Welcome Back Log In Create Account

Jura Impressa A5

Salutare dragi expresomani:)
Am de o luna un Jura Impressa A5. Toate bune și la locul lor, cafea, expresso scurt, latte machiatto, capucino.
Din nefericirea într-o zi după ce am efectuat manevrele obișnuite de curățare automată am încercat sa fac și un de scaling pentru ca nu știam dacă fostul proprietar a făcut recent asa ceva.
Imediat după apăsarea butonului de de scaling aparatul a început o zornaiala feroce. Cu greu l-am oprit și deschizând-ul am aflat ca a sărit de la punct. Am reușit sa pun grupul în poziția corecta, am lăsat aparatul sa ruleze motorul fără grup după care am făcut vreo 3 cafele bine mersi.
Aici intervine problema și misterul: după 5 min aparatul a încercat sa își facă autocuratarea și sa se oprească. Grupul a urcat sus unde din nou a sărit de la punct și iarăși acel zgomot infernal. Am întors pinionul de pe grup invers considerând ca partea de jos are uzura. Am greșit pinioane le grupului și ale motorașului.... NU POT SA SCAP DE PROBLEMA ASTA CU SĂRITUL DE LA PUNCT CÂND SE OPREȘTE EXPRESORUL. VA ROG MULT SA MA AJUTAȚI!

Reply
Citeste cu atentie urmatoarele randuri https://www.espressoman.ro/category/anti-espresso/ , dupa care sper sa-ti dai seama ca ai gresit forumul.

Reply
Mulțumesc..... am înțeles, este doar un automat de cafea nu un expresor veritabil.

Reply
Nu mi se pare o atitudine constructivă sa trimitem omul la plimbare punandu-i un link prin care ii spui că ce are acasă e o porcărie care nu e espressor. Si eu am descoperit acest forum in ultimul moment, când aveam pe drum o chinezărie de DeLonghi. Uneori accesul la informație nu e chiar așa ușor cum s-ar crede. Poate omul după ce reușește să își repare ce are acasă și mai citește pe aici o să știe să aleagă mai bine.
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Atitudinea nu este una corecta dar:
- nu cred ca exista cineva cu expertiza în automate
- nu vad nimic greșit să-i spunem adevărul despre produsul pe care îl deține. O porcărie tot porcărie rămâne indiferent ce eticheta ii pui. Știu ca jura face aparate relativ scumpe și unele ceva mai bine construite dar, în esență, tot un automat rămâne care face, cel mult, un simulacru de cafea între ceai și filtru, as zice.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Salutare druxanda si bine ai venit!
Imi pare rau ca nu ai gasit mai devreme aceasta oaza de informatii, sunt sigur ca achizitia ta ar fi constat in altceva. Legat de problema ta, din pacate nu stiu daca te poate ajuta cineva aici, totusi, nu cred ca strica un mail catre Jura, ar trebui sa aiba o adresa de 'customer suport', unde le poti explica situatia. Sunt sigur ca urmatoarea alegere in materie de espressor va fi una inteleapta! Spor!
Brew: Comandante C40 MK3 | Fellow Stagg EKG | Orea V4 | V60 | Pulsar | Aeropress | TIMEMORE Cold Brew

Reply
Druxanda, mă pregăteam să îți scriu un mesaj mai lung când am fost întrerupt de către fi-mea, iar acum după post-ul colegului Radoslav nu-și mai are rostul. Singura completare ar fi că primul upgrade pe care îl faci, să fie cafeaua proaspăt prăjită, asta daca nu folosești deja. In rest...bafta cu resuscitarea mașinăriei!
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Oare e vina Ruxandrei că pe cutia aparatului scrie mare și frumos "espresor" și apoi îți înșiră toate "minunățiile" pe care le are la degetul mic? Sau poate e vina lui Filips că face aparate după chipul și asemănarea cafelei măcinate de pe raft?   Am putea privi ca o victorie faptul că un automatist a pus o intrebare aici, nu trebuie trimis la plimbare.  Sunt convins că nici un espressoman nu e expert în toate domeniile...
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply
mi se pare tare neobisnuit sa intervin si eu pe fir, mai ales ca o fac in ideea de a intelege ce e aia espressor automat si cam unde se aseaza 'bariera' aceea de demarcatie intre masinile de facut automat espresso care nu e... espresso si masinile de facut espresso care e... espresso!?

cu sau fara un zambet, povestea e undeva la (1) data prajirii cafelei si (2) la capabilitatile unei rasnite care nu ar trebui sa fie incorporata!
cu astea, sunt tare de acord si cel mai mult tin la ideea ca un espresso cere un puc comprimat si o presiune care sa determine un debit de apa fierbinte de o anume temperatura prin el, da, dar cel mai important dintre toate, peste 90%, e cafeaua!

altfel - si aici ar fi motivatia interventiei mele - odata cu valul cafelei de specialitate si al cafelei proaspat si usor prajite, masinile isi vad de evolutie mai departe si, imi permit sa observ, subiectiv desigur, ca evolutia tehnologica e clar inspre automate de facut espresso! si nu ma gandesc la DE (Decent Espresso), ci la moda curenta a masinilor de profilat programat parametrii de extractie; nu a padelelor sau levierelor! o masina caruia i-am setat un profil de extractie, potrivit de mine pentru o cafea anume, va prepara extractul de cafea numit - cam liber - espresso, urmare a unei apasari de buton; posibil mai incolo, ca si pucul sa fie preparat automat, asa cum se intampla in cafenelele dotate hitech, sau... in masinile automate Smile sau, asa cum facea expresorul meu Krups, acum un deceniu aproape ( Smile )...

si cred ca trebuie sa mentionez ca si eu, acum seara, dupa cina, o sa bag o capsula de Columbia si o sa apas pe un buton din cele 2, de la un Nespresso Essenza Mini, ca sa beau vreo 30 ml de extract cu gust de cafea Smile
se poate si mai simplu? nu cred! sau mai bun? cu siguranta!
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)