Hello There, Guest! Login Register


Espressorul potrivit

#1
Salutări! Sunt nou pe forum și aș avea nevoie de puțin ajutor din partea voastră, cei expetimentați în ceea ce privește espresso ul classic, de 30 ml, extras corect, cremos, consistent, pe scurt espresso ul perfect.

Am folosit un an și jumătate un espressor rezidențial ieftin de la Samus (espressimo) cu care reușeam să fac un espresso decent. Cum espressoarele rezidențiale (cel puțin cele ieftine) nu pot extrage din 8-9g de cafea un espresso, așa cum se laudă de obicei producătorii, era nevoie de 14g pentru unul de 30 ml, single. Bineînțeles că s-a stricat filtrul la un moment dat și cum filtru de schimb pt. acest model nu se găsește nicăieri, am început research-ul pentru un espressor nou.

Am cumpărat un Wacaco Nanopresso cu gândul că îmi va fi îndeajuns, am făcut câteva shorturi cu cafea de calitate de la dropshot. Rezultatele sunt acceptabile, dar departe de un espresso așa cum trebuie să fie. (Nici acesta nu cred că poate extrage cu adevărat din 8-9g de cafea, așa cum se laudă cei de la Wacaco). Cel mai probabil voi returna aparatul.

Întrebarea mea pentru cei experimentați de pe acest forum este:  ce espressor îmi recomandați pentru a bea espresso de calitate acasă? Nu am pretenția să găsesc ceva de calitate la un preț mic, dar nu aș vrea să dau nici 1000 EUR pe espressor.  Huh  Vă salut și aștept recomandările voastre cu interes!
 
Reply
#2
Salut! Mergi într-o cafenea de specialitate și încearcă espresso dublu. Apoi dacă îți place fă-ți bugetul începând cu râșnița, încearcă să iei o râșnita cat de buna poți apoi îți iei espressor.
Lelit PL162T(Bianca), XL, Comandante(Red Clix), V60, Aeropress, Moka, Ibric Soy, Chemex, April Brewer, Origami
 
Reply
#3
Daca in loc de wacaco ti-ar fi iesit in cale staresso mirage, care are sita de 16g, si din care chiar am extras ceva comparabil cu ce se numeste espresso... nu ne mai scriai aici Smile
Daca poti sa returnezi wacaco fara probleme, incearca varianta asta.

Dar inainte de toate... rasnita ! Daca te bazezi pe cafea rasnita de la raft, poti sa dai oricat pe masinarie, tot o zeama vei scoate...
 
Reply
#4
(25-06-2021, 15:50)renatoa Wrote: Daca in loc de wacaco ti-ar fi iesit in cale staresso mirage, care are sita de 16g, si din care chiar am extras ceva comparabil cu ce se numeste espresso... nu ne mai scriai aici Smile
Daca poti sa returnezi wacaco fara probleme, incearca varianta asta.

Dar inainte de toate... rasnita ! Daca te bazezi pe cafea rasnita de la raft, poti sa dai oricat pe masinarie, tot o zeama vei scoate...

Hmmm, dacă sugerezi să meargă omul pe Staresso sau Wacaco, ambele cu site presurizate, nu mai prea contează calitatea râșniței. Merge și calamitatea numită Metallisk. Apoi da, Staresso e mai găsită și mai ergonomică... și mai ieftină.
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose
 
Reply
#5
(25-06-2021, 23:16)Neuzeitlich Wrote:
(25-06-2021, 15:50)renatoa Wrote: Daca in loc de wacaco ti-ar fi iesit in cale staresso mirage, care are sita de 16g, si din care chiar am extras ceva comparabil cu ce se numeste espresso... nu ne mai scriai aici Smile
Daca poti sa returnezi wacaco fara probleme, incearca varianta asta.

Dar inainte de toate... rasnita ! Daca te bazezi pe cafea rasnita de la raft, poti sa dai oricat pe masinarie, tot o zeama vei scoate...

Hmmm, dacă sugerezi să meargă omul pe Staresso sau Wacaco, ambele cu site presurizate, nu mai prea contează calitatea râșniței. Merge și calamitatea numită Metallisk. Apoi da, Staresso e mai găsită și mai ergonomică... și mai ieftină.

