(22-10-2017, 20:11)Denis Wrote: Va urma masa de tampare si inel de 30-40mm gen tidaka, momentan la stadiul de proiectare. S-ar putea sa le eloxez si sa le gravez la laser.
Super proiectul! Bravo!
Eu am un inel/palnie Tidaka cu h=33mm. Daca te ajuta, pentru cote, design,etc ti-l pot imprumuta 1-2-3 zile... Da-mi un PM si se rezolva.
Referitor la cub/masa de tampare as face cateva precizari (desi poate le stii deja..):
1.Din schita, pare ca gaura in care intra portafiltrul este in centrul cubului. Poate ar fi bine sa fie "impinsa" cat mai aproape posibil de peretele din spate al cubului. In felul asta, peretele din fata, in care este decupajul pentru coada portafiltului ar fi mai gros si astfel, suprafata mai mare a buzei decupajului ar ajuta mai bine la sprijinul cozii portafiltrului.
2.De asemenea, surubul acela de reglaj, cum e la tampercubul Tidaka, ar fi foarte util pentru a regla inaltimea de sprijin a cozilor portafiltrelor (inclinate la diferite unghiuri in functie de producator..) pentru a sta portafiltrul perfect orizontal.
3.Daca poti, nu ar fi rau sa fie "reglabil" si diametrul gurii/gaurii in care intra portafiltrul, printr-un set de 2-3 inele interschimbabile, de diferite dimensiuni. Cred ca merg si printate 3d sau alt material gen ebonita sau poate ceva mai ieftin...
In link-ul de mai jos ai cam tot ceea ce am vrut sa spun mai sus, in limbajul meu total atehnic/neingineresc
https://www.youtube.com/watch?v=TCHOQeleWY4
Pentru cote, design, etc. vezi ca are Liviu tampercube tidaka... Nu stiu daca are si timp, dar incercarea moarte n-are
Si, nu in ultimul rand, daca faci macar doua cuburi si daca iti ies la un pret rezonabil (nu ca la tidaka

) sunt absolut sigur ca te pot scapa imdeiat de prisosinta celui "in plus"...
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press