Welcome Back Log In Create Account

Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale

Am și eu nanofoamer v1 și sunt incantat de el, a fost 75lei acum vreun an de zile la o super reducere, prețul de acum mk se pare nejustificat, da, într-adevăr faci laptele crema la cel mai apropiat mod de a îl face cu espressorul dar nu își merita deloc noul pret.

Cu banalul mixer de la ikea de 5lei, pana sa iau nanofoamer, am obținut de asemenea rezultate excelente și clar nu as plăti atât dacă ar fi sa îl achiziționez acum.

In rest, foarte mulțumit. Bateriile din el nu au fost schimbate niciodată:)).

Trimis de pe al meu SM-S908B folosind Tapatalk
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.

Reply
Pe ebay in state sunt V1 ieftine, in jur de 15$... ce folos insa, ca este transportul 30-40... :(

Reply
Cei de la Subminimal tocmai au anunțat Nanofoamer Pro, un frother electric destul de interesant.

https://subminimal.com/pages/nanofoamer-pro-launch
Sage Bmbino plus; DF64;
Ex: Philips Saeco Poemia HD8425/19, Nespresso Latissima One, Nespresso Atelier; Kinu M47 Phoenix

Reply
Vor 1 dolar ca sa spuna mai repede cand e lansarea sau ce o fi :
"If you haven't already, upgrade to VIP status and reserve your spot today for only $1!
 As a VIP, you'll get access to these additional perks:
    First dibs at our best discount of over 35% off retail!
    Early access to our Kickstarter campaign page"

Pana acum nu am mai participat la campanii pe kickstarter. Care e procedura, dai toti banii si apoi astepti pana-i gata produsul, sau se plateste un avans si restul cand se livreaza?

Reply
Toti banii la inceput.
Chestia cu 1$ e noutate, nu am mai vazut asa jidaneala, isi inchipuie ca sunt coachella sau glastonbury, sa dea biletele in 20 minute ! O sa tina early bird ore bune, daca nu cumva pun doar 20-30 bucati, daca recurg la manevre din astea.

Reply
Acea suma de 1 dolar va fi înapoiată pe card pe 24 Ianuarie ( așa imi scrie pe Revolut la detaliile despre plata). Cei care au platit acești bani vor avea acces înainte la informațiile complete despre produs, plus întâietate sa-l achiziționeze dacă sunt interesați.
Sage Bmbino plus; DF64;
Ex: Philips Saeco Poemia HD8425/19, Nespresso Latissima One, Nespresso Atelier; Kinu M47 Phoenix

Reply
Update lansare:

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid189871

Reply
Cel mai bun pret 100usd, posibila livrare in septembrie. Pretul final de vanzare, undeva in jur de 160usd, cu adaosurile de la noi, comparand cu preturile celorlalte "nanofoamere", probabil va fi undeva pe la 1000lei. Parca incepe sa fie mai rentabil un espressor utilizat numai pentru lapte Smile .

Reply
Daca ai gura "aurita"... pentru mine inseamna pass, deci nici nu mai recuperez dolarul de VIP(erin)...
Sa fim optimisti totusi, nanofoamerul pe KS a fost 26$ totusi  :D  fata de cat e azi...
Sa visam la un 50$ cana asta...  Rolleyes

Reply
https://imgur.com/a/a5YpK2D

Reply
Da, aparu si la mine... Sad

Adica USD 101... sa faca clabuci sanatosi, nu la mine in ceasca.

Reply
Era de asteptat, la ei o simpla latiera e 50usd, ca au "inventat" maneru izolat si ciocul ascutit.

Reply
(07-03-2023, 13:32)Talisker Wrote: Care ar fi avantajul în piață față de alte produse similare mai ieftine? 100 usd plus eventual încă $20 TVA pare ușor excesiv pentru așa aparat

Mutat aici discutia din topicul de proiecte KS, ca sa lasam acolo curat.

Dumnealor au deja un frother, la 39$, care la prima privire pare similar cu ce e plin emagul, zeci de modele, unele sub 50 lei.
Diferenta este ca ansamblul elice + sita folosit de subminimal produce, in premiera la aceasta clasa de aparate, un microfoam veritabil, similar cu cel scos la abur. 
Cel putin asa se jura colegii nostrii care il au deja, poti gasi postari pe tema asta cautand dupa "nanofoamer".
Modelele ieftine au un soi de arc facut roata, care produce mai mult... clabuci Smile

Presupun ca acelasi concept l-au adoptat/adaptat si la cana, plus faima deja capatata... si de aici pretul Smile

PS: la o ora de la lansarea pentru VIP (Super Early Bird), au 860 musterii si tinta de finantare depasita de peste 10 ori.
Asa e cand "esti faimos"...

