Hello There, Guest! Login Register


FELLOW ODE VS WILFA UNIFORM VS 1ZPRESSO VS COMANANDANTE VS KINU PENTRU BREW

#31
(03-11-2022, 11:19)adrian1 Wrote:
(03-11-2022, 09:19)edri Wrote: nu am vazut Virtuoso

https://barshaker.ro/baratza-virtuoso-resigilat-bstock

As prefera sa iau o rasnita noua. Probabil voi astepta sa apara si la noi Fellow Ode Gen 2.
 
Reply
#32
Cine sunt importatorii si eventual cei  care la nevoie asigura service-ul pentru rasnitele Wilfa si Fellow Ode? 

DIn ce am vazut pe site-urile de la noi, pentru Uniform este doar varianta neagra cu acel cantar (inutil) in capac si pentru Fellow Ode nu se gaseste varianta noua care macina mai fin, doar prima generatie.
 
Reply
#33
Aceste modele nu se prea comercializeaza pe piata din Romania deci este interes minim. Cate crezi ca s-au vandut in 12-24 luni? cateva bucati.

De obicei cine face brew merge pe o rasnita manuala, pt ca e mai buna si mai potrivita pt brew. Cine face espresso nu cumpara nici una din cele doua, iar brew la noi nu este asa comun inca, multi fac doar espresso cu laptic de vacuta.

Dar nu te opreste nimeni sa cauti produsele pe site-uri externe si sa ti le aduci. De exemplu kawa, sau coffee desk sau altii au des promotii cu transport destul de convenabil.


https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anze...2-176-4266
Roest L100+, Kinu, V60, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
#34
Wilfa e reprezentata de Artisan. cea fara cantarul ala e doar pe tastecrafters, dar scrie la comanda. am studiat si eu indelung probla si e inutil cantarul ala.
Fellow e Barshaker.

Fellow 2 deabia acum incep sa iasa, vezi ca e pe facebook grup.
zp6/v60 
 
Reply
#35
Eu am un eureka specialita , 80% din timp fac v60 restu espresso, dupa ce m-am obisnuit cu roata aia si dupa niste explicatii de reglaj pe youtube, sunt foarte multumit de ambele tipuri de preparare a cafelei
 
Reply
#36
Eu as vrea un design in care sa nu fie asa de evident"cosul" in care se toarna boabele. Din ce am vazut, Wilfa si Ode corespund. Ar mai fi DF64, dar pare sa fie prea "messy" conform filmuletelor de pe internet. Nici Ode nu era departe in privinta asta, dar se pare ca la Gen2 au imbunatatit si acest aspect.
 
Reply
#37
Ma bag si eu ca musca in c...t . Tocmai am comandat niste cutite de 55 mm eureka de la Mignon brew pro, facute pentru brew in special,  pe care le voi instala pe Eureka Specialita a mea. Au fost 230 ron cu tot cu transport din Italia. Asteptam sa ajunga si revin cu detalii. Aici un video cu ceva rezultate

https://www.youtube.com/watch?v=J095fp72jH0&t=149s
 
Reply
#38
ha ha ha. wired gourmet, vazusem si eu videoul, omu cateodata zice foarte bine, cateodata mi se pare ca exagereaza iar cateodata mi se pare ca e dupa alta planeta. ai vazut tehnica lui de v60? e cel putin interesanta si toarna de zici ca pune benzina in masina si amesteca ca in ciorba. dar cel putin mi se pare sincer.

oricum sa ne spui si noua cum sunt. ce tehnica folosesti la v60? sau cu ce faci brew, ca sa stim si noi cam la ce ne raportam. cel mai bine vezi diferentele de fines cand folosesti multe turnari. de exemplu la 4:6 eu torn de 5 ori, si la a 4-a sau a 5-a incepe sa creasca timpul pana curge toata apa. oricum sunt si cafele, la care poti sa ai mama rasnitei ca tot o sa fie mai ciudat de extras, etiopii naturale de inalta altitudine s.a.m.d.
zp6/v60 
 
Reply
#39
Momentan folosesc un Hario V60 v2, Kettle ekg fellow, iar rasnita e o eureka specialita. Folosesc granulatia exact cum zice el in video-ul lui ca si setare pe eureka(de fapt o treapta mai fina). 17 g cafea cam la 200-250 ml apa (mai mult e diluata deja) si cu , cafea de la yume. Astept sa vad cu discurile de pe brew pro pe eurake specialita daca simt diferente

