Să le stăpînești sănătos și să te bucuri de ele! Ieri au sosit și ale mele, tot Specialita negru, tot ECM, dar Technika V. Azi le instalez și mă apuc să măcelăresc 1 kg de cafea și doi litri de lapte ca să văd ce îmi iese :D.
ECM Technika V Profi switchable PID / Eureka Mignon Specialita 16CR / PL41TEM / PL043MMI / ibric Cu / ibric Ag / french press / spirtieră :D
25-04-2021, 16:45 (Edited 25-04-2021, 16:59 by Dorin007.)
Salutare guys,
Abia am inceput si eu in acest domeniu. Sunt pasionat sa savurez cafeaua turceasca si deocamdata acesta este echipamentul meu. In viitor imi voi lua si un espressor.
(16-04-2021, 09:52)tase Wrote: Să le stăpînești sănătos și să te bucuri de ele! Ieri au sosit și ale mele, tot Specialita negru, tot ECM, dar Technika V. Azi le instalez și mă apuc să măcelăresc 1 kg de cafea și doi litri de lapte ca să văd ce îmi iese :D.
(29-06-2021, 17:17)kum Wrote: Foarte frumos acest coltisor "incomplet".
Mulțumesc, e incomplet căci mai vine o parte superioară, niște polițe ce se prind pe perete, deasupra insulei, am zis ca dacă tot m-a apucat refolosirea fiarelor și lemenelor din jurul meu măcar sa fac un tablou cât mai complet.
08-07-2021, 19:03 (Edited 08-07-2021, 19:04 by marcel.)
L-am gasit pe raft la Flanco. Nu ma asteptam dar a fost o aventura pana l-am luat.
Pretul lui: 629. Bineinteles era folosit: butonul lateral care actioneaza un robinet era rupt. Capacul superior inox indoit, palnia unde pui apa crapata.
L-am platit, dupa care l-au bagat in service, cu ajutorul unei angajate Flanco foarte cumsecade, fiindca am mai avut o tentativa de a-l cumpara de la ei , fara succes.
Din service m-au sunat ca defectele nu acopera garantia. Am mai platit ceva pentru reparatii , si azi l-am adus acasa. Merge bine, multumesc lui Dumnezeu. Maine poate reusesc sa fac un backflush, cumpar tamper, detergent , sita oarba , sita nepresurizata si mai vedem .
Toate bune. Oricum nu credeam ca voi avea un Gaggia Clasic :D
(15-07-2021, 11:36)vlaicu Wrote: Succes. Nu-ți poți imagina ce am văzut la mine la birou cu un set-up asemănător.
Răzmeriță? ”Vrem înapoi la buton?”
La mine se plâng ba că e prea acră, ba că e prea puțină în ceașcă.
Mai rău e că se dau loviți, ”că e prea complicat”...
15-07-2021, 12:24 (Edited 15-07-2021, 12:25 by adriao.)
(15-07-2021, 11:15)blorin Wrote: Schimbarea setup-ului de la birou, de la...
la varianta nouă:
Acum se lucrează la conversia consumatorilor de paduri la 100% arabica.
Deocamdată... 2 din 20, still working.
mult succes ! am adus la birou intr-o zi un gaggia baby si o rasnita mdf pentru un mic demo side by side vs saeco-ul incanto , iar cea mai des intalnita afirmatie a colegilor a fost " aoeleo ... e prea tare..nu pot sa-l beau .. imi crapa inima etc". Cert este ca o mare parte din oameni vor prefera in continuare ceiutul cu ceva microorganisme crescute prin camera de brew a super automatului.. ultima oara cand a fost curatat aparusera ceva spori pe plasticele grupului, dar cine stie.. poate au gust mai bun pt unii..
Eu am găsit un dual group acolo, mindset-ul companiei e sa folosească semi automate + rasnita in orice bucătărie (și sunt câteva..).
Problema e ca ei vor "mai multa cafea" și livrata în 30s. Prin urmare nu ii interesează rasnirea, tamparea, curățenia, etc. Au 200ml de ciorba in 30-50s și e perfect.
Evident ca sunt și exceptii. Eu aveam kinu cu mine și cafeaua mea (la birou aveam un blend de la Leonard Caffee, acum... sunt închise de mai bine de un an).
In fine, ce poți face e sa faci niște cursuri cu ei, dacă sunt dispuși sa asculte. Curățenia e foarte importanta, sitele de dus se optureaza repede..
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
Cursuri e imposibil, sunt agenți de vânzări și șoferi, care-s tot timpul în mișcare. Bagă padul, apasă butonul, se umple cana și pleacă.
La sfârșitul zilei cineva trebuie să facă curățenie la scule.
Pe de altă parte, espressorul a fost într-un bar. Să vezi ce mizerie era în el și cum arată portafiltrele, zici că le-au scuturat de beton!