(23-06-2016, 21:06)Mariano Wrote: de ce nu au hopperul de culoare inchisa? La fel il am si eu la Quamar, transparent. Imi dati un sfat sa-l imbrac pe exterior cu ceva mai opac?
Ai tras cu ochiul la Profitec? Sper ca nu pui cafea in el pentru 2 saptamani. Vrei din Black Beauty sa o faci Black Widow?
(23-06-2016, 21:06)Mariano Wrote: de ce nu au hopperul de culoare inchisa? La fel il am si eu la Quamar, transparent. Imi dati un sfat sa-l imbrac pe exterior cu ceva mai opac?
buna idee, banuiesc ca se poate vopsi cu ceva, sa nu fie nici daunator... o sa ma interesez si eu.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe
Se poate vopsi pe exterior. Cauta la magazine de accesorii auto vopsea spray pt stopuri si semnalizari. Este fumurie. Daca nu, plastic primer si vopsea auto.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
(23-06-2016, 13:15)bogdan_geor Wrote: upgrade final si eu (cel putin asa cred acum), toate luate prin intermediul reducerilor forumului - multumesc Liviu/Cosmin Beantec.
Robinetele si manerul levierului tot de la beantec, am observat ca se manevreaza mai usor cand se opreste aburul la sf frotarii, miscarea se face mai rapid si mai comod.
01-07-2016, 09:17 (Edited 01-07-2016, 09:18 by lisimah.)
astazi plec cu cortul si m-am gandit cum sa fac cafea in voiaj. mi-am amintit ca am in biblioteca un infuzor de argint mostenit de la un bijutier evreu, prieten de familie. l-am curatat pe exterior de sulfura, pe interior era impecabil, si o sa-l iau cu mine.
Dalla Corte-super mini, Rancilio miss Lucy, Bezzera BZ99S, Gino Rossi CC45s, Ascaso I-steel1 ,Behmor2020SR, i-Roast2, dieckmann rostmeister, tamper cps/z evolution1.
01-07-2016, 11:57 (Edited 01-07-2016, 12:02 by lisimah.)
pt. mine e o amintire, dar am vazut ceva similar la 160euro si un produs nou, tot facut de casa broggi milano la 270 LSter. cautand pe net am gasit ca ar fi pt. ceai. eu o s-o incerc pe cafea.
Dalla Corte-super mini, Rancilio miss Lucy, Bezzera BZ99S, Gino Rossi CC45s, Ascaso I-steel1 ,Behmor2020SR, i-Roast2, dieckmann rostmeister, tamper cps/z evolution1.
Si uite asa a inceput o noua pasiune pt mine, timid, cu un ROK espresso langa care sper sa pun cat de curand o rasnita buna (daca aveti recomandari pana in 200euro noi sau sh le astept cu multumiri anticipate)
| Coffee Enthusiast | ROK Espresso Owner | Double Espresso kind of guy |
interesant drept prim setup. in 200 de euro nu gasesti nimic automat nou ce sa se merite. poti sa te uiti pe bursa sau sa incepi cu un kinn 38/47 manual.
(03-07-2016, 21:49)Neuromancer Wrote: interesant drept prim setup. in 200 de euro nu gasesti nimic automat nou ce sa se merite. poti sa te uiti pe bursa sau sa incepi cu un kinn 38/47 manual.
Spre Kinu de 47mm inclin si eu momentan, dar am vazut multe pareri contra. Fiind incepator in ale cafelei, mi-e cam greu sa separ parerile obiective ale unora, de cei care sunt doar carcotasi din fire. :(
Mersi de sfat.
| Coffee Enthusiast | ROK Espresso Owner | Double Espresso kind of guy |
05-07-2016, 03:40 (Edited 05-07-2016, 03:46 by skkane.)
Cateva cu setup-ul meu. Eram hotarat sa schimb dozerul cu o palnie dar arunca mult prea frumos cafeaua ca sa fac asta [Image: smile.gif] Retentia este ft mica dupa curatarea tunelului. Doar ce ramane intre cutite.
Daca intrebai dinainte, ti-as fi spus sa cobori la PL41E in loc de PL41EM, caci manometrul ala nu face mare lucru, si cu banii economisiti sa iei Kinu M38 in loc de Skerton sau Porlex.
Din poze nu ne putem da seama de macinatura. Trebuie ca tu sa obtii acea curgere perfecta, cu o cafea corespunzatoare, proaspat prajita.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Folosesc cafea proaspat prajita, voi lua pe viitor o rasnita electrica serioasa, dar deocamdata cred ca ma pot juca cu Skerton. Multumesc de primire :)
Dupa aproximativ 8 luni de citit pe forum, am luat decizia de a achiziționa rasnita Quamar Q13 si expresorul Expobar Brewtus IV. Ambele am fost achiziționate prin intermediul reducerilor de pe forum. Ii multumesc lui Liviu pentru ajutorul acordat la achiziția rasnitei si comunitații espressoman.ro pentru toate informațiile oferite.
Voi reveni cu poze.
- Dar , Sette-le cu cantar 270w cred ca pe 31 ian. de abea ajunge la Cluj , parca asa scria in update...si apoi pana trimite in tara...si parca mai zicea ceva de reglajul la coarse ca mai scapa nu stiu ce...si mai verifica ei o data sa fie totul in regula... [Image: smile.gif] ...nu , ai primit mail ???
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Cu Sette-ul ne pregatim de operatiunea "reboot" la rasnite, termen diavolesc candva pentru asemenea scule :)) Retentie zero nu neaparat, si ceva problemute cu stabilitatea reglajului molipsite de la unele exemplare Vario :) Honne e alta planeta, si de constructie si de pret.
*am mutat intrebarea lui RaduCarutasu pe topicul Honne.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Datorita unui mesaj m-am hotarat sa pun si eu fotografia cu echipamentul meu. Pentru unii, echipamentul e foarte important. Credibilitatea prin zona asta de lume se masoara, se pare, in functie de cat de mare sau scumpa e scula din bucatarie sau sufragerie.
De 7 ani imi fac mie si prietenilor cafea pe masina profesionala, iubesc cafeaua atat de mult incat sufrageria am transformat-o intr-un sanctuar dedicat acestei boabe. Acum 9 ani in Peru (atunci cand am adus in Romania soiul original de cartof mov [Image: wink.gif]) am descoperit cafeau arabica proaspata. Atunci am baut ceva atat de spectaculos incat m-a cucerit. Si chiar daca cel mai bun espresso baut a fost tot pe continentul nostru, Peru a fost momentul care a nascut in mine un declick.
Ca sa nu o mai lungesc, mai jos e sufrageria mea dedicata cafelei.