Welcome Back Log In Create Account

Fotografia echipamentului vostru

(19-12-2020, 13:20)Rala Wrote: Wow, ce setup. Monolith flat max e rasnita?

Monolith Conical momentan.
Flat max vine in Iunie 2021.

(19-12-2020, 15:17)dev Wrote: Nu-ți face sânge rău, in funcție de cafea, se pot obține rezultate mai bune cu setup-uri mult mai ieftine.

De 2 ori pe săptămâna servim câte o cafea la ibric.
Este senzaționala.
La Marzocco GS3 MP, La Marzocco Lux D, Monolith Flat Max, Bravo Tools, Been Celar Glass Weber Workshop,  Duomo the 8, Flair Signature Pro, Kinu M47 Phoenix, Brewista Artisan Kettle, Brewista Smart Scale, Acaia Lunar

Reply
Dacă e prăjită suficient de light, cafeaua la ibric poate fi senzațională.

Reply
(19-12-2020, 20:14)dev Wrote: Dacă e prăjită suficient de light, cafeaua la ibric poate fi senzațională.
Ce inseamna suficient de light, tip filtru? Soția e cu ibricul, sa știu ce trebuie sa cumpar?
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Maxim de minim [emoji1787]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(19-12-2020, 16:56)Levo Wrote: ... Da , asa e ... trebuie mai intai sa intzelegi , ptr. k mai apoi sa-ti si placa ... ( dar nu e valabil ptr. toata lumea ... Cool ... )

[Image: uOofNa2.jpg]

Heart ceva fin
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
(19-12-2020, 12:19)Tubelles Wrote: De unde ai procurat sticlutele cu dop pentru pastrat boabele ?
Multumesc

[Image: wfum99i.jpg]
Lelit Victoria PL91T, Kinu M47, Eureka Mignon Specialita 17NX - Red

Reply
https://weberworkshops.com/products/bean-cellar-glass
Cred ca astea sunt.
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa RO Zepter

Reply
Merci !
Lelit Victoria PL91T, Kinu M47, Eureka Mignon Specialita 17NX - Red

Reply
Sau, 89 lei la Zara Home

[Image: y38XSed.jpg]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Salutare all!

Cat intra in ele Radu?
Sette 270 Wi, ProBarista DF64, Crem ONE Profiler, VST all range, OCD v2, AVX 58.5 mm, VST Tamper, Kazak Tamper 58.4mm, WDT Red Leverer Tool Needle Powder Dispenser

Reply
(19-12-2020, 16:34)dev Wrote: [...] nejustificat de scump [...]

Serios, dev, știi bine că noțiunea de scump este combinația unor trei coordonate: venituri, plăcere și pasiune. Dacă omul își permite și-i place modelul + e pasionat de cafea, nu văd unde este problema.

De ce să te mint, io mi-s un om modest dar mi-aș cumpăra fără nici cel mai mic dintre regrete set-up ul lui Tubelles dacă nu m-ar incomoda d.p.d.v. financiar.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Există tot timpul un punct de diminishing returns. Un setup foarte scump, care te "obligă" sa consumi un anumit tip de cafea e ilogic. Asta dacă înțelegi ce pot face echipamentele dincolo de polisharea orgoliului, online și offline.

Ce crezi că poate face monolit și linea mini și nu poate face Bianca și Honne?

Reply
Am vrut sa zic ca impresionează musafirii, dar nici aia, fiindca 99% nu fac diferența intre Delonghi sau Slayer :))
Însă.... te poate bagă in gura nevestii :))
Bugster+Honne, Kinu

Reply
(22-12-2020, 14:36)dev Wrote: Există tot timpul un punct de diminishing returns. Un setup foarte scump, care te "obligă" sa consumi un anumit tip de cafea e ilogic. Asta dacă înțelegi ce pot face echipamentele dincolo de polisharea orgoliului, online și offline.

Ce crezi că poate face monolit și linea mini și nu poate face Bianca și Honne?

Bineînțeles că the law of diminishing returns se aplică și aici, mai ales că avem ca pasiune un domeniu mai de nișă. Deși nu înțeleg cum te obligă un LMLM și un Monolit să consumi doar un anumit tip de cafea. Chiar aș fi curios să înțeleg.

