Poze de la colegul @
Mihail aici si
aici. Vor veni si poze oficiale.
Desi am fost la microfon si nu am apucat sa fiu mereu in mijlocul standurilor, ceea ce se putea observa de catre orice vizitator a fost ca asa ceva nu s-a mai intamplat in Romania niciodata! S-au intrecut pe sine organizatorii, cu referire la prima editie de anul trecut si s-a putut observa cu ochiul liber ca cei de acum 3 saptamani au mintit grav cand au spus ca ei sunt cel mai mare festival din Europa de Est, o prostie inimaginabila daca e sa compari amploarea. Este mare pacat ca SCA International nu a acordat dreptul de organizare a competitiilor oficiale catre CoffeEast dar vom vedea dupa ce expira licenta de 3 ani daca lucrurile vor sta la fel pentru a este imposibil sa ignori ce s-a intamplat aici, un fenomen de talie mondiala!
Desi Cosmin Tudoran si cu mine poate am fost mai zambitori pe parcursul competitiei, nivelul GreatEast Cup chiar a fost unul destul de inalt si serios, cu executii in ceasca foarte bune, confirmate si de juriu. Totusi rigorile nu au fost la nivel SCA, dorindu-se un concurs relaxat, dar avand surpriza participarii inclusiv a unor concurenti din New York. Inca nu am in imagine ce i-a impiedicat pe cei mai buni barista din Romania sa se inscrie, sper sa o faca la anul.
Expozantii au fost din toate sferele, de la prajitorii la cafenele, filtrare de apa, echipamente, accesorii, artizani ai bauturilor fara alcool dar si cu alcool, inclusiv corporatii de cafea, electrocasnice sau bauturi (deh, e scumpa hala de inchiriat si oricum era loc pentru toti).
Ce m-a bucurat a fost sa realizez ca efectiv nu aveai cum intr-o zi sa vizitezi tot ce era de vazut, sa stai de vorba cu toti oamenii interesanti si nou de descoperit, sa bagi atat de multa cofeina cat ai fi fost tentat sa o faci, totul intr-o incapere suficient de aerisita si prietenoasa cu vizitatorii. Asta inseamna ca ne cam apropiem de marile expozitii internationale!
Daca ati strans si o serie de sugestii pentru editia viitoare, organizatorii vor fi mai mult decat bucurosi sa le asculte. Pe mine ma ingrijoreaza un singur lucru - pe surse am aflat ca primaria doreste sa faca mall in acea incinta, plus mutarea sediului primariei si alte nebunii. Sa speram ca pe termen lung ramane loc pentru festival, altfel amploarea CoffeEast va fi greu de acomodat in alte spatii, dar nu imposibil.