P.s eu torn prima data pentru preinfuzie, apoi de doua ori fac plinu
 
Reply
#40
No bun , intre timp am dat eureka specialita echipata cu , cutite de brew pro de care nu am ce reprosa si am luat un ….comandante  Smile . Pana acuma pentru brew clar vad o diferenta….la muschi Smile), lasand gluma la o parte chiar mi se pare cafeaua mult diferita , inca ma adaptez de 2 zile incoace

p.s in 4 luni de cand am inceput sa explorez cafele mai atent am luat :
- un flair clasic (inca il am)
-  apoi un lelit 91t , tinut 1 luna si vandut
- apoi un flair 58 , tinut 1 luna si vandut
- intre timp un eureka specialita , tinut 3 luni apoi echipat cu , cutite de brew, mai tinut o luna si vandut
- cumparat un comandante ……sa vedem cat ma tine Smile
 
Reply
#41
(02-02-2024, 21:42)Darsidius Wrote: Eu sunt multumit de kinu. Cu apa potrvita scoate arome, chiar si cu cutitul stock (Care aduce mai multa dulceata si un tds mai mare decat ala de brew). Ce imi place la kinu e ca rasnesc rapid sub 20 sec pt 12-15g  si ca imi capteaza toata pleava pe cutit, o duc deasupra chiuvetei si ii aplic un lateral de palma in corp si se duce toata pleava jos. Apoi cu degetul bag in paharul colector si trag de pe margini tot fines si toata pleava ramasa, si ramane doar cafea curata.

Tu faci multă cafea la filtru, din cîte-am observat, față de restul lumii, care se concentrează în principal pe espresso. Cum de ai ales Kinu și nu Comandante? Văd că toată lumea, cam peste tot, zice că pentru filtru Comandante ar fi gaura de la covrig, că vezi doamne, măcinătură așa uniformă ca aia și cu atît de puține fines ca aia nu mai scoate nimeni și nimic. Eu cînd am decis să le dau și rîșnițelor manuale o șansă, am ales Kinu pentru că mi-a plăcut construcția complet metalică și paharul magnetic și precizia mecanică fără compromisuri, însă acum cînd văd cît de ridicat în slăvi este Comandante, și cum Kinu este lăudat mai degrabă de espressomani decît de filtromani, încep să am dubii și să cam trag cu ochiul și către ăla. L-ai încercat și pe el? Dacă da, cum ți se pare față de Kinu, raportat strict la V60?
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.
 
Reply
#42
c40 nu e deloc uniforma, e o macinatura foarte neuniforma cu multe bucati super grosiere si foarte putine fines, asta cand e data grosier gen 26-30 clicks.

Cand o dai mai fin face o gramada de fines, 18-20 clicks. Oricum orice rasnita e buna daca stii sa ajustezi tot, putin imi pasa de rasnite ce rasnita am.

Am avut comandante pt 2 zile, nu imi place cum se simte la mana, nu imi place marketingul firmei zici ca e buricul pamantului (da in judecata firme care le fac competitie cu produse mult mai bune si accesibile si inovative- c40 e ala lansat acum 20 de ani nu s-a schimbat nimic la el).  Dupa ce treci de la kinu la comandante si rasnesti cu amandoua, cu kinu zici ca e tank, cu simt bun la rasnit merge totul uniform, cu comandante zici ca e o jucarie de plastic care scoate un zgomot multi amplificat de la plastic, se aude ca un rulment stricat.  Plus la tinut in mana pt mine kinu e cel mai comod, c40 nu e deloc comod decat daca ai 2 metri. C40 nu capteaza pleava cum o face kinu, c40 e mai scump, c40 are joc imens jos la modul de prindere cutit mobil.

C40 e un hype de la o firma nemteasca care s-a bagat pe felie sponsor la competiile SCA in Europa si care a devenit celebru pentru asta (si pt ca lipsta concurenta, acum 10-15 ani).
Daca facea kinu marketingul celor de la c40, c40 era in faliment demult.

Exemplu:

C40

mergi la 50 clicks (red clicks deci normal sunt 25 clicks pe C40):
fractii peste 900 microni -boulders care nu se extrag- 18.8g
granule fine (nu fines- pt ca fines sunt sub 100 microni) sub 300 microni-0.485g

Kinu stock:
3+6 clicks (foarte grosier):

 peste 900 microni:17.77 g
sub 300 microni: 0.45g

Deci nici kinu nu scoate fines, daca il dai la fel de coarse cum da lumea c40.

 datele le ai aici:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...1897748170

Cum am zis, eu nu cred in produse pentru ca sunt pur marketing si povesti de internet.
Roest L100+, Kinu, V60, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
#43
Hmmm... într-adevăr, datele alea numai uniformitate nu arată la C40, iar Kinu pare că stă mult mai bine. 
Ce curios... păi atunci mă întreb de ce ridică lumea în slăvi uniformitatea măcinăturii lui C40, care chipurile l-ar face ideal pentru filtru. E doar o poveste transmisă din gură-n gură și luată de bună?
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.
 
