Hello There, Guest! Login Register


Espressorul Lelit PL 41TEM PID

#61
...sau supapa de reglaj al presiunii (OPV). Daca s-a intepenit o bucatica de calcar intre garnitura si scaunul supapei. O alta varianta ar putea fi un furtun obturat la admisia pompei, cel dintre rezervor si pompa.
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#62
Dupa backflush si o tentativa esuata de decalcifiere nu mai iese nimic, nici pe dus si nici pe teava de apa/abur. Manometru e pe 0 bar, in vas mai am solutie de decalcifiere. Iau o pauza.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#63
Vezi ca nu e bine sa lasi espressorul si mai ales boilerul cu solutie de decalcifiere prea mult timp!
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#64
(29-12-2012, 17:14)Evolution Wrote: Vezi ca nu e bine sa lasi espressorul si mai ales boilerul cu solutie de decalcifiere prea mult timp!
Cum sa fac sa o scot? Din vas nu e problema, dar in rest?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#65
Ma gandeam sa incerci sa "ajuti" putin pompa cu aer comprimat, dar ceva sub 10 bari.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#66
(29-12-2012, 17:14)Evolution Wrote: Vezi ca nu e bine sa lasi espressorul si mai ales boilerul cu solutie de decalcifiere prea mult timp!
Am reusit in final sa-i scot solutia de decalcifiere si chiar sa il clatesc cu inca un bidon. La backflush cam 2.5 bar, asa ca nu incerc si cu cafea.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#67
Nu cred ca va functiona cu aer. Daca nu poti/vrei sa-l demontezi, ai putea incerca cu o seringa mai mare sa bagi apa proaspata pe furtunul de intrare in pompa.
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#68
Fiind in garantie, nu cred ca e bine sa-l demonteze.
Exista la farmacii niste seringi pt. perfuzoare automate care au 50 ml.
Cred ca te-ar ajuta asa ceva sa incerci sa bagi aer / apa cu presiune pe toate furtunele, poate scoate ce-o fi prins pe acolo...
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#69
Urmand sfaturile celor de pe forum am dat comanda pentru un Lelit PL41TEM care mi-a ajuns astazi. Entuziasmat, vroiam sa fac un videoclip cu extragerea primului espresso, din pacate cum i-am dat drumul au aparut probleme: Led-ul de sus al cifrei din mijloc al PID-ului nu se aprinde, dupa cum se vede in poza atasata. Nu afecteaza buna functionare a masinii, e doar un detaliu pur estetic. Prietena mea a observat chiar inaintea mea problema si nu a zis nimic pentru ca i s-a parut ca nu conteaza.

Poate sunt eu prea perfectionist dar la banutii astia am pretentia ca masinuta sa mearga ca un ceas elvetian. Sunt curios daca si voua vi se pare doar un detaliu nesemnificativ si exagerez eu.

Pe garantie e trecut un service SC Spectrum 93 SRL. Am sunat la ei si a raspuns o doamna care mi-a spus ca nu ma poate ajuta prin telefon si sa ma duc cu el la service, ca nu se repara pe loc si ca dureaza cateva zile.

In alta ordine de idei si lasand problemele deoparte, pentru ca am observat ca aici se poarta primele impresii, cam asta am observat:

- Carcasa de inox se infierbanta la folosire, inclusiv butoanele, si nu poate fi atinsa decat in partea de jos.
- Teava de abur scoate cam multa apa inainte sa scoata abur, de asteptat probabil la un SBDU.
- Varful tevii spumeaza laptele foarte usor si foarte fin.
- Teava de abur se invarte la 360 de grade, cel mai bine spumeaza inclinata undeva la 30 de grade.
- Rasita mea nu macina suficient de fin pentru o extractie optima; cafeaua proaspat prajita dar prea grosier macinata la cel mai mic pas este subextrasa in ~11s dar cu un strat subtire de crema.
- Cafeaua este foarte aromata.
- Cafeaua premacinata din comert Lavazza Espresso se extrage ca la carte: 60 ml in 26s cu un strat decent de crema.
- Mai am pana sa ma obisnuiesc cu masina.
 
Reply
#70
Sa-l stapanesti sanatos (si boxerii Big Grin )
Era mai bine sa postezi AICI, poate muta Liviu sau Fane.
Ce rasnita ai ? Daca tot ai dat atatia bani pe un espressor bun, e pacat sa nu-ti iei si o rasnita decenta.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#71
(25-01-2013, 17:39)pseudoxiah Wrote: Led-ul de sus al cifrei din mijloc al PID-ului nu se aprinde.
Sa-l stapanesti sanatos! La fel am patit si eu (chiar acelasi segment, afisa y4) mai rau chiar, la intoarcerea cu Fan Curier, din cauza de ambalare proasta a sosit cu butonul de pompa rupt, care a fost "distractia" mea - 70 lei. Mergi cu el acolo si vei astepta circa 3 saptamani sa vina din Italia sau, mai putin, daca ai noroc si au trimis mai multe cu al meu (iunie 2012). Aparatul nu ti-l opreste. Ar putea face o sesizare la Lelit ca se pare ca au un lot de PID-uri cu probleme.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#72
(25-01-2013, 17:57)sorin2505 Wrote: si boxerii Big Grin

Blush

E clar, azi nu-i ziua mea norocoasa. Se intampla cu masini dinastea noi si lucioase, nu?

