Pentru inceput, incercati cafele prajite medium, gen Sarkis, blendurile Maison du Cafe, blend-urile de la Hedone sau comercialele precum Kimbo. Si la barshaker au adus (in sfarsit) cafea, Arcaffe, care cred ca e buna (nu o aduceau daca nu era) si o sa o incerc. Cu aceste cafele am obtinut rezultate foarte foarte bune cu Flair si cu Macap-ul. O sa testez pe aceste cafele si pe Flair si pe Lido sa vad diferenta.
Cu cafelele mai pretentioase, prajite mai light, fructate si florale e putin mai greu de obtinut rezultate foarte bune cu Flair, parerea mea, pentru ca diametrul mic al portafiltrului forteaza o granulatie ceva mai mare, ceea ce pentru aceste cafele nu e chiar oportun. O solutie ar fi ceva gen ristretto si un timp de extractie ceva mai mare, dar solutia aceasta este in studiu. Situatia mea personala e ca, pentru ca sunt norocos sa lucrez relativ aproape de Romana, adica de F190, unde baristeaza @
Raducanu, pentru cafele mai pretentioase prefer sa merg acolo sa le incerc - de exemplu, azi am baut o Etiopia de la Sloane foarte faina, mai degraba decat sa ma chinuiesc cu Flair-ul sa scot ceva din ele, de aceea raman cu Flair-ul in zona de confort a cafelei prajite medium.