Hello There, Guest! Login Register


Fiorenzato F64ECoffee Grinder

#1
Buna ziua , sunt nou pe forumul vostru , lucrez in domeniu de 8 luni si vreau sa aflu mai multe depsre rasnita pe care o folosesc , mai exact cum o reglez in functie de tipul de cafea ,cum intru in meniu si ce ar trebui sa stiu inainte sa o reglez , folosesc cafea illy momentan 100%Arabica  ,  cafeaua imi iasa super bine doar ca vine un baiat de la illy sa regleze rasnita si vreau si eu sa stiu detalii mai in amanunt despre aparatul care il folosesc .
 
Reply
#2
Teoretic e pentru F64E EVO dar avand in vedere ca manualul de utilizare e acelasi, merge si la rasnita ta:
https://www.youtube.com/watch?v=KX-C_MhCh3g

Aici ai si manualul, cam cea ma buna idee daca vrei sa te imprietenesti cu ea:
http://www.fiorenzato.it/wp-content/uplo...-F71EK.pdf
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#3
(19-05-2016, 10:53)zuluafonu Wrote: Teoretic e pentru F64E EVO dar avand in vedere ca manualul de utilizare e acelasi, merge si la rasnita ta:
https://www.youtube.com/watch?v=KX-C_MhCh3g

Aici ai si manualul, cam cea ma buna idee daca vrei sa te imprietenesti cu ea:
http://www.fiorenzato.it/wp-content/uplo...-F71EK.pdf

Multumesc mult Big Grin
 
Reply
#4
Salut,

Foloseste cineva aceasta rasnita acasa?

Ma interesau 2 aspecte cum sta cu retentia si calitatea macinaturii.
(ma gandeam sa o iau ca o varianta pentru cand am musafiri)
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |
 
Reply
#5
(14-03-2017, 18:32)mihai123 Wrote: Salut,

Foloseste cineva aceasta rasnita acasa?

Ma interesau 2 aspecte cum sta cu retentia si calitatea macinaturii.
(ma gandeam sa o iau ca o varianta pentru cand am musafiri)

O folosesc eu la birou de 2 saptamani, dar nu am fost atent la retentie fiindca bem multa cafea, deci tin boabele in hopper si nu le cantaresc. Desi nu am fost atent nici la calitatea macinaturii, am remarcat ca la cafelele mai prajite face bulgarasi. O alta observatie e gradul cam ridicat de finess - gust amar mai pronuntat in ceasca. In portafiltru cade foarte frumos. Bonus - electrizare minima spre zero.
acasa: rocket appartamento, honne naked, espro tamper & pitcher, acaia lunar
office: expobar hx, vst 18, fiorenzato f64, motta tamper & pitcher, hario drip scale
prev: vario mk, kinu m47
 
Reply
#6
am citit pe un review din UK ca ar fi aproximativ 10g
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
#7
Azi pt prima data am masurat retentia pe fratele mai mic Fiorenzato F4 Nano stepless. Cu ocazia schimbarii tipului de cafea si curatarii rasnitei,Am costatat ca la 18 grame cafea boabe, am primit 17.78 gr, iar dupa inca o sesiune in gol au mai cazut 0,10 deci in total 17,88 gr, ceea ce eu zic ca e super ok
 
Reply
#8
Buna seara. Tocmai ce am achizitionat o Fiorenzato F64E si nu stiu daca acesta a venit setata pt espresso . Ar trebui sa fac eu acest lucru , cu demontarea sa si gasirea punctului zero? nu vreau sa fac ceva necorespunzator care sa afecteze cutitele sau altele. Ma poate auta cineva cu niste sfaturi? Multumesc anticipat.
Quick Mill QM67, tamper Lelit PL100 plus, latiera 350 ml inox, rasnita electrica Fiorenzato F64E, 
 
