Inițial am prezentat primul set-up - Lelit Mara + râșnița William PL 72. După aproximativ un an l-am scos la vânzare, aici pe forum, la un nivel de preț mai mult decât accesibil ( și datorită faptului ca de aici mi-am colectat informațiile ). Ulterior am avut oportunitatea sa achiziționez un Linea Mini ( mai sunt posesori pe aici ) la un preț redus cu app 25% fata de prețul de lista. Mi s-a părut un chilipir așa ca l-am luat. Linea Mini a venit la pachet cu râșnița Lux D făcută de Mazzer care nu a confirmat absolut deloc. In căutarea unei râșnite mai potrivite și neaparat single dose, m-am orientat către Niche. Am abandonat repede ideea după câteva discuții cu un amic care s-a declarat nemultumit și care mi-a recomandat sa verific și EK43s, varianta modificata de Titus.
Pretul mi s-a părut un pic deplasat și mi-am încercat norocul cu Monolith. După câteva comenzi ratate, am decis sa-i scriu lui Denis Basaric - Ownerul Monolith, iar acesta m-a sprijinit sa achiziționez Connical-ul și Flat-MAX-ul. Connical-ul a venit in 6 luni de la data comenzii, Flat-ul va veni peste alte 6 luni. Am decis sa le am pe ambele, probabil in viitorul apropiat voi renunța la una dintre ele.
In paralel folosesc săptămânal și Flair-ul care împerecheat cu Kinu formează un set-un excelent. Plus sâmbătă și duminica ibricul este noua icoana :D .
De asemenea, in turele pe munte am permanent in rucsac Wacaco-ul cu care ma înțeleg foarte bine.
Nu sunt un guru al Cafelei, nu înțeleg mulți din termenii discutați pe aici, însă zâmbetul neveste-mii când își savurează cappuccino-ul de dimineața face toți banii.
Cel mai probabil va urma un upgrade, oscilez intre Bugster sau GS3.
Cât despre “flexing”, cred ca suntem departe fata de alte forumuri, mult prea departe.
sarbatori frumoase!
Salut,
Am incercat sa iti trimit mesaj in pm dar nu este activat.
Daca vei dori sa vinzi Conical-ul doresc sa-l cumpar (atunci cand vei primi Max-ul)
06-03-2021, 18:29 (Edited 06-03-2021, 18:30 by Elian_CT.)
(05-03-2021, 21:50)tapughenadie Wrote: Felicitari! Sa-ti aduca Bentwood-ul numai bucurii!! :) :) Fata de E 8 , cum gustul?
E diferența..... Momentan sunt în teste.
Bentwood e cu dulce, cu floricele etc, single dose, fără retenție, RDT
E8 e cu corp, rasnire frumoasa, viteza, exactitate, gust clasic espresso cu un pic de ajutor din partea SSP.
(06-03-2021, 13:58)sorinetta Wrote: Ciao, setup-ul meu actual de acasa
Oau! Un adevărat laborator.
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa RO Zepter
Inspirat de colegul @SzabiV am apelat și eu la colegul @zichor si mi-a făcut un suport de portafiltre din lemn montat pe perete și un suport pentru rasnita, tamper, nivelator și cu loc pentru cantar sub. Asta este rezultatul:
Dap, stiu, vazut, gasit, dar mai astept pana luna viitoare cred pana sa l iau
Bine ai venit pe forum! Sa le folosesti cu placere!
ps:eu mi am facut un portafiltru naked din portafiltrul single cu care a fost livrat espresorul, folosind o carota bimetal de 40 ron din leroy merlin atasata la o bormasina modesta
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor
Un PF naked îți mai trebuie și te-ai scos. :smile:
Multumesc !
Dap, stiu, vazut, gasit, dar mai astept pana luna viitoare cred pana sa l iau :smile:
Bine ai venit pe forum! Sa le folosesti cu placere!
ps:eu mi am facut un portafiltru naked din portafiltrul single cu care a fost livrat espresorul, folosind o carota bimetal de 40 ron din leroy merlin atasata la o bormasina modesta
Nu as vrea totusi sa tai acest portafiltru, ma gandesc ca poate mai am ceva invitati si fac cate 2 espresso odata, oricum pretul unui portafiltru oem Gaggia cu tot cu sita mare inclusa este intre 110-140 ron, deci e ok ca si pret de un upgrade in viitorul apropiat (cel putin sotia nu o sa l foloseasca pe cel naked ca poate nu tampeaza bine si dupa nu iese ce trebuie si mai si imprastie extractia peste tot:)))
Gaggia Classic Pro 2019 / Lelit Fred - PL043MMI
#Motta 8357 #Motta 1361 #Motta 5350 #IMS GA200IM #IMS B682Th24.5M