Hello There, Guest! Login Register


Expeditia Baba Budan

#1
M-am gandit la ce a spus Lyvyoo si anume ca lucurul cel mai complicat in organizarea unei expeditii va fi gasirea unui nume pentru aceasta si atunci mi-am zis sa propun ca prima posibila expeditie a comunitatii espressoman pe plantatiile de cafea ale unei tari producatoare sa poarte numele celui ce a introdus cafeaua in India, Baba Budan.
 
(23-10-2016, 01:41)Lyvyoo Wrote: Eugenm, tu ai sarit de stadiul de vis, esti un fericit. Nici macar nu trebuie sa imi sugerezi mie o astfel de initiativa temerara, ci trebuie sa deschizi un topic la Evenimente si Intalniri, cu o propunere bine articulata, mai ales ca ai experienta. Mai greu va fi sa gasim un nume acestei expeditii, intr-adevar de vis [Image: smile.gif]

Intrucat o alta pasiune a mea sunt calatoriile pot sa va sugerez de la bun inceput ca reusita unei astfel de expeditii consta in pragmatism, iar pragmatism inseamna simplitate. Bugetul unei astfel de expeditii, de cele mai multe ori, este umflat de costurile de transport, in particular de zborurile cu avionul. Propunerea mea este sa ne axam pe acele zone unde acest cost este decent. Din ce stiu eu la aceasta ora exista patru mari locatii unde se poate zbura dus si intors din aeroportul Otopeni cu un buget de circa 600 Euro cu toate taxele incluse, Columbia, Panama, India si anumite zone din Asia.
Pentru Columbia nu este nevoie de viza, nici pentru Panama, nici pentru India, iar pentru zona Asiei vizele se obtin usor, in general pe aeroport la destinatie.
Deasemena, sunt convins ca in masura in care ne putem constitui intr-un grup mai mare putem in acest caz contacta o agentie unde s-ar putea sa obtinem preturi mai bune.

In ceea ce priveste Panama, exista un avantaj si anume eu am fost acolo si stiu "ce, cum, unde" trebie sa facem.
In ceea ce priveste Columbia am speranta ca as putea sa il contactez pe Camilo Merizalde si daca acesta accepta sa vizitam fermele lui putem vedea lucruri absolut speciale, precum Gheisa, Sudan Rume, Bourbon Pointu si altele.
In ceea ce priveste India si Asia nu cunosc prea multe.

Tot din experienta, pentru a avea un ordin de marime, va pot spune ca bugetul se va compune din transportul cu avionul (600 Euro), cazari (pentru 8 nopti in jur de 70 Euro/noapte, deci 560 Euro), mancarea zilnica (cca 450 Euro in total), transport intern, costuri de vizitare (cca 250 Euro in total) si acesta ar fi un minimum adica un total de 1860 Euro de persoana. Evident, este un ordin de marime, astfel incat in afara de costul cu biletele de avion totul poate fi optimizat.

Acum ca am expus pe scurt cateva idei as dori sa stiu daca exista si doritori pe care ne putem baza inainte de a incepe orice demers.

Eu ma gandesc sa organizam expeditia in Aprilie-Mai asa ca nu imi ramane decat sa astept parerile voastre!
 
Reply
#2
Dacă se lipește ceva și porniți către Asia, încerc sa ma alătur și eu. Din Singapore ajung relațiav ușor, repede și ieftin.
Current: Rocket R91, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX
 
Reply
#3
Africa e chiar asa intangibila ? Confused Huh
Exista zboruri cu escala la Roma la sub 400 Euro.

Pe mine ma intereseaza, dar sa vedem detaliile, de acolo pot apare multi factori care pot influenta decizia...
 
