Hello There, Guest! Login Register

Gaggia Evolution vs Gran Gaggia Prestige

Salut, citesc de ceva timp pe aici, dar nu am intervenit pana in acest moment , simtindu-ma depasit de experienta majoritati . Scriu acum aflandu-ma in postura de a alege un "nou" espressor , vechiul nu mai face fata , un Ariete 1388 . Sunt in situatia de a alege intre un Gran Gaggia Prestige nou si un Gaggia Evolution , folosit efectiv maxim 4 luni , intr-o stare impecabila . As inclina catre Gaggia Evolution , daca imi puteti confirma/infirma daca este decizia corecta , raman dator
Multumesc !

Reply
Recent trecut prin alegerea primului espressor, singurul model caruia ii poți spune într-adevăr espressor ar fi fie un lelit pl41 fie un gaggia classic. 

Cele doua de mai sus sunt jucării ce poarta numele gaggia doar de formă, nu au nici o treaba și sunt tot la nivel de myria și alte cele. 

Ce buget ai? Chiar recent ma uitam pentru un amic și la 800ron ai un gaggia classic cu tot ce trebuie la el, inclusiv portafiltru fără fund dar și normal, site de calitate și e un aparat decent. 

Mai gândește-te ce vrei. Plecând tot de la un aparat micuț și vai de el, am început sa citesc, sa caut și sa măresc bugetul. În final, merita.
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.

Reply
Gresit! Gaggia Evo chiar este un Classic (modelul original), doar ca nu are valva cu trei cai. Am unul acasa, l-am pastrat ca backup.
Este si modelul pe care il recomand.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
Salut, va multumesc ptr raspunsuri , am anticipat ca unele sfaturi vor fii catre o redirectionare spre alt espressor  Smile . O sa dezvolt un pic, cum a inceput relatia mea cu cafeaua, pana pe la 26 de ani, nu am consumat cafea, imi placea tare mirosul, nu si gustul, care nu avea nimic in comun cu mirosul...desigur bausem cafea la ibric, filtru si mai imi dadea si o stare de agitatie dupa ce o beam  am spus pas, raman doar s-o gust cu nasul. 
Asta pana am ajuns in Italia la niste amici italieni si am incercat espresso, a fost ca si cum s-a deschis al 3 lea ochi, mirosul si gustul erau aliniate de data asta, era o cafea boabe rasnita atunci pe loc, diverse mixuri de arabica cu robusta facute special ptr espressor, ulterior am baut si kimbo diverse sortimente , mai nou am incercat bazzara , deasemenea diverse sortimente. Ce am observat la italieni, majoritatea au aparate din gama entry-level, dar au rasnite si cafea buna si stiu sa-l faca ,  de aici rezulta un espresso decent , comparabil cu ce este la bar . In concluzie ptr stadiul in care sunt eu in relatia  cu espresso ul, cred ca ma descurc deocamdata cu unul din aparatele mentionate mai sus , deci intrebarea ramane Gaggia Evolution aproape nou, vazut la italianca ce il are la vanzare  VS Gran Gaggia Prestige 

Multumesc ptr indrumari !

Reply
Evolution, clar.
Ar fi bine sa nu se mai posteze din povesti.
[mention]Entertainer [/mention]
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Am avut tangente cu ambele, daca nu ai alta varianta atunci mergi pe Evolution.
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Bun, va multumesc pentru ajutor, mi-au fost utile opiniile voastre si vazand acum un review pe youtube la Gaggia Evolution, pe canalul Whole Latte Love, sunt decis sa merg pe Evolution
Va multumesc frumos !!

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)