• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Unde ai baut o cafea Buuuna...

#1
Smile 
In mod clar fiecare a gustat ici colo o cafea, un espresso, un latte cu adevarat bun ce merita amintit. Am pornit topicul asta tocmai pentru ca gustul asta sa fie impartasit multora. Deci o amintire placuta? cand? unde? cum se numea? ...poate o poza.
Gaggia Classic + rasnita Vario + Vst 18gr + pitcher Motta + set cesti cafea ;)
 
Reply
#2
M-am intors de cateva zile din Barcelona dupa o cura de Nespresso.Confused
E greu ,dupa ce te-ai obisnuit cu cafeaua de calitate .
Peste tot,desi cafenelele sunt foarte dese,se cam da rasol.Nu se prea curata sitele,nici dusul dupa fiecare extractie,cafeaua se rasneste gramada in rasnite (majoritatea cu dozator) si zace acolo etc.
De obicei iti iau comanda la bar ,dupa care te expediaza la mese,urmand sa iti aduca acolo comanda.Eu fiind mai curios din fire si stand pe capul lor sa vad cum o prepara,extractia,etc,am avut parte de priviri cam suspicioase,daca nu chiar urate.Plus de asta nu am reusit sa aflu ce fel de cafea folosesc,pt ca in afara de catalana sau spaniola nu cunosc nici o boaba din alte limbi.Daca nu esti lucrat la sala faci febra musculara dand din maini.
Cea mai tare faza am vazut-o intr-un loc de interes turistic,unde era o locatie care servea si cafea.Vazand lume mai multa la coada ,imi zic ca stiu astia ceva si ma asez la rand.Cand casc ochii si ma uit mai bine ,ce credeti ca vad?Tineti-va bine...punea cafeaua in sita ,dupa care o monta in aparat fara sa o tampezeConfused Va dati seama ce beau aia la 1,5 euro? Plus ca ii cere unu 2 cafele :una scurta si una dubla,tipu pune 2 cesti,o ia pe cea scurta mai repede si muta ceasca mare in locul ei si o lasa pana o umple.Am fugit in mare viteza,oripilat.
In schimb am gasit o cafenea in Barrio Gotico(parca asa ii spune),paralela cu Ramblas, la vreo 50m de catedrala Santa Maria del Mar, o cafenea superba ,"El Magnifico",cafea de origine ,espresso si latte meseriase,barmanii meseriasi,floricele,inimioare,profi.
Aveau in rasnita un blend Guatemala,Peru,Columbia,iar alta data cand am fost,Guatemala,Peru si Indonesia.Ambele excelente.
Am si cumparat de la ei,Bolivia si Papua,care spuneau ca ar fi cele mai proaspat prajite.In disperarea mea le-am si baut iar intre timp mi-am dat seama ca am uitat sa le pozez.Oricum erau prajite City(cam asa am apreciat).Bolivia o banuiesc ca nu era chiar proaspata pt ca a trebuit sa umblu zdravan la finetea de macinare.Totusi nu a fost rea,imi dadea o nota fructata,de cirese.
Papua ,desi mai ieftina 24E/kg fata de 36 Bolivia mi-a placut mai mult si parea mai proaspata.
Oricum daca aveti drum pe acolo,nu ratati cafeneaua.
Dupa ce am revenit ,am cautat pe net si am vazut ca au un site unde prezinta tipurile de cafea comercializate si harta celor 2 locatii din Barcelona.
Concluzia:ce-si face omul cu mana lui si cafeaua prajita in fata ta sau cumparata de la oameni de incredere sunt sfinte.
Atasez cateva poze.

                                       

In spatele tipei de la bar se vad 3 plachete castigate la diferite concursuri pentru cel mai bun espresso sau asa ceva.
Pozele au fost facute cam pe sest ca se uitau aia suspicios la mine.
Vario + Gaggia Classic "tunat" la 9 bar, PID si teava Rancilio + VST 18g
 
Reply
#3
Fain review.
Gaggia Classic + rasnita Vario + Vst 18gr + pitcher Motta + set cesti cafea ;)
 
Reply
#4
(24-04-2012, 01:02)okayo Wrote: Fain review.

