Espressoman infocat
Cluj Napoca
Salut!
Intampin o problema cu o rasnita Sette 270W. Va rog sa-mi dati un hint :)
Acum cateva luni am achizitionat rasnita, noua. Dupa aprox o luna, nu mai reuseam sa ii setez offsetul pt a cantari exact cantitatea setatata la preset, dar nici nu mai macina suficient de fin, desi macinam pe 1 si aveam montate ambele saibe.
Dupa ce am incercat tot felul si am consumat o gramada de cafea pt. a incerca sa o setez, am contactat vanzatorul. Un tip foarte cumsecade, a venit la mine acasa (amandoi suntem clujeni) si mi-a inlocuit cred ca motorul la rasnita.
Am reusit si am reglat offestul de fata cu el, am macinat foarte fin pe 3-4-5, deci totul era ok.
Acum, dupa aproximativ o luna, se pare ca intampin o problema asemanatoare: am ajuns sa macin pe 1...si tot nu e suficient de fin; ambele saibe sunt montate. Am demontat partea metalica, am curatat tot si am strans din nou surubul cu ambele saibe puse (am citit undeva ca din cand in cand se recomanda sa mai strangi surubul, desi o data pe luna mi se pare cam des avand in vedere cata cafea macin eu).
Cantarirea functioneaza bine, insa macinatura nu e suficient de fina.
Rasnita nu e "forjata", macin putin cu ea, 1 cafea/zi de L-V si 2 cafele/zi S-D.
A mai patiti cineva asa ceva? Ce ma sfatuiti sa mai incerc pt. a macina mai fin?
Merci!
Rocket Giotto Type R | Rocket Spluga Elite coffee grinder | Cafflano Kompresso | ex: La Pavoni ESPERTO ABILE | La Pavoni CILINDRO coffee grinder | Rocket Giotto Type V | La Pavoni Professional | Baratza Sette 270Wi coffee grinder
Espressoman infocat
Bucuresti
03-08-2018, 10:21
(Edited 03-08-2018, 10:36 by Mesmer.)
Am patit si eu la fel. Le-am scris celor de la Baratza si mi-au trimis 3 saibe cu model putin diferit. Tu daca ai rasnita mai noua probabil ai direct modelul nou de saibe.
Teoretic ar trebui sa te ajute si magazinul de unde ai cumparat-o, pe baza garantiei.
Brewtus IV | Niche Zero
Reprezentant Barshaker
Oradea
Salut,
Daca vrei putem sa-ti trimitem un set de saibe - 2 bucati - iar te rog prima data sa incerci de unde ai cumparat.
Ai luat la nou sa era folosit?
Am folosit sette w in showroom cam un an de zile si abia la ultimele luni am ajuns la 1.
Stii cumva din care lot e? Dupa ce pui al treilea saiba o sa mearga mult si bine.
Folosesti cafele prajite light sau mai spre dark?
La Marzocco KB90 ABR, Eureka Atom Speciality, Ek43
La Marzocco GS3 AV, Lelit PL41TEM, Baratza Sette 270W, Honne Silm, Gina Smart, Tamper BH..si ce mai gasim in Showroom:)
Espressoman infocat
Cluj Napoca
03-08-2018, 17:42
(Edited 03-08-2018, 17:54 by SEBE.)
(03-08-2018, 10:21)Mesmer Wrote: Am patit si eu la fel. Le-am scris celor de la Baratza si mi-au trimis 3 saibe cu model putin diferit. Tu daca ai rasnita mai noua probabil ai direct modelul nou de saibe.
Teoretic ar trebui sa te ajute si magazinul de unde ai cumparat-o, pe baza garantiei.
Am luat-o fix de Pasti. Stiu sigur ca are ceva componente inlocuite (pe modelul initial erau de plastic si mie mi le-a inlocuit cu metal).
De ajutat vanzatorul ma ajuta sigur, e super omul, dar nu l-as mai pune pe drumuri inainte sa ma asigur ca nu pot rezolva eu problema :)
Eu stiam ca doua saibe se pun maxim...cel putin asa zic cei de la Baratza in videourile lor de pe youtube.
O sa-i scriu un email la vanzator in cazul asta.
Merci!
(03-08-2018, 11:34)szabo.matrix Wrote: Salut,
Daca vrei putem sa-ti trimitem un set de saibe - 2 bucati - iar te rog prima data sa incerci de unde ai cumparat.
Ai luat la nou sa era folosit?
Am folosit sette w in showroom cam un an de zile si abia la ultimele luni am ajuns la 1.
Stii cumva din care lot e? Dupa ce pui al treilea saiba o sa mearga mult si bine.
Folosesti cafele prajite light sau mai spre dark?
Salut,
Am saibele ce erau in cutie si sunt montate. Sa inteleg ca mai pot sa pun inca un set pe langa? :)
O sa-l contactez pe vanzator in cazul asta.
Dupa 1 an, cand ati ajuns la 1, ce ati facut? ...banuiesc ca sa tot adaugi cate o saiba nu e o solutie care sa functioneze pe termen lung :)
Nu stiu ce lot e, dar serial nr e 1700727.
Cafele de obicei nu iau foarte prajite, cumpar de la Narcoffee, Yume, Ecuator ...si ultima data am cumparat de la Pavos, dar o sa mai revin la ei.
