Nu vad legatura intre grosimea firului, respectiv capabilitatea lui de curent, si fuzibilul din instalatie.
Fuzibilele sunt dimensionate sa sara in aer la curenti de 10x mai mici decat poate duce firul.
Daca ar fi sa facem o fuzibila ipotetica utilizand fir AWG18, adica 1mm, s-ar arde undeva intre 80A daca curentul este mentinut 10 secunde si 250A daca vorbim doar de o secunda.
Asemenea curenti nu se intalnesc intr-un espressor, asa ca fii sigur ca in orice situatie imaginabila fuzibila va sari inainte de a se inmuia plasticul de pe fir.
Firele din comertul nostru sunt notate in sistem metric, corect, AWG nu exista in EU, pentru ca prescurtarea inseamna American Wire Gauge.
Relativ la capabilitatea de curent, orice fir poate avea mai multe utilizari, si capabilitati diferite in functie de utilizare si imbracamintea lui.
Cele din magazinele brico, imbracate in PVC, nu se recomanda sa se foloseasca la mai mult de 60 grade daca sunt ingropate in pereti, sau 75 grade in aer liber, la realizarea de cablari in interiorul echipamentelor.
Cu cele siliconice in schimb te poti duce pana la 150-200 grade, scrie pe fir valoarea exacta.
7A este modest pentru AWG18, eu il folosesc in drone frecvent la 20A, e adevarat ca e hiperventilat de aerul de la elici.
7A poate fi rezonabil pentru utilizare drept conductor tras prin perete, dar in aer liber la 10A de abia atinge 60 grade, care pentru un espressor este ceva normal in interior.