Welcome Back Log In Create Account

Intretinerea grupului E61

Mulțumiri pentru răspuns. A mers până la urmă folosind o linguriță cu partea frontală ceva mai puțin rotundă, cât să agațe marginea de proptire a sitei, încet încet, din mai multe încercări perimetrale, până a ieșit.
ECM Puristika, Lelit PL41 TEM, Eureka Olympus 75 E, hi-speed

Reply
(13-09-2023, 19:38)tikkun Wrote: Mulțumesc pentru răspunsuri. Nu știu la voi cum e, dar la ECM Puristika nu iese cu lingura de lemn, am rupt două.

Varianta cu lingurița de inox n-am încercat-o, de frică să nu stric sita si/sau grupul.

Mă gândeam că există un sistem de prindere circular, eventual, de care să te folosești pentru extragere.

L.E. nvm, acum vad că ai rezolvat-o :)

Salve! Azi am scos-o la mine (ECM Classika, grup identic) cu coada unei furculițe (margine dreapta, nu rotunda). Sita are un ridge (margine înfundată) chiar pe muchie, acolo împingi coada furculitei. Cineva recomanda o cheie inelara de 8 sau 10 pentru asta. Merge mai greu prima data dar, după ce faci de jur imprejur asta cedează. Cum se spune mai sus, vaselina siliconica aplicata pe garnituri (nu in punctul de contact cu portafiltrul) va ușura operațiunile ulterioare.
ECM Classika PID / DF64 Gen-2 / Kinu M47 Simplicity

Reply
(13-09-2023, 21:47)vlaicu Wrote: Dupa ce reușești aplica vaselina siliconica pe exteriorul ei. Nu te ajuta acum dar data viitoare [emoji23].
Eu tot cu lingura o scot (linguriță, de fapt). Chiar ieri m-am luptat cu ea. Acum, exista niște scule mai ascuțite dar riști sa rupi garnitura cu ele. Le-am folosit o dată, a mers fără probleme, dar le-am rătăcit între timp.
Eu folosesc un desfăcător de capace de ceas, este bun și pentru schimbat sitele, se găsește pe eMAG, este 13 lei. Îl aveam oricum pe acasă și am zis sa încerc.[Image: 08a36b19259dee48db4af325b593155a.jpg]

Trimis de pe al meu SM-S918B folosind Tapatalk

Reply
Salutare, de curând am schimbat pompa espresorului din semnătură. ( după 5 ani) După aceasta am observat cǎ în momentul în care începe extracția și presiunea ajunge la 9 începe să curgă apa prin partea de jos a grupului. Am desfăcut partea de jos a grupului, am curățat componentele ( erau depuneri și reziduri destul de multe atât pe arc cat și pe celelalte piese), am reasamblat dar fără rezultat. Credeți ca este necesar să schimb toate componentele din interior ( am văzut ca există kituri de reparație) sau ar putea fi o altă cauză? Menționez ca utilajul are 10 ani si grupul nu a fost desfăcut niciodată. Mulțumesc
Bezzera Unica PID, Eureka Mignon Turbo, Acaia Cinco, VST 18, 22gr...

Reply
Salut, în afară extracției pierde apa? Eu cum l-am luat în primele zile am constatat ca picura foarte multă apă (picura până se ducea apa din rezervor). Am desfăcut grupul până când am ajuns la “nucleu” și ghice ce? Am găsit, un şpan :)) probabil a rămas de când au dat găuri. După ce l-am înlăturat, de atunci totul este perfect normal.
[Image: Ys9ujOd.jpeg]
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
Nu, în afara extracției nu pierde apă. Probabil că voi schimba valvele și piesele ce se găsesc de cumpărat și sper să fie ok, pt ca se pare ca nimeni nu a avut o asemenea problema!!!?
Bezzera Unica PID, Eureka Mignon Turbo, Acaia Cinco, VST 18, 22gr...

Reply
Inainte de a schimba tot mai verifica o data. Nu imi dau seama exact ce se intampla la tine acolo dar cred, din ce ai descris, ca ai o problema la valva de drenaj. Acolo trebuie verificat.
[Image: 4ZxYwMKl.jpeg]

Ar fi bine sa faci o filmare si sa o pui aici.

