Espressoman Administrator
Bucuresti
Datele oficiale despre boiler ar fi asa:
- capacitate 115 cm3
- material - aluminum alloy A413, certificate for food contact, based on ASTM classification
Testul trimis de Gaggia legat de materilaul boilerului, facut de catre SGS Switzerland:
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Bucuresti
Pretul pentru forum va fi de 1500 de lei + tamper 58mm cadou, iar modelul vechi va scadea la 1100.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
bucuresti
01-11-2018, 13:05
(Edited 01-11-2018, 15:46 by claudiur.)
Deci nu e 1350 Ron cum te anunțaseră inițial (fără tamper).
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Ideea e ca acum gaggia classic e mai scump decât Lelit pl41e.
Lelit PL92 + Kinu M47
Espressoman infocat
Piatra Neamt
(01-11-2018, 12:23)vdub Wrote: Haha au pastrat OPV-ul Philips/Saeco din plastic.
dev a intuit corect.
Atitudine tipica de corporatie, iti da cu o mana si iti ia cu doua.
Banned
Viena
01-11-2018, 22:35
(Edited 01-11-2018, 22:46 by Zwanger.)
Exista aparate sbdu sh la 1500-2000ron cu boiler din alama de 300-400ml și care va ofera o bază buna pt diverse proiecte.
Chiar daca ati fi luat gaggia classic trebuie pus pid, manometru pe boiler grup că e mega important în extracție și eventual alte modificări. Deci garanția nu prea contează.
GC 2018 e ok pentru cineva ca prim aparat, dar nu este o bază buna pentru modificări, care vor fi necesare la unii mai devreme ( 3 luni) la alții mai tarziu.
Sunt aparate mai vechi care au boiler alama, grup.alama, placa dispersiune apa alama, și loc mai mult în carcasa pt diverse îmbunătățiri. In.plus au și manometru pe.grup.
Slatina
01-11-2018, 22:59
(Edited 01-11-2018, 22:59 by vdub.)
La GC nu exista restrictor montat intre boiler si grup asa ca presiunea masurata in boiler este egala cu cea masurata in grup atat timp cat electrovalva este deschisa.
Eu voi monta restrictoarele inainte de electrovalva, iar manometrul in aval.
Bucuresti
Informatie "soc" :)
Valva OPV actuala nu este reglabila dar Gaggia a calibrat-o astfel incat sa avem 8-9 bar intr-o extractie corecta!
Va trebuie sa verificam asta, probabil cu manometrul comunitatii. Dar daca se dovedeste reala, ar fi un pas inainte.
Espressoman infocat
bucuresti
Își asuma riscul de a scrie 9 bar pe cutie când tot poporul vrea 15/19 bari?
Lelit PL92 + Kinu M47
Slatina
Liviu, valva respectiva este reglabila. Pentru ajustarea presiunii trebuie strans sau slabit stutul din alama in spatele caruia este montat arcul cu semisfera din EPDM sau silicon.
Valvele fara reglaj arata ca cea alba din poza atasata.
Am primit si eu dracia pe care nici macar n-am probat-o sa vad daca benzineste. Deja am demontat-o pt o curatare temeinica a carcasei si va ramane asa pana la sfarsitul lunii cand voi finaliza modificarile :D.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Poporul chiar "vrea" ceva ?

