(19-04-2021, 21:50)rzvnppsc Wrote: Dupa cum indica si titlul, nu ma pot decide intre o Eureka Mignion Specialita 15BL si "chinezaria noua" G-iota DF64
Ce sa faci cu o chinezarie, fie ea si noua...

Voiam sa-ti recomand niste rasnite mai scumpe de vreo 2-3 ori dar au facut-o deja colegii.
Asa ca m-am gandit sa te ajut altfel. Pentru ca esti la inceput poti sa iei linistit 15BL. Are un design placut, e solida si te va servi loiala multi ani. Atunci cand sunt indecisi cei tineri aleg intotdeauna pe principii emotionale dar nu dai gres cu 15BL.
Pe masura ce te mai experimentezi iti vei educa si gustul si iti vei reconsidera anumite alegeri dar mai ales vei deveni din ce in ce mai priceput la a citi printre randuri

Cateva exemple:
- despre Eureka exista multe posturi pe HB si CG referitor la gradul de amarui din ceasca. Chiar si in acest topic un coleg face referire la asta. Alte posturi vorbesc despre extractii bune (ne referim la 15BL). Astea sunt mai importante decat ca este construita in Italia
- Am aflat de curand ca Kinu produce destul de mult amar in ceasca. Pentru mine a fost un soc, rasnita fiind printre premiante la nivel international si recomandarea permanenta si absoluta aici pe forum. Oamenii nu spun ca o rasnita nu face ce trebuie pentru ca se tem sa nu fie ei responsabilii pentru rezultatul esuat sau se tem de oprobiul public.
- Pe de alta parte, chinezaria apare pe masa lui JH la o luna de la lansare. Lol, habar n-are el ce copios ne-am amuzat noi pe tema asta :D
- DaveC spune despre ea, dupa 2 luni de folosinta, citez "Grind quality was at least equal to that of other common 64mm burr grinders on the market". Omul, englez elegant, nu a vrut sa supere monstrii sacri dar citeste putin printre randuri ... Si nici macar nu a facut referire la pret.
- E adevarat insa ca nimeni nu poate sa confirme fiabilitatea unui produs complet nou!
In sfarsit, incearca sa elimini din start pareri de genul "nu cunosc produsul dar...", "desi nu detin niciuna sunt sigur ca...", etc. Si incearca sa compari produse din aceeasi zona de pret (+- 5%) altfel nu vei putea fi obiectiv cu adevarat!
Succes in alegerea rasnitei potrivite pemtru tine!
Sette 270 Wi, ProBarista DF64, Crem ONE Profiler, VST all range, OCD v2, AVX 58.5 mm, VST Tamper, Kazak Tamper 58.4mm, WDT Red Leverer Tool Needle Powder Dispenser