Cum am tot citit în ultimul timp că râșnița este mai importantă decât espressorul, și după cum mi-au și confirmat băieții în răspunsurile de mai sus, mă gândeam să cumpăr o sită nepresurizată pentru espressorul vechi, și să investesc într-o râșniță bună, pentru că am tot citit că espresso ul adevărat se face cu o astfel de sită. Bineînțeles că aș merge mai întâi într-o cafenea de specialitate și aș lua cafea proaspat măcinată la mărimea potrivită, ca să văd cum îmi iese. Apoi dacă totul va fi ok, voi cumpăra și un espressor de calitate. Din ce spun băieții, râșnița cam face mai mult decât espressorul în general. Cât despre sitele presurizate, își fac treaba, însă mă atrage ideea sitei nepresurizate și crema naturală a cafelei, în defavoarea celei artificiale făcută de sită.
 
Reply
#6
Sa cumperi cafea macinata la marimea potrivita? Sansele ca macinatura sa se potriveasca cu espressorul.tau sint minime.
De aceea primul.lucru pe care trebuie sa il.faci este sa cumperi o risnita. O alegere buna e Kinu Phoenix. Nu e foarte scumpa, poti sa o folosesti si pentru alte moduri de preparare a cafelei mai putin costisitoare sau daca totusi nu iti place poti sa o vinzi usor fara sa pierzi mult.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#7
Samus lucrează în franșiză după Krups, mă refer la espressoare. Marcă franțuzească, produse făcute în China populară.
Cu artă și chin poți obține espresso, dar trebuie să te rodezi pe ceva mai serios. Produsele astea excelează în cantitatea de plastic și în crearea iluziei în mintea cumpărătorului cum că ar deține ceva de calitate. Ce le acord eu este igien(izare)a mai ușoară și calitatea boilerului, mațelor și a restului componentelor interne.
Ce mă deranjează cel mai mult este zona site și portfiltru (presurizate, fixare idioată, design prost, gândit în primul rând pentru cialde). Nici țevușca de abur nu e deloc grozavă, eventual ceva mai bine la Krups Calvi.
Dar să zicem că decizi să continui cu Samus o vreme. Cu 600-700lei poți cumpăra o râșniță bună, fie de desktop fie manuală. Va fi minim o clasă sau două peste espressor, pregătind terenul pentru un Gaggia Classic sau Rancilio Silvia.
Eu am făcut drumul puțin invers: espressor cu boiler de alamă și manometru plus râșniță de bar adaptată la home use. Acum mă distrez cu troace gen Krups, DeLonghi sau Saeco și râșnițe gen Hario Slim Pro. Îmi iese, e fun.
Notă: era un Saeco Aroma pe OLX, un model mișto, modificabil către ceva și mai mișto. Are carcasă metalică, inox sau metal vopsit.
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose
 
Reply
#8
Staresso Mirage, repet doar modelul Mirage, foloseste sita standard de 53, presurizarea se elimina desfacand un surub.
Si de abia atunci incepe sa conteze macinatura la cafea ! Un sistem presurizat, asa cum vine din din fabrica, e mult mai iertator, poti pune ceva mult diferit de optimal, presurizache rules them all Big Grin dar nu in bine... Wink

L-am recomandat in ideea ca initiatorul nu pare interesat de espressor stationar, de casa.
Din acelea nu recomand nimic Big Grin
 