Daca vrei sa impresionezi cu numere mari, pai pui mana si scrii 130 psi :D
Espressoman traditionalist
ro
(02-11-2018, 14:51)renatoa Wrote: pui mana si scrii 130 psi :D
... 130 PSI ... ( PMPO ... :D ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Bucuresti
(02-11-2018, 13:56)claudiur Wrote: Își asuma riscul de a scrie 9 bar pe cutie când tot poporul vrea 15/19 bari?
Nu scrie pe cutie asta, e o informatie tehnica pentru espressomani. Poporul gaseste alte aparate de 19bar daca vrea (ex Beanz Cafe). Oricum, semiautomatele nu sunt in general pentru cei care cumpara un espressor doar pentru mobilarea bucatariei, asa ca s-ar putea ca multi sa fie informati despre cei 9 bar necesari.
Espressoman in foc@
Iasi
sau 911925 "pascal"i
sau 6840 "torr"i
■ ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Espressoman infocat
bucuresti
Vad ca a apărut deja pe emag cu 1690 RON și are la descriere ceea ce ziceai tu
- It comes from the pressure plant between 8 and 9 bar during the extraction
Lelit PL92 + Kinu M47
Bucuresti
Pai da, in magazine e exagerat de scump. 1690 sau aprox .400e va fi pret international si acolo deja depaseste LEM-ul de la Lelit. Pentru noi e 1500 cu tamper motta cadou, la importator (acelasi de pe emag marketplace de fapt).
Espressoman infocat
bucuresti
Dacă știam ca va fi 1500 RON (nu 1350 cum era inițial) și faptul ca are boiler de 100 ml și nu 220 ml atunci luam Lelit ul 41tem de la @
slavic1983 și acum făceam deja espresso..
Lelit PL92 + Kinu M47
Bucuresti
Orice aparat foarte asteptat, telefon sau espressor, va fi insotit de o zvonistica pe masura. Doar dupa lansarea oficială pot fi luate de bune toate specificațiile.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
(02-11-2018, 19:40)claudiur Wrote: Dacă știam ca va fi 1500 RON (nu 1350 cum era inițial) și faptul ca are boiler de 100 ml și nu 220 ml atunci luam Lelit ul 41tem de la @slavic1983 și acum făceam deja espresso..
Daca mărimea boilerului e criteriul definitoriu atunci poți merge fara grija pe oricare.
Espressoman infocat
bucuresti
Atunci de ce toată lumea vrea boiler cât mai mare? Am tot văzut, pe net, poze cu boilerul de aluminiu foarte corodate/calificate dar pe de alta parte alții care au de peste 10 ani acest gen de boiler fără nici o problemă.
Abia aștept sa vad rezultatele testelor și, poate cu un PID, gen mecoffe, ajunge și el la valoarea lui 41tem plus.
PS. Întrebare de necunoscător. De ce, în timpul extracției, nu se oprește alimentarea boiler-ului cu apa din rezervor?
Lelit PL92 + Kinu M47
Espressoman infocat
Großwardein
Si cine sau ce impinge apa prin grup ?
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
Espressoman infocat
Timisoara
(02-11-2018, 22:02)claudiur Wrote: Am tot văzut, pe net, poze cu boilerul de aluminiu foarte corodate/calificate dar pe de alta parte alții care au de peste 10 ani acest gen de boiler fără nici o problemă.
Daca iti amintesti sa decalcifici aparatul din cand in cand, nu ai nici o problema. Eu folosesc apa de la retea, care e destul de dura si decalcific aparatul cam o data la 2 luni. Il am de ~7 ani si l-am desfacut complet de 2 ori, o data acum vreo 3-4 ani si inca o data acum vre-o luna. Boilerul era relativ curat inauntru, l-am frecat putin cu o periuta si solutie de decalcificat si am scos toate depunerile.
(02-11-2018, 22:02)claudiur Wrote: PS. Întrebare de necunoscător. De ce, în timpul extracției, nu se oprește alimentarea boiler-ului cu apa din rezervor?
Pai are o singura pompa care trage apa rece din rezervor si o impinge in boiler, daca pompa s-ar opri si nu ar mai aduce apa rece in boiler, n-ai mai avea presiune in grup.
Espressoman infocat
bucuresti
Mulțumesc pentru raspuns! Trebuia sa fie fie ceva logic, dar cum eu nu știam modul de funcționare al pompei..
Lelit PL92 + Kinu M47
Banned
Viena
Apa influențează mult gustul cafelei in ceasca. Pt cei care folosiți apa de robinet incercati o data o alta sursă de apă.
Craiova
Da, un filtru, cel mai simplu, si o sa vedeti ce alt gust capata cafeaua...
O cana filtranta, nu trebuie mai mult.
Espressoman infocat
Timisoara
Cana filtranta cu dedurizare ... nu mersi, e suficient de multa sare in orice cumperi de la magazin, nu am nevoie de sodiu si in cafea. Apa plata am folosit, e ok.
Craiova
Cine a zis dedurizare...

Sunt cani si cani... citesti ce filtru are, ce substante active si alegi pe cea potrivita.
Cel putin cele de la Aquaphor au acelasi cartus filtrant ca cel folosit la filtrare de la chiuveta.
Espressoman infocat
Timisoara
Pai despre asta era vorba in discutie, despre boiler calcificat.
Espressoman infocat
bucuresti
Liviu, bănuiesc ca încă Nickso nu a venit încă să-și bage mâinile în el dar, ne poți spune cum iese espresso pe el?
Lelit PL92 + Kinu M47
Espressoman
Bucuresti
Nu am reușit sa ne întâlnim...
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
Bucuresti
Ah, am uitat sa anunt. M-a sunat @
nickso cu o zi inainte sa imi spuna ca din motive personale nu mai poate ajunge si nu va putea veni nici la intalnirea de sambata. Din poze nicsko spunea ca e foarte asemanator cu modelul oldClassic dupa care a plans toata lumea

deci va fi la fel de usor de modificat, el fiind deja obisnuit cu zeci de astfel de aparate (probabil).
Oricum, avand biroul in apropiere, voi lua aparatul si la
intalnirea noastra de sambata, deci cine vrea sa-l vada, imbracat sau naked, o poate face. Chiar ar fi bine sa avem un coleg mai tehnic alaturi de noi.