Reply
#9
Nu cred ca a venit rasnita cu cutitele in punctul zero. Initial tb sa testezi putin, sa strici niste cafea, pana gasesti macinatura corecta. Stefan Dinescu a avut la el la prajitorie 2 rasnite din astea, el ti-ar putea da mai multe detalii, cauta nr prajitoriei Distecco pe Google, sau la Corretto.
Vezi ca rasnitele astea tind sa aiba o retinere destul de mare, 7-8 grame cred ca raman in canalul de evacuare.
Tb sa gasesti metode alternative de recuperare ( pensula, pompita, pornit inca  o data rasnita etc).
Reglajul il faci numai in timpul rasnirii, am uitat sa mentionez.
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
#10
Merci de sfaturi, am reusit sa o setez , am gasit si punctul unde cutitele de abia se ating, adica punctul zero. Eu am procedat prin a apropia cutitele prin rotire in sensul acelor de ceasornic, si este destul de mult orientat spre stanga cum te uiti spre aparat. Totusi ma asteptam sa fie undeva mai spre mijloc, cum te uiti spre ea. Teoretic, pt espresso macinatura este situata intre 1,5 si 2 ca trepte de rasnire.  Destul de putin. O sa fac mai multe teste in week. In rest de de luat aminte  chestiunea cu reglatul spre fin cu  motorul pornit.
Quick Mill QM67, tamper Lelit PL100 plus, latiera 350 ml inox, rasnita electrica Fiorenzato F64E, 
 
Reply
#11
(19-01-2018, 21:04)octav Wrote: Merci de sfaturi, am reusit sa o setez , am gasit si punctul unde cutitele de abia se ating, adica punctul zero. Eu am procedat prin a apropia cutitele prin rotire in sensul acelor de ceasornic, si este destul de mult orientat spre stanga cum te uiti spre aparat. Totusi ma asteptam sa fie undeva mai spre mijloc, cum te uiti spre ea. Teoretic, pt espresso macinatura este situata intre 1,5 si 2 ca trepte de rasnire.  Destul de putin. O sa fac mai multe teste in week. In rest de de luat aminte  chestiunea cu reglatul spre fin cu  motorul pornit.

Salut ! As vrea sa cumpar si eu o rasnita Rasnita Fiorenzato F64 E si as vrea sa stiu daca esti multumit de ea sau daca ai avut ceva probleme. Multumesc!
Echipament actual: Lelit Elizabeth , Ascaso Molf 8 (F64), Bravo tools.
 
 
Reply
#12
Salut. Eu sunt multumit de ea , nu am ce sa i reprosez, e o rasnita solida. Nu am avut nicio problema . Functia pentru dozare cantitate mi se pare cea mai utila functie a ei .
Quick Mill QM67, tamper Lelit PL100 plus, latiera 350 ml inox, rasnita electrica Fiorenzato F64E, 
 
Reply
#13
Multumesc pentru informatii!
Echipament actual: Lelit Elizabeth , Ascaso Molf 8 (F64), Bravo tools.
 
 
Reply
#14
salutare, pt posesorii de fiorenzato f64e sau cei care au avut acest model ori le a trecut temporar prin mana ce puteti spune? o recomandati pt folosirea in mediul casnic 3, 4 cafele pe zi? cu retentia cum sta ?
Lelit PL41TEM ,Eureka single dose, Kinu M47, sita ascaso 14/20, sita ims 12/18 , PF naked
Tamper Lelit 57.35 , Latiera 350ml, LOGOCUPS ,
AEROPRESS , CAFFLANO COMPRESSO
 
Reply
#15
(01-07-2021, 11:52)kcosmin1985 Wrote: salutare, pt posesorii de fiorenzato f64e sau cei care au avut acest model ori le a trecut temporar prin mana ce puteti spune? o recomandati pt folosirea in mediul casnic 3, 4 cafele pe zi? cu retentia cum sta ?

Salutare, eu am folosit F64 Evo si acum folosesc F83e, o curat saptamanal . O folosesc in regim casnic, maxim 5 rasniri pe zi, o tin cu boabe in hopper, in jur de 500 de gr, dupa curatare are o retentie de 5 - 7 gr, dupa 2- 3 rasniri are maxim 0,3 grame. Sunt foarte multumit de ea. Am si un F64e dar vreau sa l vand ca nu am ce face cu el, l am primit de la cineva, este nefolosit.
 
Reply
#16
Salut,

Am un Fiorenzato F64E si a inceput sa se poarte ciudat.Ce simtome are :
- porneste din senin
-se schimba limba din senin
-incepe sa rasneasca singura 1 cupa , 2 cupe..

Intrebarea mea este daca stie cineva un service pentru ea. Sunt din Bucuresti si o por duce la doctor.

De macinat, macina excelent , doar ca porneste singura aiurea.

Multumesc,
Expobar Brewtus IV, Fiorenzato F64e, Tamper Motta,ex.Vibiemme Domobar Lever, ex.Gaggia Espresso Pure, ex Mazzer Super Jolly,ex.La Cimbali Cadet
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)