Espressoman infocat
Bucuresti
(27-06-2021, 22:00)Stelo Wrote: (19-06-2021, 11:33)Jethro Wrote: Am incercat azi 2 extractii cu sandwich-ul de site --> prima observatie pucul mult mai uscat. Gust mai catifelat parca. Per total parca e ceva mai bine. Le las asa.
Mai ai ‘sandwichul’ ? Mie imi pare rau ca am pus asa. Primele 2 cafele au iesit ok, apoi de atunci pana acum nu am mai reusit sa fac nici un shot fara channeling si nu ii pot da de cap. Am incercat cu diferite tipuri de cafea, cu diferite grame, diferite macinaturi, cu wds, am dat jos sita originala si am lasat doar sita ims si nimic. Imi tasnesc artificiile in toate partile. Nu stiu ce sa-i mai fac :dont_know:
La mine merge fara probleme. Nu cred ca channelingul e de la sandwich. Tot ceva ajustari de tampare- wdt -grad de prajire-macinare trebuie sa fie cred..
Lelit PL41TEM * Arco Combo/Mazzer SJ/Sage Dose Control Pro 600SIL * Ibric turcesc * Moka Pot BERLINGER HAUS Emerald/ PETERHOF * Pour Over Hario V60-01
Espressoman infocat
Bucuresti
Pesemne că a mai fost discutată problema, am căutat prin forum dar am dat doar de info finale, când problema părea rezolvată, dar nu am găsit și sursa soluționării.
Pe scurt, este vorba de șuruburile de prindere de la grupul Lelit PL 41 TEM, având codurile MC 139 (2 bucăți identice) și MC 137 (1 bucată).
Unde le găsesc? De unde pot fi achiziționate?
Mulțumiri pentru orice posibilă clarificare.
PS: Ricambi Service sunt o glumă. O glumă proastă. Nu răspund la telefoane, nu procesează comenzile on line cu lunile.
ECM Puristika, Lelit PL41 TEM, Eureka Olympus 75 E, hi-speed
Espressoman infocat
Otopeni
02-07-2021, 17:39
(Edited 02-07-2021, 18:59 by Dan_R.)
Incearca la mag.pro :
https://www.mag-pro.ro/romania...logsearch/result/?q=Surub+inox. Am vazut acolo diverse suruburi din inox, printre care si cele doua de M4x8 mm. Al treilea nu stiu exact ce dimensiuni are. Masoara-l pe cel stricat de tine. Banuiesc ca inca il ai.
Sau mai gasesti la Barshaker :https://barshaker.ro/image/cache/data/BS3520-500x500.jpg. Am impresia, sper sa nu gresesc, toate trei au aceeasi dimensiune 4x8mm (e bine sa verifici inainte), e posibil sa difere doar capetele de surubelnita cu care se pot strange.
Linkul de la Barshaker este aici :
https://barshaker.ro/FLAT-COUNTERSUNK-HEAD-SCREW-M4x8.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
Espressoman infocat
Brasov
(02-07-2021, 16:32)tikkun Wrote: Pesemne că a mai fost discutată problema, am căutat prin forum dar am dat doar de info finale, când problema părea rezolvată, dar nu am găsit și sursa soluționării.
Pe scurt, este vorba de șuruburile de prindere de la grupul Lelit PL 41 TEM, având codurile MC 139 (2 bucăți identice) și MC 137 (1 bucată).
Unde le găsesc? De unde pot fi achiziționate?
Mulțumiri pentru orice posibilă clarificare.
PS: Ricambi Service sunt o glumă. O glumă proastă. Nu răspund la telefoane, nu procesează comenzile on line cu lunile.
Eu am luat niște garnituri de la Ricambi acum câteva luni și au fost destul de promiți. Mă refer la cei din Brașov. Poți de asemenea încerca la service-ul lelit din București. Dacă vrei Luni pot ruga pe cineva să se ducă până la Ricambi și să întrebe
Lelit Bianca V3 Black, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 Phoenix, Felicita Arc, VST15G, Outin nano. Anterior: Crem One 2B VP PID WTN, Fiorenzato AllGround, Lelit PL042TEMD
Espressoman infocat
Bucuresti
Dan_R și Iliescu.iulian, mulțumiri pentru mesaje. Îmi confirmă calitatea forumului.
Da, m-ar ajuta o întrebare la Ricambi. Între timp am sunat la Silmar, care din nefericire nu au șuruburile.
În disperare de cauză am comandat de pe lamacchinadelcaffe.it. Este destul de nostim să trebuiască să comanzi niște șuruburi din Italia.
ECM Puristika, Lelit PL41 TEM, Eureka Olympus 75 E, hi-speed
Espressoman infocat
Rm. Valcea
03-07-2021, 15:50
(Edited 03-07-2021, 15:50 by Zaheyu.)
