Hello There, Guest! Login Register

Expobar Brewtus IV-R with Rotary Pump ??

ok, observând ca este sezonul upgrade-urilor, m-am gândit ca în viitorul apropriat sa-mi înlocuiesc lelitul. Nu ca nu as fi foarte dar foarte mulțumit cu el.
Cu un buget de 1500-1600 euro m-am oprit la următoarele:
Expobar Brewtus IV-R (http://www.wholelattelove.com/Expobar/exbrew_4r.cfm
ECM 6985244 Technika IV(depaseste bugetul),
Quickmill LaCerta 0975(are grup E61 Smile, si un pret decent cam 1150e)
QuickMill (GAGGIA) MILAN(grup e61)
Selecția am făcuto după opiniile găsite pe siturile internaționale.
Acum in functie de cat iau pe lelit si daca prietena mea este dispusa sa renunțe la vacanta(eu sunt dispus!), achiziția as putea sa o fac într-o luna, timp în care ma voi documenta asiduu, deoarece acesta doresc sa fiu ultimul upgrade pt espressor!!
In cazul în care vacanta va prima, rămâne ca espressorul sa mi-l fac cadou de crăciunSmile
In buget nu prevăd o râșnița noua, pt ca oricât am citit pe forumuri tot nu am înțeles ce ar aduce in plus o râșnița cu cuțite mai mari?? viteza?, nu am nevoie pt ca aparatul il voi folosi acasă.
mulțumesc anticipat pt sugestii si opinii Smile
Ps. ....și când ma gândesc ca am plecat la început cu buget pt gagia clasic și o râșnița manuala...
Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; KOPI Deva, ECM Classika PID, etc.

Reply
(13-04-2014, 16:59)cristian88 Wrote: Cu un buget de 1500-1600 euro m-am oprit la următoarele:
Expobar Brewtus IV-R (http://www.wholelattelove.com/Expobar/exbrew_4r.cfm),
ECM 6985244 Technika IV(depaseste bugetul),
Quickmill LaCerta 0975(are grup E61 Smile, si un pret decent cam 1150e)
QuickMill (GAGGIA) MILAN(grup e61)
Selecția am făcuto după opiniile găsite pe siturile internaționale.

Totusi , pentru ce varianta optezi , DB sau HX ? Ai luat in calcul ambele tipuri de aparate , iar principiile de functionare si manoperele la utilizare difera ( nu ma pronunt asupra rezultatelor deoarece nu am o experienta personala de utilizare ) .
Aici ar fi bine sa comunici cu Lyvyoo care are , acum , propria experienta in utilizarea celor doua tipuri de espressoare si te-ar putea sfatui .
La Expobar , varianta R ( pompa rotativa ) nu are rezervor si va trebui , in mod obligatoriu , legat la reteaua de apa . Pe langa faptul ca este mai scump , decat modelul cu pompa vibratoare , vei avea si costuri suplimentare cu solutia tehnica pentru dedurizarea apei ( filtru , instalatie mai sofisticata etc ) ,asta daca nu vei dori sa stai cu bidonul cu apa alaturi .
Expobar-ul il poti lua din tara cam la acelasi pret cu cel de afara , insa beneficiezi de garantie .
Eu folosesc , in prezent si un Lelit iar diferenta fata de Expobar este sesizabila .
O cafea ( Etiopia Yrga ) care la Lelit este predominant acida , la Expobar este ciocolata cu arome florale . Ce e drept si rasnitele sunt din clase complet diferite si accentueaza diferentele .
De aceea va trebui sa te gandesti , intr-o etapa viitoare si la alta rasnita ( daca schimbi espresorul si vei dori sa obtii un maxim de rezultate in ceasca ) .

Pune intrebari si , aici , vei primi raspunsuri .
Succes !
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
As spune ca de acum incepe greul Smile Cand te mananca de un upgrade, sa vezi ce o sa te mai scarpini Smile

Este esential pentru inceput sa te decizi daca vrei HX sau DB. Fiecare sunt construite diferit si functioneaza diferit. Exista deja un topic unde mai multi useri am incecat sa punem pe tapet diferentele intre cele doua tipuri de espressoare si chiar mai mult de atat - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-H...i-rotativa

Una dintre concluzii este ca nu se poate spune ca un HX scoate un espresso mai bun ca un DB si nici invers. Dar ca pot scoate doua shot-uri diferite, da. Evident, diferite pentru cei cu papile antrenate, nu si pentru cineva la inceput de drum, dar nimeni nu s-a nascut invatat, e timp...

