Hello There, Guest! Login Register


Gaggia 2010

#1
Ce părere aveți de Gaggia 2010 ca un upgrade de la filtru?
Se va folosi pentru 10 espresso pe săptămână.
Am obținut un preț de 300 de ron.
Ps: cer scuze dacă nu am postat unde trebuie.
 
Reply
#2
Bun venit pe forum!
Este vorba de Gaggia G2010?
 
Reply
#3
Daca e vb. de cea din link, pare un DeLonghi mai slefuit... O chinezarie cu brand, la fel cum sunt si noile Gaggia Gran Prestige. Astea sunt genul de aparate pe care le cumperi pe riscul tau.
Oricum , rasnita va fi cea mai importanta, asa ca incearca sa imparti bugetul cu grija. E drept ca 300 de lei nu prea ai unde sa-i imparti. Dar macar fa efortul spre o rasnita manuala ieftina si tot se vor vedea rezultate mai bune decat sa folosesti o cafea gata macinata.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#4
Da, este vorba de cea din link.
Ideea este: cu o rasnita manuală poate ieși ceva cât de cât? Sau iese tot un fel de cafea la filtru?
Bugetul alocat este 500 de lei. Sincer, pretențiile nu sunt asa mari astfel incat sa urce spre 1000 (gaggia pure + rasnita manuala).
Singura pretenție este sa iasa ceva mai bun decât un ibric/filtru.
 
Reply
#5
Nu cred ca poate fi o alegere buna, tinand cont de materialele din care este facut (boiler si portafiltru din aluminiu). Ramai la ibric mai bine, si de banii acestia iti cumperi o rasnita si cafea proaspat prajita
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter 
 
Reply
#6
As zice sa mergi la o cafenea unde poti sa incerci aeropress sau un model de drip. Alegi tipul de extractie care e pe placul tau. De bugetul disponibil iti iei o rasnita manuala si un aeropress daca aia e ce-ti place si cu o cafea proaspat prajita si rasnita inainte de extractie vei fi mult mai multumit decat cu filtru si cafea gata macinata din supermarket.
Nuova Simonelli Musica, Mythos 1, VST, IMS, V60, Aeropress, Syphon, etc
 
Reply
#7
(09-04-2013, 09:03)Silvio Wrote: Nu cred ca poate fi o alegere buna, tinand cont de materialele din care este facut (boiler si portafiltru din aluminiu). Ramai la ibric mai bine, si de banii acestia iti cumperi o rasnita si cafea proaspat prajita

Faptul ca boilerul este din aluminiu nu e un semn rau in toate cazurile. Gaggia Classic si Evolution de exemplu au o constructie aparte, cu doua rezistente plasate in exterior. Classic s-a batut ani de zile cu Rancilio SIlvia, neexistand diferente in ceasca pe partea de espresso. Exploatate incorect, si unele si altele se pot coroda/cocli.

In schimb, cand vezi portafiltru de aluminiu, atunci e semn rau de constructie ieftina, facuta la misto. Portafiltrul trebuie sa fie greu, masiv, din bronz cromat.
(09-04-2013, 10:37)Entonii Wrote: As zice sa mergi la o cafenea unde poti sa incerci aeropress sau un model de drip. Alegi tipul de extractie care e pe placul tau. De bugetul disponibil iti iei o rasnita manuala si un aeropress daca aia e ce-ti place si cu o cafea proaspat prajita si rasnita inainte de extractie vei fi mult mai multumit decat cu filtru si cafea gata macinata din supermarket.
Asa zic si eu. Ar mai simplu in acest buget restrans sa aprofundezi celelalte moduri de preparare a cafelei, decat sa iei o chinezarie care sa-ti faca nervi si sa nu fie fiabila. O rasnita obligatoriu + la alegere un dispozitiv Aeropress, FrenchPress, Bialetti Moka, Chemex, Siphon (vacuum) etc.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#8
Mulțumesc pentru părerile voastre.

O idee de o cafenea unde se pot testa aceste dispozitive manuale? București.
 
Reply
#9
De exemplu la Origo vezi si pe pagina de facebook un V60, un chemex, vacum, cold brew Smile au si aeropress, etc. La fel si la Coftale. Mai citeste in sectiunea asta.
Poti sa ii intrebi si pe ei ce "specific" are ceea ce incerci si poate ajungi mai repede la ce iti place.
Nuova Simonelli Musica, Mythos 1, VST, IMS, V60, Aeropress, Syphon, etc
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)