(08-11-2023, 16:59)renatoa Wrote: 400$ pentru nitzica abureala... chiar asa ? 
^Mut aici discuția din celălalt topic, pentru că e mai potrivit.
Te-am mai întrebat și acum 2 luni mai sus. Care ar fi acel aparat care face "abureală" ca lumea pentru lapte și să fie mai ieftin de ~ 250 $? Atenție, nu jucării care de abia bolboresc în lapte, ci unul care are putere și/sau e gândit cum trebuie să poți să faci cu el "cremă de lapte" chiar dacă nu e foarte puternic.
Eu din toate căutările am ajuns până la urmă la un espressor HX pentru a avea abur cu putere ca lumea. Și pentru a avea ceva valoare totuși în cazul în care vreau să-l vând după un anumit timp de utilizare. Sau poate la nevoie chiar să-l folosesc și pentru espresso (n-am accesoriile necesare pentru întreținerea espressorului - nu am nici măcar sită oarbă acum pentru backflush și nu sunt așa curios să-l testez oricum).
Mda... atât de multe aparate de spumat laptele performante și ieftine am găsit încât am luat un espressor.
Cele cu thermoblock din China costă cel puțin 300$ și în general nu prea au putere cum trebuie. Există și unele modele care par mai noi și nu exclud că ar fi posibil să mai fi avansat, dar nu găsești informații/teste pentru a ști exact ce e de capul lor (în afară de vreun filmuleț în care îți arată chinezul ce abur scot..., dar teste relevante nimic), deci nu merită riscul.
Apoi mai era o variantă non electrică de la ALM KOPi ZXS Espresso Z1 și Z2, care se încălzește pe foc/plită electrică, dar și acest steamer costă prea mult părerea mea. Când a apărut prima dată acum câțiva ani era chiar puțin sub 200$, dar am fost sceptic. Acum a zburat prețul la dublu...
Apoi mai e Quick Mill 0961 care e cu boiler nomal de 0.75 l și costă din ce am găsit în jur de 700-800€. Nu mersi... Păi ce treabă e asta, mai are puțin și costă cât un espressor dual boiler.
Mă mai gândeam să folosesc un Sage/Breville thermoblock / thermojet sau ce denumire or mai avea sistemele lor, cum e Bambino / Bambino Plus, dar tot slabe mi se par.
LE: Am uitat să zic și de SB. Le-am studiat și pe acestea, dar care sunt mai ieftine și acestea sunt relativ slăbuțe. Și nu se comportă prea bine dacă trebuie să spumezi lapte pentru 2-3-4 cafele consecutiv.
Să-mi arăți alte variante. Chiar sunt curios ce mi-a scăpat din vedere.