Welcome Back Log In Create Account

Gaggia Baby Millennium

Multumesc tuturor!

Reply
Salut.
Rog o informatie, si anume daca stie cineva de unde se poate achizitiona un buton de on/off pentru Millenium (DM 1328/220). Am cautat pe tot felul de saituri dedicate dar nu am gasit nimic. Nici ebay, amazon, alliexpress....
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass; /Frappe/ Artemis Mix-2010
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
am dar un search pe google si ti l-am gasit pe asta. vezi daca-ti e de folos.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
E culmea, am intrat si pe acest sait cand am cautat dar probabil nu am introdus eu cuvantul cheie potrivit sa obtin rezultatul. Hmmm...
Acesta e butonul, multumesc.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass; /Frappe/ Artemis Mix-2010
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
Butonul ajunge undeva la 170 de lei cu transport. Cei care sunt in domeniu pot sa-mi spuna daca pot inlocui acest buton cu altceva de pe piata noastra ? De exemplu un buton cu levier Smile ?
Daca ma gandesc cu cat am luat aparatul, 170 de lei pe un buton este foarte mult.

Reply
Cel mai ieftin iesi daca mergi cu butonul in mana la un magazin de piese electronice... Probabil va trebui sa il" coafezi "putin ca sa se aseze in locas pe aparat.

Sau banuiesc ca il poti lega pe direct si sa ai întrerupător la priza, sau il scoti din priza daca e la indemana (verifica informațiile de mai sus inainte sa te apuci de treaba).

Reply
dap, pretul e cam prohibitiv. vezi daca-ti gasesti aici. ai acolo posibilitatea sa rafinezi cautarea dupa dimensiunea orificiului.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Ar putea fi motivul pentru care butonul s-a ars/topit/deformat, o problema la rezistente oare ? Intreb, deoarece m-am gandit care ar fi motivele sa se intample asa ceva. Butonul e chiar simplu, niste lamele pe acolo, si un beculet, nimic complicat, dar ce a putut face ca butonul sa se topeasca/deformeze, respectiv de ce s-a incalzit asa de tare. Au cazut toate sigurantele, si din casa si de la BPM.
Am luat schema si verific.

Am luat un buton ieftin pentru proba si se pare ca nu sunt probleme in functionare. Rămâne sa caut unul potrivit sau sa comand unul original.
Merci de suport.

Reply
A reușit cineva sa scoată un rezultat mai bun cu o sita dubla vst, fata de cea standard?
Ma interesează practic, ca teoretic știu ca se poate :))

Reply
Nu stiu daca merita VST cand poti lua doua IMS-uri in aceeasi bani, una cu o suprafata gaurita mai mare, gen VST, si alta cu mai putine gauri.

Astfel poti experimenta in voie efectele in ceasca ale macinarii mai fine sau mai grosiere.

Reply
Poți te rog sa mi dai link sau denumire cu ce site folosești tu? Sunt diferențe(ca și rezultat/gust) fata de sita originala?
Mulțumesc

Reply
Orice sita pentru E61 se potrivește. Ar trebui sa găsești la barshaker cam toate variantele de ims.

Eu am Competizione, cea cu 663 de gauri, si una Superfine pe care le folosesc alternativ. Nu as putea spune că una e mai bună decât alta dar rezultatele diferă.

Reply
Pana acum am extras doar cafele cu prajite mai sus cu solubilitate mai mare ca sa merg la sigur.

As incerca o etiopie sau altceva, dar sunt putin rezervat in privinta rezultatului; stiu ca sunt prajite mai light.

Voi ati reusit sa scoateți ceva baubil din cafele(care) prajite mai light?

Reply
Trebuie intervenit hardware, pid, dimmer, placuta de alama, scaderea presiunii etc ca sa existe un control mai bun asupra parametrilor de extractie.

Reply
(11-06-2018, 16:33)lucimunteanu Wrote: Poți te rog sa mi dai link sau denumire cu ce site folosești tu? Sunt diferențe(ca și rezultat/gust) fata de sita originala?
Mulțumesc

https://www.kfea.ro/complementare/sita/i...dubla-58mm

Asta e sita IMS pentru Gaggia. Gustul e diferit fata de sita Gaggia de 14 g si fata de cea de 18 g.

Reply
Am primit sita și am făcut și proba cu o cafea cunoscuta.
Gustul este mai uniform în ceașcă, nu am umblat la rasnire, ca nu a fost nevoie.
Pot sa confirm ca este un pas înainte.

Mulțumesc hcrisan pentru recomandare!

Reply
Am probat o cafea care iesea acra,desi nu ar fi trebuit...
Tot ce pot sa spun este ca am ramas socat...a iesit fara pic de acreala....
Recomand sita!

Reply
Oare placuta asta de dispersie se potriveste pe Millennium?

https://www.espressoparts.com/gi-990

Reply
Fix aia o am eu.

Cea de la tidaka e mai bună.

Reply
(09-07-2018, 13:33)dev Wrote: Fix aia o am eu.

Cea de la tidaka e mai bună.

Multumesc! Cred ca te referi la cea de mai jos:

https://www.tidaka.net/de/zubehoer/dusch...STAHL.html

Reply
Faina și de inox și in principiu mai ușor de curățat.

Reply
La cea de inox de la Tidaka scrie ca nu se potriveste la Classic. Si de ce ai folosi inox? Alama e un upgrade.

https://www.theespressoshop.co.uk/Search...wga16g1002

Cam asa ceva.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Mai greu cu germana...

De la englezi am luat-o eu.

Am mai pus niste link-uri pe pagina anterioara:

https://www.drtradingshop.nl/en_GB/a-510...sic-brass/

https://www.barista.gr/en/gaggia-classic...-for-ims-3

Reply
Am gasit in Cluj placuta de dispersie, modelul din alama. Sper ca e acelasi.

https://www.mag-pro.ro/romanian/529166.html

Reply
Salutare, a pus cineva sita dus IMS 55mm pe Millennium? Cea originala are diametrul de 54.5. La cea de 55 curge apa si pe margini. Se poate rezolva prin polizarea conturului ptr micsorarea diametrului? Nu as vrea sa o modific si sa nu o mai pot returna.
In topic nu am gasit decat o mentiune de unde se poate achizitiona, fara alte detalii. Multumesc
Lelit Victoria PL91T, DF64 Gen 2

Reply
Că să fiu sincer, sita de duș nu am schimbat-o fiindcă cea originală e foarte ok. E un inox mult mai gros decât sita Ims iar apa curge foarte frumos.

Reply
Da, asa e, sita originala e mai groasa. Dar asta am observat dupa ce am cumparat sita IMS. Trebuia sa intreb inainte sa cumpar daca cineva a observat vreo imbunatatire in gust, desi la sculele mele diferenta ar fi probabil  insesizabila :)
Lelit Victoria PL91T, DF64 Gen 2

Reply
Se poate face backflush la modelul acesta?
Pasionat

Reply
Da.
Baratza Sette 270Wi ║ Gaggia Baby Millennium

Reply
salutare, am acest espressor de circa 3 ani, cumpărat la recomandările voastre de pe olx.
Problema e, ca in ultima vreme, pare ca nu mai are presiunea normala, deoarce cafeaua mai mult picură decât sa curgă cursiv.

Mentionez ca folosesc cafea Pt espressor, nu ar trebui aa fie din cauza cafelei, dar pana se umple o ceașca îmi trece cheful de cafea.
Trebuir sa ii fac o Operațiune anume?

multumesc pentru sfaturi.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)