Hello There, Guest! Login Register

Gaggia Evolution cu PID sau AVX-EMTB1

Salutare, sunt la inceput de drum si caut un espressor pentr begginer, din cate am citit pe aici si ce am cautat pe OLX, m-au atras urmatoarele :

1. Gaggia Evolution PID : https://www.olx.ro/d/oferta/espressor-ga...gcy0h.html - Are PID si presiunea reglata la 9 bari deja
2. AVX EMTB1 V2 : https://www.olx.ro/d/oferta/espressor-ma...gV4Xq.html - Am citit pe forum ca ar fi okay de inceput, avand in vedere sita nepresurizata si portafiltru de 58mm

Poate ma puteti ajuta si cu alegerea unei rasnite SH ? Nu vreau in nici un caz una manuala, electrica neaparat si care sa poata macina cafeaua prajita light. Stiu ca cer multe la bani putini, dar cu totii vrem nave spatiale la pret de biciclete...
MiniMoka GR0203 - 500 RON
Macap MX10 - 500 RON
San Marco 92 - 600 RON
Turmix Elvetia140W cutite plane de 41mm si 17 gradatii - 300 RON|
Gaggia MD63 -400 RON
GraefCM800 - 500 RON
GraefCM80 - 500 RON

Am mai primit raspunsuri si pe celalalt thread, dar nu au fost de mare ajutor pentru ce aveam eu nevoie.

Multumesc anticipat!

Reply
Nu exista scurtaturi pentru unele solutii… Ai de ales in a da niste bani pe o rasnita decenta sau a arunca bani pe nimic. Nu te uita doar la pret. Nu e ca la masini, unde scopul este sa ajungi din A in B. Si o poti face cu o masina de 1000 euro sau de 100.000 euro.
Aici nu te intereseaza sa zdrobesti cumva boabele, ci sa poti prepara o cafea corect cu acea macinatura.
Chiar nu o sa gasesti nava spatiala la pret de bicicleta.
Ia in calcul si cafeaua, nu este deloc ieftina. O scula proasta iti va da rezultate proaste, ceea ce inseamna pierderi constante si deceptii pe termen lung.
Solutia cu espressor este una scumpa. Poti alege variante la ibric, V60, Aeropress - toate cu investitii decente. Dar tot iti trebuie o rasnita decenta si aici.
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Comparația Gaggia vs AVX  câștigă Gaggia. 
Chiar daca cel de pe OLX este Evolution are celași grup și același boiler care se  găsește și pe renumitul Gaggia Clasic 

Legat de râșnițele enumerate dintre toate as alege Kinu manual.
Daca vrei neapărat electrica, caută un Mahlkonig Vario sau Sette 270 (nu sette k30)
Kompresso + Kinu 

Reply
(17-02-2023, 11:37)dIXIT Wrote: Comparația Gaggia vs AVX  câștigă Gaggia. 
Chiar daca cel de pe OLX este Evolution are celași grup și același boiler care se  găsește și pe renumitul Gaggia Clasic 

Legat de râșnițele enumerate dintre toate as alege Kinu manual.
Daca vrei neapărat electrica, caută un Mahlkonig Vario sau Sette 270 (nu sette k30)

Iti multumesc de sfat, am achizitionat pana la urma acel Gaggia Evolution cu PID si OPV, acum mai trebuie rasnita.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)