Reply
#9
(26-06-2021, 12:17)Neuzeitlich Wrote: Samus lucrează în franșiză după Krups, mă refer la espressoare. Marcă franțuzească, produse făcute în China populară.
Cu artă și chin poți obține espresso, dar trebuie să te rodezi pe ceva mai serios. Produsele astea excelează în cantitatea de plastic și în crearea iluziei în mintea cumpărătorului cum că ar deține ceva de calitate. Ce le acord eu este igien(izare)a mai ușoară și calitatea boilerului, mațelor și a restului componentelor interne.
Ce mă deranjează cel mai mult este zona site și portfiltru (presurizate, fixare idioată, design prost, gândit în primul rând pentru cialde). Nici țevușca de abur nu e deloc grozavă, eventual ceva mai bine la Krups Calvi.
Dar să zicem că decizi să continui cu Samus o vreme. Cu 600-700lei poți cumpăra o râșniță bună, fie de desktop fie manuală. Va fi minim o clasă sau două peste espressor, pregătind terenul pentru un Gaggia Classic sau Rancilio Silvia.
Eu am făcut drumul puțin invers: espressor cu boiler de alamă și manometru plus râșniță de bar adaptată la home use. Acum mă distrez cu troace gen Krups, DeLonghi sau Saeco și râșnițe gen Hario Slim Pro. Îmi iese, e fun.
Notă: era un Saeco Aroma pe OLX, un model mișto, modificabil către ceva și mai mișto. Are carcasă metalică, inox sau metal vopsit.

De la Saeco este sita nepresurizată pe care am găsit-o. Mă mir că are aceleași dimensiuni ca sita de la Samus. Voi lua sita aceea și voi cumpăra o râșniță, așa cum ai zis tu în 6-700 de lei. Deci să înțeleg că atunci când folosești o râșniță bună poți scoate ceva calitativ până și din espressoare slabe de uz casnic. Acum înțeleg de ce există oameni care au dat pe râșniță mai mult decât pe espressor. Prima dată mi se părea o aberație.  Big Grin
 
Reply
#10
Vei scoate ceva evident mai bun decât ce ai acum dar nu te aștepta să facă ceea ce face pana și un espressor cu PID.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Lelit PL72 William / Kinu M47 | Past: Ascaso I-STEEL 1
 
Reply
#11
Observații foarte bune mai sus.
Indiferent cum începi trebuie să te îndrepți spre un echipament de calitate.
"în căutarea espresso-ului perfect"

iată hulita Porlex, cam scumpă aici:
https://www.olx.ro/d/oferta/rasnita-manu...f0Ldk.html

iată un Saeco Aroma:
https://www.olx.ro/d/oferta/vand-expreso...eIgI6.html
(eu am varianta full inox și push-buttons)

iată ceva interesant:
https://www.olx.ro/d/oferta/espressor-pr...eXov4.html
Promac Lollo aka Rancilio Lady - îl am în proces de restaurare. E cam mare gavaritic, dar este un Rancilio Silvia plus o râșniță simpatică Rancilio Rocky (parcă).

o posibilă râșniță:
https://www.olx.ro/d/oferta/rasnita-prof...f2xjz.html

sau:
https://www.olx.ro/d/oferta/rasnita-prof...dXm37.html

sau:
https://www.olx.ro/d/oferta/rasnita-cafe...f2jYM.html

La râșnițe ar trebui bricolat la eliminarea hopper-ului și doser-ului. Există tutoriale.

Succes!
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose
 
Reply
#12
(26-06-2021, 22:49)Neuzeitlich Wrote: Observații foarte bune mai sus.
Indiferent cum începi trebuie să te îndrepți spre un echipament de calitate.
"în căutarea espresso-ului perfect"

iată hulita Porlex, cam scumpă aici:
https://www.olx.ro/d/oferta/rasnita-manu...f0Ldk.html

iată un Saeco Aroma:
https://www.olx.ro/d/oferta/vand-expreso...eIgI6.html
(eu am varianta full inox și push-buttons)

iată ceva interesant:
https://www.olx.ro/d/oferta/espressor-pr...eXov4.html
Promac Lollo aka Rancilio Lady - îl am în proces de restaurare. E cam mare gavaritic, dar este un Rancilio Silvia plus o râșniță simpatică Rancilio Rocky (parcă).

o posibilă râșniță:
https://www.olx.ro/d/oferta/rasnita-prof...f2xjz.html

sau:
https://www.olx.ro/d/oferta/rasnita-prof...dXm37.html

sau:
https://www.olx.ro/d/oferta/rasnita-cafe...f2jYM.html

La râșnițe ar trebui bricolat la eliminarea hopper-ului și doser-ului. Există tutoriale.

Succes!