Fratilor eu nu pot sa dorm ca beau cafea ca un distrus,ca sa-mi revin dupa cura de Nespresso si cafele proaste baute pe bani multi.Voi ce motiv aveti?Smile)
Vario + Gaggia Classic "tunat" la 9 bar, PID si teava Rancilio + VST 18g
 
Reply
#5
Vad ca foloseau Expobar Ebica, ca la MArian ALexe la magazin! E 2000E, nu e scump. Rasnita pare un Mahlkönig VArio V30, mai scumpa decat espressorul Smile Sunt patrioti oamenii la capitolul espressor (Expobar au fabrica in Barcelona din cate stiu).

P.S. Vad in semnatura ca ai pus teava de Rancilio. Sper ca nu ai uitat sa faci poze! Nu exista nicio scriere in RO legata de operatiunea de inlocuire a tevii Smile Iti las 100 de centimetri dreptunghiulari pe blog pentru un tutorial scurt!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
Pe espressor scria FAEMA. la rasnita nu am vazut ca trebuia sa ma aplec peste tejghea.
Vario + Gaggia Classic "tunat" la 9 bar, PID si teava Rancilio + VST 18g
 
Reply
#7
Inseamna ca Expobar a copiat dupa FAEMA la greu Smile Macar sa o fi facut bine!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Ti-am trimis pm sa ramanem pe topic si sa nu divagam pe alte discutii
Gaggia Classic + rasnita Vario + Vst 18gr + pitcher Motta + set cesti cafea ;)
 
Reply
#9
Ar fi interesanta operatiunea de schimbare a tevii Rancillo(desi teoretic doar desfaci surubul de pe tevusca si este plug and play) , banuiesc ca este modelul v 1sau 2 deoarec v3 trebuie schimbat cu tot cu robinet !?
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steam wand + Fiorenzato T80 + Latiera Motta + Tamper Motta + PID controller + VST 15gr
 
Reply
#10
Dar in tara/Buc. n-a baut nimeni o cafea buna ?
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
#11
@ Sorin. Eu am scris despre Cafeteca-Brasov insa nu cred ca aici. Probabil pe Softpedia. Langa pta Sfatului. O cafea buna. Prajitorie, soiuri de cafea la vedere. Interesant.
In Buc am gustat la Orange Concept Store la o competitie barista insa nu se pune, insa cred ca si acolo gasesti ceva cum trebuie. Imi propun sa ajung la Cafepedia la Pta Alba Iulia insa trebuie sa fiu un pic mai hotarat.
Gaggia Classic + rasnita Vario + Vst 18gr + pitcher Motta + set cesti cafea ;)
 
Reply
#12
In Brasov ajung mai rar, dar in Bucuresti traiesc si asta-mi ocupa tot timpul Big Grin
Ai auzit ceva "de bine" despre Cafepedia ? E in zona mea.
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
#13
In Bucuresti mi-a placut la Fitto cafe, in mall doar la gloria, imi place f mult cappucino/cafe latte, crema de lapte e f buna, spre deosebire de altele.
In Constanta, la Cafe do Brasil, Mindfluid, in Sibiu am fost recent la Cafe Atrium.
 
Reply
#14
Salut all,

Trebuie neaparat sa va impartasesc experienta mea fff scurta cu cea mai buna cafea yet. Fu in Roma, langa Pantheon, acu vreo 2 ani: cafeneaua se numeste Tazza D'Oro si are o tejghea foarte lunga si vreo 10 tabureti pe langa perete; era o nebunie, toata lumea statea la vreo 3-4 cozi formate la tejgheaua barului exact ca ntr un pub englezesc cu cozile la fiecare dozator de bere, puneai mana dupa vreo 5-8 minute pe o minunatie de licoare si cautai vreo 10 cm de tejghea sa asezi un cot, grabindu te sa faci loc altora.

