Râșnita a început să apară prin magazine in Europa într-un final. Inclusiv la unguri e deja in stoc. Aprox. 550 eur +TVA. Nu știu la noi daca a ajuns, nu am văzut-o nicăieri.
Specificațiile sunt interesante, și cuțitele alea mari din câte știu eu nu se găsesc nicăieri în plaja asta de preț. Daca ar oferi un sistem single dose pentru o râșnita care și așa are o retenție minima... Eureka ar rupe piata. Nu știu de ce nu o fac? In fine...mai jos specificațiile pe scurt. Ce părere aveți?
BURRS
Type - Flat
Diameter - 65 mm
Material - Diamond Inside (patented Eureka)
E totuși uimitor cum nu s-a gândit cineva să improvizeze un melc, gen mașină de tocat carne, acționat manual sau electric, care să aducă boabele ordonat la cuțite...
(12-02-2021, 13:29)dev Wrote: E metoda "tamperul" dar din plastic.
E totuși uimitor cum nu s-a gândit cineva să improvizeze un melc, gen mașină de tocat carne, acționat manual sau electric, care să aducă boabele ordonat la cuțite...
(12-02-2021, 13:29)dev Wrote: E metoda "tamperul" dar din plastic.
daca la esspresor e mai complicat, din punct de vedere al rasnitei sunt f tentat de aceasta singurul semn de intrebare fiind acela al fiabilitatii unui produs nou.
Tinand cont ca practic au luat un model de succes, pus motor nou si niste cutite mai mari, exista oare un risc real sa fie probleme de fiabilitate (mici cel mai probabil) la primele loturi ?
Mai degrabă mi-aș face probleme de fiabilitate la Niche care e plina de componente de plastic sau la râșnițe produse in China vândute cu 300 eur ca și replici la modele de 2000 eur...
Trebuie sa ai ghinion să reușești, in regim casnic, sa strici o Eureka (sau Mazzer, Fiorenzato, etc.)
Ma bate si pe mine gândul la una. Dupa experienta cu Eureka Minion cu cutite de 50 din dotare sunt sigur ca XL-ul merita fiecare bănuț. Cred ca ba fi una din rasnitele legendare in timp.
[font][font]Kinu m47, Staresso Mirage Pro SP 300, Presso Q2 1Z, oală Moka, V60[/font][/font]
05-03-2021, 20:36 (Edited 05-03-2021, 20:38 by MyR.)
Am scris aici despre rasnita.
Hm nu stiu ce sa zic, dar va fi destul de greu de batut de altii.. :D
Cel mai important:
- super silent
- retentie mica, chiar spre zero
- cutite mari si de tip "diamond"
- motor puternic, si RPM mai mare ( HS )
- vine cu suport din cauciuc si suport de tampare, deci 0 vibratie si sunet
- am masurat este mai inalt cu 3cm decat un specialita 55
Am avut o discutie interna si pe siteul lor parca era "prezentat" sa apare mai mare si muuuuult mai lung, dar in realitate arata foarte dragut si ocupa pe blat foarte putin loc.
Pe langa XL avem un Atom Specialita 75 si asa din curiozitate am urmarit zilele trecute, si sunt colegi care prefera sa utilizeze pe Mignonul, si asta insemnand ca are/o sa aiba succes mare.
Am achizitionat Eureka Mignon XL de o saptamana si mai jos sunt diferentele pe care le-am sesizat in comparatie cu Eureka Zenith 65 HS:
- compacta (foarte grea pentru dimensiunile pe care le are - 7.2kg)
- mult mai silentioasa (Zenith-ul avea un zgomot ascutit)
- nu face bulgarasi
- nu incinge cafeaua in timpul rasnirii
- diferente foarte mici de dozare intre rasniri (0.2g - 0.3g)
- tamping kit-ul cu care vine la pachet se curata foarte usor cu o laveta umeda
Si nu in ultimul rand design-ul home friendly :) Chiar arata a rasnita pentru uz casnic.
#Lelit Mara X #Mazzer Mini G #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero #Eureka Mignon XL)
(11-03-2021, 16:14)neapci Wrote: Am achizitionat Eureka Mignon XL de o saptamana si mai jos sunt diferentele pe care le-am sesizat in comparatie cu Eureka Zenith 65 HS:
- nu face bulgarasi
Si nu in ultimul rand design-ul home friendly Chiar arata a rasnita pentru uz casnic.
