Espressoman fresh
Bucuresti
Salut. Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi pentru achizitionarea a 2 espressoare pt horeca ? E vorba mai exact de 2 sali micute unde se organizeaza evenimente (capacitate 120 pers respectiv 80 persoane). La evenimente particularitatea e ca se cer multe cafele intr-un timp scurt (la sosirea invitatilor) asa ca ar trebui un espressor rapid. De asemenea caut si un tip de cafea - vreau un echilibru intre calitate si pret - printre boabele de la Metro or fi si mai proaspat prajite ? (mi-ar fi mai usor cu metro pt ca oricum fac comanda saptamanal la ei). Mersi frumos
Rocket Appartamento, Eureka Mignon Specialita
Espressoman infocat
Piatra Neamt
O sa prepare cineva cafeaua sau se cere un automat?
Espressoman fresh
Bucuresti
(05-07-2019, 17:50)dev Wrote: O sa prepare cineva cafeaua sau se cere un automat?
Nici nu stiu ... La asta ma tot gandesc si eu. Ar fi bun un automat din multe puncte de vedere dar ... exista vreun automat care sa faca un cappuccino bun ?
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
05-07-2019, 18:22
(Edited 05-07-2019, 18:23 by renatoa.)
Cam la toate evenimentele corporate la care am participata cafeaua era preparata deja, in termosuri din alea de 5l (minim), cu pompa, apesi butonul curge cafeaua.
Nu sta nimeni sa prepare pe loc 100 cafele la foc continuu, si la un automat tot ar dura o jumatate de ora minim.
Espressorul ar putea fi pus acolo pentru pretentiosii dispusi sa isi extraga singuri, dar e de asteptat ca masa invitatilor sa fie crescuta cu cafea la ibric.
PS: Ha, capucino la evenimente...
Espressoman infocat
Bucuresti
05-07-2019, 23:12
(Edited 05-07-2019, 23:13 by dragos.stoian.)
Am văzut eu la Hilton Athenee Palace, am tinut un eveniment mic cu 10 persoane,dar era pe hol un automat mare si sofisticat care deservea mai multe săli,poate 50-70 pers.
Asa zis-ul espreso era ff slab (deși era scurt si avea spumita frumoasa) si avea si un fel de cappucinator, dar iar ce ieșea era mai rau ca la automatele mici de birou.
Cred ca o cafea proaspat prăjită (nu asa dark) si măcinată pt filtru, facuta la câteva filtre mari si apoi transferate în termosuri mari cu pompa e solutia cea mai ok si e si mai buna la gust
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Espressoman Administrator
Bucuresti
Depinde de buget in primul rand si apoi de modalitatea de preparare, cu barista sau self service..
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman fresh
Bucuresti
(05-07-2019, 23:14)Lyvyoo Wrote: Depinde de buget in primul rand si apoi de modalitatea de preparare, cu barista sau self service..
Ca buget undeva in zona 3000e. Maxim 4000. Nu e cu self service - cafeaua o facem noi.
Espressoman de import
București
06-07-2019, 01:06
(Edited 06-07-2019, 01:07 by micrenda.)
Fiind situația (un număr mare de espresso în scurt timp) ai nevoie de o mașină cu 2 sau mai multi grupuri, care se găsesc în cafenele. Noi pot fi destul de scumpe (peste bugetul tău) dar se găsesc multe second hand.
Buget-ul este per o singura locația sau pentru ambele?
Un alt problema pot fi dimenensiunile, fiind măslinelor cu doua grupuri destul de mari. Ca brand, cele mai conoscute sunt Expobar (sunt un pic mai ieftine), Dalla Corte (echivalentul Mercedes) și La Marzocco (echivalentul unei rachete). Cred ca și Lelit face ceva cu doua grupuri, dar nu sunt sigur.
Dacă bugetul este pentru ambele locații și nu este o problema dacă persoanele aștepta un pic (la urma urmei nu sunteți o cafenea), atunci o posibilitatea este Lelit Bianca (1 grup), dar de ținut aminte ca este o mașină prosumer dar destinata pentru home use (costa noua cam 10.000 RON). Daca evenimentele nu sunt în fiecare zi, este o posibilitate.
Sau, dacă se dorește ceva făcut pentru home user (1 grup) dar cu componente foarte fiabile exista și Dalla Corte Studio 2019, dar la 3500 EUR nu mai rămâne buget pentru rasnita.
Din pacate nu prea sunt expert în rasnite, asa ca poate un alt colega de pe forum te poate da ceva sfaturi.
Pentru cafea, la Metro nu prea găsești cafea proaspăta prăjită. Dar la orice prajitoria bună (Claro, Yume, Sloane, Guido, etc.) găsești și sortimente mai accesibile la un preț rezonabil di transport gratuit: la Claro de exemplu găsești o Brazilia Mogiana la 115 RON / kg si este o cafea extraordinara. Cu un kg se fac circa 50 de cafele la un cost de circa 2 RON pe cafea (+ lapte). Nu este ieftin, dar calitatea va fi ceva wow.
Sper ca este de folos.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman fresh
Bucuresti
07-07-2019, 20:19
(Edited 07-07-2019, 20:19 by Khostea.)
(06-07-2019, 01:06)micrenda Wrote: Fiind situația (un număr mare de espresso în scurt timp) ai nevoie de o mașină cu 2 sau mai multi grupuri, care se găsesc în cafenele. Noi pot fi destul de scumpe (peste bugetul tău) dar se găsesc multe second hand.
Buget-ul este per o singura locația sau pentru ambele?
Un alt problema pot fi dimenensiunile, fiind măslinelor cu doua grupuri destul de mari. Ca brand, cele mai conoscute sunt Expobar (sunt un pic mai ieftine), Dalla Corte (echivalentul Mercedes) și La Marzocco (echivalentul unei rachete). Cred ca și Lelit face ceva cu doua grupuri, dar nu sunt sigur.
Dacă bugetul este pentru ambele locații și nu este o problema dacă persoanele aștepta un pic (la urma urmei nu sunteți o cafenea), atunci o posibilitatea este Lelit Bianca (1 grup), dar de ținut aminte ca este o mașină prosumer dar destinata pentru home use (costa noua cam 10.000 RON). Daca evenimentele nu sunt în fiecare zi, este o posibilitate.
Sau, dacă se dorește ceva făcut pentru home user (1 grup) dar cu componente foarte fiabile exista și Dalla Corte Studio 2019, dar la 3500 EUR nu mai rămâne buget pentru rasnita.
Din pacate nu prea sunt expert în rasnite, asa ca poate un alt colega de pe forum te poate da ceva sfaturi.
Pentru cafea, la Metro nu prea găsești cafea proaspăta prăjită. Dar la orice prajitoria bună (Claro, Yume, Sloane, Guido, etc.) găsești și sortimente mai accesibile la un preț rezonabil di transport gratuit: la Claro de exemplu găsești o Brazilia Mogiana la 115 RON / kg si este o cafea extraordinara. Cu un kg se fac circa 50 de cafele la un cost de circa 2 RON pe cafea (+ lapte). Nu este ieftin, dar calitatea va fi ceva wow.
Sper ca este de folos.
Multumesc pt raspuns. Este foarte de folos. O zi frumoasa,