Mulțumesc pentru recomandări. Am găsit filtrul ăsta care se potrivește dpdv al dimensiunilor și cu Samus. https://adicom.ro/filtru-2-cani-philips--saeco/991.htm  Știi cumva cam ce dimensiune trebuie măcinată cafeaua pentru filtru nepresurizat? Și dacă un espressor ca Samus este în stare să scoată ceva decent fără filtru presurizat? Aș fi luat presurizat până iau și râșniță și espressor, dar nu găsesc pe nicăieri ceva de uz casnic care să se potrivească.  Dodgy
 
Reply
#13
Calibrul măcinăturii este fin, dar nu chiar așa de fin ca pentru cafea turcească la ibric. Ca idee, la jumătatea distanței între făină de grâu și grișul de orez. Setarea numerică diferă de la râșniță la râșniță. Eu folosesc acum 0,5-0,6 pe Mazzer Super Jolly. Pe Mahlkonig (cam asta se folosește în prăjitorii) era pe la 1,0. Până nu râșnești pe aparatul propriu nu găsești calibrul ideal decât din întâmplare. Vei obține espresso bun chiar și cu Samus, dar improbabil să fie wow. Vei vedea că setarea depinde și de boabă, dacă e mai prăjită sau mai crudă, dacă e procesată natural sau spălată sau prin fermentare... Mi se pare că la Samus poate fi scoasă mizeria aceea de plastic din portfiltru și obține un soi de portfiltru naked. Eu așa am procedat la Krups Calvi, la care am transformat sitele presurizate în nepresurizate. Sau se poate tăia cu flexul fundul portfiltrului, obținând același rezultat.
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose
 
Reply
#14
(25-06-2021, 12:30)Nazar Wrote: Am cumpărat un Wacaco Nanopresso cu gândul că îmi va fi îndeajuns, am făcut câteva shorturi cu cafea de calitate de la dropshot. Rezultatele sunt acceptabile, dar departe de un espresso așa cum trebuie să fie. (Nici acesta nu cred că poate extrage cu adevărat din 8-9g de cafea, așa cum se laudă cei de la Wacaco). Cel mai probabil voi returna aparatul.

Daca vrei sa scoti ceva ca lumea din Nanopresso iti trebuie musai si barista kit, in sensul ca daca vrei sa semene cat de cat rezultatul macar la nivel de proportie cat intra/cat iese, din rezervorul mic si cu cosul mare umplut cu vreo 15-16g scoti cam pana in 35g de cafea. In alte combinatii iese cam apa chioara daca vrei sa ai o bautura strict pe baza de apa.

De cand mi-am luat espressor electric si o rasnita buna e clar ca nu am mai facut cafea la nanopresso, dar si diferenta de pret este foarte mare intre una si alta. Initial am zis si eu ca imi e suficient Nanopresso, dar pe masura ce am tot testat diverse cafele mai bune mi-am dat seama cat de mult poate varia gustul de la cafea la cafea si am zis sa incerc sa obtin ceva mai bun si acasa.
 
Reply
#15
(27-06-2021, 22:28)Neuzeitlich Wrote: Calibrul măcinăturii este fin, dar nu chiar așa de fin ca pentru cafea turcească la ibric. Ca idee, la jumătatea distanței între făină de grâu și grișul de orez. Setarea numerică diferă de la râșniță la râșniță. Eu folosesc acum 0,5-0,6 pe Mazzer Super Jolly. Pe Mahlkonig (cam asta se folosește în prăjitorii) era pe la 1,0. Până nu râșnești pe aparatul propriu nu găsești calibrul ideal decât din întâmplare. Vei obține espresso bun chiar și cu Samus, dar improbabil să fie wow. Vei vedea că setarea depinde și de boabă, dacă e mai prăjită sau mai crudă, dacă e procesată natural sau spălată sau prin fermentare... Mi se pare că la Samus poate fi scoasă mizeria aceea de plastic din portfiltru și obține un soi de portfiltru naked. Eu așa am procedat la Krups Calvi, la care am transformat sitele presurizate în nepresurizate. Sau se poate tăia cu flexul fundul portfiltrului, obținând același rezultat.
Am văzut și eu pe yt că se poate tăia fundul filtrului presurizat. Dacă sita asta nepresurizată nu o să fie ok, o să fac și asta cu sita veche. O singură nelămurire am cu filtrele nepresurizate. Dacă măcinătura este fină, iar fundul filtrului are găuri, cum de nu pică din pucul de cafea în ceașcă?  Huh