In Cluj-Napoca absolut nimic interesant la ora actuala. Mai demult se chinuiau toate barurile sa se laude cu cea mai buna cafea din oras, dar se pare ca asta nu le a adus avantaje de vreme ce a trecut moda. De precizat ca sunt profan in materie, da o cafea f buna se recunoaste de la o posta, mai ales cand beau vreo 20-30/luna prin baruri.

https://maps.google.ro/maps?q=tazza+d'or...8AO-5IHoAg

Cheers,
ab

(24-04-2012, 00:51)mokele1513 Wrote: M-am intors de cateva zile din Barcelona

(...)


In spatele tipei de la bar se vad 3 plachete castigate la diferite concursuri pentru cel mai bun espresso sau asa ceva.
Pozele au fost facute cam pe sest ca se uitau aia suspicios la mine.

Tipa asta e un fel de barista cu build-in tamper, extra large, muuult peste 58 - noncommercial, si ultra heavy. No offence, a se ntelege ca doar glumesc.

ab
 
Reply
#15
Am fost in trecere prin Brasov acum 2 zile si m-am luat dupa sfaturile voastre, m-am dus sa vad Cafeteca, mai ales ca nu aveam inca o cafea la bord.
E intr-adevar foarte buna pentru Romania, pacat ca nu avem si in Bucuresti asa ceva (sau nu stiu eu). Atmosfera tipica de bar italian "de familie", multa lume (tineri care cred ca chiuleau dar nu conteaza, erau de toate varstele), fara fite. Cafea prajita proaspat. Recomand.
Bezzera Magica MN | Eureka Mignon
 
Reply
#16
Eu zic ca puteti incerca si Cofetale in Bucuresti. Cafea adusa de la cliftoncoffee, un barista foarte priceput (eu am fost de 2 ori si ambele dati era Sebi (locul 3 la latte art) la "butoane"), dispus sa povesteasca cu clientii oricat despre cafea si nu numai, espressor la spaziale.
In Cluj merita vizitat Olivo Cafe, isi prajesc singuri cafeaua, au soiuri de origine, greu de crezut ca mai bei asa cafea undeva in Cluj.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#17
Unde e cofetale asta? ca nu dau pe google de ei..
Bezzera Magica MN | Eureka Mignon
 
Reply
#18
Salut. Raspund cu intarziere intrebarii tale Sorin. Intr-adevar am fost saptamanile trecute la Cafepedia pentru prima oara. Am inceput cu locatia de la Pta Alba Iulia. Acolo este un tip care a castigat locul 1 la colors in a cup, o competitie de latte art. Cafeaua a fost buna, comparabila cu cea de la Cafeteca. Preturi similare cantitate mai mare la Cafeteca. Urmatoarea locatie va fi cea din Romana, de langa La Mama. Au tot felul de evenimente faine acolo.
Gaggia Classic + rasnita Vario + Vst 18gr + pitcher Motta + set cesti cafea ;)
 
Reply
#19
Cafea buna in Bucuresti am baut , pana acum , la Viena Cafe la Hotel Marriot , si in AFI Cotroceni la Gloria Jeans .
Cand spun cafea buna ma refer la espresso macchiato , pentru care prcizez de fiecare data ca vreau doar un single ( 30 ml cafea ) si restul crema de lapte . De fiecare data cand nu am precizat acest aspect espresso era unul luuuung executat din aceeasi cantitate de cafea ca un single , si imposibil de baut .
In ambele locuri cafeaua din cescute aduce binisor a espresso , iar crema a fost bine facuta de fiecare data . Am mai incercat si in alte parti insa ori cafeaua ori crema de lapte nu erau in regula.
Din pacate peste tot gustul sufera fie din cauza vechimii boabelor , fie ca sunt prea prajite, fie ca din ratiuni de rentabilitate a business -ului soiurile folosite nu sunt din cele mai bune ( cu siguranta nu ) .
Predomina gustul de lemn ars , de carbune , in locul aromelor cu care ne-am obisnuit folosind cafea proaspat prajita si soiui de calitate de la prajitorii nostrii.
Acesta este motivul pentru care am si zis ca am baut o cafea ; altfel m-as fi exprimat cu am savurat o cafea , avand in vedere ca mie imi place cafeaua pentru savoarea ei .