Reply
#4
Kenia este relativ ieftina. Și poate cine știe 2 zile în zanzibar Smile
Current: Rocket R91, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX
 
Reply
#5
Buna Renatoa,
Africa nu este chiar intangibila, doar ca in majoritatea tarilor ai nevoie de viza, cel putin pentru Etiopia este relativ complicat, iar pentru alte zone trebuie vaccinare si tratament profilactic pentru malarie ceea ce ar putea descuraja. O alta problema ar fi ca in zonele din Africa trebuie obligatoriu sa gasesti un ghid foarte bun pe care sa te poti baza, nu este ca in Panama, de exemplu, unde cu putina spaniola te descurci de minune, bati la usa fermei si esti primit cu zambetul pe buze.

Sa nu fiu inteles gresit, IMI DORESC Africa, imi doresc sa pot ajunge in Etiopia sau in Rwanda. Daca exista doritori acolo mergem oricat de multe lucruri ar trebui rezolvate!
 
Reply
#6
Inseamna ca nu ai citit postarea mea din topicul celalalt... cu relatia de la FAO Smile
 
Reply
#7
Exista o firma de turism din Brasov, Extreme Travel( extreme-travel.ro), care organizeaza excursii in Etiopia, Kenia și alte tari.Excursiile sunt pe perioade mai lungi, de la 14 zile in sus, dar se pot obtine relatii referitoare la conditiile de calatorie din aceste tari.
Profitec Pro 700, K30 Vario, Kinu M47, diverse accesorii. 
 
Reply
#8
Buna seara,
M-as inscrie si eu , oriunde , dar sa nu fie chiar prea salbatic ( igienic cat de cat )  , insa incepand din luna ianuarie , tocmai am vazut ca am si pasaportul expirat , dar al fac pana atunci ...si sa fim macar 3 persoane... [Image: wink.gif] ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
 
Reply
#9
Eugen, despre ce perioada vorbim, cind ar vea loc tripul?
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu M47
 
Reply
#10
Buna Vlad,
Absolut nimic nu este stabilit pana nu avem o idee clara daca acesta expeditie este de interes pentru membrii comunitatii noastre.

Din punctul meu de vedere expditia ar trebui sa se intample in preajma Pastelui, Aprilie-Mai. In zonele tropicale aceasta perioada este propice din punct de vedere meteorologic, plantele de cafea infloresc si preturile sunt bune.

Eu mi-as dori sa putem ajunge in Columbia, sunt multe lucruri frumoase din punct de vedere cafea de vazut acolo.
 
Reply
#11
Columbia in perioada pastelui ma intereseaza si pe mine, 2 locuri, pt ca se pare ca nu pot sa scap de sotie Smile
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
#12
Incepe sa prinda contur Smile
 
Reply
#13
Columbia - chiar frumos , acum trece timpul...si vine ziua imbarcarii [Image: biggrin.gif] .
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
 
Reply
#14
Pentru Columbia sau Panama ma bag si eu. In ianuarie o sa fie si un Origin Field Trip prin SCAE in Mexic - daca e cineva interesat poate facem o echipa.
IZZO ALEX DUETTO III | EXPOBAR BREWTUS IV | LELIT PL41TEM
MYTHOS ONE CLIMA PRO | VARIO HOME | LIDO 3 | HOTTOP KN-8828B-2K+
 
Reply
#15
Nu pot sa cred, era nevoie doar de o scanteie  [Image: 25.png]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#16
Incerc sa vad daca pot ajunge la Camilo Merizalede ...
 