(28-06-2021, 07:43)Talisker Wrote:
(25-06-2021, 12:30)Nazar Wrote: Am cumpărat un Wacaco Nanopresso cu gândul că îmi va fi îndeajuns, am făcut câteva shorturi cu cafea de calitate de la dropshot. Rezultatele sunt acceptabile, dar departe de un espresso așa cum trebuie să fie. (Nici acesta nu cred că poate extrage cu adevărat din 8-9g de cafea, așa cum se laudă cei de la Wacaco). Cel mai probabil voi returna aparatul.

Daca vrei sa scoti ceva ca lumea din Nanopresso iti trebuie musai si barista kit, in sensul ca daca vrei sa semene cat de cat rezultatul macar la nivel de proportie cat intra/cat iese, din rezervorul mic si cu cosul mare umplut cu vreo 15-16g scoti cam pana in 35g de cafea. In alte combinatii iese cam apa chioara daca vrei sa ai o bautura strict pe baza de apa.

De cand mi-am luat espressor electric si o rasnita buna e clar ca nu am mai facut cafea la nanopresso, dar si diferenta de pret este foarte mare intre una si alta. Initial am zis si eu ca imi e suficient Nanopresso, dar pe masura ce am tot testat diverse cafele mai bune mi-am dat seama cat de mult poate varia gustul de la cafea la cafea si am zis sa incerc sa obtin ceva mai bun si acasa.
Varianta cu barista kit îmi venise și mie în minte înainte să îl returnez. Probabil ar fi ieșit ceva mai aproape de un espresso cu 15-16g de cafea în acel filtru mai mare. Dar alt lucru care mă enerva era faptul că espresso ul la final nu era la temperatura potrivită. Deci oricum ai da-o espresso ul nu l bei cald. Sunt curios de cum extrage Flair. Am tot văzut reclame pe net și mă întrebam dacă este un Nanopresso mai mare sau dacă într-adevăr poate scoate ceva bun. Huh
 
Reply
#16
Măcinătura este fină, dar sita e și mai fină. În plus, granulele se umflă în contact cu apa. Oricum se întâmplă frecvent să găsești niște granule fine pe fundul ceștii, la final, inclusiv la case respectabile. La măcinare se produc și fragmente mai mărunte decât orificiile sitei, care reușesc să treacă, fără să rămână lipite de restul pucului. Dacă faci preinfuzie, reduci la minim chestia asta.
Aștept niște poze cu ce ai reușit să scoți cu setup-ul actual.
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose
 
Reply
#17
(28-06-2021, 12:41)Nazar Wrote: ...Sunt curios de cum extrage Flair. Am tot văzut reclame pe net și mă întrebam dacă este un Nanopresso mai mare sau dacă într-adevăr poate scoate ceva bun. Huh

Decat Flair, tot in nota de plastic la pret in gama entry, as merge pe Kompresso.
Le am pe ambele si Flairu cam strange praf, daca il folosesc odata pe saptamana e lucru mare.
Pur si simplu e mai versatil si mai simplu de folosit Kompresso, pe langa ca imi place mai mult ce iese din el.

Mare atentie cu deciziile bazate pe reclame, sunt ultimul lucru dupa care sa te ghidezi... ca stiu ce e in spatele lor Wink
 
Reply
#18
Treaba e foarte subiectiva... eu am avut Kompresso si am trecut la Flair. Le-am avut (si testat) pe ambele pana m-am convins ca Flair-ul scoate ceva mai bun (pentru gustul meu). Kompresso l-am facut cadou si am ramas cu Flair-ul.
Deci... chestie de gusturi.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ/Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm/Nivelator Motta 57,5 mm/Kribli-Grabli/Stand Lelit PL105
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
 
Reply
#19
(29-06-2021, 17:15)kum Wrote: Treaba e foarte subiectiva... eu am avut Kompresso si am trecut la Flair. Le-am avut (si testat) pe ambele pana m-am convins ca Flair-ul scoate ceva mai bun (pentru gustul meu). Kompresso l-am facut cadou si am ramas cu Flair-ul.
Deci... chestie de gusturi.

