26-06-2020, 09:37
Salutare,
Cu ocazia covid m-am apucat de baut cafea la moka pot, eu care am baut cafea la ibric si la automat la munca. Bineinteles cu zahar si mai adugam lapte rece cateodata Imi place cafeaua si beau destula. M-am uitat pe youtube si am vazut ca se poate face si ceva latte art si am luat si o presa franceza sa incerc o crema de lapte (prima data am luat un mixer de 9 lei ) si asa am baut 2 luni cafea la moka pot si am facut latte art cu ibricul ) surprinzator mi-au iesit forme cele mai multe tulip. Am cumparat si de la o prajitorie locala din Brasov cafea gata macinata pentru moka. Am baut shoturi fara zahar sau latte. Intors dupa doua luni la munca am incercat sa beau vechea mea cafea la automat gaggia. Deci era foarte nasoala si cu doua plicuri de zahar nu am putut sa o beau. Ma obisnuisem cu cafeaua la moka, fara zahar. Lovit financiar de covid m-am gandit sa iau un sh poemia, pana imi revin financiar. Am zis sa fac un expreso mai repede si sa frotez laptele dimineata pentru un flat sau latte. Aici vine si problema mea. Combinatia de expreso cu lapte este mai buna fata de moka cu lapte, cel putin pentru mine, dar am incercat sa fac crema de lapte la teava de aburi dar nu imi iese. In doua saptamani am reusit doar de doua ori ceva acceptabil, la presa iesea mai mereu. Am cumparat si o latiera de 350 ml kitchenkraft sau ceva de genul, am incercat diferite unghiuri. Va rog daca aveti ceva sugestii? Poate o latiera mai mare de 500 ml? Pe viitor o sa ma orientez catre lelit sau gaggia clasic, dar momentan vroiam sa ma joc cu acest aparat. Va multumesc!
Cu ocazia covid m-am apucat de baut cafea la moka pot, eu care am baut cafea la ibric si la automat la munca. Bineinteles cu zahar si mai adugam lapte rece cateodata Imi place cafeaua si beau destula. M-am uitat pe youtube si am vazut ca se poate face si ceva latte art si am luat si o presa franceza sa incerc o crema de lapte (prima data am luat un mixer de 9 lei ) si asa am baut 2 luni cafea la moka pot si am facut latte art cu ibricul ) surprinzator mi-au iesit forme cele mai multe tulip. Am cumparat si de la o prajitorie locala din Brasov cafea gata macinata pentru moka. Am baut shoturi fara zahar sau latte. Intors dupa doua luni la munca am incercat sa beau vechea mea cafea la automat gaggia. Deci era foarte nasoala si cu doua plicuri de zahar nu am putut sa o beau. Ma obisnuisem cu cafeaua la moka, fara zahar. Lovit financiar de covid m-am gandit sa iau un sh poemia, pana imi revin financiar. Am zis sa fac un expreso mai repede si sa frotez laptele dimineata pentru un flat sau latte. Aici vine si problema mea. Combinatia de expreso cu lapte este mai buna fata de moka cu lapte, cel putin pentru mine, dar am incercat sa fac crema de lapte la teava de aburi dar nu imi iese. In doua saptamani am reusit doar de doua ori ceva acceptabil, la presa iesea mai mereu. Am cumparat si o latiera de 350 ml kitchenkraft sau ceva de genul, am incercat diferite unghiuri. Va rog daca aveti ceva sugestii? Poate o latiera mai mare de 500 ml? Pe viitor o sa ma orientez catre lelit sau gaggia clasic, dar momentan vroiam sa ma joc cu acest aparat. Va multumesc!
Gaggia classic, Moka pot, French press