Despre LMLM vs. Bianca se pot spune multe, dar totul se reduce la emoție. Dacă omului i-a plăcut varianta asta de set-up, de ce trebuie să-i comentăm alegerea? De ce în loc de un "felicitări, marfă set-up" trebuie să comentăm mereu prețul? Asta e, de fapt, problema mea.
Așa, pe bune, de ce mai luăm chiar și Bianca? Un PL41EM + dimmer face și preinfuzie și costă o nimica toată.

Reply
Nu stiu cat stii tu, dar un forum online e mai mult despre flexing decat e despre ceea ce e "pe bune".

N-am fost niciodata in comitetul de polishat orgolii, daca la asta te asteptai...

Reply
Salutare!

Inițial am prezentat primul set-up - Lelit Mara + râșnița William PL 72. După aproximativ un an l-am scos la vânzare, aici pe forum, la un nivel de preț mai mult decât accesibil ( și datorită faptului ca de aici mi-am colectat informațiile ). Ulterior am avut oportunitatea sa achiziționez un Linea Mini ( mai sunt posesori pe aici ) la un preț redus cu app 25% fata de prețul de lista. Mi s-a părut un chilipir așa ca l-am luat. Linea Mini a venit la pachet cu râșnița Lux D făcută de Mazzer care nu a confirmat absolut deloc. In căutarea unei râșnite mai potrivite și neaparat single dose, m-am orientat către Niche. Am abandonat repede ideea după câteva discuții cu un amic care s-a declarat nemultumit și care mi-a recomandat sa verific și EK43s, varianta modificata de Titus. 
Pretul mi s-a părut un pic deplasat și mi-am încercat norocul cu Monolith. După câteva comenzi ratate, am decis sa-i scriu lui Denis Basaric - Ownerul Monolith, iar acesta m-a sprijinit sa achiziționez Connical-ul și Flat-MAX-ul. Connical-ul a venit in 6 luni de la data comenzii, Flat-ul va veni peste alte 6 luni. Am decis sa le am pe ambele, probabil in viitorul apropiat voi renunța la una dintre ele.

In paralel folosesc săptămânal și Flair-ul care împerecheat cu Kinu formează un set-un excelent. Plus sâmbătă și duminica ibricul este noua icoana :D .

De asemenea, in turele pe munte am permanent in rucsac Wacaco-ul cu care ma înțeleg foarte bine.

Nu sunt un guru al Cafelei, nu înțeleg mulți din termenii discutați pe aici, însă zâmbetul neveste-mii când își savurează cappuccino-ul de dimineața face toți banii.

Cel mai probabil va urma un upgrade, oscilez intre Bugster sau GS3.
Cât despre “flexing”, cred ca suntem departe fata de alte forumuri, mult prea departe.

sarbatori frumoase!
La Marzocco GS3 MP, La Marzocco Lux D, Monolith Flat Max, Bravo Tools, Been Celar Glass Weber Workshop,  Duomo the 8, Flair Signature Pro, Kinu M47 Phoenix, Brewista Artisan Kettle, Brewista Smart Scale, Acaia Lunar

Reply
(22-12-2020, 17:35)Tubelles Wrote: După câteva comenzi ratate, am decis sa-i scriu lui Denis Basaric - Ownerul Monolith, iar acesta m-a sprijinit sa achiziționez Connical-ul și Flat-MAX-ul. Connical-ul a venit in 6 luni de la data comenzii, Flat-ul va veni peste alte 6 luni. Am decis sa le am pe ambele, probabil in viitorul apropiat voi renunța la una dintre ele.

Dibs!  Smile
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(22-12-2020, 16:25)dev Wrote: Nu stiu cat stii tu, dar un forum online e mai mult despre flexing decat e despre ceea ce e "pe bune".

N-am fost niciodata in comitetul de polishat orgolii, daca la asta te asteptai...

Mă dau pe forumuri de vreo 21 de ani deja, cam știu cum merge treaba.

Înțeleg că nu lustruiești orgolii. Dar de la asta la a critica set-up-ul cuiva doar pt. că e scump, e cale lungă. Pe principiul sulii și prefecturii. Mă rog.

Reply
Bugs.