Dacă ai putea sa pui o poză cu un espresso făcut cu Flair, ar fi perfect. Sunt foarte curios cum arată.
 
Reply
#20
Pai bei poza sau lichidul ?
Ale mele te-ar pune pe fuga, zero crema, ca asa vreau eu sa le extrag... pe limba mea... stiu prea bine ce inseamna asta pentru altii.

Fiind din Bucuresti ai sanse sa le gasesti pe ambele, poate chiar in aceeasi casa... eu as frunzari topicele aferente si m-as invita la colegi pentru degustare/comparare.
 
Reply
#21
(28-06-2021, 17:40)Neuzeitlich Wrote: Măcinătura este fină, dar sita e și mai fină. În plus, granulele se umflă în contact cu apa. Oricum se întâmplă frecvent să găsești niște granule fine pe fundul ceștii, la final, inclusiv la case respectabile. La măcinare se produc și fragmente mai mărunte decât orificiile sitei, care reușesc să treacă, fără să rămână lipite de restul pucului. Dacă faci preinfuzie, reduci la minim chestia asta.
Aștept niște poze cu ce ai reușit să scoți cu setup-ul actual.

Din păcate nu se potrivea acel filtru nepresurizat de la Saeco, dar băiatul a găsit unul presurizat care se potrivește perfect. Cafeaua de specialitate măcinată pentru espresso se pare că nu iese deloc bine la un filtru presurizat. Probabil se risipesc uleiuri și arome importante din cauza presiunii ăleia excesive. Dar cu cafea normală fac un espresso de doamne ajută. Am încercat să pun poză dar aparent e prea mare dimensiunea. Oricum nu mă mai satisface cel făcut la filtru presurizat. Probabil o să-l depresurizez pe cel vechi iar cu râșnița pe care o voi cumpăra voi reuși să fac ceva mai bun. Apoi partea mai complicată va fi espressourul. Aici e o gamă largă și sunt multe păreri. Mie mi-a făcut cu ochiul de ceva timp Lelit ul ăsta.
 
Reply
#22
(29-06-2021, 17:37)renatoa Wrote: Pai bei poza sau lichidul ?
Ale mele te-ar pune pe fuga, zero crema, ca asa vreau eu sa le extrag... pe limba mea... stiu prea bine ce inseamna asta pentru altii.

Fiind din Bucuresti ai sanse sa le gasesti pe ambele, poate chiar in aceeasi casa... eu as frunzari topicele aferente si m-as invita la colegi pentru degustare/comparare.

Exact, asa si la mine cu kompresso, daca scot un espresso cu crema pe compresso iese amar, maresc putin granulatia la cafea, mai putina crema dar gustul e clar mai bun, nu e amara cafeaua si ies in evidenta anumite note in functie de cafea, am folosit pt inceput un aeropress impreuna cu kinu, apoi kafflano compresso care pt mine personal e zeu pe langa aparatele presurizate, iar apoi mi.am luat lelitul 41tem, cu nerabdare acum ast sa vedem ce va fi cu eureka mignon single doze care va fi clar urmatoarea achizitie, oricare din cele 3, aeropress,kompresso si espressor pe mine m.au multumit impreuna cu rasnita kinu, cum spun colegii rasnita conteaza mult, eu pt inceput am mers pe mana colegilor de pe forum care mi.au recomandat cafllano pt inceput si nu regret, e ieftin, usor de folosit, curatat, iar daca ai si o manuala merge perfect in concedii si delegatii cum il folosesc eu.
Lelit PL41TEM , sita ascaso 14/20, sita ims 12/18 , PF naked
Tamper Lelit 57.35 , Latiera 350ml, LOGOCUPS , KINU M47
AEROPRESS , CAFFLANO COMPRESSO
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)