Hello There, Guest! Login Register


Finally, handmade espresso at home

#1
Salutare si bun gasit,

Acesta este primul meu post desi sunt inregistrat pe forum inca din 2012, timp in care am urmarit cu interes dezbaterile comunitatii pe o multime de topicuri.

Inca de la inceput mi-a placut ideea unui espressor pentru acasa, dar din motive mai mult sau mai putin obiective achizitia a tot fost amanata. Prima a aparut rasnita acum vreo 3 ani (nu credeam ca va trece atat de mult pana va veni si espressorul), dar a fost un companion si furnizor de nadajde pentru ibricul dependent de cafea proaspat prajita si rasnita.
Cum espressorul s-a lasat asteptat, dorinta de a experimenta un espresso adevarat a trebuit satisfacuta cumva. Si norocul a fost de partea mea odata cu deschiderea in proximitate a unei prajitorii exceptionale, asa ca mai bine de un an si jumatate, 6 zile din 7 au inceput cu un drum pe acolo pentru un espresso, un cappucino, un V60 si tot asa Smile

In cele din urma a venit si momentul asteptat - desi mult timp m-am gandit exclusiv la Lelit, cu tinta clara PL41TEM, intr-un final am ales Rancilio Silvia - ain't life weird? Big Grin
Ii multumesc lui Liviu pentru lamuririle oferite la un moment dat pentru Lelit, dar si lui nickso care a fost extrem de amabil si mi-a confirmat anumite banuieli care pentru mine au fost decisive in alegerea Silviei.
Am fost constient de la bun inceput de limitarile impuse de buget asupra setup-ului, asa ca nu regret niciun moment alegerea facuta. Pana la urma, ce SBDU sa mai alegi dupa un an de zile de rasfat cu espresso-uri extrase pe La Marzocco Strada EP deservit de EKK43?
Cat despre rezultate, pana acum eu le consider mai mult decat satisfacatoare - asta si datorita informatiilor regasite aici pentru care va multumesc.

Marius - Espressoman fresh Smile
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Kinu M47, VST 20g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Precision Pitcher 400 ml
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)