Welcome Back Log In Create Account

Gaggia Classic 2015

(03-10-2019, 11:38)Lyvyoo Wrote: Pentru probleme noi, topicuri noi... Sau un search in aria de Sfaturi la cumparare. Poti incepe de aici.
Gaggia nu are decat modelul MDF, mult depasit dpdv moral si functional, pentru ca in ciuda unei constructii bune pentru o rasnita entry level, are dozator. Or, sa dai azi 750 lei pe o rasnita cu dozator nu cred ca merita.

Multe recomandari pe forum converg catre Kinu Phoenix dar, dupa ce am experimentat rasnirea manuala cu vreo cateva fete, m-am convins ca nu e pentru ele iar fortarea  de a rasni manual poate duce la un sentiment de "autoaparare" fata de prepararea unui espresso. Pana la urma, trebuie sa iti faca placere aceasta operatiune si sa te apropii cu drag de aparate in fiecare dimineata.

Daca problema alocarii unui buget este stringenta momentan, cred ca cea mai ieftina rasnita entry level noua, in acest moment este Ascaso I-mini i2, care a ajuns cam 5-600 lei. Altfel, da-ne o limita de buget si mai cautam variante...

Unde ati vazut cu 500-600 lei un Ascaso ? Eu am rascolit internetul si preturile incep de la 900-1000  lei.
Gaggia Classic 2015, Gaggia MDF

Reply
(06-10-2019, 00:54)mihaih Wrote: Unde ati vazut cu 500-600 lei un Ascaso ?

https://www.espressoman.ro/reduceri-la-e...i-rasnite/

Reply
(03-10-2019, 12:44)Doinita Wrote:
(03-10-2019, 11:38)Lyvyoo Wrote: Pentru probleme noi, topicuri noi... Sau un search in aria de Sfaturi la cumparare. Poti incepe de aici.
Gaggia nu are decat modelul MDF, mult depasit dpdv moral si functional, pentru ca in ciuda unei constructii bune pentru o rasnita entry level, are dozator. Or, sa dai azi 750 lei pe o rasnita cu dozator nu cred ca merita.

Multe recomandari pe forum converg catre Kinu Phoenix dar, dupa ce am experimentat rasnirea manuala cu vreo cateva fete, m-am convins ca nu e pentru ele iar fortarea  de a rasni manual poate duce la un sentiment de "autoaparare" fata de prepararea unui espresso. Pana la urma, trebuie sa iti faca placere aceasta operatiune si sa te apropii cu drag de aparate in fiecare dimineata.

Daca problema alocarii unui buget este stringenta momentan, cred ca cea mai ieftina rasnita entry level noua, in acest moment este Ascaso I-mini i2, care a ajuns cam 5-600 lei. Altfel, da-ne o limita de buget si mai cautam variante...

Buna, Mulțumesc de răspuns. Bugetul ar fi undeva la maxim 800 lei.

Cred ca s-ar preta mai bine:

https://www.olx.ro/oferta/rasnita-cafea-...cS9k3.html

Br
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 

Reply
Hello,
Cam cu o luna in urma am reusit sa cumpar un Gaggia Classic 2015 cu ~500 de lei. 
A fost un noroc chior, era la Flanco Sun Plaza (erau doua de fapt), baiatul de acolo s-a asigurat ca are toate componentele, ne-am uitat impreuna in manual sa le numaram.
Teoretic era "fara accesorii" si returnata de client, dar practic mi-a dat pachet complet si 2 ani garantie Flanco all inclusive. Cutia un pic mai amarata si aparatul prafuit, dar a functionat impecabil. 
Deci dpdv pret cred ca nu am de ce sa  ma plang.
Cafeaua facuta cu el e foarte buna comparativ cu ce am avut pana acum acasa (vin de pe un aparat cu capsule Lavazza (capsule specifice Lavazza si un aparat de-al lor, destul de rar in Romania din ce mi-am dat seama).
E mai buna si decat capsulele de la birou. 
Deci sunt fericit overall, dar vreau sa scot tot ce poate sa faca :)
Am vazut un thread cu cineva care schimbase PID-ul, help, inteleg de ce, dar cum? Si unde?
Am inteles ca trebuie sa schimb filtrul sa fie fara presiune pe el, am luat, o sa vina.
Vreau sa schimb si acea duza de plastic care imparte cafeaua la 2 cesti cu una metalica, dar nu stiu sigur ce sa iau (ce marime se potriveste).
Daca vine filtru nou, inteleg ca-mi trebuie tamper, aici ce marimi sunt bune? Tot vad variatii de 58mm, 58.5, 58.4... Conteaza greutatea? materialul?
Apa: pun apa de la robinet ca un salbatic, dar nu mi-e clar ce fel de apa ar trebui? Filtrata in cani tip Brita? Filtrata in aparate de osmoza inversa?
Rasnita: nu pot justifica un Kinu, deci o rasnita decenta, manuala sau electrica? undeva la max 200 de lei?
Dpdv utilizare aparatul nu e foarte muncit, prinde poate o cafea in timpul saptamanii si vreo 4 in weekend. 

