Welcome Back Log In Create Account

Expresso for beginners!

Am folosit Miscela italiana Oro 80% Arabica restul Robusta, 14 grame, 9 bari, tampare usoara.
Espressor: PL41EM
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso

Reply
Informativ, poate ne spui si rasnita (de fapt pune aparatura la semnatura, din optiunile profilului, ca sa ne fie mai usor si sa nu intrebam mereu).

Cum o poza nu face cat o mie de cuvinte in domeniul espresso, nu stim gustul, mai ales ca nici tu nu ne-ai spus parerea ta in acest sens. Pe Espressoman discutiile s-au concentrat sau ar trebui sa se concentreze  pe gustul unei cafele proaspat prajite.  Sortimentul prezentat de tine pare a fi o cafea comerciala, iar faptul ca ea constine si robusta o descalifica total. Nu neg, sunt si unii useri, foarte putini, care apreciaza si unele blend-uri cu robusta, dar nu acesta e obiectivul unui forum, sa cautam arome in robusta. In mediul comercial, mai ales horeca, robusta e folosita pentru a mai inviora o arabica veche, si a da crema, unui blend cu nume italian. 

Daca in schimb a fost vorba de  o cafea proaspat prajita, incearca sa iesi din zona de robusta si sa te concentrezi pe ceea ce inseamna arabica, unde vei gasi mult mai multe satisfactii. Intotdeauna prajita de maxim 2-3 saptamani.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(11-11-2016, 15:15)Lyvyoo Wrote: ... Cum o poza nu face cat o mie de cuvinte in domeniul espresso ...

+1  (!)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Rasnita nu am inca...cafeaua este de la un atelier de cafea din Bistrita, unde au si prajitor si rasnita. Am fost acolo cu espressorul si proprietarul a facut cateva teste cu granulatii diferite.... Cafeaua este de la Leonardo. Inca nu am testat pe cele cu 94 ron/ 100 gr

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso

Reply
Am inteles mai bine acum.
Pai atunci, pentru evolutia ta personala in domeniu si pentru un gust mult mai bun in ceasca, ia in calcul:
- o rasnita neaparat, chiar si manuala.
- eliminarea cafelei robusta din meniu
- schimbarea prajitoriei Leonard
- cumpararea direct de la prajitor nu de la intermediari
- asigurarea ca data prajirii este una de maxim o saptamana, ca sa o poti consuma in urmatoarele doua-trei saptamani.
- eliminarea ideii ca un pret mai mare platit pe cafea, in cazul unei prajitorii ca Leonard, va aduce un plus semnificativ de gust :) 
- scoaterea semnaturii cu marca telefonului din Tapatalk :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Oki :) Multumesc!!! Rezolvam si semnatura :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Din pacate e singurul loc din Bistrita de unde se poate cumpara cafea proaspat prajita.
Am incercat o Arabica 100% CAFEA COLUMBIA SUPREMO tot de la Leonard (parajita de 2 zile) ...si se simte diferenta!!
Astept upgrade la o rasnita...sa pot experimenta.

Am baut astazi 3 cafele facute de mine....si nu am nimic (nu trepidez) tare ciudat...nu fac ceva bine???

Reply
Ai facut bine, iti "lipseste" doar robusta, ea da falfaieli.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Nu conteaza ca ai in oras sursa de cafea sau nu ai. Curierul aduce de peste tot, multe prajitorii avand subventionat parte din pretul transportului.

Reply
mie personal imi plac amestecurile 80/20 arabica si robusta... poate inca nu inteleg prea multe, dar asta e...
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Te dezveti încet de robusta
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
O intrebare de dimineata....precizez ca nu am inca rasnita...
Intre macinare fina si tampare aproape deloc si macinare mai grunjoasa si tampare mai multa ce sa aleg?

Reply
Sunt doua topice pe tema asta...

http://www.espressoman.ro/forum/Thread-R...-puternica
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-t...latie-fina

Reply
Multumesc! Acuma am citit.

Concluzia e ca....daca mai citesc mult pe forum si mai experimentez....imediat nu o sa mai unde sa beau o cafea in oras [Image: smile.gif]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)