Ai fost primul de pe forum care ai primit-o? Si eu as vrea sa cumpar aceasta rasnita dar ma pun pe ganduri cele 1600 rot/min. Toti spun ca dauneaza grav gustului peste 1400 rot/min... sa pui si un filmulet cu detalii mai multe. Sa o stapanesti sanatos!
(11-03-2021, 16:14)neapci Wrote: Am achizitionat Eureka Mignon XL de o saptamana si mai jos sunt diferentele pe care le-am sesizat in comparatie cu Eureka Zenith 65 HS:
- nu face bulgarasi
Si nu in ultimul rand design-ul home friendly Chiar arata a rasnita pentru uz casnic.
Ai fost primul de pe forum care ai primit-o? Si eu as vrea sa cumpar aceasta rasnita dar ma pun pe ganduri cele 1600 rot/min. Toti spun ca dauneaza grav gustului peste 1400 rot/min... sa pui si un filmulet cu detalii mai multe. Sa o stapanesti sanatos!
Nu stiu daca sunt chiar primul care a intrat in posesia acestei rasnite, dar am zis sa impartasesc cu voi ce mi-a placut dupa o saptamana de utilizare. Si tin sa precizez ca pana acum nu e ceva care sa ma dezamageasca in alegerea facuta.
Despre partea cu afectarea gustului din numarul rotatiilor pe minut chiar nu stiu ce sa zic. Nu am un gust atat de educat incat sa ma pot exprima. Probabil nici espressorul nu ma ajuta prea mult...
#Lelit Mara X #Mazzer Mini G #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero #Eureka Mignon XL)
Am achizitionat si eu Mignon XL, in primul rand imi place cum arata, mai ales varinta pe crom care este matchy-matchy Rocket-ul meu. Rasnire silentioasa comparabila cu Quamar Q50e, mie unul Q50 imi pare mai silentioasa, turatia fiind de 1600 rpm la ambele. Am observat ca uneori XL-ul o ia din loc, ca la masina de spalat, daca aparatul este asezat pe suprafata lucioasa, blat bucatarie, gresie, motiv pentru care cred ca au adaugat acel mat kit la pachet cu rasnita. Rasnitul pare a fi uniform, rapid, curat si nu necesita micunelte secrete, este deajuns un nivelator si o tampare corecta pentru un extragere fara channeling. Materialele din care este construita sunt conforme 2021, adica mult mai slabe decat rasnitele fabricate in trecut. Daca se foloseste in mod single dose hopper-ul trebuie schimbat neaparat daca nu vrei sa ai resturi de cafea pe partea superioara a rasnitei, arunca cafea prin gaura clapetei - stopper boabe. Sunt convins ca o data cu schimbarea hopper-ului putem sa obtinem o retentie aproape de 0. Da! si eu cred ca va fi best-buy 2021 cu conditia sa ramana in zona de 2700 lei
Am achizitionat si eu Mignon XL, in primul rand imi place cum arata, mai ales varinta pe crom care este matchy-matchy Rocket-ul meu. Rasnire silentioasa comparabila cu Quamar Q50e, mie unul Q50 imi pare mai silentioasa, turatia fiind de 1600 rpm la ambele. Am observat ca uneori XL-ul o ia din loc, ca la masina de spalat, daca aparatul este asezat pe suprafata lucioasa, blat bucatarie, gresie, motiv pentru care cred ca au adaugat acel mat kit la pachet cu rasnita. Rasnitul pare a fi uniform, rapid, curat si nu necesita micunelte secrete, este deajuns un nivelator si o tampare corecta pentru un extragere fara channeling. Materialele din care este construita sunt conforme 2021, adica mult mai slabe decat rasnitele fabricate in trecut. Daca se foloseste in mod single dose hopper-ul trebuie schimbat neaparat daca nu vrei sa ai resturi de cafea pe partea superioara a rasnitei, arunca cafea prin gaura clapetei - stopper boabe. Sunt convins ca o data cu schimbarea hopper-ului putem sa obtinem o retentie aproape de 0. Da! si eu cred ca va fi best-buy 2021 cu conditia sa ramana in zona de 2700 lei
gustul la cafea cum este ? ce simti fata de rasnirea cu Phoenix? o poza , un filmulet mai graitor :)