Imi dau seama ca pun o gramada de intrebari si poate le-ati tot spus, sunt fericit sa citesc si experientele altora daca se gasesc.
Multumesc celor care isi fac timp sa raspunda.

Reply
eu zic ca primul tuning trebuie sa fie rasnita. e cel mai important ugrade care-l poti face. sita nepresurizata spui ca ti-ai comandat, un tamper decent ar mai merge. uita-te pe aria bursa ca apar la vanzare rasnite destul de bune la preturi decente. totusi, cred ca bugetul alocat de 200ron e cam mic. sugerez un lelit sau ascasso, ar fi mai ieftine si in ton cu aparatul tau. cu chestiile astea si un pic de indemanare deja poti sa obtii un espresso. dupa aia vin chestii gen scazut presiunea, pid, duza.

in privinta apei nu prea ai de ce sa-ti faci griji asa mari, aparatul tau se decalcifiaza usor. o lingurita de sare de lamaie la 1L apa si-l faci ca nou.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
La putin peste 200 nu poti lua decat xeoleo capabila espresso.
Restul incep de la 500 in sus.

PID nu se schimba, ci se pune, ca nu ai deloc la un GC 2015
Vezi ca exista topic separat, nu are rost sa mai reincalzim ciorba aici.

Apa filtrata e suficient dar numai daca analizele apei tale locale sunt OK, vezi la regia de apa pe site, sunt postate acolo.
Sa aiba TDS 2-300 si PH 7.5-8 +/-
Filtrarea nu trebuie sofisticareli gen osmoza, doar carbune activ ajunge, ca sa scoata clorul, ala e cel care se simte la gust infernal. Eu am filtru Aquafor, in unele review-uri pe net da mai bine ca Brita.

Reply
pare ok ideia cu xeoleo ca rasnita de inceput. renatoa se pricepe bine la manuale.
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Fantastic, multumesc de ajutor.
Deci PID se pune, mai tarziu atunci.
Chiar ma tenta mai tare o rasnita manuala, n-am destul loc la prize in bucatarie si se distreaza si copilul cu ceva
Asta am gasit https://www.aliexpress.com/item/32868224...62845t3NkD
Apa arata ok in Sectorul 4, nu vad sa fie masurat TDS sau se numeste altfel pe buletin, insa per total e ok.

Reply
Se gaseste si local:

barshaker.ro/Rasnita-de-cafea-Xeoleo-Black

... nu stiu daca pretul e actualizat acolo... am vazut cu reduceri de forum ca ajunge si sub 300 lei...  Confused

Reply
a fost una pe bursa dar s-a dat...

eu am incercat sa ti pun upgrade-urile in ordinea importantei. rasnita, sita nepresurizata si tamper iti trebuiesc acum.

in privinta apei la espressorul tau trebuie doar sa fie o apa buna la gust, sa nu aiba mirosuri sau alte probleme de genul asta. in privinta calcarului nu ai de ce sa-ti faci probleme asa mari. sa nu fie exagerat.

Reply
Buna seara.
De ieri am intrat în lumea posesorilor de Gaggia Classic si Lelit PL043MMI .
Daca la Lelit am intructiuni in romana,la Gaggia Classic nu am.
Azi am trimis email la importatorul Gaggia in Romania rugandu-i sa îmi trimită manualul espressorului,in limba romana, si mi-a raspuns ..." sunați" .
Sa sun unde? pe cine ?
Va rog pe cei care aveți "manualul in limba romana " sa îmi trimiteți link-ul aici sau in PM.

Mulțumesc frumos.
Gaggia Classic 2015
Lelit PL043MMI 

Reply
Normal ar trebui ca instructiunile de utilizare sa fie si in limba romana. Pentru orice aparat si produs. Asa prevede legislatia. Dar in Romania e posibil orice. Sa faci ceva pe legi si pe reguli. Inclusiv sa crezi ca toata lumea este cunoscatoare de limba engleza la nivel avansat. Sfatul lor a fost sa suni probabil la.... ANPC !!