Merci
Rocket Giotto Type R | Rocket Spluga Elite coffee grinder | Cafflano Kompresso | ex: La Pavoni ESPERTO ABILE | La Pavoni CILINDRO coffee grinder | Rocket Giotto Type V | La Pavoni Professional | Baratza Sette 270Wi coffee grinder
Reprezentant Barshaker
Oradea
eu as incerca totusi sa pun inca una..de stricat nu strica..:)
La Marzocco KB90 ABR, Eureka Atom Speciality, Ek43
La Marzocco GS3 AV, Lelit PL41TEM, Baratza Sette 270W, Honne Silm, Gina Smart, Tamper BH..si ce mai gasim in Showroom:)
Espressoman fresh
Dobroesti
(04-08-2018, 11:04)szabo.matrix Wrote: Va salut!
Stie cineva un service in Bucuresti pentru modelul asta de rasnita?....a mea tocmai ce m-a lasat balta...nu mai vrea sa rasneasca deloc!!!
Espressoman fresh
Dobroesti
(06-08-2018, 11:30)alegros Wrote: (04-08-2018, 11:04)szabo.matrix Wrote: Va salut!
Stie cineva un service in Bucuresti pentru modelul asta de rasnita?....a mea tocmai ce m-a lasat balta...nu mai vrea sa rasneasca deloc!!!
Se pare ca transmisia la acest tip de rasnita este realizata prin curele si cred ca sau intins cam prea tare pt ca atunci cand pun boabele de cafea, rotorul exterior se blocheaza desi scoate un huruit si mai puternic...ma poate lamuri cineva mai priceput care ar putea fi solutia?...ma gandesc ca poate o repar singur ca meseriasul de la serviceul firmei de la care am cumparato tocmai a plecat in concediu vreo 2 saptamani...
Espressoman infocat
Bucuresti
Vezi ca folosesti functia quote aiurea, apasa pe reply.
Ai garantie? mai bine astepti si o duci la service. Transmisia nu e pe curea, daca rupi ceva s-a dus garantia.
Brewtus IV | Niche Zero
Espressoman fresh
Dobroesti
(06-08-2018, 21:17)Mesmer Wrote: Cred ca mai este inca in garantie ( a fost cumparata pe 21.04. 2017) insa nu mai am factura si nu cred ca merge fara. O sa incerc oricum ca n-am alta varianta. Multumesc!
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
@
SEBE - ai mai rezolvat ceva cu rasnita?
Baratza Sette 270w | Rancilio Silvia E | Chemex | French Press | Moka Pot
into the wilds: Cafflano Kompresso
Espressoman infocat
Cluj Napoca
(28-09-2018, 21:47)yoyo Wrote: @SEBE - ai mai rezolvat ceva cu rasnita?
Salut!
Da, am adaugat a3a saiba si totul e ok de atunci.
Am observat ca rasnita nu mai macina ok de cand am inceput sa folosesc cafea de la Pavos.... mici sanse sa nu aiba legatura pt ca inainte sa incerc cafea de la Pavos...foloseam de la Yume si macinam pe 8-9 in functie de cafea... Cand am inceput punga de la Pavos am inceput sa rasnesc pe 8...si aproape de la o zi la alta scadeam cate o treapta pana cand si pe 1 imi iesea ceai.
Din august rasnita vede doar cafea de la Yume si totul e ok....rasnesc constant pe 8-9 in functie de momentul zilei.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Ma bucur ca ai rezolvat! Eu folosesc de ceva vreme cam 90% din timp cafea de la Yume si 10% de la Ecuator insa am ramas setat pe stilul Yume si continui sa invat sa scot ce e mai bun din cafeaua lor. Sette 270W-ul meu e inca nou, abia daca i-am facut rodajul de 2kg si din cate am testat, reusesc sa obtin un shot bun cu nivelare si tampare daca rasnesc pe 9E. Cu siguranta ca peste inca cateva kg de cafea voi fi nevoie sa cobor spre un numar mai mic acum fiind practic inca noua. Nu am deocamdata montata nici o saiba montata deocamdata si impresionant, dozeaza aproape de fiecare data perfect gramajul, nu i-am setat offset.
Merci mult pt sfatul cu cafelele mai prajite, voi tine cont de el referitor la folosirea lor cu rasnita. Cred ca inca o perioada buna voi ramane loial Yume, imi place ca au un ligt sau medium roast si ca invat multe despre cafelele pe care le iau cand trec pe la ei.
Baratza Sette 270w | Rancilio Silvia E | Chemex | French Press | Moka Pot
into the wilds: Cafflano Kompresso
espressoman amator
TIMISOARA
Poate yume are acțiuni la sette
????
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Espressoman infocat
Cârcea- Dolj
15-10-2018, 14:15
(Edited 15-10-2018, 14:34 by sebas.)
Delete!
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ
Espressoman infocat
Sibiu
știe cineva de unde pot cumpăra piese pt. sette 270 sau unde au service in tara?
Dalla Corte-super mini, Rancilio miss Lucy, Bezzera BZ99S, Gino Rossi CC45s, Ascaso I-steel1 ,Behmor2020SR, i-Roast2, dieckmann rostmeister, tamper cps/z evolution1.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Barshaker si Wanderlust sunt dealeri, din cate stiu fac si service.
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
Espressoman infocat
Sibiu
(20-12-2018, 11:42)flipu2k Wrote: Barshaker si Wanderlust sunt dealeri, din cate stiu fac si service.
mulțumesc. am găsit piesa la wanderlust. foarte amabili cei de acolo.
Dalla Corte-super mini, Rancilio miss Lucy, Bezzera BZ99S, Gino Rossi CC45s, Ascaso I-steel1 ,Behmor2020SR, i-Roast2, dieckmann rostmeister, tamper cps/z evolution1.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(21-12-2018, 10:04)lisimah Wrote: mulțumesc. am găsit piesa la wanderlust. foarte amabili cei de acolo.
Da, la ei am servisat/upgradat sette, nota 10 pentru servicii
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)