Dar cea mai buna si mai buna cafea in Bucuresti am savurat-o si o savurez , la mine acasa !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#20
(23-01-2013, 09:08)Cris007 Wrote: Unde e cofetale asta? ca nu dau pe google de ei..
Cofetale: Stefan Mihaileanu nr.42
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#21
(23-01-2013, 23:17)zuluafonu Wrote:
(23-01-2013, 09:08)Cris007 Wrote: Unde e cofetale asta? ca nu dau pe google de ei..
Cofetale: Stefan Mihaileanu nr.42

Se scrie altfel probabil caci Google nu gaseste nimic.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#22
(24-01-2013, 00:27)Lyvyoo Wrote:
(23-01-2013, 23:17)zuluafonu Wrote:
(23-01-2013, 09:08)Cris007 Wrote: Unde e cofetale asta? ca nu dau pe google de ei..
Cofetale: Stefan Mihaileanu nr.42

Se scrie altfel probabil caci Google nu gaseste nimic.

Big Grin http://www.infostrazi.ro/strada-mihailea...fit_p10060
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
#23
(23-01-2013, 23:14)raducarutasu Wrote: Cafea buna in Bucuresti am baut , pana acum , la [...] Gloria Jeans .

Predomina gustul de lemn ars , de carbune , in locul aromelor cu care ne-am obisnuit folosind cafea proaspat prajita si soiui de calitate de la prajitorii nostrii.

Exact asta a fost prima mea impresie cand am avut curajul si curiozitatea sa beau un espresso la ei, deloc ieftin. Si chiar le-am spus-o in fata, caci aveam eveniment de 8 ore chiar langa magazinul lor din Baneasa si ne "imprietenisem". Apoi a venit managera sa ma vrajeasca cu arsurile alea, ca vinde si separat la pungi de 1kg, ca asa trebuie prajita in espresso, ca e adusa direct din Australia...

Si am mai observat un fenomen interesant - cand le spui managerilor din domeniu de proaspat prajita te iau in ras pur si simplu. Unii, si persoane fizice si juridice, te iau la misto - "da' nu vrei sa o si prajesc acasa la ceaun..." Ne mai trebuie macar 3 ani de evolutie ca sa ajunga patronii astia macar sa auda de acest concept, ce sa mai spun de implementare.
(24-01-2013, 00:34)sorin2505 Wrote: Big Grin http://www.infostrazi.ro/strada-mihailea...fit_p10060

De cafenea spun ca nu gaseste Google nimic, ca si denumire.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#24
(24-01-2013, 00:35)Lyvyoo Wrote:
(23-01-2013, 23:14)raducarutasu Wrote: Cafea buna in Bucuresti am baut , pana acum , la [...] Gloria Jeans .

Predomina gustul de lemn ars , de carbune , in locul aromelor cu care ne-am obisnuit folosind cafea proaspat prajita si soiui de calitate de la prajitorii nostrii.

Exact asta a fost prima mea impresie cand am avut curajul si curiozitatea sa beau un espresso la ei, deloc ieftin. Si chiar le-am spus-o in fata, caci aveam eveniment de 8 ore chiar langa magazinul lor din Baneasa si ne "imprietenisem". Apoi a venit managera sa ma vrajeasca cu arsurile alea, ca vinde si separat la pungi de 1kg, ca asa trebuie prajita in espresso, ca e adusa direct din Australia...

Si am mai observat un fenomen interesant - cand le spui managerilor din domeniu de proaspat prajita te iau in ras pur si simplu. Unii, si persoane fizice si juridice, te iau la misto - "da' nu vrei sa o si prajesc acasa la ceaun..." Ne mai trebuie macar 3 ani de evolutie ca sa ajunga patronii astia macar sa auda de acest concept, ce sa mai spun de implementare.
(24-01-2013, 00:34)sorin2505 Wrote: Big Grin http://www.infostrazi.ro/strada-mihailea...fit_p10060

De cafenea spun ca nu gaseste Google nimic, ca si denumire.