Am pus poze si cu extragerea de espresso, cu ceasca de espresso si cu un latte. Mentionez ca sunt facute cu cafea premacinata Lavazza, cea de la rasnita e inutilizabila.

Rasnita e DeLonghi KG79, are 15 pasi de rasnire dar se pare ca si cel mai fin e prea gros pentru espressorul asta. Cand o sa am bugetul o sa iau si o rasnita mai buna.
[attachment=368][attachment=369][attachment=371]
 
Reply
#73
Tamper ai? Pe 57?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#74
Da, de 57mm din inox de la Ascaso.
 
Reply
#75
pseudoxiah am mutat posturile in topicul potrivit dar vad ca nu se actualizeaza si atasamentele. Mai scrie te rog un mesaj separat care sa contina doar pozele si o sa-l lipesc eu la mesajul anterior.

Referitor la impresiile tale:

- carcasa e normal sa se infierbante, mai ales ca este inox.
- dupa ce ajungi la temperatura de operare pentru aburi e normal sa curga si apa pe teava de aburi. Dar dupa cateva secunde de picaturi de apa, aburul este "curat"? Sau amestecat cu apa?
- rasnita e clar varza pentru espresso. Abia cand vei avea ceva de calitate te vei putea bucura intr-adevar de acest aparat. Minimul este un Ascaso I-mini la 740 sau Lelit PL043MM la 810. "Maximul" Vario pe la 400E Smile
- cafeaua lavazza probabil are robusta in ea si e prajita foarte tare, ceea ce determina cremozitate si spargere in particule mai mici la rasnire. Totul cu pretul amarului nenorocit din ceasca. Crema scoate orice robusta (de aia se si pune in blend-uri).
- ca sa nu te complici, espressorul merge returnat in 10 zile. L-ai luat de la un magazin online sau de la importator cu reducere de forum? In cazul doi s-ar putea sa fie mai greu returul efectiv, nefiind o procedura online clara. Dar in cazul unui magazin, faci retur frumos si ceri altul, conform conditiilor legale, ca doar nu e vina ta pentru defectul produsului, decat sa astepti dupa piesa...

L.E. Ce ora de conversatie ne-am ales Smile Eu am o "scuza", abia am venit de la munca Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#76
(26-01-2013, 06:15)Lyvyoo Wrote: Dar dupa ce cateva secunde de picaturi de apa, aburul este "curat"? Sau amestecat cu apa?
Acele cateva secunde sunt vreo 30-40, pe urma iese abur curat.

(26-01-2013, 06:15)Lyvyoo Wrote: - rasnita e clar varza pentru espresso. Abia cand vei avea ceva de calitate te vei putea bucura intr-adevar de acest aparat. Minimul este un Ascaso I-mini la 740 sau Lelit PL043MM la 810. "Maximul" Vario pe la 400E Smile
Pana sa strang bani de o rasnita buna un Hario Mini Mill va macina suficient de fin pentru aparatul asta? Intreb pentru ca am vazut la semnatura unor useri ca folosesc PL41TEM cu Mini Mill

(26-01-2013, 06:15)Lyvyoo Wrote: - cafeaua lavazza probabil are robusta in ea si e prajita foarte tare, ceea ce determina cremozitate si spargere in particule mai mici la rasnire. Totul cu pretul amarului nenorocit din ceasca. Crema scoate orice robusta (de aia se si pune in blend-uri).
Am folosit-o doar de test si ca sa pun poze pe forum.

(26-01-2013, 06:15)Lyvyoo Wrote: - ca sa nu te complici, espressorul merge returnat in 10 zile. L-ai luat de la un magazin online sau de la importator cu reducere de forum?
L-am luat de la un magazin online. Ma duc cu el intai la service si daca imi spun ca imi retin aparatul atunci incerc sa-l returnez.

(26-01-2013, 06:15)Lyvyoo Wrote: L.E. Ce ora de conversatie ne-am ales Smile Eu am o "scuza", abia am venit de la munca Smile
Eu am stat toata noaptea si am facut cafele la espressor si acum nu pot sa dorm.Sunt ca in clipul asta.
 