Reply
"We're removing the learning curve and making everything automatic, democratising microfoam even further. Now Everybody can make premium microfoam at home without costly equipment." Cu alte cuvinte nu mai trebuie sa inveti ca sa obtii crema de lapte. Asta cu removing the learning curve parca e luata din cantecul ala "Tzara te vrea prost" Tongue

Din ce s-a aratat pana acum, este aceeasi sita si "mecanismul" se poate scoate din oala pentru o curatare mai usoara. Ce exista pe piata acum, sunt recipiente cu clasicul "arc de pix" facut roata si tot ansamblul este fixat pe baza recipientului, facand curatarea ceva mai dificila. E cam in aceeasi gama de pret cu Bellman CX-25S.

Reply
Eu am back-uit, promit sa vin cu păreri când va ajunge.
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix

Reply
Au mai dat vreun semn, cam cand ajunge? 
Sunt curios dacă face ce promite.

Reply
Nu am găsit un topic dedicat pentru NanoFoamer PRO sau măcar pentru NanoFoamer în general. Aici cred că s-a discutat despre varianta PRO cel mai mult și mai recent, așa că pun aici acest review:

Reply
Merge un cross post si aici, e on topic

Reply
(07-09-2023, 00:48)sochaux_ Wrote: Nu am găsit un topic dedicat pentru NanoFoamer PRO sau măcar pentru NanoFoamer în general. Aici cred că s-a discutat despre varianta PRO cel mai mult și mai recent, așa că pun aici acest review:

Deci nu stiu ce sa zic, aici cred ca si-a cam dat arama pe fata, adica e clar platit videoul. Apratul respectiv e whatever dupa parerea mea, dupa fiecare spuma de lapte repede trebuie sters , si mai mult sters in profunzime unde sunt si lamele dar atentie nu ai voie sa-l uzi excesiv ca steici aparatul. Ce sa zic, o bataie de cap in plus
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
(07-09-2023, 15:06)renatoa Wrote: Merge un cross post si aici, e on topic

Nu prea. Acolo subiectul este despre alt tip de "frothere".

@alex_b Eu am tot urmărit aparate de spumat laptele și având în vedere opțiunile disponibile l-aș considera un produs destul de interesant pentru ce rezultate poate obține și mai ales pentru gama lui de preț. Dar nu e un aparat perfect... Iar utilizatorul trebuie să facă anumite compromisuri. Fiecare știe mai bine pentru el ce își dorește.

E de așteptat să fie nevoie de atenție pe partea de curățare, având în vedere că e vorba de lapte încălzit/fierbinte. Orice vas ar fi, tot ar exista problema asta. Iar aici se amplifică efectul pentru că nu e doar laptele clad, ci e și un vas cu încălzire care nu se oprește cât ai pocni din degete. Deci dacă e golit laptele imediat după spumare, stratul de lapte rămas își face de cap cu vasul încălzit. Și dacă țin minte bine (n-am mai verificat acum specificațiile) când s-a lansat pe Kickstarter era vorba că are și un strat antiaderent (cu care nu era lumea de acord), deci putea fi și mai rău de atât.
Eu cred că l-aș clăti cu apă mediat după golirea laptelui sau măcar aș pune niște apă în el.

Pentru moment eu mi-am rezolvat problema pentru spumarea laptelui. Încă există pasiune pentru cafea la nivelul la care nu prea m-aș mulțumi să spumez laptele cu "vâj-vâjuri". :D

Reply
(08-09-2023, 13:03)sochaux_ Wrote: Pentru moment eu mi-am rezolvat problema pentru spumarea laptelui. Încă există pasiune pentru cafea la nivelul la care nu prea m-aș mulțumi să spumez laptele cu "vâj-vâjuri". :D

Te referi la partea de spumat lapte de un espressor manual?
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
Pai si nanofoamer pro e tot un vaj vaj, bagat direct in oala. O solutie interesanta ar fi Meticulous Steamer (deocamdata apare ca un posibil accesoriu la espressorul lor).

https://www.indiegogo.com/projects/metic...espresso#/

Reply
Un boiler incasetat mai fancy...
Un factor care ar trebui sa dea de gandit ar fi pretul, chiar si asa umflat, ca laptele... 250$
Atat ar fi maximul cat ar fi decent sa dai in plus pe un DB fata de un SB... iar realitatea...e la patrat... ca sa va dati seama cum este explotata comoditatea de a avea all in one.