Alta concluzie simpla este ca HX-ul presupune inevitabil flush-uri, adica sa lasi apa sa curga X secunde, inainte de prepararea unui espresso. De obicei 10-15 secunde. Pentru unii s-ar putea sa fie un chin, pentru altii placerea inconfundabila de a lucra cu un HX.

O a treia concluzie este ca un DB cu PID este varianta mai indicata pentru cineva mai comod, care vrea un upgrade dar mai putine "batai de cap" la extractia unui espresso. Cu precizarea aici ca "bataile de cap" sunt si ele parte din farmecul prepararii unui espresso, cu toate provocarile de rigoare.

Restul informatiilor le gasesti pe acel topic, unde poti posta oricand apropo de cele discutate.

Iar despre costuri, apropo de ce spunea RaduCarutasu, noile reduceri Expobar din Romania, nu numai ca au coborat niste preturi, dar dau sansa celor care inca erau in dubii pentru un SBDU mai avansat sa aleaga direct HX (Pulser - 745E) sau HX cu E61 (Office Leva-920E) sau, ca in cazul meu, sa ia in discutie pe langa HX, si DB-ul (BrewtusIV). Parerea mea este ca de aici in sus trebuie sa te documentezi foarte bine de ce ai cumpara un HX mai scump sau un DB mai scump, atat timp cat ramai cu rasnita Lelit. Este 100% clar ca in acelasi buget, un HX cu o hidraulica mai complexa, acel ECM sa zicem, combinat cu rasnita Lelit actuala, va aduce mai putine rezultate in ceasca decat un Expobar Office Leva HX cu o rasnita mai avansata. Efectiv espressorul nu are ce sa faca in fata unei calitati a macinaturii mai slaba, fie el si espressor de 10.000E de bar.

*Mut topicul la Sfaturi achizitie
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply
(13-04-2014, 23:21)RaduCarutasu Wrote: La Expobar , varianta R ( pompa rotativa ) nu are rezervor si va trebui , in mod obligatoriu , legat la reteaua de apa . Pe langa faptul ca este mai scump , decat modelul cu pompa vibratoare , vei avea si costuri suplimentare cu solutia tehnica pentru dedurizarea apei ( filtru , instalatie mai sofisticata etc

Exista pe forum un topic pe tema aceasta?
Ce presupune instalarea unui espressor cu pompa rotativa?
E nevoie de regulator de presiune? filtre? retur? etc
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ

Reply
(04-05-2014, 15:46)adi84_g Wrote:
(13-04-2014, 23:21)RaduCarutasu Wrote: La Expobar , varianta R ( pompa rotativa ) nu are rezervor si va trebui , in mod obligatoriu , legat la reteaua de apa . Pe langa faptul ca este mai scump , decat modelul cu pompa vibratoare , vei avea si costuri suplimentare cu solutia tehnica pentru dedurizarea apei ( filtru , instalatie mai sofisticata etc

Exista pe forum un topic pe tema aceasta?
Ce presupune instalarea unui espressor cu pompa rotativa?
E nevoie de regulator de presiune? filtre? retur? etc

găsești mai multe info aici: http://www.home-barista.com/
Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; KOPI Deva, ECM Classika PID, etc.

Reply
adi84_g, poti citi topicul despre filtre de apa. Dar mare lucru nu este sa instalezi un espressor cu pompa rotativa - legi furtunul din dotare la intrarea espressorului si mai departe la filtru / dedurizator. Deci ai nevoie de un filtru care si dedurizeaza partial sau de un dedurizator dedicat cu regenerare salina insotit de un filtru de carbune/sedimente. Cea mai confrortabila varianta pentru acasa este un filtru dedurizator all in one, cum am eu acel Everpure Claris, care pe langa filtru de sedimente si carbune activ, are in interior si o rasina schimbatoare de ioni de hidrogen, adica scoate Calciul din apa si il inlocuieste cu hidrogen. Aceste filtre trebuiesc alese cu grija pentru ca pot scadea pH-ul foarte tare si mai departe vei coroda boilerul si espressorul. Dar pe topicul dedicat gasesti mai multe informatii despre filtrare.

Daca vei, poti conecta tava de scurgere la o evacuare, dar pe Brewtus este foarte incapatoare deci nu ar fi o problema, cum intampinam pe Bezzera BZ10.

Ai ganduri expobarice? Smile
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)