• Reducerile la cafea, espressoare, rasnite si accesorii se afla AICI
Hello There, Guest! Login Register


Fiorenzato F64ECoffee Grinder

#1
Buna ziua , sunt nou pe forumul vostru , lucrez in domeniu de 8 luni si vreau sa aflu mai multe depsre rasnita pe care o folosesc , mai exact cum o reglez in functie de tipul de cafea ,cum intru in meniu si ce ar trebui sa stiu inainte sa o reglez , folosesc cafea illy momentan 100%Arabica  ,  cafeaua imi iasa super bine doar ca vine un baiat de la illy sa regleze rasnita si vreau si eu sa stiu detalii mai in amanunt despre aparatul care il folosesc .
 
Reply
#2
Teoretic e pentru F64E EVO dar avand in vedere ca manualul de utilizare e acelasi, merge si la rasnita ta:
https://www.youtube.com/watch?v=KX-C_MhCh3g

Aici ai si manualul, cam cea ma buna idee daca vrei sa te imprietenesti cu ea:
http://www.fiorenzato.it/wp-content/uplo...-F71EK.pdf
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#3
(19-05-2016, 10:53)zuluafonu Wrote: Teoretic e pentru F64E EVO dar avand in vedere ca manualul de utilizare e acelasi, merge si la rasnita ta:
https://www.youtube.com/watch?v=KX-C_MhCh3g

Aici ai si manualul, cam cea ma buna idee daca vrei sa te imprietenesti cu ea:
http://www.fiorenzato.it/wp-content/uplo...-F71EK.pdf

Multumesc mult Big Grin
 
Reply
#4
Salut,

Foloseste cineva aceasta rasnita acasa?

Ma interesau 2 aspecte cum sta cu retentia si calitatea macinaturii.
(ma gandeam sa o iau ca o varianta pentru cand am musafiri)
HX-e61-eric | Honne by Hedone
 
Reply
#5
(14-03-2017, 18:32)mihai123 Wrote: Salut,

Foloseste cineva aceasta rasnita acasa?

Ma interesau 2 aspecte cum sta cu retentia si calitatea macinaturii.
(ma gandeam sa o iau ca o varianta pentru cand am musafiri)

O folosesc eu la birou de 2 saptamani, dar nu am fost atent la retentie fiindca bem multa cafea, deci tin boabele in hopper si nu le cantaresc. Desi nu am fost atent nici la calitatea macinaturii, am remarcat ca la cafelele mai prajite face bulgarasi. O alta observatie e gradul cam ridicat de finess - gust amar mai pronuntat in ceasca. In portafiltru cade foarte frumos. Bonus - electrizare minima spre zero.
acasa: rocket appartamento, honne naked, espro tamper & pitcher
office: expobar hx, vst 18, fiorenzato f64, motta tamper & pitcher
prev: vario mk, kinu m47
 
Reply
#6
am citit pe un review din UK ca ar fi aproximativ 10g
Brewtus 4, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II, precomanda NicheZero
 
Reply
#7
Azi pt prima data am masurat retentia pe fratele mai mic Fiorenzato F4 Nano stepless. Cu ocazia schimbarii tipului de cafea si curatarii rasnitei,Am costatat ca la 18 grame cafea boabe, am primit 17.78 gr, iar dupa inca o sesiune in gol au mai cazut 0,10 deci in total 17,88 gr, ceea ce eu zic ca e super ok
 
Reply
#8
Buna seara. Tocmai ce am achizitionat o Fiorenzato F64E si nu stiu daca acesta a venit setata pt espresso . Ar trebui sa fac eu acest lucru , cu demontarea sa si gasirea punctului zero? nu vreau sa fac ceva necorespunzator care sa afecteze cutitele sau altele. Ma poate auta cineva cu niste sfaturi? Multumesc anticipat.
Gaggia New Baby - Hario Skerton, tamper Lelit PL100 plus, latiera 350 ml inox, rasnita electrica Gaggia MDF
 
Reply
#9
Nu cred ca a venit rasnita cu cutitele in punctul zero. Initial tb sa testezi putin, sa strici niste cafea, pana gasesti macinatura corecta. Stefan Dinescu a avut la el la prajitorie 2 rasnite din astea, el ti-ar putea da mai multe detalii, cauta nr prajitoriei Distecco pe Google, sau la Corretto.
Vezi ca rasnitele astea tind sa aiba o retinere destul de mare, 7-8 grame cred ca raman in canalul de evacuare.
Tb sa gasesti metode alternative de recuperare ( pensula, pompita, pornit inca  o data rasnita etc).
Reglajul il faci numai in timpul rasnirii, am uitat sa mentionez.
Brewtus 4, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II, precomanda NicheZero
 
Reply
#10
Merci de sfaturi, am reusit sa o setez , am gasit si punctul unde cutitele de abia se ating, adica punctul zero. Eu am procedat prin a apropia cutitele prin rotire in sensul acelor de ceasornic, si este destul de mult orientat spre stanga cum te uiti spre aparat. Totusi ma asteptam sa fie undeva mai spre mijloc, cum te uiti spre ea. Teoretic, pt espresso macinatura este situata intre 1,5 si 2 ca trepte de rasnire.  Destul de putin. O sa fac mai multe teste in week. In rest de de luat aminte  chestiunea cu reglatul spre fin cu  motorul pornit.
Gaggia New Baby - Hario Skerton, tamper Lelit PL100 plus, latiera 350 ml inox, rasnita electrica Gaggia MDF
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)