Hello There, Guest! Login Register


Invata Latte Art intr-un weekend!

#1
Salutare tuturor!
Fiind in concediu si cu pandemia asta care nu se mai termina m-am gandit sa va prezint o metoda rapida si ieftina de a invata Latte Art intr-un weekend  Big Grin.

Premise pentru reusita:
- tratati cu seriozitate pasii normali pentru frotarea "laptelui" pentru a obtine consistenta necesara latte art
- acordati operatiunii minimum doua ore pe zi pentru a scapa de inhibitii si prejudecati si pentru a va simti ca intr-o cafenea aglomerata

Ingrediente necesare:
- apa
- o sticla de Fairy sau orice alt detergent de vase vascos
- pucurile folosite de la cafeaua facuta in ultima saptamana

1. Faceti o cafea concentrata din pucurile mentionate (minimum 10 buc.) si turnati 25-30ml in 2-3 cesti de cafea (in functie de capacitatea latierei).
2. Umpleti 1/2 din latiera cu apa si turnati o picatura serioasa de detergent peste ea. Frotati corect, fara bule, la vascozitatea necesara!
3. Incepeti turnarea laptelui in cestile de cafea urmarind dobandirea/desavarsirea tehnicii.

Foarte important!!! Niciunul din ingredientele folosite/obtinute nu se consuma ci se apreciaza vizual in scop de training!
Nu aruncati zatul in chiuveta ci la gunoi!


Spor la treaba!
Sette 270 Wi, Brewtus IV, MK Vario, VST all range, OCD v2, AVX 58.5 mm, VST Tamper, Kazak Tamper 58.4mm
 
Reply
#2
Suna interesant si eco Smile
Dar, ce inseamna:
"Faceti o cafea concentrata din pucurile mentionate (minimum 10 buc.)"?
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
#3
Facuta din pucurile folosite peste saptamana si sa fie cat mai neagra posibil, pentru contrast.
Enjoy Smile
Sette 270 Wi, Brewtus IV, MK Vario, VST all range, OCD v2, AVX 58.5 mm, VST Tamper, Kazak Tamper 58.4mm
 
Reply
#4
Ca sa nu facem risipa nici de cafea nici de timp. 
Va recomand o "baza" din cacao cu apa fierbinte pana la consistenta unui espresso.
Nu mai pierdeti timpul cu re-prepararea pucurilor.

"Laptele" se poate face ca mai sus.
Lelit PL162T Bianca + Hedone Honne | Comandante C40 + V60
 
Reply
#5
(16-12-2020, 22:52)slavic1983 Wrote: Ca sa nu facem risipa nici de cafea nici de timp. 

Ce risipa de cafea? E vorba de pucurile extrase deja pentru espresso si refolosite in scop "didactic".
Cacao proaspata nu e o optiune daca vrei sa umpli o suta de shoturi in cateva ore.
Metoda e recomandata celor care fac 2-3 cappuccino pe zi prin una-doua frotari, situatie care nu iti permite sa iti imbunatatesti tehnica sau sa progresezi rapid!
In privinta timpului e foarte important sa aloci suficient (minim o ora) pentru impregnarea memoriei vizuale, auditive si formarea mainii.
Mai mult decat atat, recomand cu tarie sa folositi exact aceleasi recipiente pe care le folositi in mod normal la espresso: cestile, latiera, termometrul, etc. si sa frotati/umpleti cestile ca si cum ati fi la un concurs... Seriozitatea abordarii este foarte importanta pentru progres. 

Concret:
1. Se face o cafea din pucurile extrase - min. 10 pucuri in 3l de apa, suficient pentru aprox. 100 de shot-uri. Durata de fierbere - 10 min

2. Se pregateste si se froteaza solutia - 15-30 s
In cestile care contin deja cafea (25ml) se toarna solutia in vederea obtinerii formei dorite.
Rezultatul final se apreciaza vizual dupa care se golesc cestile intr-o cratita aflata in apropiere.
Durata proces: 2-3 min

3. Se reia punctul 2 cat iti permit ingredientele, timpul, rabdarea, dedicatia, etc.

Spor!
Sette 270 Wi, Brewtus IV, MK Vario, VST all range, OCD v2, AVX 58.5 mm, VST Tamper, Kazak Tamper 58.4mm
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)