Eu vad intr-o diagrama ca suruburile de la dispersion plate sunt MC 192 imbus si cel de la screen MC 137.
Cu siguranta le gaseai si in Romania dupa dimensiuni.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman infocat
Brasov
05-07-2021, 10:10
(Edited 05-07-2021, 11:12 by iliescu.iulian.)
(02-07-2021, 23:07)tikkun Wrote: Dan_R și Iliescu.iulian, mulțumiri pentru mesaje. Îmi confirmă calitatea forumului.
Da, m-ar ajuta o întrebare la Ricambi. Între timp am sunat la Silmar, care din nefericire nu au șuruburile.
În disperare de cauză am comandat de pe lamacchinadelcaffe.it. Este destul de nostim să trebuiască să comanzi niște șuruburi din Italia.
Eu am o nedumerire.
Asta este schema de la grup.
MC139 este surubul care prinde sita de dus, unul singur. MC137 este sita de dus. Astfel ca nu inteleg ce doresti.
(05-07-2021, 10:10)iliescu.iulian Wrote: (02-07-2021, 23:07)tikkun Wrote: Dan_R și Iliescu.iulian, mulțumiri pentru mesaje. Îmi confirmă calitatea forumului.
Eu am o nedumerire.
Asta este schema de la grup.
MC139 este surubul care prinde sita de dus, unul singur. MC137 este sita de dus. Astfel ca nu inteleg ce doresti.
Am sunat la Ricambi (0747497911) si omul mi-a spus ca nu a vandut niciodata asa ceva, nu a gasit codul in programul lui dar mi-a zis sa vin cu surubul meu ca are un lelit mai vechi si daca se potriveste imi da surubul de pe ala.
Eu am un PL042TEMD, dar presupun ca este acelasi pentru toate grupurile de 57.
Lelit Bianca V3 Black, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 Phoenix, Felicita Arc, VST15G, Outin nano. Anterior: Crem One 2B VP PID WTN, Fiorenzato AllGround, Lelit PL042TEMD
Espressoman infocat
Otopeni
Din ce am inteles eu, are nevoie de surubul care prinde sita de dus MC 139 (pe desen), precum si de cele doua suruburi de fixare a placii port sita de dus, cod MC 192 (pe desen). In mod normal ar trebui sa se potriveasca cu suruburile de la PL042TEMD, fiind acelasi grup de 57. Ar fi bine daca @
tikkun ar confirma daca am inteles corect.
Espressoman infocat
Timisoara
Salut, surubul MC139 l-am inlocuit cu unul de la un calculator vechi. Are capul conic, asa ca nu deranjeaza cu nimnic. Pasul este acelasi.
Lelit PL91T, Niche Duo, 1zpresso ZP6, Timemore C3s ESP pro. Aeropress, V60
Espressoman infocat
Otopeni
@
tacrita0 nu vreau sa te dezamagesc, dar surubul respectiv trebuie sa fie din inox. Nu cred ca producatorul calculatorului a folosit suruburi din inox (nu prea avea sens). Asa ca fii atent, fiindca in timp va aparea rugina.
Espressoman infocat
Braila
08-07-2021, 23:20
(Edited 08-07-2021, 23:21 by Chiordiacul.)
Buna seara la toata lumea, am gasit sa cumpar de pe olx un lelit 41 tem si miercuri trebe sa merg sa-l vad, va rog sa-mi spuneti cum il verific de exemplu cand comut pe abur din teava trebe sa picure sau nu apa, pid ul cum se programeaza pe o anumita temperatura din menu sau pur si simplu din butoane inainte si inapoi.Si daca mai aveti si alte sfaturi sa- mi dati.Va multumesc!!!
Espressoman infocat
Otopeni
La inceputul acestui filmulet ai toti pasii care se fac la reglarea temperaturii de brew si cum poti reseta PID-ul precum si cum se pot vizualiza si eventual modifica parametrii PID-ului setati in fabrica :
https://youtu.be/a2RSMg-650I. Teoretic nu ar trebui sa picure pe teava de abur, cel putin daca picura, sa nu devina o curgere continua. Eu as face si un backflush, sa vad daca manometrul functioneaza si la ce presiune descarca OPV-ul (pt o eventuala reglare la 9,5-10bari). In rest sa verifici daca incalzeste la temperatura reglata pe apa calda si apoi pe abur.
Espressoman infocat
Braila
09-07-2021, 07:58
(Edited 09-07-2021, 08:27 by Chiordiacul.)
Multumesc pentru ajutor vreau sa mai intreb ceva, ce inseamna in meniu setarile astea P, I, D, F04 si F05?. Curgerea la teava de aburi din ce cauza este cumva electrovalva?.