Reply
(22-12-2020, 18:14)TVTVTV Wrote:
(22-12-2020, 16:25)dev Wrote: Nu stiu cat stii tu, dar un forum online e mai mult despre flexing decat e despre ceea ce e "pe bune".

Mă dau pe forumuri de vreo 21 de ani deja, cam știu cum merge treaba.

Înțeleg că nu lustruiești orgolii. Dar de la asta la a critica set-up-ul cuiva doar pt. că e scump, e cale lungă. Pe principiul sulii și prefecturii. Mă rog.
Nu am criticat niciodată un lucru doar pentru că e scump. Dar e o mare diferență între un Speedster, Decent sau un Linea Mini, dincolo de faptul că sunt scumpe.

Există obiecte supraevaluate, de cele mai multe ori din cauza brandului, de care e bine să te ferești, dacă îți faci temele apriori achiziției. La fel cum există obiecte cu statut de cult nejustificat.

Reply
(21-12-2020, 22:19)sirpet2001 Wrote: Salutare all!

Cat intra in ele Radu?

Salut Petru!
Intamplator le-am vazut ieri, in AFI Cotroceni si mi-am amintit de acest thread si de preocuparile unor forumisti de a gasi asemenea recipiente. 
Nu am idee cam ce capacitate are un cilindru, dar cu siguranta, in acesta, intra o doza de minim 20 grame. Sunt convins ca intra si 40 de grame.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
La Pavoni Professionale + Kinu Phoenix + Mahlkonig Vario[Image: 1e1f1e637afc9e8ed4be69e70bc6b42a.jpg]

Și o mica demonstrație .
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
(22-12-2020, 18:56)RaduCarutasu Wrote:
(21-12-2020, 22:19)sirpet2001 Wrote: Salutare all!

Cat intra in ele Radu?

Salut Petru!
Intamplator le-am vazut ieri, in AFI Cotroceni si mi-am amintit de acest thread si de preocuparile unor forumisti de a gasi asemenea recipiente. 
Nu am idee cam ce capacitate are un cilindru, dar cu siguranta, in acesta, intra o doza de minim 20 grame. Sunt convins ca intra si 40 de grame.
Destul de greu, dar intră si 40 grame, se presează cu capacul.[Image: 0fc5fdd21de7e16d6472ae4b2b91e704.jpg][Image: 436d2cce953084fb323eec7e396dd389.jpg][Image: 953d011f16ef2428404a74395e5fff8f.jpg]

Trimis de pe al meu SM-N986B folosind Tapatalk
Lelit Bianca/ XLVI Steamhammer/ La Marzocco GS3av
Mahlkonig GBW, Arco
Bravo tools

Reply
    Smile
Lelit Anita PL042TEMD, tamper Motta 57mm, nivelator Motta 57mm, sita Ascaso 14-20g, portafiltru bottomless PLA570s.

Reply
[Image: 3213415c5f6b4afbd57009b03176ccf1.jpg]
Bianca + Niche

Reply
arata excelent, felicitari! Presupun ca detaliile din lemn pentru suport portafiltre sunt facute custom?
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
(10-01-2021, 18:19)razvanMB Wrote: arata excelent, felicitari! Presupun ca detaliile din lemn pentru suport portafiltre sunt facute custom?

Multumesc. Da, piesele din stejar sunt custom, le-am desenat in Sketchup si le-am dat la un atelier CNC pentru fabricare. Daca vreti, ma puteti contacta si va dau fisierul cu cele doua piese pe mail.
Bianca + Niche

Reply
(25-12-2020, 23:55)gabrieldima Wrote: Salut Petru!

Salut, Gabi!
Multumesc mult pentru disponibilitate si amabilitate cat si pentru informatiile precise.  Smile
Toate cele bune!
Sette 270 Wi, ProBarista DF64, Crem ONE Profiler, VST all range, OCD v2, AVX 58.5 mm, VST Tamper, Kazak Tamper 58.4mm, WDT Red Leverer Tool Needle Powder Dispenser

Reply
Setup-ul meu:

[Image: 9nBvb7N.jpg]
ECM Synchronika + flow control, Mahlkönig E65S GbW

Reply
Frumos :)
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)