(07-09-2017, 10:54)dev Wrote: Hai sa nu cadem in patima apologiei "saracilor" antreprenori locali.
...daca in final pretul pe kg e foarte mare. Inteleg si faptul ca unii prajitori incearca sa se plaseze in zona third-wave, boutique etc dar nu cred ca Romania e o piata pentru asa ceva.
...Si daca piata e foarte mica e ok sa o strangulezi cu preturi mari?
inca un thread pe care nu-l inteleg...
nu suntem intr-un forum al celor pasionati/entuziasti de prepararea cafelei (espresso, parca-i ideea) acasa!?
unii, printre care ma numar si eu, consumam 3-4 Kg de cafea pe luna!
oare nu avem cu totii interesul comun de a gasi cafea buna si ieftina, cat mai ieftina? nu, nu la chilipir, nu la 'm-a descurc eu', pur si simplu pe piata accesibila in aceasta parte de europa unita!
acest thread, cu 'furnizori externi' e initiat pentru a inocula inca odata ideea ca si afara-i la fel de rau ca la noi cu pretul si calitatea cafelei!?
caut - si am tot spus-o asta - un furnizor de cafea verde, nu dintre ditribuitorii en-gros din centrele bursiere ale lumii, ci dintre
prajitorii/furnizorii de cafea verde cu amanuntul, incluzand furnizorii externi!
ok, nu din Bulgaria, dar din Polonia, Ungaria, alte tari 'foste', acum in multinationala, sau... internationala

forumul gazduieste varia "liste destepte", ar fi greu sa includem inca una cu furnizorii externi - posibil si ceva detalii de contact, preturi etc. !?
am incerca adica sa oferim din experienta proprie, cata exista la nivel de cafea verde, solutii lucrative;
cu asta, in orice caz am face un bine comunitatii de espressomani, agitand putin atmosfera statuta si - zic eu - unidirectional comfortabila, a mult laudatilor prajitori ai nostrii!
ca numai pe ei ii avem si pe ei ii votam...
oricat ar pleda Lyvyoo, intru demonstrarea dificultatilor in afacerile cu cafeaua in RO, imi pare rau, dar povestea e prea lunga si-mi pierd interesul din primele fraze... eu nu fac afaceri cu cafeaua, eu consum cafeaua, ca si altii de aici! ce trebuie sa inteleg? ca si la noi e bine, sa-i lasam pe reprezentntii nostrii sa ne demonstreze asta de la business class, sa ne recomande ethiopia prajita la 500 lei/kg, si sa stam cuminti, amarasteni ce suntem, ca peste tot si cu toate e greu!
si sa dam banii ce ni-i cer, celor ce ne asigura continuitatea/supravietuirea intru pasiune...
eu vreau sa cumpar
cafea verde proaspata, curata si... ieftina!
sa cobor pe pamant?
ok, stiu ca e greu, dar stiu ca exemplu recent, ca
s-a putut cateva luni, cat a supravietuit Cortina in forum, iar acum cand caut o referinta, un sfat folositor si practic, ma intereseaza asemenea thread-uri si ma dezamagesc totodata, atunci cand constat aceeasi atmosfera calduta din care rezulta ca "fie painea cat de rea ... bateti baieti pasul tot pe loc...!"
sunt convins si eu, ca nici un prajitor oficial sau neoficial (unul chiar amintea mai sus, de acel 'free lunch') dintre ai nostrii, nu poate mentine viabila o afacere cu cafeaua daca nu urmareste un profit!
iar noi, cumparatori ii urmarim in profitul lor, sau ne vedem de... cheltuielile noastre!?
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)