Hello There, Guest! Login Register


Gaggia Color - probleme

#1
Salutare si bine v-am gasit.

Urmaresc de ceva timp forumul si am ales sa intru in comunitate cu un espressor ieftin si bun pe care sa-mi fac junioratul in materie - Gaggia Color, luat de pe olx in stare noua, eu am dat jos folia de pe partile lucioase. Din pacate am avut ghinion, aparatul curge si apelez la experienta voastra ca sa inteleg ce se intampla si cum as putea sa rezolv.

Deci ca simptome - curge prin partea de jos spate, practic se aduna apa sub el. Cand functioneaza, valva de la rezervor, cea din dreapta, dinspre teava de frotare, baga in rezervor apa calda si bule de aer. In acelasi timp se abureste pe dedesubt. Cand functioneaza aburul, curg cateva picaturi si prin grupul central, iar cand dau drumul la extractie, curg cateva picaturi si prin teava de frotare.

Am verificat legatura dintre rezervor si valva aceea de retur si par etanse, ceea ce ma face sa cred ca problema e mai jos, in interiorul aparatului.

Extractie pot face, si iese ceva cu o crema nu prea pronuntata, ceva mai bun decat ce-mi iese cu moka pot si aceeasi cafea. Sita e standard, nu mi-a ajuns inca cea nepresurizata.

A mai avut cineva problema asta? E pacat, espressorul chiar e nou.

Multam
Lelit Bianca, Mahlkonig K30, V60, Aeropress, Cafflano Kompresso, Handpresso Pump, Airgrind.
 
 
Reply
#2
Sigur ai asezat bine rezervorul? Vezi ca in partea dreapta cum te uiti la aparat are o gaura la 3-4 cm de marginea superioara. Daca pui prea multa apa o sa curga pe acolo. 
Apa calda si bule in rezervor intra pe la "self priming valve" pe care trebuie sa o anulezi.
Brasilia Club; Quamar T80; Feld 2.
 
 
Reply
#3
Pfff, am atasat bine rezervorul, chiar am verificat si etanseaza bine. Am repozitionat oringul de pe elementul cu arc din rezervor pana nu a mai picurat nimic din el si apoi am desfacut si repozitionat oringul portocaliu din baza.

Am citit cate ceva despre anularea SPV dar speram sa nu ajung acolo, exista o alta solutie ca sa fac valva sa mearga asa cum ar trebui? Poate sa fie alta problema, gen garnituri slabite, furtun crapat, etc?

Multam
Lelit Bianca, Mahlkonig K30, V60, Aeropress, Cafflano Kompresso, Handpresso Pump, Airgrind.
 
 
Reply
#4
Rezolvat... era desfiletata o valva, cea care regleaza presiunea.
Lelit Bianca, Mahlkonig K30, V60, Aeropress, Cafflano Kompresso, Handpresso Pump, Airgrind.
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)