Salut, va multumesc ptr raspunsuri , am anticipat ca unele sfaturi vor fii catre o redirectionare spre alt espressor

. O sa dezvolt un pic, cum a inceput relatia mea cu cafeaua, pana pe la 26 de ani, nu am consumat cafea, imi placea tare mirosul, nu si gustul, care nu avea nimic in comun cu mirosul...desigur bausem cafea la ibric, filtru si mai imi dadea si o stare de agitatie dupa ce o beam am spus pas, raman doar s-o gust cu nasul.
Asta pana am ajuns in Italia la niste amici italieni si am incercat espresso, a fost ca si cum s-a deschis al 3 lea ochi, mirosul si gustul erau aliniate de data asta, era o cafea boabe rasnita atunci pe loc, diverse mixuri de arabica cu robusta facute special ptr espressor, ulterior am baut si kimbo diverse sortimente , mai nou am incercat bazzara , deasemenea diverse sortimente. Ce am observat la italieni, majoritatea au aparate din gama entry-level, dar au rasnite si cafea buna si stiu sa-l faca , de aici rezulta un espresso decent , comparabil cu ce este la bar . In concluzie ptr stadiul in care sunt eu in relatia cu espresso ul, cred ca ma descurc deocamdata cu unul din aparatele mentionate mai sus , deci intrebarea ramane Gaggia Evolution aproape nou, vazut la italianca ce il are la vanzare VS Gran Gaggia Prestige
Multumesc ptr indrumari !