Reply
#44
(07-02-2024, 13:20)Vlad Soare Wrote: Văd că toată lumea, cam peste tot, zice că pentru filtru Comandante ar fi gaura de la covrig...

Nu toata lumea.
https://youtu.be/RLS-NzCv-2M?feature=shared
Daca am priceput bine ... ...Kinu always wins... Big Grin
 
Reply
#45
Se numeste marketing, nu te-a prins? nu te mai lua dupa porcariile de pe internet. Probeaza singur.
Roest L100+, Kinu, V60, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
#46
(06-02-2024, 18:37)Mihai L Wrote: Pare mult (desi e 4%). Incerc maine sa cantaresc si eu.


0.5g din 24g.
Partea buna la brew este ca poti ajusta rezultatul usor in functie de asta. In cazul de fata e OK la 390g apa in loc de 400g.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#47
(07-02-2024, 14:13)Darsidius Wrote: Se numeste marketing, nu te-a prins? nu te mai lua dupa porcariile de pe internet. Probeaza singur.

Păi aș proba, dar e 1400 de lei un Comandante. Așa că întîi citesc și întreb, ca să știu dacă are rost să probez. Big Grin
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.
 
Reply
#48
Daca vrei neaparat o rasnita manuala, specializata pentru V60, uita de comandante. Pietro M-MODAL ( PROBREWING ) e numele rasnitei.
 
Reply
#49
(07-02-2024, 14:44)edri Wrote: Daca vrei neaparat o rasnita manuala, specializata pentru V60, uita de comandante. Pietro M-MODAL ( PROBREWING ) e numele rasnitei.

Ai incercat-o, sau avem iarasi o situatie Comandante.
Exista altceva decat "gust in ceasca" care sa sustina afirmatiile... oricui ?
Pana la urma e "doar" o plata, cu cutite verticale... si actionata manual...
Cu ce ar fi mai breaza decat un Timemore 64 ? Confused A ravasit piata de brew cumva si n-a ajuns stirea pana aici ?

PS: daca ziceai de ghost burrs aveam ce pune pe masa... Pietro e vreuna in RO ?

(07-02-2024, 14:32)Vlad Soare Wrote:
(07-02-2024, 14:13)Darsidius Wrote: Se numeste marketing, nu te-a prins? nu te mai lua dupa porcariile de pe internet. Probeaza singur.

Păi aș proba, dar e 1400 de lei un Comandante. Așa că întîi citesc și întreb, ca să știu dacă are rost să probez. Big Grin

La cat de greu s-a dat una pe bursa la 800 lei... chiar si probatu e un risc Smile
Dar asta ar trebui sa te avertizeze... ce o avea lumea de vrea sa scape de ea cu orice pret... la cat de buna e...
 
Reply
#50
Eu zic sa mai aibă răbdare cei care vor rasnite manuale ca s-ar putea sa fie ceva surprize romanesti în aceasta primăvara. Foarte multe detalii nu știu decât ca o sa se întâmple și de asta nu vreau sa comentez și sa dau apa la moara speculațiilor.
La Pavoni Europicola, Kinu m47, DF64 HB,  Staresso Mirage Pro SP 300, 1Z Presso Q2, Moka Pot, V60. 
 
Reply
#51
(07-02-2024, 15:58)renatoa Wrote:
(07-02-2024, 14:44)edri Wrote: Daca vrei neaparat o rasnita manuala, specializata pentru V60, uita de comandante. Pietro M-MODAL ( PROBREWING ) e numele rasnitei.

Ai incercat-o, sau avem iarasi o situatie Comandante.
Exista altceva decat "gust in ceasca" care sa sustina afirmatiile... oricui ?
Pana la urma e "doar" o plata, cu cutite verticale... si actionata manual...
Cu ce ar fi mai breaza decat un Timemore 64 ? Confused A ravasit piata de brew cumva si n-a ajuns stirea pana aici ?

PS: daca ziceai de ghost burrs aveam ce pune pe masa... Pietro e vreuna in RO ?

Eu folosesc Pietro M Modal de vreo 4 luni. Am si Kinu Phoenix, ca sa nu fiu off topic.
Despre Timemore 64 nu stiu, nu am folosit, dar am specificat ca este cazul in care doreste rasnita manuala ....
 
Reply
#52
Am văzut-o, o aveau cînd l-am luat pe Kinu, dar drept să spun nu mă prea atrage. E ditamai cărămida, iar forma de mașină de tocat, care nu-ți permite să rîșnești din mînă, ci te obligă s-o folosești doar pe masă, apăsînd din greu pe ea cu o mînă ca s-o ții pe loc, în timp ce dai la manivelă cu cealaltă... mi se pare mai mare daraua decît ocaua. 
Oricum, îmi place mult de tot Kinu și nu-i caut neapărat înlocuitor. Intenționez să-l cunosc mai bine și să scot tot ce pot din el. Mi-au fugit pentru o clipă ochii spre concurență din cauza marketingului, dar acum mi-a trecut. Cel puțin pentru moment.  Big Grin
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.
 