O fi valva pusa invers, depunere de calciu sau mizerie in zona, garnitura intarita (dar in cazul asta cred ca ai fi avut simptomul înainte de interventie), arc slabit.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Știe cineva de unde pot procura doar o-ring-ul nr.8?
[Image: 4JuuMEt.jpeg]
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply
(08-02-2025, 10:16)Kontrast Wrote: Știe cineva de unde pot procura doar o-ring-ul nr.8?

https://www.perfectespresso.ro/ro/produs...e61--1367/

https://www.mag-pro.ro/romanian/528495.html
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR

Reply
Mi se pare că nu este nici una dintre ele.

Reply
(08-02-2025, 12:32)Kontrast Wrote: Mi se pare că nu este nici una dintre ele.

Ti se pare, sau nu este? :)
Behmor 2020SR

Reply
Pai mi-ai dat două măsuri diferite. Care este dintre ele? Sau ne jucăm cu milimetri? Dacă nu știi exact de ce mai dai indicații?

Reply
(08-02-2025, 13:57)Kontrast Wrote: Pai mi-ai dat două măsuri diferite. Care este dintre ele? Sau ne jucăm cu milimetri? Dacă nu știi exact de ce mai dai indicații?

Eu le-am folosit pe amble si nu am avut probleme, la Lelit si Bezzera. Iti trebuie doua bucati important e diamerul interior cel de 4mm .
Behmor 2020SR

Reply
Asta e cu totul altceva, dacă spui că deja le-ai probat. O să încerc si eu atunci. Ms. (în cazul meu sunt trei)

Reply
(08-02-2025, 14:05)Kontrast Wrote: Asta e cu totul altceva, dacă spui că deja le-ai probat. O să încerc si eu atunci. Ms. (în cazul meu sunt trei)

Trei? la ce espresor?
Behmor 2020SR

Reply
Cel din semnătură.

...

Reply
(08-02-2025, 14:02)astinga Wrote: Eu le-am folosit pe amble si nu am avut probleme, la Lelit si Bezzera. Iti trebuie doua bucati important e diamerul interior cel de 4mm .

Am găsit un kit special pentru ECM și pare că varianta corectă ar fi ”3 x flat seal EPDM 15.5x7.5x4 mm”, atenție totuși, cei 4mm reprezintă grosimea, 7.5mm fiind diametrul interior.

Reply
(09-02-2025, 10:17)Kontrast Wrote:
(08-02-2025, 14:02)astinga Wrote: Eu le-am folosit pe amble si nu am avut probleme, la Lelit si Bezzera. Iti trebuie doua bucati important e diamerul interior cel de 4mm .

Am găsit un kit special pentru ECM și pare că varianta corectă ar fi ”3 x flat seal EPDM 15.5x7.5x4 mm”, atenție totuși, cei 4mm reprezintă grosimea, 7.5mm fiind diametrul interior.

Da ai dreptate. Eu ma gandeam la pozitia 28 pe diagrama https://coffee-sensor.com/product/flat-g...-nbr-70sh/. Le-am incurcat. :)
Daca tot faci revizie la grup...sunt garniturile de la valve.
Behmor 2020SR

Reply
Le-am schimbat până la urmă cu dimensiunile originale (de la mag pro - profesionall), dar cama / maneta tot greu merge, voi le-ați uns cu ceva?

Reply
Salut am un Bezzera de 1 an si 3 luni maneta nu a necesitat deloc ungere.
In schimb la profitec după 3 luni a început să scărițe și să se acționeze greu maneta, i-am făcut ungerea cu https://barshaker.ro/molykote-111-100g acum e totul perfect

Țin să menționez ca le-am folosit în aceleași condiții cu apa preparată de mine, back flush doar cu apă fără detergenți….
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
(18-02-2025, 16:01)Kontrast Wrote: Le-am schimbat până la urmă cu dimensiunile originale (de la mag pro - profesionall), dar cama / maneta tot greu merge, voi le-ați uns cu ceva?

Da, cu vaselina alimentara rezistenta la caldura.
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
Am avut la îndemână OKS 1110, pare ok momentan.

Reply
[Image: CPVZ0oH.jpeg]
Ați folosit cumva acest tip de vaselină? Este ok ca alternativă la Molykote?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)