Hello There, Guest! Login Register


Filter cacao

#1
Nu am gasit un topic potrivit pe care sa postez aceasta descoperire (noua pentru mine).
Este vorba despre cacao la filtru, preparata exact ca si cafeaua, cu orice brewer aveti in dotare. Retetele le gasiti pe site, din pacate nu apare ca livreaza in Romania momentan.
Recomand oricui apreciaza ciocolata adevarata sau preparatele cu cacao (ea poate fi folosita dupa preparare la gatit ca o cacao obisnuita, deci dubla utilizare).
https://andercacao.com/
Timemore Sculptor 078~Kinu M47 Phoenix + OreaV3~V60~Clever~Aeropress~Picopresso
 
Reply
#2
Deci nu e macinata cacao pudra... banuiesc... ca ar infunda filtrul instant... :s
Ce m-ar impiedica atunci sa iau cacaco (prajita) de la Kestar si sa o macin pe rasnita proprie ? Huh
Urmand ca ulterior sa experimentez cu prajirea proprie, mai light...
 
Reply
#3
Macinatul cred ca poate ridica niste probleme serioase. Untul de cacao s-ar putea sa blocheze macinarea, particulele lipindu-se de cutite.

Dar de ce ai vrea sa faci cacao la filtru, din moment ce cacaoa se foloseste integral? La cafea ramane zatul chiar si la prepararea la ibric, oricat de fin ai macina-o.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#4
Nu si la cutite ghost, care nu prea sunt cutite, ci ca o dantura... care simuleaza o piatra de moara.

De ce ai vrea ? :s
De ce faci pour over, nu iti ajunge ca exista ibrik ?
 
Reply
#5
In orice varianta de preparare a cafelei, arunci zațul. Ai aproape 25% celuloza. La cacao nu e cazul.

Da, la cutitele ghost e alta abordare, varianta asta merge inclusiv pentru plante uscate, cereale, etc.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#6
Cereale da, am macinat maltz (din orz) cu ele, merge excelent.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)