Hello There, Guest! Login Register


Honne vs. Sette

#1
Am amanat acest subiect din dorinta onesta de a nu afecta entuziasmul pentru promotia Honne - craiovean fiind si client fidel al prajitoriei Hedone, sustin producatorii autohtoni- sper ca toti doritorii au plasat deja comenzile.

As dori totusi ajutor de la cei care au avut ocazia sa le compare pe cele doua din titlu.

Cu echipamentul din dotare nu am ajuns la stadiul in care papilele mele gustative sa sesizeze nuantele de fructe, ciocolata, etc. descrise de prajitori - si am incercat destule varietati Hedone sau alte prajitorii listate aici pe forum. Asta pentru a descrie clar capacitatile senzoriale, sa spunem asa...

Nu stiu daca sa profit de ultimele zile de promotie, daca sa regret mult faptul ca nu am luat Honne anul trecut la 865 euro in loc de Sette....

Dilema mea este: ar putea Honne sa aduca o imbunatatire sesizabila/substantiala fata de actuala Sette 270W, care mie mi se pare ca produce o macinatura OK?

Multumesc anticipat pentru orice sfat.
QuickMill QM67,  MK E65S, tamper si distribuidor Bravo
 
Reply
#2
Nu am avut ocazia sa le compar.

Totusi, daca  Sette e conica, Honne e cu cutite plate de 68, cele care dau profilul macinaturii.

Deci macinatura e clar diferita, nu stiu daca mai buna sau mai putin buna.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#3
Dincolo de cutite, diferenta de pret le arunca in spectre diferite de cautare. 

Pentru majoritatea Honne e un capat de drum in timp ce Sette e un comporomis acceptat. 

Se poate filozofa mult, versiunea TLDR ar fi ca Sette se preteaza poate mai bine pe un setup clasic, E61 + conica si cafele prajite mediu+, in timp ce Honne ar merge mai bine cu un espressor cu posibilitati de profilare, care poate ataca si cafele mai blonde.
 
Reply
#4
In plus pentru lăptoși nu mai conteaza râșniță așa mult  Încât să merita upgrade ul.
 
Reply
#5
Mai pacala, noi trebuie sa iesim la o cafea... Big Grin
 
Reply
#6
Am avut sette iar acum am honne. As zice ca, folosind acelasi espresor (aveam lelit pl41e cu toate limitarile lui), cu sette, UNEORI reuseam sa scot mai bine nuantele florale din UNELE cafele. Pe de alta parte cafeaua cu honne imi iesea cu mai mult corp (caracteristica pe care eu o apreciez mult).
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor
 
Reply
#7
Sa inteleg ca Honne ar fi un upgrade sensibil numai pentru un anumit spectru de cafele/profilari? Dar daca discutam mainstream: E61 fara profilare, cafele prajite"normal", city, city plus?
QuickMill QM67,  MK E65S, tamper si distribuidor Bravo
 
Reply
#8
As zice ca nu e o regula ca Honne sa evidentieze mai mult nuantele florale/fructate, fata de Sette.

Ce vreau sa spun e ca avantajul lui Honne sta in privilegiul de a avea x cafele pe masa si de a te hotari pe care vrei sa o extragi, cu calitate maxima a macinaturii (maxima raportata la potentialul propriu al lui Honne), fara sa fie nevoie sa golesti hopper-ul si sa il umpli la loc sau sa iti faci griji pt rasnirea single dose la rasnite facute sa rasneasca cu boabe in hopper.

A se vedea si testul facut cu ceva timp in urma in care Honne vs Ceado E5P (dar cu boabe in hopper) - test existent pe thread - nu a dat rezultate evidente in favoarea lui Honne.  

Raman la parerea ca mai relevant pentru discutie ar fi "plat vs conic" decat "Honne ca upgrade de la Sette".
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#9
Nu sunt expert, dar cred că așa cum a spus cineva , e vorba de conic / plat și părerea , mea de retenție. Ar trebui sa incerci și apoi să te hotărăști. Eu am SanRemo, și zic că e ok. Gusturile nu se discuta.
 
Reply
#10
Sette nu prea are retentie, si se foloseste cu usurinta in mod single dose.

Avantajele honne pe langa diferenta de gust (care poate fi sau nu un avantaj) il constituie calitatea constructiei. Una e plastic, alta e inox/aluminiu.