Espressoman infocat
Otopeni
Curgerea (picurarea) pe teava de abur este datorata fie condensului care se creeaza pe teava fie robinetului care nu inchide perfect circuitul. Nu are legatura cu electrovalva. Daca esti pe brew de exemplu, si dai drumul pompei, va curge apa atat pe grup cat si pe teava daca deschizi robinetul. Parametrii interni ai PID-ului nu prea te intereseaza (ca utilizator), cu exceptia lui F04 care reprezinta un factor de corectie negativa a temperaturii (un offset). Ai vazut in filmulet ca desi PID-ul arata 94°C totusi la iesirea apei din grup temperatura este de aprox. 89°C. Cu acest F04 poti corecta diferenta asta, sau daca (ai F04 setat pe 0) nu tii cont ca temperatura afisata este cu cca.5 grade mai mare decat in realitate. Ceilalti parametri se refera la : I = numarul de cicluri de activare a rezistentei in modul stand-by, D= incrementeaza cat de des sa functioneze rezistenta la descresterea temperaturii apei din boiler, F05= temperatura maxima care poate fi atinsa pe modul brew, dupa care trebuie sa scada la temperatura setata, P= parametrul cu care se regleaza cat de des sa intre in functiune rezistenta pana ajunge la temperatura stabilita.
Espressoman infocat
Braila
Multumesc mult ma gandeam sa il cumpar chiar daca curge da nu stiu cat costa robinetul si daca merita.
Espressoman infocat
Otopeni
Nu cred ca trebuie schimbat, doar curatat si eventual cele doua oringuri schimbate. Etansarea se face pe con vezi :https://www.1st-line.com/technical-support/lelit-technical-support-page/steam-valve-repair-lelit-pl41-anna/. Depinde de anul de fabricatie. Personal, picurarea ff rara nu mi se pare o problema.Deschizi robinetul, la inceput cand pui in functiune espressorul si pompa, lasi sa se elimine aerul pana curge apa si apoi il inchizi.
Espressoman infocat
Braila
Se gasesc aceste oringuri?
Espressoman infocat
Braila
Buna la toti colegi as vrea sa cumpar un portafiltru fara fund am vazut ca sunt 275 lei in schimb pe kfea.ro sunt si la 165lei nu stiu daca e asa bun imi aduc aminte ca am vazut o postare in care cineva spunea ca nu ar fi bun. Voi ce parere aveti ?. Are cineva asa ceva ?.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Portafiltrul fara fund este instrumentul cel mai potrivit pentru a afla cat de departe esti de "adevar".
O distributie slaba va fi rasplatita de stropi de cafea pe tot espressorul.
Mai degraba investeste in distributie (WDT + un nivelator). Doar dupa aia ia-ti un bottomless, dar iti garantez de pe acum ca o sa te enervezi la inceput.
Nota: in loc de/ pe langa WDT poti incerca un dosing cup si shake it baby :)
Lelit Anna PL41TEM, Bialetti Venus, Lelit Anna 2012 + dimmer
Eureka Mignon Specialita, Kinu M47 Simplicity
Espressoman infocat
Braila
Inainte de lelit 41 tem pe care doar ce l-am achizionat de pe olx posed un nuova simonelli by mia la care am numai portafiltru fara fund asa ca sunt obisnuit. Ma interesa daca portfiltru naked de 165 lei de pe kfea e bun poate unii dintre voi aveti deja si va puteti da cu parerea.
Espressoman infocat
Otopeni
16-07-2021, 10:24
(Edited 16-07-2021, 10:25 by Dan_R.)
Sa-l stapanesti sanatos cat mai mult timp fara probleme. Din pacate nu pot sa-ti dau niciun sfat referitor la portafiltrul fara fund de la K-fea, fiindca din acelasi motiv ca si tine, am citit un review in care cineva spunea ca a avut probleme cu fixarea lui in grup si atunci am preferat sa iau originalul. Probabil din acelasi motiv nimeni nu iti da vreun raspuns despre cel de pe K-fea. Personal, dupa ce am utilizat deja produsul, recomand originalul (parca si rezultatul din ceasca este mai bun).
Espressoman infocat
București
16-07-2021, 17:55
(Edited 16-07-2021, 17:58 by IonutMihail.)
(16-07-2021, 10:05)Chiordiacul Wrote: Inainte de lelit 41 tem pe care doar ce l-am achizionat de pe olx posed un nuova simonelli by mia la care am numai portafiltru fara fund asa ca sunt obisnuit. Ma interesa daca portfiltru naked de 165 lei de pe kfea e bun poate unii dintre voi aveti deja si va puteti da cu parerea.