Reply
#53
Am avut si eu aceste dubii, dar practic rasnirea cu Pietro (pentru pour over) necesita un efort semnificativ mai mic decat rasnirea cu Kinu cutit stock. Exista o uun accesoriu, un fel de talpa cu care nu se misca deloc pe masa. Nici fara nu trebuia cine stie ce apasare. 
Si mie imi place Kinu, la un moment dat mi-a trecut prin cap sa mai cumpar una care sa aiba montat permanent cutitul de brew.
 
Reply
#54
dm47+pob. La asta ajunge toata lumea. Si o palnie printata sus care sa lase boabele sa cada incet 1-2 boabe odata, adica o gaura ingusta de 16-17mm.

Rasnita mea (dm47) e la Mike de 3 saptamani, ii ajunge si a lui zilele astea si apoi mi-o trimite cu ups.

https://www.instagram.com/micsmox

Alex de la Bob foloseste pietro de mult timp.
Roest L100+, Kinu, V60, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
#55
Astepta sa ajunga si la noi dm47. Sunt f curioasa.
Am testat cateva zile  Pietro, cu care Alex de la Bob a castigat campionatul national de brew, mie mi a placut f mult ce iese cu ea- claritate, dulceata.(design, workflow contz m putin dc scoate ce trb - ar mai putea insa sa modifice capacelul de sus, sa l faca magnetic, m adanc sa fie folosit pt dozare..) 
Pt mine pretul e usor maricel,(poate mai scade) avand in vedere ca e o manuala care cam sta pe blat, cu care nu pot urca pe munte. 
Kinu e o rasnita pe care nu o voi vine pt ca in deplasari pot face si ibric si espresso si filtru cu ea.
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Niche Zero, Kinu Simplicity
Past # Lelit 042 Emi +Pid,
 
Reply
#56
(07-02-2024, 21:24)Carmi Wrote: Astepta sa ajunga si la noi dm47. ...

Cine va vinde aceasta rasnita la noi?
 
Reply
#57
Nu stiu cine si cand. Sper doar sa ajunga Smile
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Niche Zero, Kinu Simplicity
Past # Lelit 042 Emi +Pid,
 
Reply
#58
Ca sa nu ramana lumea blocata in reteta.

Priviti ce fin rasneste Roger pe kinu. Din cate retin e sub 2 ture la rasnit.

De ce? pentru ca foloseste hartii super fast sibarist
Pentru ca prajeste pe roest si pe roest cafelele curg mai rapid, nu prea se infunda.


https://www.instagram.com/p/C2fBDgWMDEf/

In cazul asta primeste o cafea prajita de altcineva, si nu merge pt ca am zis, pe roest cafelele curg rapid:

https://www.instagram.com/p/C3BJbDss2TY/
Roest L100+, Kinu, V60, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
#59
Am urmat sugestia si am mutat postarile exclusiv depsre Kinu aici
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#60
Eu am folosit doua dintre rasnitele din titlul topicului, Kinu(cutit stock) si Wilfa Uniform. Cu ambele am obtinut rezuultate foarte bune, daca si cafeaua era buna, potrivita pentru pour-over. Un plus pentru Wilfa Uniform. O problema a fost faptul ca pentru anumite cafele, trebuiau destule incercari pentru a gasi setarea optima. Fitrul de hartie se infunda destul de frecvent, pentru etiopii, de exemplu. Am incercat si mai grosier si mai fin (cum s-a mai scris pe aici ca ar fi bine), dar uneori prea multa cafea se ducea pe apa sambetei. Cu Wilfa Uniform am obtinut mai multe rezultate pe placul meu si in consecinta am si folosit-o mult mai des decat Kinu pentru filtre conice sau cu baza plata.

De cateva luni am trecut la alta rasnita, care nu apare in titlu, este vorba despre Pietro cu cutitele de brew. Alta clasa. Domeniu larg de setari in care cafeaua iese excelenta. Rolleyes Chiar si cu etiopii+filtru cafec t92 light curgerea are loc intr-un timp rezonabil. Problema infundarii filtrelor a disparut, acum problema e sa nu curga prea repede Wink. Chiar si cu cafele mediocre, fara pretentii pentru filtru se obtin ceva arome.

In acest moment, practic cu Pietro pentru pour-over si Kinu pentru metodele alternative Tongue de preparare a cafelei  nu simt nevoia de a mai avea alte rasnite, cu conditia sa nu mai citesc anumite postari de pe forum Big Grin
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)