Una are  3.2 kg (Sette) vs 20kg (Honne).  Pentru unii conteaza pentru altii nu.  Daca nu urmaresti cai verzi pe pereti, daca nu cumperi cafele neprajite, crude, citrice, fructate, atunci nu prea se justifica goana nebuna dupa gust.

Sette e o rasnita ok, usor de folosit, compacta, ieftina, si e ideala daca nu ai pretentii uriase si bei cafea normal ca orice om, care ii place si cafeaua cu lapte. Daca urmaresti gustul suprem in espresso atunci exista alternative, dar Honne nu este o alternativa de gust suprem. Cu toate astea eu o apreciez mult si o recomand, o consider o rasnita buna pentru utilizarea acasa (cu mare plus pe compact, single dose, usurinta de folosire, rasnire direct in portafiltru - multe rasnite nu fac asta).

O sa postez niste date, din geometria cutitelor poate va dati seama de ce nu e rasnita suprema.

[Image: qRSYa18.jpg][Image: RnnlAOv.jpg]


Cutite rasnita suprema:
[Image: SlpgETC.jpg]

Masuratori rasnita Honne si abateri (le consider bune, sta mai bine decat ek43 din fabrica de ex):

https://www.youtube.com/watch?v=ab55DnRW7m0
https://www.youtube.com/watch?v=hLJzAabwKuI
https://www.youtube.com/watch?v=HR3GaEZe8Qo
 
Reply
#11
S-a enuntat de curand o idee pe forum si cred ca a trecut cam neobservata: pentru cafele traditionale sunt mai bune cutite conice, pentru 3rd wave - plate.
Ca urmare, initiatorul sa spuna ce prefera.
Eu, unul, am perioade si de aceea am doua rasnite, desi in general, de lene, prefer electrica.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
Reply
#12
E excelenta in exploatare nu buna.Pentru mine unul, gustul ramane scopul final,unicul scop.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#13
Cand aveam Sette si eu ma gandeam la un upgrade Honne. Din fericire Hedone aveau un punct de lucru aproape de casa si am putut face o comparatie, tot pe E61 ca espresor.

Mi s-a parut Honne un castigator clar: cafeaua avea mai mult corp si era mai dulce per total, mai putine note astingente.
Asa cum au mai spus unii colegi pe forum, mi se pare ca Sette are ceva dificultati in zona cafelelor mai light prajite. De la medium in sus nu pierzi nimic.

Ce mi se pare tricky la Honne este faptul ca designul complicat inseamna si o servisare faca numai de Hedone.
De exemplu, daca peste 2 ani sa zicem se strica aliniera. Oare ai cum sa-ti dai seama? De desfacut nu cred ca se poate vorbi, iar din ce am inteles eu pentru arhitectura Honne/Versalab tolerantele trebuie sa fie mult mai mici.
Brewtus IV | Niche Zero
 
Reply
#14
Salutare. Am o întrebare oarecum la subiect: Reușești sa găsești nuanțele pe care le cauți la o cafenea bună sau la un coleg cu alt set-up? Nu de alta dar daca papilele tale nu te ajuta din diverse motive, crezi că un upgrade te va ajuta mai mult decat este necesar?

Eu pot să-ți spun că pe Vibiemme junior HX cu Vario home găseam din când în când ceva din descrieri. Cu cât am băut mai multa cafea cu cât descopeream lucruri noi și îmi doream mai mult, drept urmare anul trecut am trecut la Honne și am obținut acel mai mult.

Și dacă papilele nu sunt problema, nu găsești în Craiova un coleg (sau un prăjitor,.. parca era unul în zonă) cu o Honne sa îți faci o idee pe aceeași cafea?
Lelit Bianca, Honne Home, Kinu 47, Kompresso
Past:Gaggia Clasic, VBM Domobar Jr, Vario home
 
Reply
#15
Daca cutitele nu vor mai fi aliniate cum trebuie , asta se va vedea categoric in calitatea rasnirii.Si atunci,o pun in cutia ei solida si o trimit la Craiova intr-o scurta calatorie de 3 zile.Cam atat.In rest , fiind metal si nu plastic sigur nu o voi arunca. Smile
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#16
Eu cred ca ar fi foarte greu sa se vada lipsa de aliniere a cutitelor in gustul shot-urilor, dar asta e... Sunt prea multe variabile, dupa parere mea.