La nr. 42 eu am gasit clubul ala de fitnes, o fundatie... poate e o cladire mai mare si-s mai multe chestii in ea.
Dupa nume nici eu nu am gasit.
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
#25
Poate ajuta cu ceva:

http://www.facebook.com/Coftale

Cafeneaua s-a deschis de o luna, probabil inca nu si-au facut site.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#26
Asa da! Coftale nu Cofetale! Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#27
(24-01-2013, 00:35)Lyvyoo Wrote:
(23-01-2013, 23:14)raducarutasu Wrote: Predomina gustul de lemn ars , de carbune , in locul aromelor cu care ne-am obisnuit folosind cafea proaspat prajita si soiui de calitate de la prajitorii nostrii.

Exact asta a fost prima mea impresie cand am avut curajul si curiozitatea sa beau un espresso la ei, deloc ieftin. Si chiar le-am spus-o in fata, caci aveam eveniment de 8 ore chiar langa magazinul lor din Baneasa si ne "imprietenisem". Apoi a venit managera sa ma vrajeasca cu arsurile alea, ca vinde si separat la pungi de 1kg, ca asa trebuie prajita in espresso, ca e adusa direct din Australia...

Si am mai observat un fenomen interesant - cand le spui managerilor din domeniu de proaspat prajita te iau in ras pur si simplu. Unii, si persoane fizice si juridice, te iau la misto - "da' nu vrei sa o si prajesc acasa la ceaun..." Ne mai trebuie macar 3 ani de evolutie ca sa ajunga patronii astia macar sa auda de acest concept, ce sa mai spun de implementare.

Exact acelasi lectii invatate le-am auzit si noi, (eu si inca 2 barista din CJ) cand am fost la o "degustare" de fapt o "dezgustare" la *bucks in CJ. Ei asa stiu ca prajirea buna se obtine cand incep sa iasa uleiurile din boabele de cafea, ca unele arome subtile din cafelele lor incepi sa le simti cand bei cafeaua impreuna cu cheesecake-urile lor.Big Grin Noi simteam doar arome de ars iar ei simteau arome de mai stiu eu ce fructe si avioane. Smile

(24-01-2013, 01:02)Lyvyoo Wrote: Asa da! Coftale nu Cofetale! Smile

Scuze pentru eroare. Smile
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#28
Citind acest topic, m-am dus ieri la Cafepedia, Bucuresti, P-ta Alba Iulia, langa Banca Transilvania. Am baut o cafea foarte buna(Yrga).Atmosfera placuta cu doua mici rezerve. Prima locatia fiind la parter iar la etaj restaurant "La mama", trafic foarte mare, a doua linguritele care contrastau cu restul, tabla inox stantata,foarte usoare, o senzatie de ieftin care contrasta puternic cu restul. Pretul 10 lei, decent la calitatea cafelei, servirea prompta. Era prezent dar nu la bar, Cosmin, locul intai barista 2012 cred. I-am spus domnisoarei care servea, parerea personala despre lingurite si mi-a placut ca a fost atenta, zambitoare si mi-a multumit. Placut per total, recomand.
Isomac Venus+Cunill Tranquilo 2
 
Reply
#29
vreau sa fac o rectificare . Nu despre Gloria Jeans era vorba in AFI Cotroceni ci despre High Heels . 10 lei un espresso ( single ) macchiato .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#30
@David. yrgacheffe e una din cafelle care mi-a lasat o impresie puternica prima oara cand am gustat-o. Comandata de pe Hasbean. Dupa un timp am vrut sa mai iau, din pacate nu mai era in oferta. Dupa ceva vreme am facut greseala sa iau o punga de la Starbucks. Greseala de eroare. Never ever mai iau vreo cafea de acolo. Boabe sau chiar la ceasca pentru dezamagirea de atunci. Daca e chiar Yrgacheffe atunci e chiar o cafea buna.
Eu am fost intr-o sambata dimineata in jur de 11 si nu era deloc aglomerat.
Legat de lingurite cred ca nu isi bat capul cu calitatea pentru ca probabil sunt considerate "consumabile" daca mai si dispar. E Romania doar. Probabil ar trebui sa doteze cu lingurite mai speciale care sunt un pic mai mici in concordanta cu forma cestilor.
Gaggia Classic + rasnita Vario + Vst 18gr + pitcher Motta + set cesti cafea ;)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: vyzzy, 1 Guest(s)