Reply
Poate are in semnatura un telefon daca nu, acesta.
Produsele de nisa mai vin fara manuale sau fara manuale in romana, dar Classic stiam ca are. Poate ne confirma / infirma cineva. ..  Spre exemplu, nici Kinu nu are si e  cea mai populara rasnita manuala de pe forum.  
De asemenea, daca faci o investitie si iti cumperi scule audio HiFi de ultima generatie, tot fara manual in romana vor veni majoritatea. E o realitate, nu stiu exact motivele si nici nu inseamna ca pe Classic nu ar trebui sa fie. Era doar o constatare.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(02-01-2018, 15:44)saeco Wrote: Eu am folosit la Gaggia Classic 2015 sita de dus Ims de diametru 52 si a funtionat perfect.
Dețin un Gaggia Classic model 2015 căruia aș dorii să-i schimb sita la duș cu una mai "profi".
Din ce am citit pentru acest model nu ar exista asa ceva si eram curios daca postul citat se confirma
Gaggia Classic 2015 | Kinu M47 Phoenix 

Reply
Am mutat discutia despre preparare aici 
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Buna ziua. Am un Gaggia clasic (2017 cumparat) si curge apa intre cele doua canale de scurgere a cafelei. Dupa sfatul dvs. am desfacut si am verificat daca este vreo garnitura defecta. Nu este apa curge din jos la ultima sita unde piesa din bronz este crapata (piesa in care se fileteaza surubul sitei). Se poate inlocuii ? exista piesa de schimb?

Reply
Am eu doua bucati din aluminiu pe care sunt dispus sa le donez.

Reply
Salut,

Pana la urma ati facut fimarea side by side ?

O zi super,
    Mihai B.

Reply
Salutare.

Am cumparat o site de dispersie de tip GA200IM si am pus sita pe Gaggia Classic 2015 (modelul fara 3way valce, echivalent cu Gaggia Color).
Acum cand extrag un shot se scurge putina apa pe langa portafiltru (2-3 picaturi) in timpul extractiei, chestie care nu se intampla cu sita stock.

Este ok chestia asta ?
Sa imi fac griji ?
Sa pun inapoi sita de dispersie standard ?

O zi super,
    Mihai B.

Reply
(09-09-2020, 18:16)mihaibartis Wrote: Salutare.

Am cumparat o site de dispersie de tip GA200IM si am pus sita pe Gaggia Classic 2015 (modelul fara 3way valce, echivalent cu Gaggia Color).
Acum cand extrag un shot se scurge putina apa pe langa portafiltru (2-3 picaturi) in timpul extractiei, chestie care nu se intampla cu sita stock.

Este ok chestia asta ?
Sa imi fac griji ?
Sa pun inapoi sita de dispersie standard ?

O zi super,
    Mihai B.

Salutare,
    Dupa o curatare cu decalcifiant a garniturii si o strangere buna a portafiltrului nu mai apare nici o picatura.
O zi super,
    Mihai B.

Reply
Modelul GA200IM are diametrul de 55mm si este pentru GC pre-2015 sau PRO (ambele cu 3way valve).

Pentru GC 2015 iti trebuie modelul de sita de dispersie cu diametrul de 51.5 - CI200 (sau fara teflon aici)
Gaggia Classic Pro PID | Kinu M47 | Sette 270 | Arco

Reply
(10-09-2020, 19:00)danMarius Wrote: Modelul GA200IM are diametrul de 55mm si este pentru GC pre-2015 sau PRO (ambele cu 3way valve).

Pentru GC 2015 iti trebuie modelul de sita de dispersie cu diametrul de 51.5 - CI200 (sau fara teflon aici)

Salut Dan.

Am masurat sita de dispersie stock si are diametrul de 55mm, chiar daca modelul este GAGGIA RI9403.
Sita stock are o zona de dispersie efectiva de vreo 50mm (are un inel fara gauri in el).
Am atasat o poza cu cum vine sita de dispersie IM200 de 55mm pe grouphead. Pare ca vine exact la fix.

Eu folosesc rasnita LIDO3 si moentan ma chinuiesc sa fac dialing-in-ul.

Deci ar fi mai buna sita IM200 de 51.5 chiar daca sita stock are 55mm ?

O zi super !

Salutare, atasez si o poza cu sita standard.
Modelul meu de masina este Gaggia RI 9403, model Gaggia classic 2015, construit in 2018.
Nu are 3 way valve.

Deci chiar daca sita originala este 55mm, ar trebui sa iau sita IM200 de 51.5mm ?

Mersi !

(10-09-2020, 19:23)mihaibartis Wrote:
(10-09-2020, 19:00)danMarius Wrote: Modelul GA200IM are diametrul de 55mm si este pentru GC pre-2015 sau PRO (ambele cu 3way valve).

Salut Dan.