Reply
#17
Salutare,
Intrucat calatoresc mult , as putea da unele sfaturi ( fara a vizita plantatii de cafea, am fost de multe ori in Columbia, Panama,  Africa, Asia, tari de care se vorbeste aici).
Recomandare generala pt tari tropicale ar fi vaccinare febra galbena ( in jur de 300 lei vaccin,  asigura imunitate cca 10 ani ) si febra tifoida (nu stiu cat costa).
Pt malarie se iau preventiv niste pastile ( exista mai multe pe piata, fiecare se ia diferit si trebuie administrare de regula cu ceva timp inainte), trebuie avut in vedere consumul de alimente si apa din surse sigure( de preferat imbuteliata sau fiarta si racita). De mentionat ca aceste pastile nu vor impiedica aparitia malariei, dar vor ajuta in contractarea unei forme usoare. Malaria e prezenta si in afara Africii.
 Marea problema in aceste tari e siguranta, as numi totusi Panama o tara destul de sigura, dar as avea retineri pt Columbia , tarile Africane si chiar Mexic.
Din proprie experienta si pe verificate, gasesc agentiile de voiaj sunt mici "capuse" care f rar aduc beneficii clientilor in materie de pret, comparativ cu Booking.com . Pot veni cu un "know how", daca organizeaza regulat excurtii in zona respectiva si ar putea fi un atuu important la capitolul siguranta, din punctul acesta de vedere.
Deja am acontat o excursie zona Asia ( Mihai B: daca vrei ne intalnim in Singapore la o cina sau o cafea cu sotiile  14-16 ianuarie, sau o bere in jur de 1 decembrie [Image: smile.gif] ) si as fi interesat pt 2018 (ianuarie -februarie) tot Asia (Indonezia) sau chiar Africa ( as prefera Kenya aici, e o tara mai "safe" as zice).
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
#18
Multumim Ovidiu,
Ceea ce dorim sa facem noi exclude oarecum din start colaborarea cu o agentie de turism care nu poate decat sa adauge costuri suplimentare per ansamblu. Singura situatie in care s-ar putea sa iesim in avantaj este achizitia biletelor de avion, dar sa ajungem acolo.

In ceea ce priveste locatia, pot confirma la randul meu ca Panama este o tara sigura, am luat-o "la pas" cu masina, am interactionat cu localnicii, am fost pe plantatiile de cafea, zero incidente.
Am cunoscuti apropiati care si-au petrecut un sejur de vacanta intreg in Columbia si au confirmat ca au fost in perfecta siguranta. Nu stiu inca ce presupune deplasarea din Bogota catre plantatiile de cafea ("lucrez" la asta).

In ceea ce priveste Africa, in afara de colegul renatoa care poate sa ne precizeze care este "pulsul" in Etiopia in rest, eu din ce stiu "mai safe" este Rwanda si cam atat (in Etiopia s-a declarat stare de urgenta in 8 Octombrie 2016 pentru minim 6 luni plus risc de holera).
 
Reply
#19
In Etiopia am spus din start ca nu este safe, acolo este relatia mea, care mi-a sugerat si ea Kenia, deoarece acolo deja sunt agentii specializate in safari cafea.

Eu la altceva decat Africa nu ma bag, asa cum i-am explicat lui Eugen in PM, nu as suporta o schimbare de fus asa mare, as fi zombi 2-3 zile. Si cei care nu au mai facut un asemenea salt de fus pana acum, ar fi bine sa se documenteze Wink
 
Reply
#20
Pt bilete de avion sfatul este urmatorul: verificati pe diferite site-uri de profil cel mai mic pret, gasiti linia aeriana cea mai convenabila si apoi cumparati biletele direct de la ei. Aceste site-uri de profil practica niste comisioane pt tranzactie care nu sunt mentionate de la bun inceput si le vei observa la final in cos. Eu am obtinut mereu exact acelasi pret  ca cel oferit de agentii, deci nici un beneficiu. E posibil ca la plata cu cardul ca existe si un mic comision (gen 3-5 eur de exemplu la Air Asia), dar il consider acceptabil.
Excursia pe care am acontat-o singur in Asia (prin Booking.com si direct la companiile aeriene) mi-a adus un cost mai mic cu 700 Eur decat cel precticat de agentie, desi ma "asigurasera" de cel mai mic pret posibil. Riscul la agentie e mare pt ca tu platesti un anumit avans ( cerusere 60%) iar agentia poate sa nu mai existe peste 2-3 luni. Prinde orbul scoate-i ochii. Booking e 100% safe, il folosesc de 10-12 ani atat in tara cat si afara.
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
#21
Panama, de la 479E / doua persoane, promo de Vday's  Smile  Merge si cu doi barbati pe un bilet, cred Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)