30-01-2020, 11:59
Salut. Sunt nou pe acest forum deși citesc discuțiile de multa vreme. Pasiunea pentru cafea a început cu pretențiile de cafea bună Lavazza acum vreo 3 ani când mi se părea ca pe espressor ul de acasă ( un saecco poemia) pot face cafea bună. Eram un împătimit utilizator de moka pot, defect profesional lucrând de 10 ani numai cu italieni. În toate șantierele pe unde am fost în coltul din dreapta al oricărui birou era plita cu moka.
Asa ca mi am făcut comanda de prima moka pot bialetti și de o punga de cafea de specialitate.
Primul pas spre pregătirea cafelei de specialitate a fost achiziționarea unei răsnite electrice. După delungi cercetări am cumpărat o De Longhi kg 79 pe care am modificat-o pentru rasnire mai fina ptr espresso.
Am început sa citesc despre cafea și sa experimentez. Încet încet am început sa îmi achiziționez sau sa primesc cadou diferite alte accesorii : aeropress / V 60 / rasnita hario mini / cafflano kompresso.
In cele din urma esspresorul saecco a murit (ieșea apa rece) și am profitat de ocazie ptr a cumpăra primul espressor mai de soi. Un lelit pl41tem. Mulțumesc pe aceasta cale comunității pentru reducerea considerabilă.
După 2 săptămâni de încercări am achizionat și o latiera si o sita acasco precum și sita blind ptr backflush. ( cine credea ca ai nevoie de atâtea?)
După încă 1 saptamana de extracții ratate, lapte ars , etc am reușit în cele din urma sa scot ceva acceptabil.
Și atunci când merge tot ce faci? Strici și o iei de la capăt. Am schimbat cafeaua, am tunat iar rasnita pentru a rasni mai fin și am schimbat și sita. Iar o săptămână de shot-uri ratate și azi am scos ceva semi decent. Ma apropii de 1 kg de Cafe și vreo 8 l de lapte sacrificați. ( nu am aruncat nimic... Un shot greșit e mai bun decât no shot). Uimitoare perseverență din partea unui cafegiu care prefera aeropress oricând unui espresso.
Cu astea fiind spuse mai zic 3 vorbe și de mine. Sunt Cristi am 36 de ani dețin o companie de automatizări industriale, îmi place muzica rock, baschetul, ciclismul și sa alerg. La capitolul cafea metoda preferata e aeropress și cafea preferata (pana acum) este Cafea Ethiopia Yirgacheffe Gedeo.
Cheers!
Sent from my motorola one vision using Tapatalk
Asa ca mi am făcut comanda de prima moka pot bialetti și de o punga de cafea de specialitate.
Primul pas spre pregătirea cafelei de specialitate a fost achiziționarea unei răsnite electrice. După delungi cercetări am cumpărat o De Longhi kg 79 pe care am modificat-o pentru rasnire mai fina ptr espresso.
Am început sa citesc despre cafea și sa experimentez. Încet încet am început sa îmi achiziționez sau sa primesc cadou diferite alte accesorii : aeropress / V 60 / rasnita hario mini / cafflano kompresso.
In cele din urma esspresorul saecco a murit (ieșea apa rece) și am profitat de ocazie ptr a cumpăra primul espressor mai de soi. Un lelit pl41tem. Mulțumesc pe aceasta cale comunității pentru reducerea considerabilă.
După 2 săptămâni de încercări am achizionat și o latiera si o sita acasco precum și sita blind ptr backflush. ( cine credea ca ai nevoie de atâtea?)
După încă 1 saptamana de extracții ratate, lapte ars , etc am reușit în cele din urma sa scot ceva acceptabil.
Și atunci când merge tot ce faci? Strici și o iei de la capăt. Am schimbat cafeaua, am tunat iar rasnita pentru a rasni mai fin și am schimbat și sita. Iar o săptămână de shot-uri ratate și azi am scos ceva semi decent. Ma apropii de 1 kg de Cafe și vreo 8 l de lapte sacrificați. ( nu am aruncat nimic... Un shot greșit e mai bun decât no shot). Uimitoare perseverență din partea unui cafegiu care prefera aeropress oricând unui espresso.
Cu astea fiind spuse mai zic 3 vorbe și de mine. Sunt Cristi am 36 de ani dețin o companie de automatizări industriale, îmi place muzica rock, baschetul, ciclismul și sa alerg. La capitolul cafea metoda preferata e aeropress și cafea preferata (pana acum) este Cafea Ethiopia Yirgacheffe Gedeo.
Cheers!
Sent from my motorola one vision using Tapatalk