(25-06-2013, 19:42)honciucmihai Wrote: SE CRAMPONEAZA de ideea de a lua cate 100g din fiecare in speranta ca asa isi va da seama ce cafea ii place .
Este doar vina TA .
Desigur glumesc !
Mihai , cand intri intr-o pravalie , cum zici tu ( si mie imi place termenul , la fel si cel de bacanie ) , de genul celei pe care o ai si dai nas in nas cu atatea recipiente pline cu boabe , cu denumiri care de care mai exotice , ce ai vrea sa faca derutatul consumator ?
Le ia si el repede la rand , in speranta ca va da lovitura , iar ibricul sau sculele pe care le are acasa vor face miracole si astfel va bea ceva spectaculos , neasteptat.
Deoarece nu se intampla asa o iau de la capat , again and again .
Este si acesta un mod de a descoperi cafeaua
Nu ai vazut ca solicitari foarte frecvente suna cam asa :
- " Ce cafea sa cumpar care sa nu fie acra si amara ? " sau ,
- " Care cafea este cea mai aromata ? ( recunosc si eu am pus asa problema , dar mi-a trecut destul de repede )
Deoarece nu gasesc acest tip de cafea tot incearca , in speranta ca o vor descoperi .
Intre timp gustul evolueaza si lucrurile incep sa se schimbe .
Multi din cei care dezbat aici , pe forum , vor sa invete cafeaua si sa inteleaga modul in care , aceasta , se comporta .
Vezi ca din ce in ce mai multi cumpara constant , Sweet , Harmony , Chocolat sau single origin . Altii cumpara cu kilogramele si prajesc acasa .
Aici nu este vorba de a da sfaturi .
Este vorba despre ce vrea fiecare , despre ce dorinte si asteptari are legate de cafea .
Se vor opri singuri in momentl in care , in timp ce beau se va produce declicul si vor spune gata , asta este .
Din acest moment , incolo , vor sti ce sa caute atunci cand vor veni sa cumpere cafea.
Sunt sigur ca ai vazut si astfel de clienti care si-au modificat comportamentul de cumparare .
Oricum , indiferent de ce cumpara si cat cumpara , clientii care trec pragul pravaliei tale fac parte din caregoria celor educati si cunoscstori in ale cafelei , din moment ce prefera boabe prajite proaspat in detrimentul pachetelor lucioase de pe rafturile spermarket-urilor.