Reply
(08-09-2023, 23:16)alex_b Wrote:
(08-09-2023, 13:03)sochaux_ Wrote: Pentru moment eu mi-am rezolvat problema pentru spumarea laptelui. Încă există pasiune pentru cafea la nivelul la care nu prea m-aș mulțumi să spumez laptele cu "vâj-vâjuri". :D

Te referi la partea de spumat lapte de un espressor manual?

Da. Am trecut de la Bellman (folosit aproximativ 4 ani și jumătate) la un espressor HX, strict pentru lapte (teoretic). Încă n-am făcut vreun espresso cu el în ~ 5 săptămâni. :D Probabil aș fi încercat dacă aveam măcar o sită blind să-l pot curăța. Nu e grabă oricum, nu sunt chiar așa de curios.

(09-09-2023, 08:25)edri Wrote: Pai si nanofoamer pro e tot un vaj vaj, bagat direct in oala. O solutie interesanta ar fi Meticulous Steamer (deocamdata apare ca un posibil accesoriu la espressorul lor).

https://www.indiegogo.com/projects/metic...espresso#/

Tocmai asta spuneam, că e interesant PRO, dar eu nu mă mulțumesc cu vâj-vâj. Smile

(09-09-2023, 09:39)renatoa Wrote: Un boiler incasetat mai fancy...
Un factor care ar trebui sa dea de gandit ar fi pretul, chiar si asa umflat, ca laptele... 250$
Atat ar fi maximul cat ar fi decent sa dai in plus pe un DB fata de un SB... iar realitatea...e la patrat... ca sa va dati seama cum este explotata comoditatea de a avea all in one.

Nu prea sunt multe informații despre el (eventual dacă s-a mai discutat pe undeva precum grupul EAF pe Discord, eu nu am urmărit), dar cred că e ceva bazat pe thermoblock sau asemănător.
​​​​​​
"Meticulous Milk is its own standalone device, with a cutting-edge coil that heats a tiny bit of water almost instantly, no boiler necessary, no preheating required. It simply makes steam on- demand, letting you achieve perfectly textured milk in seconds."

Dacă își face treaba bine nu e scump.
Dacă e "leșinat" ca alte thermoblock-uri... poate să rămână interesant ca design, dimensiuni și poate ca rezultat final, dacă nu te deranjează să adormi lângă el până se spumează și încălzește laptele. Dar sper că vor reuși să-l facă mai bun, având în vedere ce au reușit pentru Meticulous Espresso.
Te rog să-mi arăți un aparat serios dedicat pentru spumat/încălzit lapte cu abur mai ieftin decât Meticulous Milk. Nici altele cu thermoblock din China nu sunt mai ieftine de 3-400 $.

Reply
Deja avem alternativă și pentru Meticulous Milk despre care s-a discutat mai sus.
The Morning Dream:

https://www.kickstarter.com/projects/mor...ning-dream

Reply
(08-11-2023, 16:59)renatoa Wrote: 400$ pentru nitzica abureala... chiar asa ? Confused

^Mut aici discuția din celălalt topic, pentru că e mai potrivit.

Te-am mai întrebat și acum 2 luni mai sus. Care ar fi acel aparat care face "abureală" ca lumea pentru lapte și să fie mai ieftin de ~ 250 $? Atenție, nu jucării care de abia bolboresc în lapte, ci unul care are putere și/sau e gândit cum trebuie să poți să faci cu el "cremă de lapte" chiar dacă nu e foarte puternic.

Eu din toate căutările am ajuns până la urmă la un espressor HX pentru a avea abur cu putere ca lumea. Și pentru a avea ceva valoare totuși în cazul în care vreau să-l vând după un anumit timp de utilizare. Sau poate la nevoie chiar să-l folosesc și pentru espresso (n-am accesoriile necesare pentru întreținerea espressorului - nu am nici măcar sită oarbă acum pentru backflush și nu sunt așa curios să-l testez oricum).
Mda... atât de multe aparate de spumat laptele performante și ieftine am găsit încât am luat un espressor. Confused

Cele cu thermoblock din China costă cel puțin 300$ și în general nu prea au putere cum trebuie. Există și unele modele care par mai noi și nu exclud că ar fi posibil să mai fi avansat, dar nu găsești informații/teste pentru a ști exact ce e de capul lor (în afară de vreun filmuleț în care îți arată chinezul ce abur scot..., dar teste relevante nimic), deci nu merită riscul.
Apoi mai era o variantă non electrică de la ALM KOPi ZXS Espresso Z1 și Z2, care se încălzește pe foc/plită electrică, dar și acest steamer costă prea mult părerea mea. Când a apărut prima dată acum câțiva ani era chiar puțin sub 200$, dar am fost sceptic. Acum a zburat prețul la dublu...
Apoi mai e Quick Mill 0961 care e cu boiler nomal de 0.75 l și costă din ce am găsit în jur de 700-800€. Nu mersi... Păi ce treabă e asta, mai are puțin și costă cât un espressor dual boiler.
Mă mai gândeam să folosesc un Sage/Breville thermoblock / thermojet sau ce denumire or mai avea sistemele lor, cum e Bambino / Bambino Plus, dar tot slabe mi se par.
LE: Am uitat să zic și de SB. Le-am studiat și pe acestea, dar care sunt mai ieftine și acestea sunt relativ slăbuțe. Și nu se comportă prea bine dacă trebuie să spumezi lapte pentru 2-3-4 cafele consecutiv.

Să-mi arăți alte variante. Chiar sunt curios ce mi-a scăpat din vedere. Tongue

Reply
Pai ai deschis mai de mult topicul celalalt, credeam ca te-ai "resemnat" cu bellman-ul :D
Dar vad ca tot nemultumit esti :P
Si acum avem doua topice pe un subiect unic, de frother... ca sa se risipeasca mai bine informatia :@

Nu stiu ce sa iti recomand, ca interesul meu pentru clabuci este suficient de scazut ca si nano-foamer-ul sa mi se para prea mult. De asta si reactia la a da 250$ pe asa ceva...

Dar sincer nu vad problema tehnic, ce avem acolo altceva decat un fierbator cu o duza ?
Nu imi e clar nici ce inseamna conceptul de "putere"... aburul are o presiune si o temperatura, ele sunt corelate una cu alta, nu pot fi modificate independent. Ce e aia puterea aburului? cat timp e capabil boilerul ala sa mentina presiunea constanta ?

Ia un pavoni facut praf, vandut pentru piese, posibil sa gasesti sub 100, da-i jos grupul, si pune o flansa sa astupe gaura unde venea galeria spre grup, si il folosesti doar ca aburitoare... nu va satisface ?

Reply
Acel topic vream să fie strict pentru aparatele care trebuie încălzite. Acesta ar putea fi un topic mai general și/sau inclusiv pentru cele electrice.

Păi pentru cât costă Bellman, eu cred că își face treaba. Dar era cazul să fac "upgrade". A cam obosit și el și eu. Smile

Momentan am ales un espressor HX. Nu vreau acum să aleg altceva, dar întrebam așa pentru informare. Și e posibil să fie de interes și pentru alții.

Da, am avut și La Pavoni pe listă, dar nici acela nu pare chiar ce trebuie. Îl faci aproape ce trebuie dacă îi pui altă duză și dacă îi modifici puterea, să se încălzească mai tare decât ar face-o el standard(se schimbă presostatul sau ceva se modifică în acest sens, astfel temperatura/presiunea este mai mare). Și parcă era vorba că anumite modele vechi au "2 trepte de putere" din fabrică.

Puterea aburului presupun că e dată de multe "aspecte". Altfel orice abur de la orice aparat ar face la fel de bine laptele, dar în realitate nu o face. La astea cu thermoblock probabil puterea e dată de pompă și de cum e gândit traseul și acel thermoblock. Și la final duza face și ea o diferență.
Aici mi se pare că fac ceva diferit cele 2 aparate de mai sus de exemplu. Per total sunt tot mai lente, dar ca rezultat par ok. Acela ultimul mi se pare că învârte bine laptele în latieră. Dacă faci o comparație cu SB-uri mai ieftine sau thermoblock-uri, sau La Pavoni stock, nu prea au șanse...

Reply
E promotie cica la nanofoamer, cu ocazia... "nu o fi fraieru asa negru" [emoji12]

Daca vrea cineva sa treaca la varianta lipo, de la V1 pe baterii, ma ofer voluntar sa il scap de el, daca ne intelegem la pret :)

Reply
A folosit careva Rock2more? Pare destul de interesant dar as fi curios de o parere daca il are efectiv careva

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)