab ca sa ies mai ieftin, e posibil ca acea copie sa crape mai repede sau sa functioneze prost de la bun inceput. Tu ai pus rulmenti de precizie, eu am pus bucsi, ca merge si asa ca sa iau ochii potentialului client. Nu se pricep toti la mecanica, electronica, etc.
Si, nu in cele din urma, avem si pierderea clientilor pentru producatorul onest. Adica cei mici ajung la faliment deseori, nu au resurse sa supravietuiasca.
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(13-08-2024, 09:30)Vlad Soare Wrote: Păi ne hotărîm și noi odată de partea cui sîntem?  Smile

Eu nu am cum sa fiu de partea unui escroc care face zarva ca el a inventat gaura la macaroana.

Pe de alta parte chinezii copiaza din cauza lacomiei patronilor occidentali care au mutat toata productia acolo, sa profite de chinezu care muncea pe trei boabe de orez. Chinezii nu sunt inovatori dar nu sunt nici prosti, unii au acceptat alea trei boabe de orez, altii s-au ocupat cu copiatu, altii au invatat si s-a ajuns in situatia de azi.

(13-08-2024, 10:06)Mihai L Wrote: Cand vom intelege ca marfuri bune si ieftine nu exista…?
 Este la fel de util sa intelegem ca exista si marfuri proaste si scumpe, comandante fiind un astfel de exemplu. Tongue

Kingrinder cum este, nu-i buna sau nu-i ieftina? Asta asa ca sa vedem daca prima axioma e valabila sau nu. Lightbulb

Reply
Eu v-am zis ce e in spatele fiecarui produs… Ca iese bun sau nu e alta poveste, dar e munca fiecarui producator acolo.
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Politica lui Kingrinder este de una standard invaziva de tipic Chinez, la inceput a lucrat cu Italmill si utilizea cutite lor.
Dupa un an si ceva, au copiat, au gasit un furnizor asemanator si puff au redus costul lor, care in general e ok dar nu au mai redus pretul pt revanzatori si in plus au cerut cantitati mai mari pentru export.
Si sa fie "invaziva" vind cu pret de productie pentru Amazon, si cam omoara pe toti importatorii.
Incat putine firme pun 30-40-70K euro doar intr-o comanda, sa castige 1-2%.. matematica o sa bate si pe Kingrinder din pacate..
Par sa zic si ceva pozitiv, calitatea produselor chiar e ok, si sunt intre putini care se ocupa si de "brand", design, packaging si impachetarea sa fie ok...

Reply
Tu Mihai, ne-ai zis teoria. In practica sunt convins ca in cazul Comandante nu s-a inovat nimic. Au copiat ce era inainte si au adaptat sa optimuzeze costurile. A iesit o rasnita proasta pe care au promovat -o agresiv mituind influencerii . Au pus mana pe un patent si acum vor sa fie singurii producatori de rasnite manuale cilundrice cu maner si cutite conice ?
In cazul Kingrinder nu vorbim de o chinezarie proasta cu bucse in loc de rulmenti si cutite din aluminiu in loc de otel. Este o rasnita foarte buna si eu o vad peste Comandante. Din ce vad pe nemti si elvetieni nu ai mustra constiinta cand cumpara curent ieftin si grau din Romania. Nemtii nu sughitau cand le vindea Putin gaz la juma de pret, nu isi puneau problema ca saracul rus e prost platit. Hai sa nu fim noi mai catolici decat papa ! E naspa, ca eu, Roman fiind muncind intr-o tara europeana, nu imi permit decat lucruri chinezesti ieftine si incerc sa le aleg pe cele bune din gramada. Cand imi voi permite, voi cumpara doar lucruri de marca, cu patalama, si nu va trebui sa mai gandesc, testez , intreb comunitatea etc.
Skywalker roaster

Reply
(13-08-2024, 10:40)MyR Wrote: Politica lui Kingrinder este de una standard invaziva de tipic Chinez, la inceput a lucrat cu Italmill si utilizea cutite lor.
Dupa un an si ceva, au copiat, au gasit un furnizor asemanator si puff au redus costul lor, care in general e ok dar nu au mai redus pretul pt revanzatori si in plus au cerut cantitati mai mari pentru export.
Si sa fie "invaziva" vind cu pret de productie pentru Amazon, si cam omoara pe toti importatorii.
Incat putine firme pun 30-40-70K euro doar intr-o comanda, sa castige 1-2%.. matematica o sa bate si pe Kingrinder din pacate..

Tocmai. Și atunci nu mi-e milă de ei cînd îi hărțuiește Comandante. Că la rîndul lui Comandante o fi inovat sau nu, asta contează mai puțin. Nu zic că n-o avea și neamțul bubele lui. Dar mi-e atît de scîrbă de chinezii ăștia care fură cu nerușinare și invadează piața cu falsuri ieftine, încît nu-mi mai pasă prea tare dacă cel care le dă în cap are și el bube sau nu. Las' să le dea, că merită. De bubele neamțului ne ocupăm separat.
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.

Reply
Tongue 
(13-08-2024, 10:45)alin1970 Wrote: Tu Mihai, ne-ai zis teoria. In practica sunt convins ca in cazul Comandante nu s-a inovat nimic. Au copiat ce era inainte si au adaptat sa optimuzeze costurile. A iesit o rasnita proasta pe care au promovat -o agresiv mituind influencerii . Au pus mana pe un patent si acum vor sa fie singurii producatori de rasnite manuale cilundrice cu maner si cutite conice ?
Eu n-am zis ca au inventat ceva sau ca e o rasnita nemaipomenita. Au scos insa patent pe solutie.

