Eu zic ca-i relativ ok, atit cat pot sa-mi dau seama din poza. Posibil sa nu fie prea egale partile macinaturii, dar cred ca se poate folosi fara probleme. Am experimentt f mult si cu o ideea mai marunt si mult mai grosier, de fiecare data gaseam o cale sa scot ceva reusit. Incearca cateva infuzii la diferente de 15 secunde (adica la 3 minute, apoi la 3.15, 3.30, 3.45), ar trebui sa gasesti un sweet spot.
Atentie mare la temperatura apei, n-as depasi sub nici o forma 90 de grade in mometul contactului cu cafeaua, daca spui ca ai obtinut lichid asa de intens la o prajire light. Daca poti controla bine parametrul asta, fa niste experimente intre 80 si 88 de grade, cred ca aici o sa obtii rezultate mult mai notabile decat din timpul de infuzare.
(13-02-2017, 13:26)renatoa Wrote: Sper ca nu ai turnat apa la 93 grade ca la espresso... [Image: confused.gif]
Incearca tehnica astuia: http://www.jimseven.com/2008/11/13/frenc...technique/
Adevarul este ca ce iese imi aduce aminte de vremurile cand stateam doar pe "nechezol" nu are cum sa iti iasa V60 cu un FP...
Baiatul explica frumos, totusi ma ingrioreaza putin sfatul cu privire la o infuzie atit de lunga. In perioada studentiei am facut niste experimente de-a dreptul chimice cu french pressul, din dorinta de-a obtine dintr-o cana de cafea o bomba de cofeina; la vremea aia bauturile enegrizante erau mai greu de gasit si nu erau neaparat bune, brandurile destul de indoielnice, iar noi la 20 de ani, cu mintea pre odihnita incercam sa ne gasim indeletniciri extra scolare mai ales pe timpul noptilor. Imi aduc aminte ca ajungeam astfel si la timpi de infuzie de 15-20-25 de minute. In detrimentul gustului a iesit intr-adevar Bomba, azi nu simt asa ceva nici daca beau 4-5 doze de monster odata, dupa un espresso dublu. Partea nasoala a fost ca dupa nici un an de zile deveniseram toti cei care consumam reteta mea hipertentsivi cronici, la o varsta la care ori cum ai lua-o e destul de ciudat sa suferi de o afectiunea de genu asta. Eu unul chiar am ajuns la tratament cardiac de durata, deoarece tensiunea nu mai revene ala normal nici la 1-2 luni dupa ce am intrerupt complet consumul de cafea/cofeina in orice fel.
N-am idee dupa al catelea minut de infuzie incepea cu adevarat caffeine rush-ul in lichid, probabil ca dupa 10-15 minute, dar nici n-as mai vrea acum sa experimentez
[Image: smile.gif]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |