Hello There, Guest! Login Register


Fotografie - videografie - aparatura

#1
(20-09-2017, 12:47)razclud Wrote: [Image: f720fb2cef2d711b9cfe1c51758c9b08.heic]

Honduras! Foarte foarte buna

Totusi,desi e off topic si desi aerul prin Paris e mai putin prafuit,de curiozitate,cu ce ai fotografiat? E prea clar pentru un mobil.Sau ma insel?
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#2
Iphone 7 plus


Ps: Am gasit Ethiopia Mormora la Bob, dar pentru acasa, in locatie face cu Duromina
Mi a placut mult in cappuccino!
 
Reply
#3
Cu adevarat foarte buna fotografia.Stabilizarea asta cat si focalizarea ,ca sa ma refer doar aceste doua aspecte,sunt de top si greu de realizat chiar si cu un dslr mai rasarit.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#4
E lejer in lumina buna si pentru telefoanele mai rasarite. Aici nu e nevoie de stabilizare.
In general problemele se vad la lumina slaba...
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#5
@organon, cu parere de rau nu e nimic ok in poza mentionata. Subiectul, ceasca in speta, e subexpus destul de grav iar fundalul e blurat extrem de artificial. Sunt anumite limite pe care un telefon nu le va putea depasi niciodata.
 
Reply
#6
offtopic - cica ar vrea sa depaseasca aceste limite RED, celebrul producator din domeniul camerelor. Va costa 1200$
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#7
In domeniul foto nu prea te poți bate cu legile fizicii. Mai trișează unii cu siretlicuri software dar e foarte greu sa obtii ce produce un senzor mare cu un obiectiv luminos.
 
Reply
#8
Dev, Canon sau Nikon?
 
Reply
#9
(21-09-2017, 19:27)razclud Wrote: Dev, Canon sau Nikon?


Sunt două tipuri de companii. Unele aduc schimbări și inovează, iar altele preiau și dezvoltă ce-a inovat Nikon Smile

Legat de fotografie / aparatură, telefoanele sunt și vor fi din ce în ce mai performante. Cele cu două focale chiar simulează foarte bine profunzimea de câmp dată de un senzor mare, iar sensibilitatea la lumină este oricum din ce în ce mai bună.

De ceva timp poți fotografia raw cu telefonul, având acces la o gamă de tonuri mult mai mare decât ce era stocat într-un jpg, iar dacă te deranjează focala mică, poți pune oricând un adaptor.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Reply
#10
Glumite de fan full frame...

Sunt "jucarii" 1.6x crop care bat medium format.
De fapt toata fotografia actuala traieste intr-o erezie care practic ii imparte la 4 posibilitatile de capturare corecta a unei imagini, si injumatateste MTF-ul oricarui obiectiv.
Asa ca RED nu are o sarcina grea daca stie sa puna problema corect.

(21-09-2017, 17:51)dev Wrote: In domeniul foto nu prea te poți bate cu legile fizicii. Mai trișează unii cu siretlicuri software dar e foarte greu sa obtii ce produce un senzor mare cu un obiectiv luminos.
 
Reply
#11
Nu știu ce înseamnă "jucării" dar toate formatele au limitări. Nu există x "bate" y în orice situație.

Dar nu neg ca tehnologia avansează și utilizatorul neavizat oricum nu face diferența nici acum.
 
Reply
#12
Apropo de telefoane, cica Lg V30 va fi cel mai capabil android pe video, dar nu-l avem inca lansat in piata pentru review-uri reale, in afara modelelor de preproductie si test. Va putea trage profil de imagine LOG, putand sa lucrezi la culori in editare, daca asta iti doresti sau ai nevoie... Un fel de raw in fotografie.

#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#13
(21-09-2017, 20:02)renatoa Wrote: [...]Sunt "jucarii" 1.6x crop care bat medium format.[...]

Oricât de romantic ar suna ce spui tu, nu prea are legătură cu ce se întâmplă în realitate. Aparatele medium format sunt niște unelte cât se poate de specializate, iar faptul că au mult "spațiu" de desfășurare le permite să capteze individual fiecare culoare. Nu-mi imaginez, oricât de mult aș putea, cum un aparat de crop 1.6x poate "bate" un aparat de 40.000€, cum ar fi ăsta: https://www.phaseone.com/en/Products/Cam...matic.aspx

Dar îmi mențin părerea legată de telefoanele mobile. Vor elimina aparatele foto din segmentul non-pro.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Reply
#14
cacucafeaua: o imensa majoritate va face poze cu telefoanele si o minoritate de amatori, va face poze cu aparate foto!
cel putin pe o durata de timp in viitor care are sens sa o anticipam;
cat despre profesionisti, sau isi cara zecile de kg de aparatura, sau se vor baza pe speedcam-uri si securitycam-uri care-s gata pe pozitii... sau pe telefoanele colegilor...  Smile

un prime tele luminos, sau un zoom luminos (f/2.8) pentru full frame, tot vor cantari Kg!
chiar si in versiunea cu pid-uri Smile
senzor mare => sticla multa in obiectiv mare si greu care trebuie sa fie tot mai luminos...
asta nu merge la telefoane, de care-or fi ele...

stiti ca un compact sony rx100 v la peste 1000 euro are un zoom (zeiss) de 'doar' 24-70 mm (echiv) la o luminozitate de f/1.8-f/2.8, pentru ca are un senzor de 1" si nu-ncape mai mult - si-asa are 300g...
dar face bokeh adevarat, nu trebuie sa blurezi fundalul;
si pe urmele lui sunt si canon cu Gnx-urile lui si panasonic, toti cu senzor de 1"...
deocamdata astea au o importanta pentru multi, nu pot fi maturate, ci doar preluate/adoptate si adaptate de o revolutie tehnologica;

sunt inca zone tehnice care nu se lasa prea usor miniaturizate: obiectivele foto, senzorii, dar si masinile espresso, rasnitele etc. Smile

e adevarat, de un travel zoom nu ne putem lipsi multi, dar stim ca in caz de nevoie mai avem si un - macar - crop DSLR...  


si coltul reporterilor la o adunare de importanta, fie ea socio, cultu, poli sau sport va aduna o multime de burlane albe cu cerculete rosii!
altii sa aduleze nikonul, nu sunt eu acela Smile
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#15
o dam asa repede in canon vs nikon?
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#16
Eu am inceput, dar nu am primit raspuns . Felul in care a reactionat, imi spune spre ce parte, dar astept raspunsul lui Dev
 
Reply
#17
razclud, am umblat un pic la lumina. sper ca nu te superi. 

[Image: 0tW4Av3.jpg]
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#18
(22-09-2017, 05:06)razclud Wrote: Eu am inceput, dar nu am primit raspuns . Felul in care a reactionat, imi spune spre ce parte, dar astept raspunsul lui Dev

Am cam terminat-o cu masuratul de vreo cativa ani buni. In mare e ca la espressoare, daca ai inteles principiile de baza si ai ochiul/papilele format/e poti obtine rezultate cu orice combinatie de aparate.

@Lyvyoo un profil Log aplicat pe un format video comprimat nu e acelasi lucru cu fotografierea raw. E cel mult ca si cum ai trage jpg pe un profil de culoare neutru, exista oarece latitudine in procesare dar e departe de ceea ce poti face cu un cadru raw.

@rdumitrescu nu au cum sa elimine telefoanele aparatele foto cu obiective interschimbabile. Cel putin nu in viitorul foarte apropiat. Telefoane au scos de pe piata sapunierele cu senzori foarte mici care au fost inlocuite de compacte cu senzori mai mari sau aparate mirrorless. E destul de greu sa satisfaci un hobby cum e fotografia doar cu telefonul. E ca si cum ai satisface dorinta de a bea o cafea buna doar cu automate.
 
Reply
#19
telefon vs dslr e un fals versus. Poate doar la modul la care ne vom gandi din ce in ce mai mult daca in vacanta sa mai caram un crop dslr dupa noi, sau sa ramanem doar cu telefonul. Aici deja este un versus, mai ales daca ai si copii dupa tine.

Altfel, rdumitrescu e un foarte bun fotograf de produs si nu numai. Renatoa fotografiaza din pasiune. Deci exprimarea opiniilor va depinde extraordinar de mult de domeniul in care activezi si nivelul la care te afli in acest domeniu.

Un versus real apare pe partea video, acolo unde mirrorless-urile gen Panasonic GH5, Sony A7IIs si nu numai, sunt preferate in foarte multe cazuri, in fata Canon-urilor full frame de varf, mai ales ca adaptoare optice performante (Metabones) permit folosirea obiectivelor Canon sau Nikon pe mirrorless.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#20
Fane, cum sa ma supar? Era din adins facuta asa, ca sa nu pierd din detaliu pe fundal. Dar Dev mi a dat o peste nas imediat si mai si evita intrebarea mea
 
Reply
#21
Cine compara telefonul cu o scula foto dedicata o face din indolenta sau chiar ignoranta dar nu asta era ideea. E normal ca telefonul e cea mai accesibila unealta foto fiindca e tot timpul cu tine dar asta nu schimba faptul ca e limitata din punct de vedere fizic. Ca o paranteza, puterea de procesare dintr-un telefon high end actual e probabil cu macar doua generatii inaintea unui aparat foto din zona consumer.

Legat de Canon si video sunt sigur ca stii ca exista gama Cinema. Ma tem ca vremurile in care 5D2 facea legea in zona indie a apus fiindca nu-i vad pe cei de la Canon canibalizandu-si un segment din portofoliu, iar castrarea 5D4 si 6D2 pe partea de video e cat se poate de evidenta. Cu alte cuvinte au preferat sa-i piarda pe cei care foloseau un DSLR pentru filmare si sa castige de pe urma celor dispusi sa investeasca in scule video dedicate. Chiar si in conditiile astea cunosc destui utilizatori care nu au renuntat la Canon fiindca nu au gasit in alta parte inlocuitor pentru DPAF.
 
Reply
#22
Va solicit ajutorul in legatura cu atasarea fotografiilor. Sunt la primele mele postari pe acest forum. Am fotografii facute cu o camera Canon , image size 3264x2448 , file size aproximativ 3,3Mb. Atunci cand am vrut sa le atasez postarile mele am primit mesajul ca sunt prea mari , dimensiunea maxima admisa 300Kb. A trebuit sa le redimensionez, am folosit ZoomBrowser Ex. Dupa redimensionare, sa se incadreze in maxim 300Kb, atasate postarilor mele apar foarte mici pe cand ale celorlalti sunt mari, clare si frumoase. Care este secretul?
Rancilio Silvia E,  PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.
 
Reply
#23
butonul cu "i"

[Image: bo3YWtL.png]

(22-09-2017, 13:08)razclud Wrote: Fane, cum sa ma supar? Era din adins facuta asa, ca sa nu pierd din detaliu pe fundal. Dar Dev mi a dat o peste nas imediat si mai si evita intrebarea mea

poate mergea sa ajuti un pic cu blitul. daca fotografia-i facuta cu o camera foto.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#24
Multumesc foarte mult, am folosit butonul cu "I" si am reusit deja sa postez fotografii in formatul original.
Rancilio Silvia E,  PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.
 
Reply
#25
Cu placere. le mai redimensioneaza la afisarea pe forum, dar daca vrei sa o vezi la dimensiunea la care a fost urcata pe forum dai clic dreapta si "open image in new tab".
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#26
(23-09-2017, 17:14)Fane Wrote: poate mergea sa ajuti un pic cu blitul. daca fotografia-i facuta cu o camera foto.

Nu, strica si mai mult. Cu telefonul am facut o
 
Reply
#27
Smile
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#28
Exagerata comparatie, si totusi...
Filmare LG V30 (profil LOG, colorat in editare) vs camera RED de 50.000$

#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#29
Alta comparatie, la fel de inutila:

 
Reply
#30
O filmare cu telefonul, din mers  Wink

https://vimeo.com/222073540
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)