Testari cu Honne versus o rasnita buna cu cutite plane din cand in cand ar fi o solutie pt verificarea alinierii dpdv al gustului.

Trimis de pe al meu Nokia 5.1 folosind Tapatalk
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#17
Pai si cum judecam calitatea rasnirii??   Big Grin

Cand o cafea nu iese buna sunt destule variabile de la boabe pana in ceasca. Gasim pe ce sa dam vina.
Brewtus IV | Niche Zero
 
Reply
#18
Daca gustul nu satisface, atunci cred ca e momentul unei revizii. Evident vorbesc despre aceeasi cafea. In rest...
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#19
este o comparatie cam ciudata, da-l naibi de gust, cum sa compari Honne care este o bijuterie din orice parte ai lua-o, cu plasti-sette.....
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.
 
Reply
#20
Pare ca prepararea  unui espresso decent este o chestiune foarte ezoterica din moment ce doua marci de echipament esential in acest proces nu pot fi comparate dpdv al raportului calitate/pret. Si spun espresso decent, nu ma gandesc la cafele 3 wave, gusturi exotice, etc.

Multumesc tuturor, dar din pacate sunt la fel de nedecis ca si la inceput. 
Cred ca am sa spun pas la oferta de BF - care oricum este cu  175 euro mai scumpa decat cea de anul trecut si doar 110 euro mai putin decat pretul regular.
QuickMill QM67,  MK E65S, tamper si distribuidor Bravo
 
Reply
#21
Eu zic s-o cumperi si ne spui si noua concluziile Big Grin
Acs Evo leva - Kinu m47 - V60
 
Reply
#22
Este totusi o diferenta de 1800 ron vs 5000ron = 3200ron.

Daca te intrebi daca se simte gustul de 3200ron, nu se simte. In acest hobby nu o sa poti sa-ti justifici niciodata banii cheltuiti raportati la ce se regaseste in ceasca. Trebuie sa nu-ti pese de bani daca vrei sa cumperi chestii mai scumpe.
 
Reply
#23
un Jolly si un Lelit TEM ar trebui sa fie suficient la boabe bune, dar cand o iei razna.....nu te mai uiti la bani.
Am fost la o imperechere intre Quick Mill Silvano cu Sette W si boabe de la Stefan, pana nu am terminat hopper-ul nu ne-am lasat, buna rau.
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.
 
Reply
#24
Cu alte cuvinte 3200 costa calitatea materialelor din Honne? Si destul de probabil fiabilitatea in timp?
 
Reply
#25
si eu ma tot gandesc la un upgrade de rasnita....tot Honne ramane. Sa-i tina sanatosi pe craioveni, chiar nu mai credeam ca se pot face bijuterii si pe meleagurile astea....
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.
 
Reply
#26
(25-11-2018, 15:16)Mariano Wrote: este o comparatie cam ciudata, da-l naibi de gust, cum sa compari Honne care este o bijuterie din orice parte ai lua-o, cu plasti-sette.....
Bijuterie nu prea, să fim serioși. Dacă nu avea aspectul asta de aparat de găurit de pe bancul de la atelierul de mecanica din liceu cred că îl cumpăram, cu toată neîncrederea în schimbarea totală a gustului fata de o alta râșniță din aceeași zonă de cuțite plane. Cei care au luat-o cred că au făcut-o pentru că au căutat/simțit diferența față de ce aveau. Tehnic este cu siguranță o râșniță de top. Estetic, design industrial. Lângă un Brewtus arata super, nu pentru că Brewtus e urât. Doar pentru că are accente mai dure. Deci Profi da, bijuterie sună cam cum sună în engleză remarca beautifull in loc de handsome adresată unui bărbat.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#27
Cati ar fi dispusi sa plateasca "fineturi" peste Honne:

https://coffeeforums.co.uk/showthread.php?44778&p=603063#post603063
 
Reply
#28
fineturi.

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anze...6-176-4769
 
Reply
#29
Special pt tine a apărut la vanzare. Sari pe ea!
Acs Evo leva - Kinu m47 - V60
 
Reply
#30
A fost Adi mai rapid, e suprema supremelor. 

Parca altfel discuti pe forum cand ai un Ferrari la semnatura.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)