Hello There, Guest! Login Register


Gaggia sau De'longhi

#1
Salut,

Vin si eu cu o rugaminte. Doresc sa achizitionez un espressor la un buget de sub 1000 lei. Din ce am citit pe acest forum si in alte surse cele mai bune variante ar fi De'longhi dedica ec685.bk sau Gaggia carezza deluxe in banii astia. Ma intereseaza strict calitatea espressorului. De rasnita nu am nevoie deoarece am un baiat care imi poate macina foarte calitativ. 
Care credeti ca ar fi mai bun dintre aceste 2? delonghi este 800 lei in momentul asta, gaggia este 1000 lei.

Multumesc,
 
Reply
#2
Gaggia clasic 2015 SH. Acel băiat trb sa vina la tine cu râșnița și să calibreze in funcție de ce cafea ai, altfel nu vad să meargă treaba asta + daca cafeaua se învechește o să se schimbe curgerea deci mai bine îți cumperi o râșnița și apoi espressorul, kinu m47 phoenix e un Best buy la 750 de lei.
Lelit PL162T(Bianca), XL, Comandante(Red Clix), V60, Aeropress, Moka, Ibric Soy, Chemex, April Brewer, Origami
 
Reply
#3
(05-07-2021, 15:54)Tiranator Wrote: Gaggia clasic 2015 SH. Acel băiat trb sa vina la tine cu râșnița și să calibreze in funcție de ce cafea ai, altfel nu vad să meargă treaba asta + daca cafeaua se învechește o să se schimbe curgerea deci mai bine îți cumperi o râșnița și apoi espressorul, kinu m47 phoenix e un Best buy la 750 de lei.

Nu exista pe olx un gaggia classic sub 1300 lei sh si nici nu e in zona mea sa il pot vedea. Iar despre rasnita, este vorba de una profesionala al unui prieten barista. Cafeaua este tot de la el si o sa o macine o data la cateva zile in functie de nevoi. (Asta nu este o problema). Repet, problema este espressorul in sine, in conditiile in care ar fi primul espressor. Momentan beau cafea de supermarket la ibric.
 
Reply
#4
Cafeaua se macină înainte de de a o extrage. Indiferent cât de buna ar fi rasnita respectivului, cele câteva zile fac inutil efortul. Daca vrei sa extragi corect cu șanse mari de a te bucura de rezultate bune îți cumperi o rasnită bună, manuala dau electrica.
LELIT Bianca ,Honne,ibric Soy, Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#5
https://www.olx.ro/d/oferta/vand-espress...d7RDG.html
Lelit PL162T(Bianca), XL, Comandante(Red Clix), V60, Aeropress, Moka, Ibric Soy, Chemex, April Brewer, Origami
 
Reply
#6
La bugetul de care dispui mi-aș cumpăra SH un Saeco Aroma sau un Isomac Giada, poate chiar un DeLonghi ECP35.31 (acela full inox), la care aș aduce minime modificări ca să funcționeze cu portafiltre și site care să nu fie ridicole.
În altă ordine de idei, deși are calitățile lui, Dedica funcționează cu Thermoblock (nu are boiler), lucru care mă face să-l scot din ecuație. Aș alege Carezza, care se apropie mai mult de un espressor, spuse fie acestea fără niciun entuziasm.
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose
 
Reply
#7
Daca vrei un raspuns strict la intrebarea pusa de tine, atunci eu as alege fara prea multe ezitari, Gaggia Carezza Delux. Iti ofera flexibilitatea, ca intr-o zi cand planetele se vor alinia, sa depresurizezi filtrul (operatie reversibila si posibila la Gaggia datorita conceptului brevetat de ei la filtrul presurizat), si sa te duci cu espressorul la prietenul cu rasnita profesionala, cu rugamintea sa-ti rasneasca aceeasi cafea la 3 granulatii diferite, pe care sa le faci acolo pe loc. Atunci, vei intelege de ce suntem noi "fixisti" cu ideea de rasnita buna achizitionata inaintea espressorului si de ce cafeaua proaspat rasnita este mai buna decat cea peste care au trecut 2-3 zile.
 
Reply
#8
Salutare! Eu pot sa un sfat în calitate de espressonist debutant. M-am inspirat de la un coleg de forum și am căutat Gaggia Classic sub alte denumiri/ forme. Am luat Gaggia Baby Millenium cu 400 de lei. Și o râșniță Solis Eureka Mignon cu 1400 de la eMag. Cred că mai e pe Olx un Gaggia Baby și împreună cu râșnița Kinu te încadrezi in 1000 de lei (puțin peste, depinde de vânzător cat vrea sa mai lase). Eu am schimbat doar țeava de abur cu cea de Rancilio și am exersat la greuSmile[Image: 78360d6658acefc1d4cde8060de5778c.jpg]

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)