Am masurat sita de dispersie stock si are diametrul de 55mm, chiar daca modelul este GAGGIA RI9403.
Sita stock are o zona de dispersie efectiva de vreo 50mm (are un inel fara gauri in el).
Am atasat o poza cu cum vine sita de dispersie IM200 de 55mm pe grouphead. Pare ca vine exact la fix.

Eu folosesc rasnita LIDO3 si moentan ma chinuiesc sa fac dialing-in-ul.

Deci ar fi mai buna sita IM200 de 51.5 chiar daca sita stock are 55mm ?

O zi super !

Salutare, atasez si o poza cu sita standard.
Modelul meu de masina este Gaggia RI 9403, model Gaggia classic 2015, construit in 2018.
Nu are 3 way valve.

Deci chiar daca sita originala este 55mm, ar trebui sa iau sita IM200 de 51.5mm ?

Mersi !

Epopeea continua. 
Ai dreptate, se pare ca cei de la IMS specifica diametrul efectiv de extractie, nu diametrul exterior al sitelor 200IM.
Am desurubat sita IMS si se pare ca am strans asa tare sita incat am stricat curbura sitei, aplatizand-o.
Acum am o sita GA 200IM cu care nu am ce sa fac :P.
Asta e, asa invat.
O zi super,
    Mihai B.

Reply
E okay, asa se invata. 

Bine ca nu a fost o piesa scumpa.

Eu la GC 2015 am schimbat repede sita de dispersie, nu-mi placea deloc curgerea de pe cea stock.

Acum la GC PRO mi se pare cea stock super, am lasat-o la locul ei.

Dar sunt alte lucuri aiurea, de exemplu presiunea nu poate fi ajustata semnificativ si daca nu iti vine din fabrica aproape de 9, greu sa ajungi acolo fara instalarea unui OPV nou.

Spor la shot-uri.

Reply
Acum vine intrebarea cheie, cu sita de 51.5mm ies espressourile net superioare decat cu sita standard in exact aceleasi conditii ?

O zi super,
    Mihai B.

(10-09-2020, 23:21)mihaibartis Wrote: Acum vine intrebarea cheie, cu sita de 51.5mm ies espressourile net superioare decat cu sita standard in exact aceleasi conditii ?

O zi super,
    Mihai B.

Nu am vazut ca ai scris inainte :D.
Mersi !

Reply
As zice ca poate aduce o 'oarecare' imbunatatire, in nici un caz nu e vb de shot-uri 'net superioare'.

Mai degraba te axezi pe cafea de calitate, apa nu foarte dura (si bineinteles inodora/insipida), rasnita 
care sa macine uniform si tehnica de preparare -  in ordinea asta (imho).

Espressorul tau, daca nu are probleme, livreaza un rezultat decent si nu ai de ce sa-ti faci griji in legatura cu upgrade-uri mici cand aspectele de mai sus as zice eu ca sunt 'mult' mai importante

Reply
Salutare,
    Stiti cumva daca GA RI9403/11 (classic 2015) are alte dimensiuni de portafiltru fata de Gaggia Classic ?
Ma gandeam sa iau un portafiltru naked.
O zi super,   Mihai B.

Reply
Are aceleasi dimensiuni, verificat.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Doar atentie la ‘urechiuse’, multe portafiltre pentru GC le au usor mai groase decat cantul de la GC 2015 si au nevoie de
pilire pentru a glisa precum cel stock.

Ele sunt vandute ca potrivite pentru GC dar rar se specifica modelul.

GC 2015 fiind produs doar 3 ani (fata de celalat model care are 20+ ani la care se adaoga cei doi de la PRO) banuiesc ca producatorii nu au facut portafiltre speciale.

Reply
Am un Gaggia Classic care mai nou curge pe lângă portafiltru când fac cafeaua. Aveți idee cum as putea sa rezolva aceasta problema? Exista vreun service bun care sa nu ma stoarcă de bani pentru schimbarea unei piese?
Mulțumesc!

Reply
(12-09-2020, 22:26)cristian9 Wrote: Am un Gaggia Classic care mai nou curge pe lângă portafiltru când fac cafeaua. Aveți idee cum as putea sa rezolva aceasta problema? Exista vreun service bun care sa nu ma stoarcă de bani pentru schimbarea unei piese?
Mulțumesc!

Ce model ai,cel dinainte de 2015 sau cel dupa 2015?
La cel dupa 2015 e putin mai greu de schimbat garnitura de grup,dar nu foarte greu.Eu am modelul dupa 2015 si am schimbat garnitura foarte usor,fara a demonta nimic,in cateva minute.
Daca ai ceva nelamuriri,te ajut cu cea mai mare placere.
Lelit PL81T,Gaggia Classic 2015 PID,Kinu M47 Phoenix

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)