11-12-2020, 18:01
Salutare tuturor!
Fiind in concediu si cu pandemia asta care nu se mai termina m-am gandit sa va prezint o metoda rapida si ieftina de a invata Latte Art intr-un weekend :D.
Premise pentru reusita:
- tratati cu seriozitate pasii normali pentru frotarea "laptelui" pentru a obtine consistenta necesara latte art
- acordati operatiunii minimum doua ore pe zi pentru a scapa de inhibitii si prejudecati si pentru a va simti ca intr-o cafenea aglomerata
Ingrediente necesare:
- apa
- o sticla de Fairy sau orice alt detergent de vase vascos
- pucurile folosite de la cafeaua facuta in ultima saptamana
1. Faceti o cafea concentrata din pucurile mentionate (minimum 10 buc.) si turnati 25-30ml in 2-3 cesti de cafea (in functie de capacitatea latierei).
2. Umpleti 1/2 din latiera cu apa si turnati o picatura serioasa de detergent peste ea. Frotati corect, fara bule, la vascozitatea necesara!
3. Incepeti turnarea laptelui in cestile de cafea urmarind dobandirea/desavarsirea tehnicii.
Foarte important!!! Niciunul din ingredientele folosite/obtinute nu se consuma ci se apreciaza vizual in scop de training!
Nu aruncati zatul in chiuveta ci la gunoi!
Spor la treaba!
Fiind in concediu si cu pandemia asta care nu se mai termina m-am gandit sa va prezint o metoda rapida si ieftina de a invata Latte Art intr-un weekend :D.
Premise pentru reusita:
- tratati cu seriozitate pasii normali pentru frotarea "laptelui" pentru a obtine consistenta necesara latte art
- acordati operatiunii minimum doua ore pe zi pentru a scapa de inhibitii si prejudecati si pentru a va simti ca intr-o cafenea aglomerata
Ingrediente necesare:
- apa
- o sticla de Fairy sau orice alt detergent de vase vascos
- pucurile folosite de la cafeaua facuta in ultima saptamana
1. Faceti o cafea concentrata din pucurile mentionate (minimum 10 buc.) si turnati 25-30ml in 2-3 cesti de cafea (in functie de capacitatea latierei).
2. Umpleti 1/2 din latiera cu apa si turnati o picatura serioasa de detergent peste ea. Frotati corect, fara bule, la vascozitatea necesara!
3. Incepeti turnarea laptelui in cestile de cafea urmarind dobandirea/desavarsirea tehnicii.
Foarte important!!! Niciunul din ingredientele folosite/obtinute nu se consuma ci se apreciaza vizual in scop de training!
Nu aruncati zatul in chiuveta ci la gunoi!
Spor la treaba!
Sette 270 Wi, ProBarista DF64, Crem ONE Profiler, VST all range, OCD v2, AVX 58.5 mm, VST Tamper, Kazak Tamper 58.4mm, WDT Red Leverer Tool Needle Powder Dispenser