(13-08-2024, 10:45)alin1970 Wrote: In cazul Kingrinder nu vorbim de o chinezarie proasta cu bucse in loc de rulmenti si cutite din aluminiu in loc de otel. Este o rasnita foarte buna si eu o vad peste Comandante.
Tot ce se poate, desi nu stiu cat au contribuit la conceptia de la 0 a rasnitei lor.

(13-08-2024, 10:45)alin1970 Wrote: Din ce vad pe nemti si elvetieni nu ai mustra constiinta cand cumpara curent ieftin si grau din Romania. Nemtii nu sughitau cand le vindea Putin gaz la juma de pret, nu isi puneau problema ca saracul rus e prost platit. Hai sa nu fim noi mai catolici decat papa !
De ce insisti sa faci confuzii...? Vorbim de cercetare si o amestecam cu pretul materiilor prime? Si chinezii tot de la Putin iau gaz, si mai ieftin. Si zici ca pentru exploatarea gazului trage rusul cu caldarea gazul din put si merita salariu mare...? Biggrin
(13-08-2024, 10:45)alin1970 Wrote: E naspa, ca eu, Roman fiind muncind intr-o tara europeana, nu imi permit decat lucruri chinezesti ieftine si incerc sa le aleg pe cele bune din gramada. Cand imi voi permite, voi cumpara doar lucruri de marca, cu patalama, si nu va trebui sa mai gandesc, testez , intreb comunitatea etc.
Naspa e ca gandesti asa. Nu-ti pui problema vreodata ca o masina buna e scumpa si s-o furi daca nu ai bani, in schimb cumperi la greu produse contrafacute, licente... Pentru ca nu ai bani sa ti le permiti. De aia China creste, la ei nu exista proprietate intelectuala. Copiaza orice. Sa mai zic de raspundere, de garantie...? Care sunt 0 la chinezi? Pai ia uita-te la un produs facut aici ce costuri sunt cu garantia si cu reparatiile, este si asta un aspect semnificativ pe care il neglijezi.
Iar problema cu saracia e in alta parte. Vezi cum e gestionata toata tara, cati bugetari sunt, ce salarii si drepturi au. Ce taxe si impozite platim. De aici pleaca problema, nu ca suntem in UE. Apropo, cand iei ceva din UE si nu platesti vama nu e bine?

Reply
Nu am nimic cu Uniunea Europeana. E bine ca sunten in UE. Problema mea e ca daca eu, roman vreau sa traiesc mai bine trebuie sa plec sa imi vand forta de munca in Getmania, Elvetia , Suedia, etc. La mine in tara totul este mai scump, mancarea, imprumuturile, etc. De ce tari ca Austria, Elvetia, care nu au materii prime si nici nu orea produc mare lucru au viata mai ieftina ca noi ?
Skywalker roaster

Reply
Nu exista brand pe termen lung ok, sau face loc pe piata la inceput si este "user friendly", dar dupa un timp sau devin profitabil pentru asociati/investitori sau dispar.
Pushul investitoriilor poate fi extrem de puternic, doar sa va ganditi la Lelit, Baratza, La Marzocco, Delonghi, si nu mai zic altele  Sick

Reply
Daca n-ai ce face, si vrei sa te distrezi, in pagina cu patentul, la care am postat link mai sus in postul #9, sunt citate alte patente care au legatura cu cel al lui comandante.
Te pufneste rasu... printre altele o firma chineza patenteaza manerul de rasnita de cafea, modelul drept !
Da, ati citit bine, doar manerul !

https://patents.google.com/patent/USD1017321S1/en

Reply
(13-08-2024, 12:38)alin1970 Wrote: Nu am nimic cu Uniunea Europeana. E bine ca sunten in UE. Problema mea e ca daca eu, roman vreau sa traiesc mai bine trebuie sa plec sa imi vand forta de munca in Getmania, Elvetia , Suedia, etc. La mine in tara totul este mai scump, mancarea, imprumuturile, etc. De ce tari ca Austria, Elvetia, care nu au materii prime si nici nu orea produc mare lucru au viata mai ieftina ca noi ?

Pentru ca la noi e un covrigar prim-ministru, om care nu a muncit pana la 37 ani. Si ministri numai aia care au facut cornete de seminte din cartile de scoala. Ministru de finante a fost si Tudose, care nu avea card. Mergea doar pe cash. Numai capete luminate. De aia nu avem nici autostrazi, industrie, agricultura, educatie, dar avem bugetari cat 5 tari, servicii si legi proaste.

Reply
Deja am deviat mult.
Aici se incerca a se posta impresii despre utilizarea K2. Daca e o rasnita buna sau nu. Daca merita banii. Nu daca are patent sau nu.
Cine doreste rasnita europeana cu patent sa se mute pe topicul Comandante pentru impresii si sfaturi.
Am aflat de la MyR ca este o rasnita buna dar pe cale de disparitie la fel si surorile mai mari K4 si K6 .
Oare MHW 3Bomber -R3 o avea aceeasi soarta ?
Skywalker roaster

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)