Salut, probabil nu ai căutat suficient dar stiu de colegul care a avut problema cu fixarea care este discutabilă la fel cum am spus si atunci. Eu il folosesc de 2 ani si nici macar pe interior nu are nici o problema, este ca nou fara exagerare. Daca te documentezi mai bine ai sa observi la anumiți colegi ca au avut probleme cu portafiltrul original Lelit, in sensul că a sarit stratul de vopsea de deasupra. Acum, poate am fost norocos eu, nu esti din București ca iti era mai ușor daca erau probleme cu el, te duceai sa iti dea banii înapoi. Decizia e la tine, spor!
![[Image: 1511371fb3d493f76189a486d7ea4473.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210716/1511371fb3d493f76189a486d7ea4473.jpg)
![[Image: cc7fd584014445793e415b78e258aab8.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210716/cc7fd584014445793e415b78e258aab8.jpg)
(16-07-2021, 10:24)Dan_R Wrote: Sa-l stapanesti sanatos cat mai mult timp fara probleme. Din pacate nu pot sa-ti dau niciun sfat referitor la portafiltrul fara fund de la K-fea, fiindca din acelasi motiv ca si tine, am citit un review in care cineva spunea ca a avut probleme cu fixarea lui in grup si atunci am preferat sa iau originalul. Probabil din acelasi motiv nimeni nu iti da vreun raspuns despre cel de pe K-fea. Personal, dupa ce am utilizat deja produsul, recomand originalul (parca si rezultatul din ceasca este mai bun).
Cu tot respectul, ce legătură are gustul din ceasca cu un portafiltru fara fund? Pana la urma este doar un portafiltru care tine o sita si in mod clar de ea depinde extractia mai mult, nu de portafiltru [emoji846]. Extractii reusite!
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM
Espressoman infocat
Otopeni
@
IonutMihail stiu ca teoretic ai dreptate, dar mie mi s-a parut ca este diferenta de gust intre ceea ce obtin cu portafiltrul normal cu sita din dotare si portafiltrul naked cu sita cu care este vandut el. Poate este doar o parere sau poate diferenta o dau sitele.
Espressoman infocat
București
(16-07-2021, 18:35)Dan_R Wrote: @IonutMihail stiu ca teoretic ai dreptate, dar mie mi s-a parut ca este diferenta de gust intre ceea ce obtin cu portafiltrul normal cu sita din dotare si portafiltrul naked cu sita cu care este vandut el. Poate este doar o parere sau poate diferenta o dau sitele.
Asta spuneam, sita iti reda gustul, nu portafiltrul in sine! Oricum daca este sa iau in calcul probabil ca va achita si transport mai bine as merge pe portafiltrul original daca peste 200 de lei are transport gratuit, diferența fiind probabil de 80 lei dar macar cel original este mai bine finisat [emoji846]
Espressoman infocat
Otopeni
La Cel.ro modelul VIP costa 251lei cu transport (modelul asta il am eu si esteOK).Acum fiecare isi face calculele lui si decide ce il avantajeaza.
Espressoman infocat
București
(16-07-2021, 18:53)Dan_R Wrote: La Cel.ro modelul VIP costa 251lei cu transport (modelul asta il am eu si esteOK).Acum fiecare isi face calculele lui si decide ce il avantajeaza.
Nu am verificat, atunci nu se merita modelul meu, părerea mea. Eu cand l-am luat era diferenta de 100 de lei cel puțin, deci colegul recomand original, e mai avantajos.
Espressoman infocat
Braila
17-07-2021, 08:44
(Edited 17-07-2021, 08:49 by Chiordiacul.)
Portafiltru naked este bun pentru ca poti vedea calitatea extractiei ca e original sau nu conteaza mai putin sa nu curga pe la garnitura asta e important. Va multumesc tuturor pentru sfaturi o sa ma uit si pe cel.ro. Apropo vroiam sa mai intreb daca la portfiltru pentru 2 cesti se poate desuruba chestia aia double shot si pune una single?.
Espressoman infocat
Galati
Da. Asa am facut eu.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
Espressoman infocat
Timisoara
O variantă radicală este să faci din pf original unul bottomless. Odată ce te obișnuiești cu el, uiți de cel clasic (asta dacă nu vrei să împarți un shot la două cești). Un strungar bun rezolva problema în 10 minute. Sunt pe Youtube multe variante.
Lelit Victoria|DF-64
Espressoman infocat
Braila
27-07-2021, 19:59
(Edited 27-07-2021, 20:00 by Chiordiacul.)
Buna la toti colegii va rog sa ma ajutati pentru ca eu sunt nou in ale Lelitului?. Ieri am observat ca in tava este apa si azi am lucrat cu el fara gratar si am vazut ca in timpul extractiei curge apa din furtunasul de la electrovalva, e normal asa ceva?.
Va multumesc.