Reply
#77
- Dupa ce treci espressorul in modul aburi si astepti un minut (sau cat scrie in manual), aburul ar trebui sa fie curat, cu putina apa in primele secunde. Daca incerci imediat dupa espresso sa scoti aburi, fara sa astepti cat cere espressorul, iti va fi cam imposibil la un SBDU. De asta exista HX si DB.
- O rasnita manuala poate fi mai buna ca una electrica, mai ales daca arata asa Smile Exista pe aria Rasnite un topic despre Hario, unde iti poti face o impresie mai cuprinzatoare.
- Espressorul nu ar trebui sa stea in service decat in momentul schimbarii piesei. Atat ca pana vine piesa expira cele 10 zile... Sper sa nu fi nimerit un retur al altcuiva Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#78
(26-01-2013, 06:52)Lyvyoo Wrote: - Dupa ce treci espressorul in modul aburi si astepti un minut (sau cat scrie in manual), aburul ar trebui sa fie curat, cu putina apa in primele secunde. Daca incerci imediat dupa espresso sa scoti aburi, fara sa astepti cat cere espressorul, iti va fi cam imposibil la un SBDU. De asta exista HX si DB.
Am trecut pe mod aburi si am asteptat pana PID-ul a aratat 132 de grade. Pe urma i-am dat drumul si a durat mai mult de jumatate de minut in care a improscat abur si apa. Cand a inceput sa iasa abur curat temperatura PID-ului scazuse la 116.
 
Reply
#79
Cred ca are o problema...
Dupa doar cateva secunde dupa ce l-am trecut pe abur, deschid robinetul si iese putina apa, apoi abur curat.
Asa ca incearca un RETUR si apoi cumpara-ti unul direct de la importator.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#80
Si eu spun ca nu e normal sa iti iasa atata apa, mai ales ca pe acest topic posesorii nu au raportat un astfel de minus.

Cum retururile sunt atributul magazinelor, sansele sa nimeresti un espressor cu probleme sunt mult mai mici cand cumperi direct din marele depozit al unui importator.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#81
Am cronometrat, la 10 sec. dupa ce a, trecut intrerupatorul pe abur, am deschis robinetul si a iesit apa cam 5-7 sec. Apoi, doar abur.
Deci e clar ca are mai multe probleme...
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#82
Yap. I-am facut mai multe teste, l-am lasat sa se incalzeasca mai mult, am incercat la diferita temperaturi, tot improasca apa. Am sa ma duc cu el inapoi si am sa cer unul nou.
 
Reply
#83
Cred ca e mai bine sa ceri banii inapoi si sa-ti cumperi de la importator, cu ajutorul formularului de reducere de pe blog. E mai ieftin si ai garantia ca primesti chiar un produs nou.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#84
Oamenii de la care l-am cumparat au fost foarte amabili si nu cred ca e vina lor ca a fost defect produsul. Mi-au spus ca pot sa aduca Rancilio Silvia de afara, am sa incerc sa negociez cu ei in directia asta. In Lelit mi-am cam pierdut increderea.
 
Reply
#85
Dar eu care am luat Bezzera de 900E si mi s-a blocat butonul de pornire a pompei din prima zi, ce sa mai zic?! Smile Ai avut ghinion. Depinde si de pretul de achizitie al lui Rancilio Silvia, caci putin mai sus de pretul sau din Romania se afla Pulser, care e HX - http://www.bellabarista.co.uk/pdf/Expoba...lookv2.pdf Dar asta e o alta discutie.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#86
Liviu, deja nu mai gandesc in preturi ca am vazut ce patesc. Sigur ca daca incearca sa profite de faptul ca au monopol asupra achizitiei mele si sa-mi ceara un pret obscen am sa le atrag atentia cat e pretul pietei. Dar prefer o masina simpla, robusta, functionala si cu un ban in plus, chiar daca la inca un ban in plus e una cu HX, PID, magie.
 
Reply
#87
Ameninta-i cu pretul de 500E cu transport gratuit in Romania Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#88
Am observat ceva la teava de abur: Eu inainte sa ii dau drumul o intorceam spre tava de scurgere si atunci improsca abur cu apa. Am observat ca daca o pun in pozitia in care se spumeaza laptele si pun o ceasca sub ea dupa 2-3 secunde iese abur curat. E posibil sa fie totusi in regula mecanismul?
 
Reply
#89
Poate se suceste o garnitura aiurea cand o misti sa bila care-i da flexibilitate nu e in regula. Ar trebui ca in orice pozitie sa se comporte la fel.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#90
Am fost azi la Sarkis Cafe si am luat o rasnita Hario Mini Mill si cafea proaspat prajita. Mi-a luat ceva pana am nimerit gradul de macinare bun dar pe urma pur si simplu a fost altceva. Espresso bogat in aromata, latte fin si pufos.

Am reunutat la ideea cu Rancilio Silvia ca am inteles utilitatea PID-ului si a manometrului in timp ce cautam gradul perfect de macinare.

Liviu, nu cred ca la teava de abur e problema cu vreo garnitura. Daca ar fi o garnitura probabil ar improsca pe langa teava nu din teava. Ce ma gandesc eu este ca e vreun furtul flexibil care duce aburul din boiler la intrarea in teava si cand e orientata teava spre interior furtunul ala se lungeste sau atinge vreo componenta rece si aburul se condenseaza. Oricum nu ma deranjeaza ca nu am de ce sa dau abur in tava de scurgere.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)